Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 16:22 2 094 29

Румен Радев: Оставката сега е абдикация от отговорност

  • румен радев-
  • оставка-
  • протести

Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани, каза президентът

Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово ден, след като хиляди се вдигнаха на протест срещу лошите условия за живот в цялата страна, предаде БТВ.

В края на миналата седмица той отново атакува управляващите със свое обръщение, като в отговор беше обвинен, че подстрекава към събаряне на властовия ред. Как отговори той: „Обединител не мога да става на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди”.

„Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат”, подчерта президентът.

„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация”, подчерта държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Респект

    64 18 Отговор
    Респект,г-н Президент!
  • 2 Курнелия

    22 35 Отговор
    Браво Румка ,както ти го бях написала и без грешки !
  • 3 Пеньо

    13 36 Отговор
    Всичко това е доста вярно, но изречено от Радев някак си звучи пошло. Това е все едно да говориш за морал и патриотизъм и същевременно да си член на атака.

    Коментиран от #11

  • 4 Хубаво

    13 33 Отговор
    Ама колко ни струват екскурзиите му?!

    Коментиран от #19, #21

  • 5 Браво

    14 25 Отговор
    "в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност"
    Растящи цени и инфлация май е едно и също и у нас не е кой знае колко високо, а престъпността намалява. Абсолютно популистко изказване в стил Курнелия Нинова. Но важното е да не говори срещу Русия както предния президент, другото може да си плямпа каквото му кажат Доган и Курнелия, няма проблеми :)

    Коментиран от #8

  • 6 M. A. G. A.

    26 5 Отговор
    С това,, бягство от отговорност " Р. Радев казва на ГЕРБ - на всички е ясно че се готвите за нови избори, повишаването на заплатите на държавните служители за сметка на данъците е за осигуряване на около милион гласа. Толкова са със семействота. Не е морално да си на власт и вместо да се стремиш да решиш проблемите, да умуваш как да се върнеш пак на власт, след като си се отказал уж от нея.
  • 7 Коментар

    22 3 Отговор
    Евалата🤗
  • 8 M. A. G. A.

    19 10 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Какво друго освен да говори срещу Русия направи пслушкото Роско пастирката? По нито един друг въпрос не е взел отношение.
  • 9 Не съвсем

    22 7 Отговор
    Неможе една шайка престъпници, крали и лъгали 13 години изведнъж да започнат да работят за доброто на България! Тия са за разстрел и колкото по-скоро народът ги накаже, толкова по-бързо ще се съвзвмем.
  • 10 onq s konq

    9 13 Отговор
    Нинова крещи с пълна сила"долу" и "предсрочни избори",Радев заявява че "оставката е абдикация".Е разберете се бе хора-Нинова е шефа на БСП,Радев е избран с гласовете на БСП!Бат Бойко е лесен-ЩЕ НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ИСКАТЕ...МОМЕНТАЛНО!
  • 11 Тодоров

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Пеньо, ти пък се изказваш съвсем неподготвен. Да не си объркал статиите. Нямо лошо да си член и на Атака. Не забравяй, че Атака спря Истанбулската конвенция. А Радев е абсолютно прав. „Свободата никога не идва от управляващите. Свободата винаги идва от народа, който е управляван". А това са думи на единствения американски президент, когото уважавам - Удроу Уилсън. Без него България нямаше да я има след Ньойския договор. В София дори улица няма наименувана на него. В Пловдив има. А с помощта на онова "нещо" Цветан Цветанов пред американското посолство издигнаха паметник на летците, бомбардирали София през ВСВ. Да си вземем свободата !

    Коментиран от #17

  • 12 onq s konq

    8 3 Отговор
    СПОРЕД МЕН...Единствени изгода от Предсрочни избори биха имали единствено ДПС,защото смятат че са си възвърнали част от "блудния" си електорат,ориентирал се към ДОСТ.Така че при едни избори ще разполагат с повече депутати и думата им в преговори с Управляващата партия/която и да е тя/ ще тежи повече ЗА ВСИЧКО.Радев не ще избори,щото НЯМА ОЩЕ СЪЗДАДЕНА ПАРТИЯ и не е готов.А Нинова ...Е ПРОСТА ПРИНЦИПНО,защото при едни избори НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИ СРЕЩУ ГЕРБ.Има обаче един "тънък момент" в действията на Нинова,оправдаващи поне донякъде стремежа й към избори и той е,че ...ПРИНУДЕНА ОТ ВЪТРЕШНОПАРТИЙНАТА ВЗРИВООПАСНА СИТУАЦИЯ В БСП...ако не ДЕМОНСТРИРА СВРЪХАКТИВНОСТ,...ще бъде ИЗДУХАНА ОТ "СТАРИТЕ",начело с МИХОВ!
  • 13 ХайСикТир

    2 3 Отговор
    А бе фъркатия кога в парламента, правителството и президенството е имало отговорност?! Ми всички виждат на какъв хал сме от вашата БЕЗотговорност!
  • 14 Гост

    6 6 Отговор
    Баси боклука....
  • 15 1944

    2 7 Отговор
    гундяй папаз здраво е набил обръчите на агент зелен чорап. с голи гърди е застанал на амбразурата да брани най-престъпната гробаджийска секта на бкп. так держать, молодцы, только денег нет.
  • 16 Карлук Карлуков

    2 3 Отговор
    Давай Волене ние сме с тебе , за победа идва време!
  • 17 Стефан Рядков

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Тодоров":

    Тодоров ,много да внимаваме когато свободата идва от народа. Пак ще го отнесат работливите , интелигентните и честните , а властта ще вземат келнерите ,агентите на ДС , криминалните , обирачите на мандри и вся осталная сволоч.
  • 18 Гост

    4 1 Отговор
    Народа е за оставка ,президента защищава правителството,ясно е ,че в едно гърне п.ърдят.
  • 19 Борис

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хубаво":

    Не чак толкова колкото управлението на венценосния ни боко.
  • 20 Сила

    0 3 Отговор
    Тоя се разграничи.
  • 21 Много по-малко

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хубаво":

    от на тиквоний - тъпоний.
  • 22 Гнида

    2 2 Отговор
    Чудесно казано .....
  • 23 M. A. G. A.

    3 0 Отговор
    Абе не разбирате ли че в момента ако има предсрочни избори, пак Б. Б. ще е първа сила. На него му стига администрацията, семействата им и няколко други и готово. Той щом от коалицията с Радан отиде на коалицията с Волен, какво ще му попречи да се коалира с ДПС? Те и сега го подкрепят при важните гласувания, а и ще е по-добре за пред ЕНП. Това стане ли, никой не може да ги бутане. За това президента е прав да не иска предсрочни избори.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Който е нацапал

    0 0 Отговор
    Трябва да си почисти, фекалиите! За то не трябва да има оставка !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 чичо

    2 4 Отговор
    Още с първите си изказвания Радев показа на кого служи и още тогава написах,че той и Нинова могат да съборят не само правителството а и държавата.Вече съм убеден,че не само го могат,а и го искат.Дано ние, обикновените избиратели, не сме на техния акъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове