10 Ноември, 2018 19:55 5 914 40

Корнелия Нинова: Строителната камара поиска да спра Елена Йончева

  • елена йончева-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • строители

БСП не се страхува от проверките на Сотир Цацаров

Корнелия Нинова: Строителната камара поиска да спра Елена Йончева - 1

„Няма да тълкувам мотивите на главния покурор. Правим изводи от фактите- че поисканите имунитети идват след две години, в момент, в който, особено Елена, много ярко се прояви в разследващи нейни материали и филми“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред „Дарик радио“. Тя уточни, че мотивите изглеждат интересно- за пране на пари за закупуване на фотокамери и техника за снимане на филми в Сирия. „Странни са всички тези неща“, каза тя и припомни, че "сигналите" започнаха от ГЕРБ- от Антон Тодоров, Делян Добрев, Тома Биков, всички тези обвинения по времето на Кумгейт. Тя уточни, че при проф. Георги Михайлов обвиненията започват след ярките му прояви по вота на недоверие за здравеопазване. „Две остриета на БСП! Опозиция не упрвлява, не раздаваме обществени поръчки“, каза Нинова. Тя коментира, че Елена Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция и злоупотреби, като подчерта, че става въпрос за трасето край Своге, където стана катастрофата. Тя обясни, че става въпрос за протокол, направен години преди катастрофата, в който различни институции констатират нарушенията и злоупотребите при строителството на отсечката и казват, че незабавно трябва да се коригира, но никой не си е мръднал пръста. „Някой трябва да носи отговорност- защо някой, цяла година, е проспал тази препоръка“, попита Нинова. Тя коментира, че депутати са поискали обективна проверка на обстоятелства- искат информация, искат независима лаборатория. Корнелия Нинова каза, че при срещата си със стоителната камара, е гарантирала, че при смяна на управлението ще има ред, правила, закон и всички ще бъдат равнопоставени, че никой няма да бъде изнудван да връща пари от обществени поръчки. Тя припомни, че камарата е поискала да не се внася искане до АПИ. „Отказах и казах, че няма да спра Елена. Нито искам, нито мога, защото искам истината- ако има нарушения, да има отговорност“- отбеляза лидерът на БСП. „Различното в правенето на Алтернативния бюджет е, че не както друг път, наддаваме- те дават 500 млн за здраве, ние 600 млн., те за социални помощи- 100, ние 120. Това не решва проблема. Различното е, че предлагаме финансирането да върви с промяна в моделите“-каза Корнелия Нинова по темата за бюджета. Тя изтъкна, че дадените от правителството 500 млн. за здравеопазване не намаляват цената на лекарствата, не правят здравеопазването по- достъпно, не задържат лекарите, не подготвят нови медицински сестри. „Нашият бюджет решава точно това. Не просто наливане на пари, а даване на пари с ефект, който да стигне до хората“, поясни Нинова. Тя коментира, че в Алтернативния бюджет е заложено за образованието пари да се дадат за безплатни учебници до 12 клас. „Не са много пари, но биха помогнали на много хора“, подчерта тя. Нинова обясни, че друго предложение е да има един учебник по предмет за цялата страна. „Няма система в образованието, колкото и пари да се наливат“, коментира лидерът на левицата.

„Приетото от правителството решение казва, че кметовете и общинските съветници вземат решението за увеличението на данъка за стари автомобили и слага граници „от- до“ в числа. Това, с което се обърнах към нашите кметове е – направете услие да се придържате към долната граница“, каза Нинова по темата за увеличаващите се данъци за стари автомобили. Тя поясни, че хорат не са виновни, че са бедни, за да карат стари коли. Нинова смята, че е по- добре да се направи усилие да бъдат повишени доходите. „Въпрос на приоритети е да се помогне на хората“, категорична бе тя. Корнелия Нинова препоръча да се направи и друго за здравето на хората– да намали ДДС на лекарствата или да се платят дълговете на общинските болници, за да не се закриват, или най-накрая да има програма за профилактика.

Лидерът на БСП съобщи, че в неделя ще бъдат приети правилата и начинът за номиниране за евродепутати. Тя коментира, че вярва в преизбирането на Сергей Станишев, за който поясни, че е „наша номинация“. „След сериозни разговори в нашето политическо семейство, ПЕС, се стигна до решение да се остави свобода на отделните държави да си направят листитата и платформата- с какви послания, с какви политики се изпращат кандидатите. По- важното е българите да гледат хората в листите и лицата, които издидагме и защо отиват там“, аргументира се Нинова. „Ще изпратим хора, които ще отстояват политиките на България и на БСП“, изрази увереност лидерът на БСП. Тя обясни, че има няколко неща от които няма да отстъпи- от позициите за Истанбулската конвенция и за Пакта за миграция на ООН. Нинова коментира, че в пакта има хубави текстове, които касят нашата диаспора, но между добрите текстове, с дребен шрифт, има тревожни неща, например- да се издават документи за самоличност на хора, които са пристигнали без такива. „Ние сме за помощ на бежанците при война- това е международно, българско човешко право, но разширяването на кръга на миграция по екологични, икономически и социални причини е опасност“, обясни Нинова.

„Хората ни смятаха за част от статуквото. Затова предложихме „Визия за България“. Ние не сме еднакви. Ако бяхме едно и също, щях да приема да съм председател на парламента, колегите ми да са министри. Избрахме трудния път- да останем в опозиция и да се различим от статуквото Пътят е верен, просто трябва да продължим усилията и да не се предаваме“, категорична бе Нинова. Тя изрази увереност, че е алтернативата на Бойко Борисов, но в политиките, не в постовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудомир

    39 3 Отговор
    Не знам, кои са по-големи боклуци..стрителите или юристите.Все от помияри...

    Коментиран от #22

  • 2 Реалист

    29 18 Отговор
    Ша ти поверам га върнишшш синчето рафаел от Америчко и го пратиш в масква
  • 3 гост

    29 33 Отговор
    ГЕРБ -ПАДА - Избори идват . БСП-печели Изборите 100% .

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Курнела крадлата

    36 30 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Къде са милионите от Техно Импекс крадло комунистическа ?????
  • 5 АНТИКОМУНИСТ

    21 26 Отговор
    Защо всички продажни рубладжии комунисти ,са крадци ,лъжци и убийци ????
  • 6 Антон Тодоров !!!!

    25 23 Отговор
    Кът краде милионите ни рива сега много честна се правиш а комунист честен няма
  • 7 Цацаров !!!

    28 23 Отговор
    Како кури де така ???? Тичам от Техно Импекс милиони да крада !!А ти къде със тия белезници ????Ами ще ги поставя на твоите крадливи комунистически ръчици ,!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 8 Българин

    29 23 Отговор
    Да не допуснем пак тая грешка комунистите да фалират България отново !!!!!!
  • 9 Баба Ванга

    25 29 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пий си хапчетата редовно ,другарю комунист бсп никога няма да дойдат на власт

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никога ли

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Баба Ванга":

    Някой е казал "НИКОГА НЕ КАЗВАЙ, НИКОГА"
  • 12 Guðmundsson

    12 22 Отговор
    Значи тия комунисти ще горят в ада скоро. Говоря и за ьон4еwa и за niноwa. (пиша и имената с неуважение и презрение)!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Баба Ванга

    13 16 Отговор
    бсп КЕ МРЕ !!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Guðmundsson

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "До комунистическата измет":

    Над 300 000 са избили само в България, а в световен мащаб над 150 милиона.
  • 20 Иванов

    19 6 Отговор
    Добре де, значи Кака е комунистка, а Тиквата демократ??? Прости хора, слаба държава!!!
  • 21 Гост

    14 11 Отговор
    Крайно време е да обуят по един чифт пранги на Кури и Ленчето и да ги разходят по жълтите павета.
  • 22 Све

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чудомир":

    Всички мутри и помияри , отговорни за корупцията и кражбите от държавните поръчки затвора и конфискация на имуществото, включително и на офщорните им фирми. България е единствената държава, където фирми с офшорни участия могат да участват в държавни поръчки . До кога ???
  • 23 АНТИКОМУНИСТ

    9 6 Отговор
    Защо всички комунистически изчадия са крадци лъжци и убийци ????
  • 24 Курнела крадлата

    9 5 Отговор
    Защо вдички посткомунистически държави се управиха само ние не до кога ще ни управляват крадливи комунисти ?????

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    2 4 Отговор
    Защо умря се се се рем нали комунизъма беше велик хо хо хо
  • 27 Курнела крадлата

    5 4 Отговор
    Защо синчето на курнела си живурка във САЩ а не във ръсия нали кака кури е рубладжийка питам простите продажни рубладжии ??????
  • 28 България е във НАТО и ЕС

    4 5 Отговор
    Защо всички комунисти са крадци ,лъжци и убийци ?????????????????????
  • 29 Знаем що нацизъм а знаем ли що е

    7 1 Отговор
    ФАШИЗЪМ - когато бизнеса управлява администрацията и правителството ! Но го пробутват с етикет- "Organic" т.е. ДЕРМОКРАЦИЯ. Тодор Живков бе в затвора , за какво ? И кой го пазеше от вън ? Този същият с колко оскуба днес от народа и как ще си плати ? Страх ме е да си помисля на къде вървят нещата и ако се надигне народна стихия . Що за АКЪЛ имат ДНЕШНИТЕ мутрагенювци ?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Строителната камара искала, че коя е тя

    7 2 Отговор
    Във втора серия на филма " БРАТ ", накрая има диалог с криминален бос и главният герой - " Скажи мне американец у кого сила, у кого больше деньги ? Нет американец , сила у того, у кого ПРАВДА ! " Бойко и цялата Банда Банан , парите няма да ви помогнат блядь !
  • 32 Колко жалки ще бъдат всички тези мутри

    7 1 Отговор
    Ако ги загадки НАРОДНАТА мъст. Ще се гънат като червеи за пощада и майките си ще продадат тази ДОЛНА смрад.
  • 33 Геро

    9 3 Отговор
    Не мой така, Ленче.
    Ке те разследваме за корупция а не че си се финала да проверяваш пътищата. Това са две различни неща.
    Омотала си се у кълчища и не изкарвай разследването за политическо. То е политическо до толкова, че сите политици требе да се разследват за корупция и най-вероятно сите че са у ряката. Но все от някъде требе да се почне. Ако си сгафила, сакам те у затворо, а после и всички такива кат теб.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баба на 57 г

    4 2 Отговор
    Ленче,бре душо-Ленче,бре сърце,(има една такава народна песен от Македонският край), ще е много добре,ако ти сложат прангите! Корупция е това,не е шега работа,че да престанеш да съскаш,като змия пепелянка! От твоите оправдания,че си невинна,ни дойде до гуша на целият български народ! Нали знаеш българската поговорка-гузен-негонен бяга? В момента ти правиш,точно това!
  • 36 коко

    6 2 Отговор
    Който е карал по новите пътища знае ,че всички са за затвора!А този който обяснява че е накърнен имиджа на бранша да го разправя на пешеходците.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бандата Бонанза на "Х" - фактор

    0 0 Отговор
    Бойко, Цацаров, ГОРАНОВ - без тях никой не може да реди кубчето на Рубик.
  • 40 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Eлена ще ти вземе поста под носа , а ти с тази свинска глава знаеш само да я друсаш и развяваш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове