19 Март, 2012 08:48 1 009 0

"Ембриони в кофа за смет" - ужасите в Благоевград

  • благоевград-
  • труп-
  • ембриони-
  • кофа за смет

Дали откритите вчера в контейнер за смет ембриони ще бъде края на ужасите в МБАЛ-Благоевград или ужас без край - зависи само от новия здравен министър, предаде БГНЕС от Благоевград.


Вчера в контейнер в двора на болницата бяха открити три ембриона от 2 до 5-месечен стадий на развитие, като два от тях бяха на близнаци. В благоевградската болница днес назначават специална комисия, която ще разследва случая с откритите край кофа за боклук в двора на болницата мъртви човешки ембриони.
За "контейнера" на ужасите болничното ръководство в лицето на д-р Красимир Михайлов, управител на МБАЛ, обвини санитаря на отделението по патология. Към 18 часа снощи санитарят Велин Ангелов бе разпитан от полицаите. Той просто решил да направи "пролетно почистване" на хранилището на отделението. Никой обаче снощи не вярваше, че Ангелов е действал на своя глава.


"Контейнерът с ембрионите" закова последния пирон в ковчега на МБАЛ. Достатъчно е да припомним само скандалите от последния месец.


На 23 февруари травматологът на разположение д-р Сатиев налага с юмруци колежката си д-р Димка Стоянова, дежурен лекар в Спешно-приемно отделение на МБАЛ.


В петък 9-годишно момиченце, пострадало при катастрофата на пътя Сандански-Петрич бе транспортирано до МБАЛ-Благоевград. Прието бе в Спешно-приемно отделение към 18 часа в тежко състояние, коремни травми и губещо сърдечния ритъм. Вместо веднага да бъде транспортирано за "Пирогов", момиченцето престоя над час и половина в отделението, тъй като смяната на реаниматора д-р Караджов свършвала в 19 часа. Час и половина бе изчакано докато пристигне друг реаниматор, който е на смяна.
В събота вечерта от град Рила бе транспортиран до МБАЛ с 60 процента изгаряния 85-годишният Георги Йовев. След като бе закаран в отделението по хирургия, дежурният само погледнал пациента и казал: този не е за нас, той е за София. Дядката бе върнат отново в Спешно-приемно отделение. След което хирургът размислил и се обадил по телефона да докарат пострадалия отново в отделението. Към 9 часа вчера сутринта, 13 часа след приемането му в МБАЛ, дядо Георги тръгна за "Пирогов", но почина на входа на столичната болница.


За никого в града не е тайна, че д-р Михайлов отдавна е изчерпал ресурса си на ръководител на МБАЛ, кадровата му политика е под всякаква критика, а финансовите резултати - плачевни. Всеки ден линейките на ЦСМП возят в посока София пациенти, въпреки хвалбите на Михайлов, че МБАЛ щяла да работи по над 190 клинични пътеки...


Дали контейнерът с ембрионите ще бъде "краят на ужасите" за МБАЛ-Благоевград или просто "Ужас без край" трябва да реши новият министър на здравеопазването. И въпреки, че МБАЛ е акционерно дружество, министерството има свой представител в борда на директорите - д-р Нели Микушинска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА