Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 16:11 3 005 41

Цветанов: Елена Йончева да разследва кампанията на Румен Радев за президент

  • цветан цветанов-
  • елена йончева-
  • румен радев

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод"

Цветанов: Елена Йончева да разследва кампанията на Румен Радев за президент - 1

Нека Елена Йончева като разследващ журналист поиска създаването на анкетна комисия, която да провери как е финансирана предизборната кампания на президента.

Това призова пред журналисти лидерът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той подозира, че даренията са разбити на по 400 лева, за да се прикрият истинските благодетели, които пък се прикривали зад имената на нищо неподозиращи социално слаби.

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод" без да споменава името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър, беше оневинен в петък вечер. Делото продължи 9 години.

Горд съм с това, което направихме в този период с професионалистите в системата на МВР. Спомняте ли си отвличанията, въоръжените грабежи, операциите шок, печатниците в Долно Сахране, спомняте ли си недоверието, което имаше към българската правоохранителна система, за Килърите, за поръчковите убийства? Когато системата и машината работят, тогава и съдът може да издаде присъди, коментира Цветанов по БНТ.

Тук си задаваме въпроса за това дело - знаете ли, че основният свидетел загина при пътно-транспортно произшествие, а вторият - беше направен опит да бъде посечен с брадва. Спомняте ли си кой започна това дело? От прокуратурата специално беше командирован прокурор, работил и по делото за Митьо Очите, той беше отстранен, спомняте ли си за съдията, която също беше отстранена? Спомняте ли си за всички свидетели, които говореха за това как с автомати и с автомобили са отивали и са взимали парите на тези хора? Никой не си говори днес за жертвите, страхът е нещото, което променя ситуацията във всеки един процес, каза Цветан Цветанов.

Спомням си за сем. Анчови, когато 89 година, изнасилиха децата им, а те бяха ограбени това което са преживели, знаете ли че възмездието и справедливостта дойде едва преди 2 години и то благодарение на нашата намеса. Много е лесно да говорим за нещата 9 години по-късно, но е трудно да си преживял всичко това, а не искам да съм на мястото на онези, които са го преживели. Знаете ли, че има бизнесмени, които са идвали при мен, те са ме подкрепяли, но са отказвали да свидетелстват, не казвам имена, но казвам, че страхът е нещо, което боли, каза още Цветанов.

За да се бориш срещу организираната престъпност, трябва да бъдеш много силен, но и да разчиташ на силата и на тези, които трябва да свидетелстват", категоричен беше Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    80 11 Отговор
    ГНУСНА ФИЗИОНОМИЯ!
  • 2 Вова

    75 12 Отговор
    Цветанов ти си мошеник мръсен, но не по-голям от твоят вожд, мутрата с "чисто" минало - Борисов!
  • 3 Будалата

    72 10 Отговор
    Ало физкултурник. Бърка ви изодзаде Ленчето А? С Тиквата и двамата сте за ЗАТВОРА.
  • 4 Аааа

    70 8 Отговор
    Този и тиквата , заслужават НАРОДЕН СЪД !
  • 5 Ранко

    55 8 Отговор
    Този визкултурник няма ли кой да го гръмне???????Че и всички в Герб.Защо не каже откъде взема парите за хотелите в Сл.Бряг..Не са ли от КТБ-????Стига е говорил за другите.По негово време беше и историята с Доктора ,от Г.Оряховица ли бе,В.Търново ли???излезе пак невинен.Но Цветко казва ме той си е прав..
  • 6 666

    50 6 Отговор
    Омръзнахте ни всичите. Вземете се съберете и се махнете. Или най-накрая се съюзете и работете ЗА НАРОДА. Ние уж сме ви били избрали. Сами се избрахте, че и не искате да се махате.
  • 7 Компетентен

    54 7 Отговор
    Как му е изписано на физиономията , че е мошеник ...
  • 8 732

    40 5 Отговор
    То нямаше па един свястен за вас, всичките ви криви.
  • 9 732

    10 3 Отговор
    ПС за политиците от други политици говорех, че са криви:)
  • 10 никси

    42 5 Отговор
    а вас кои два ви разследва г -н Цветанов маи като гледам сигурно народа трябва да ви раследва
  • 11 Нас туй какво ни грее ?

    15 3 Отговор
    Вие между вас може и да се изтриете, туй не ни вълнува, даже ще го отбележим по християнски. Да ви прости Господ Бог!
  • 12 567

    46 3 Отговор
    Физколтурник с 10 апартамента дар от Ахмед. син на личния шофиор на Григор Шотов член на БКП сега пръв капиталист! Да не сочи спръст че колко е компроментиран точно той скоро ще излезе на яве.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 123

    42 5 Отговор
    Не може един осъден да дава акъл кого да разследват

    Коментиран от #18

  • 15 незнайко

    50 4 Отговор
    г-н Цветанов, за какво да разследват президентската кампания, затова, че вие излъчихте неизбираем кандидат, или за това, че президента каза самата истина за състоянието на нашата мила родина? дори и той да не беше го казал ние всички го знаем, че вие сте едни крадливи, алчни и корумпирани личности. като се започне от най-малкия пост през прокуратура и стига до върха където сте вие. г-н Цветанов, какво стана когато ви заловиха с 300000 готови бюлетини? кой от вас пое отговорност и кой беше осъден?
    не защитавам никого но истината е една. докато няма народен съд, и да се поиска сметка на управляващите ни господа до сега през последните 29 години, ние никога няма да стъпим на крака, няма и да се доближим дори до Македония, която ни изпреварва с всичко, да не говорим за Сърбия или Румъния. било то с правосъдие, стандарт на живота, заетост.
    много сме патриотите които само стоим тук и пишем но малко са хората които са решени да излезнат и да им потърсят сметка
  • 16 ВСИЧКИТЕ СТЕ МАСКАРИ !

    4 10 Отговор
    Проблемите ви, не са наши. Вие се борите между себе си, кой да се качи на "Белия кон ". А туй за нас е - " меня всьо равно" - тоже самое говно !
  • 17 Та нима той не бе

    28 6 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Чедо на номенклатурата ? Колко е хубаво да си прост, просто и ясно ти изглежда всичко и си щастлив.
  • 18 786

    34 5 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    Не го осъдиха защото му направиха чадър тия същите където клеветят Елена!
  • 19 Бай ганьо

    34 4 Отговор
    Ами защо цветанов аджаба оплюва йончева , питам аз защо от герб няма оседен в затвора някои . Да поглледнем на съседите руманци за корупция съдиха премиера и др.на това му викам независим съд. Къде е съдебната система в бг. Цацаров постоянно със бат бойко как ли ще го съди като си пият кафето заедно.
  • 20 808

    34 4 Отговор
    На този индивид делото му беше прекратено от Сотир Цацаров. На въпроса защо Софийска градска прокуратур спира делото срещу бившия министър на МВР? Цацаров им отговори-за да спазя закона! Обаче не каза точно кой закон на ГЕРБ ли или по НПК.
  • 21 Гост2

    27 5 Отговор
    Този дано гръм го удари.възмездие скоро да го настигне.толкова лъжа и фалш и простотия и злоба,и омраза в 2 грама мозък трябва да се изследва от учените.
  • 22 МАСУРА

    26 4 Отговор
    Мнннооо. ГРОЗЕН.
  • 23 Дедо Йоцо

    30 5 Отговор
    Тези са някакви рептили и енергиини вампири хранещи се с недоволството и презрението на хората!Ти го плюеш то се радва !Психопати !!!
  • 24 vvvvv

    28 5 Отговор
    Гнусен НАГЛЕЦ. Край няма наглостта му.
  • 25 Гост

    26 4 Отговор
    Няма как да го осъдят, защото за толкова много и толкова големи престъпления в НК няма предвидени наказания! Този е за Гинес по газене на законите!
  • 26 899

    26 3 Отговор
    Стара тактика от време оно. КРАДЕЦА да вика, дръжте крадеца. Не помага винаги. "Хитрата сврака, с двата крака", Цветанов!
  • 27 Борка ако не си

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Шишарка, то си шикалка и нищо друго - а фураж.
  • 28 Мършата

    4 10 Отговор
    Цецко Цветанков не бива да прави творчески изказвания, тогава когато трябва да повтаря казаното от господин Бойко Борисов!!! Защото творческите изказвания на Цецко Цветанков нямат капацитета изказванията на господин Бойко Борисов ЛИДЕРА НА ПП ГЕРБ, нямат неговата мъдрост, поетичност, значимост!!!
  • 29 ДУХАЙ

    18 5 Отговор
    ГРОЗНьО!
  • 30 Усмивката

    15 4 Отговор
    И защо Цветанов, бивш мин .на вътрешните работи, ще възлага на разследващ журналист да разследва престъпни практики.Това не е ли задължение на правителството по настояще ,или бъркам.Разследващата журналистика е корект на държавността ,и неин е въпросът кого и кога да разследва.Обратното е държавен орган.Няма как държава и народ да са едно и също нещо ,щото отдавна да сме ги измели.Затова Цветанов да гледа да си върши неговата работа , а за факти ,апартаменти и прочие да остави това на мъдроста на времето и хората.
  • 31 тоя с гъските

    11 4 Отговор
    Да питам защо под влиянито на този плужек не се разреши международвано разследване за убитата журналистка??Ако има ад 100000 % му е гарантиран!
  • 32 месара

    11 2 Отговор
    е как ше разследва, нали трябва да тръгне срещу своите?! я по добре да каже как от журналист стана политик или, как бат сали от престъпник стана депутат!
  • 33 СссереМ

    6 4 Отговор
    И кво да лъснат мангизите на очите и на бенчо питанката ли,с които купуваха ромските гласове,или на делянчо от дпс-то медиите,ми че тя тогава ще остане гладна въшка.
  • 34 ЦРУ

    5 16 Отговор
    БРАВО ..Цецо ! Все повече ни се издигаш в очите. Ти ще си следващият мин.-председател. след като Б.Б. стане Президент !
  • 35 Гост

    7 1 Отговор
    Недоверието в правоохранителната система все още си го има, страхът и анархията все още си ги има. Аз мисля,че всички в ръководствотона Благодаря трябва да бъдат разследвани от независима европейска комисия.
  • 36 стоян

    3 10 Отговор
    Цветанов винаги ми е харесвал как точно и ясно обяснява нещата и кой е виновен за ситуацията в България =а това са продажните комунисти които работят за руските интереси и кгб
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 longinov

    6 1 Отговор
    6to mu davate mutrata na toz maloumen, grozen, kradliv parcal, kotkata mi abortira.
  • 39 ПРЕДАТЕЛИ НАРОДНИ !

    8 1 Отговор
    Всичко горе е гнильоч ! НАРОДЕН съд и без ПРОШКА !
  • 40 ХайСикТир

    4 1 Отговор
    Всичките червенотиквеници и тиквенички сте за затвора барабар с децата и внуците... А дано дойде Видьовден!
  • 41 Приватизаторка от Крушовица

    2 0 Отговор
    АЗ, АЗ съм алтернативата на това нацистко прсвителство
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове