Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 08:38 12 273 50

Над 3,7 млрд. лв. дефицит в НОИ за пенсиите

  • доо-
  • пенсии-
  • нои-
  • бюджет-
  • депутати

Днес продължават дебатите

Над 3,7 млрд. лв. дефицит в НОИ за пенсиите - 1
Снимка: БГНЕС

Дефицит във фонд "Пенсии" от 3 721 343 000 лева прие парламентът с гласуването на второ четене на текстове от законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване /ДОО/ за 2019 г. Предвидените приходи и трансфери във фонд "Пенсии" са общо 5 134 099 700 лв., а планираните разходи 8 855 442 700 лева.

Председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов от ДПС призова пенсиите да бъдат увеличени с 5,7 процента от 1 април, а не от 1 юли догодина, което, по думите му, ще струва допълнителни 138 млн. лева. Адемов отбеляза, че фонд "Пенсии" е с най-голям дефицит и на този фон сумата от 138 млн. лева не представлява проблем за бюджета на ДОО, но предложението му не получи подкрепа.

От БСП настояха за увеличаване на разходите на фонд "Пенсии" с 850 млн. лева, които да отидат за преизчисляване на всички пенсии със средния осигурителния доход за 2013 г., като парите да дойдат от осигурителни вноски. Искането им обаче беше отхвърлено.

Виолета Желева /"БСП за България"/ коментира, че заложената индексация на пенсиите с 5,7 процента няма как да промени живота на хората. По думите й минималното увеличение на минималната пенсия е от 12 лева.

Неколкократно от БСП призоваха управляващите да прекратят заседанието на Народното събрание, което продължи близо 11 часа, но предложенията им бяха отхвърлени. Нищо не налага тези среднощни препускания, лични нападки, емоционални дискусии, аргументира се Георги Михайлов от левицата.

„Управляващите ги е страх от това, което предлагат на гражданите“, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев по време на дебатите за закона за бюджета на ДОО. Той припомни, че управляващите са отишли на избори и са обещали на хората, че няма да увеличат максималния осигурителен доход, а сега го правят и искат той да стане 3 хил. лв.

„БСП предлага максималният осигурителен доход да бъде 3 900 лв. Левицата предлага преизчисление на всички пенсии и го е правила през 2008 г., а за това и сега има средства в бюджета“, заяви той и обясни, че в момента има 2 млрд. лв, които се разпределят на тъмно от министър-председателя. По думите му БСП предлага и минималната заплата да бъде 60% от средната работна заплата за предходната година. „Мълчанието ви обаче показва, че няма да има дебат. Това показва вашето отношение към българските граждани. Не случайно ви се вижда края“, заяви Драгомир Стойнев.

„Бюджетът за 2019 година бе обявен за социален. Това не е така и уязвимите социални групи отново не намират подкрепа“. Това заяви народният представител от левицата Георги Гьоков. Той обясни, че БСП предлага в консолидирания бюджет на ДОО общата сума от 11 759 728 000 лв. да се замени с 12 710 728 000. Той обясни, че допълнителните средства за това ще дойдат от увеличаване на осигурителните приходи - от осигурителни вноски 388.5 млн. лв., които ще дойдат от увеличаване на минималната работна заплата – от 510 на 640 лв. от 01.01.2019г. и на максималния осигурителен доход от 2600 на 3900 лв. от 1.1.2019 и от увеличаване на получените трансфери от централния бюджет към държавното обществено осигуряване с 562,5 млн. лв.

„Бюджетът на ДОО не променя нищо, въпреки че се декларира, че чрез него се цели увеличаване на доходите на гражданите. Той е инструментът, с който трябва да се реализира догонващата политика по доходите спрямо средно европейските нива“, заяви народният представител Надя Клисурска. По думите й в този контекст е нужен ускорен ръст на минималната работна заплата, който да е поне 60% от средната работна заплата. „С този бюджет изкуствено се подценява приходната част, за да не дадете необходимото на социално уязвимите групи през разходната част, като преизчисление на пенсии, обезщетение за отглеждане на дете, обвързано с минимална работна заплата и обезщетението за безработица“, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    100 1 Отговор
    Драги депутати, обяснете ми кратко и ясно защо плащам осигуровки като още сега - над 30 години преди да се пенсионирам има такъв дефицит ?

    Коментиран от #4, #27

  • 2 Гост 1

    83 2 Отговор
    пенсионните фондове отдавна ги ошушкаха тези разбойници(управляващите)
  • 3 Инкогнито

    65 1 Отговор
    Окрадоха и фонда за пенсиите по се знае отдвна
  • 4 Bahti

    63 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Никой от нас няма да види пенсия. Спокойно. Зле е, но е Факт.

    Коментиран от #21

  • 5 Ужас

    50 12 Отговор
    Смяна на системата! Президентска държава на референдумите! 50000 души подписка и свикване на референдум и приемане гласа на хората 100%! Това е демокрация, а не 500 000 подписа и неприемане на гласа на хората!!! Стига с това управление!!! Никаква икономика, издръжка от санкциониране на бедните!!!
  • 6 АНАЛлизатор

    29 26 Отговор
    При близо 4млд. лева дефицит на НОИ, БСП и ДПС искат още 850млн. лева за пенсии. Луд умора нема. Да му мислат работещите.
  • 7 Baaa

    49 7 Отговор
    Така ще е докато, минимална заплата е държавна политика. Взимам 4,500 лв., а ме осигуряват на 510, е как да стане тази работа. Като говориш с шефа да си плащам аз осигуровка на 1600 лв., той казва не може. Това значи, че държавата с бизнеса са се договорили всички осигуровки да са на минималната и после нямало пари за пенсия и здраве.

    Коментиран от #15

  • 8 Системата

    50 0 Отговор
    Има ли още поне един останал заблуден човек който да си мисли че ей тия убавци и дс-тата зад тях не се издържат от тази система ?Системата е така измислена че ние все плащаме за какво ли не парите все изчезват без да остане нищо за нас камоли за родителите ни които живеят меко казано бедно а много вече не са м-у живите.Кви пенсии , кви 12 лева бе , хора ?!!!!
  • 9 КАОп

    32 1 Отговор
    Ужас!! Този дефицит е убийствен. Тази система не може да функционира така!
  • 10 Aнонимен

    23 1 Отговор
    Е как една от най богатите държави ще има липси??? Къде отива всичко- природни ресурси и пари??? Това са много трилиони.

    Коментиран от #43

  • 11 Активен Борец

    30 18 Отговор
    И според мен не Е нормално НЯКВИ дърти КОМУНИСТИ да вземат по 1000лв и Нагоре !!!!! " пенсия !!!!!! При 800лв средна заплата за страната , АМА !!!!!!!!!!
  • 12 истина

    26 1 Отговор
    Истината ако някой изобщо и обръща внимание е че всяка западна държава просто е влязла в тая финансова центрофуга на банки, корпорации и фамилиите зад тях . България не прави изключение . До кога ще е това наливане от пусто в празно ? До кога ще издържи тоя огромен балон ?Една система която не е стабилна все някога ще се разпадне но въпроса е ние до кога ще чакаме че колкото повече чакаме последиците са по-тежки след това за всички нас !

    Коментиран от #18

  • 13 Пръч

    15 0 Отговор
    Венци, поне дай жокер на кой е това бедро дет се подава на снимката, че да ми стане малко по-леко на душата..само да не е на кака Кури...
  • 14 българина

    8 5 Отговор
    Накратко пенсийте стават от 200 лева на 150 лева ,трябва да закрием този дефецит за да сме по близко до "светлото бъдеще "на България.
  • 15 българина

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Baaa":

    На каква работа ,професия се плаща 4500 лева заплата в България да не си случайно сводник.

    Коментиран от #26

  • 16 Коментар

    7 1 Отговор
    Ако Не се Сещате Какво Значение Има Този Дефицит.
    Всичко вече е ПАПРИКАШ
  • 17 Вуте

    17 1 Отговор
    Освен да засилите геноцида над българина на MAX друго не ви остава

    Коментиран от #40

  • 18 чичо

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "истина":

    Истината е,че искахме капитализъм и си го получихме.Прав си,че балона /капитализма/ все някога ще се спука и ще бъде заменен от друг обществен строй,ама като знам,че западния свят този капитализъм го практикува повече от век...Дано следващия обществен строй бъде по-добър,за който го дочака.Истината е,че нямаме избор,нали се опитахме да прескочим капитализма и да правим социализъм,ама уви не стана.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 българина

    15 16 Отговор
    бг пенсионера заслужава да е без пенсия, къде спахте 30 г бе!?! натирихте децата си в чужбинА, учи мамо да емигрираш, браво и не се връщай. 30 г спахте когато чрез приватизация и други уж предвидени фондове от костофф сб мвф и други боклуци, вашите пенсии изчезнаха. сега работещите трябва да плащат за вашата безотговорност, мързел и недалновидност и за собствените си пенсии. бг пенсионер е по просто същество и от албанския мангал... ..... при костоффффф скачахте нали, а да, кой не скача е червен, ама май стана който скача е олигофрен! аз моята заплата пари за пенсия на заспали тъпанари няма да плащам... а ще дефицита да е 100 процента. що не се пълни пенсионния фонд от златните и други концесии!? а да, пълни се американския фонд, търсете си парите от там, от двата теца, дънди мънди, челопеч и другите 1000 концесии на 1 процент, в Русия и Норвегия от всички подземни богатства се пълнят първо пенсуонните фондове
  • 20 Помня като слон

    17 16 Отговор
    БСП увеличи пениите през 2008 г. в краяна мандата, защото знаеха, че губят изборите и искаха да направят мръсно на следващите. Доста подла и гнусна постъпка. Това трябваше да го направи новото правителство. Също така тогава министерствата харчеха като за последно и по този начин бяха прахосани около 2-3 млд. публични средства, които можеха да бъдат вложени в нещо смислено от което още да берем плодове.

    Коментиран от #33, #38

  • 21 БСП на сапун

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Bahti":

    100% няма да доживееме като гледам смъртността, че те хората почнаха на възраст 40-55 години масово да умират, а тия скапани комунисти популисти само дават тъпи идей, а като бяха на власт що не взеха да реалозират идеите си, а само в опозиция ги предлагат, знам защо , да не носят отговорност разбира се:-)
  • 22 3333

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "чичо":

    Човек не ти е виновен капитализма. Виж в Швейцария капиталистите постигнаха комунизма. Бяха на косъм разтояние да въведат безусловен базов минимум на всеки човек по 2500 евро месечно независимо дали работи.

    Коментиран от #32

  • 23 истината

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "чичо":

    И ето тук е уловката на тия които забъркаха кашите ...следващия строй ? А трябва ли да е нещо което е познато , защо трябва да имаме формирано мислене ? Не трябва да е нищо познато до сега като модел в света а наш си модел създаден в движение колкото и налудничаво да изглежда . Механизъм - избиране на случайни хора да управляват определено време и да носят пряка отговорност за това което правят .

    Коментиран от #35

  • 24 НОЙ

    8 7 Отговор
    Това е два пъти по малко, от сумата която изтича всяка година в русия. Това прави българската енергийна мафия.

    Коментиран от #34

  • 25 Ryty

    15 2 Отговор
    Вън от властра на тия утоди герб, и поголовно гонене на цялата паплач назначена на хранилка. Нагли гадове
  • 26 El Torro

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "българина":

    Продава зарзават.
  • 27 999

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Дефицит има защото хората, които създават БВП са по- малко от онези, които го потребяват. Сиреч, хората в Частният Сектор не могат да смогнат да издържат чиновниците, пенсионерите, болните, циганите и подрастващите едновременно. За да няма дефицит осигуровките, които внасят хората от частният сектор ще трябва да се увеличат орбразно казано по 2. Държавният чиновник някой ще каже че плащал осигуровки. - Отговорът е НЕ! Чиновникът не плаща осигуровки защото той в крайна сметка не произвежда нищо! Той харчи парите на онези от частният сектор които реално плащат данъците. Понеже осигуровките не стигат за фонд пенсия, сумата се финансира през държавният бюджет и така се появява и дефицитът по текущата им сметка. Е те това е краткият отговор! - Предполагам въпросът ти бе риторичен, но ... има хора които не са наясно и реших да им го обясним. По- важното, е че като чета дебатите ... - Стигам до извода, че тези хора в парламента нямат никаква идея какво правят там и още по- малко пък имат и за идея да правят някаква политика. Те просто разпределят едни средства без каквато и да е умисъл. Няма политика за увеличаване на приходите, пък и за разходите няма. Парите се харчат не целенасочено а безконтролно! Който крещи повече взема повече... - Така поне на мен ми изглежда

    Коментиран от #29

  • 28 вектор

    10 0 Отговор
    Всички знаем и констатираме едно и също но дайте да видим от къде идват тия хора в политиката и от какви пари се издържат . Нека всеки един помисли добре над това и да започне да води личната си борба . Било като откаже да използва нуждите на банки , било то отказвайки да работи за робовладелци . Нека всеки един да намери начин и да копае срещу тая

    Коментиран от #30, #42

  • 29 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "999":

    СЪгласен +1
  • 30 Атанас

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "вектор":

    Точно така , нека всеки да търси решение на проблема а не да повтаря едно и също
  • 31 мутри

    16 1 Отговор
    Вие не разбрахте ли че гробарите работят по системата ,,Бонус-малус " 2лв ти дават 20 ще ти вземат.Чакайте добро от мутри. Не ги ли изринете по лощо ще стане
  • 32 чичо

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "3333":

    Ти прочете ли добре-ПРАКТИКУВАТ ГО ПОВЕЧЕ ОТ ВЕК.Сега ВЕЧЕ,тук съм 100% съгласен с теб,правя комунизъм и ще го направят,сигурен съм,но не онзи комун.,който Сталин,Хрушчов,Брежнев или Т.Живков наложиха,а онзи който Маркс създаде и Енгелс доразви.Всъщност няма противоречие в мненията ни.Аз написах,че нямаме избор,искаме или не трябва да изживеем онова което трябва.
  • 33 У лево е Крим

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Помня като слон":

    Единственият документиран случай някой да прецака пенсионерите бе по времето на Борисов 1, когато Дянков прибра пари от резерва за пенсии. Това е неоспорим факт!

    Коментиран от #36

  • 34 У лево е Крим

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "НОЙ":

    Имам известни съмненията върху думите ти, но пък нямам съмнение върху парите от Американските Тецове и Дънди Прешъс. НЕК взема заеми на всеки 2 години по 500 000 000 лв за да уравни сметката на Американските Марици. Причината за това, е че ако ГЕРБ не платят скрито парите за тока от Американските централи правителството им гори както през първият мандат. А за дънди Прешъс картината е гротескна. Хиляди тонове ценни , черни и цветни метали заминават всеки ден с вагони за които не се плаща. Концесията е само за златото, но не и за съпътстващите продукти.
  • 35 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "истината":

    Да си призная не ти разбирам мисълта-извинявай.Не знам какво трябва да е,познато или не познато или еди какво си.В исторически план,цялото човечество търпи един и същи план,независимо дали иска или не-родово общинен,феодален,робовладелски,капиталистически....и така нататък,не знам дали точно ги изброявам,просто давам пример.Ето,ти сам казваш-НАШ СИ МОДЕЛ,а не само ТВОЙ модел.Тогава, къде е разликата между досегашното развитие на човечеството и твоето предложение.

    Коментиран от #37

  • 36 смях в залата

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "У лево е Крим":

    На два пъти Борисов се опита да прибара и частния пенсионен фонд това си му е и навик.... Преди години прибара и 1.5 млд. на здравната каса
  • 37 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "чичо":

    Мисълта ми е че всеки човек трябва да има неформирано мислене и ако има да се стреми да го промени . Формираното мислене е повлияло за историческите факти . Точно това мислене заробва . Пример е това което си написал " Публикувано във факти.бг: В исторически план,цялото човечество търпи един и същи план,независимо дали иска или не-родово общинен,феодален,робовладелски,капиталистически " . А не трябва да е така и в основата на това стои мисленето и за това е важно всеки да се стреми да пречи на системата и да излезе от нея както може

    Коментиран от #49

  • 38 Хи хи , не хи а фи

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Помня като слон":

    Като помниш като слон,кажи кое е направено ,за всичките тези 30 години което да пълни пенсионният фонд.Всичко е данъци и акцизи,най вече акциза на горивата ,с което се пълни част от пенсионният фонд.Икономика няма, има обществени поръчки 1 200 000 нетрудови кадри които не внасят в бюджета,и 1 000 000 които да издържат всички, а богатите правят схеми с опитни счетоводители как да не плащат.
  • 39 KIKO

    9 0 Отговор
    Дефицит във ДОО фонд " пенсии" , дефицит във Здравната каса, дефицит в доверието към държавните унституции и управляващите - дефицит във всичко , а тез прадължават да се хвялат, че стоим добре. Как стоим добре като сме легнали. Стоят добре тез които крадат, олигарсията, тез които дърпат дърпат от разни проектчета и европейски и пр. фондове.
  • 40 ГТХ

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вуте":

    Ами нали това правят - геноцид с разни данъци, гражданска отговорност, цени.
  • 41 НЯКОЙ

    7 0 Отговор
    никой не трябва да плаща пенсионно осигуряване защото след 20 години в България ще има само цигани и няма откъде да се взимат пари за пенсии,не знам защо хората не поумняват а дават пари в една бездънна яма .хора спрете не правете глупости стига вече
  • 42 НЯКОЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "вектор":

    браво много си прав остава да се съберем въоръжим и да си върнем държавата кога и как да почнем чакам предложения
  • 43 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Aнонимен":

    Парите са много, но концесионерите, държавните поръчки и източването на социалната система изпразват хазната. Толкова много хора взимат 1200-1500лв, а ги осигуряват на минималната. Аз не съм така, но получавам същата услуга в болницата както тези, които никога не са платили и един лев осигуровка, а се изхранват от моите пари и това, което е генерирал моя труд. Злато, вода, гори, житници, всичко е в малцина, които изтеглят парите в чужди сметки и не плащат нужните проценти или данъци. Мариците-пълна подигравка с народа и заробване за милярди чрез сметки, ЕРП, бензиностанции - все на минус били и те не плащат данъците си. Представете си всички малки и средни фирми и фирмички какво е при тях. Как заведенията при проверка отчитат 10 пъти по-високи обороти оттам и толкова увеличен приход от ДДС. Навсякъде е измама и ето го резултата. После сядат някакви идивиди, кой пожаркикар, кой физкултурник, кой лекар, кой с купена диплома и решават как да се разпределят и малкото останали пари. Е как да стане по-добре? Вие интелигентни експерти в политиката видяли ли сте скоро? Май само дългокраки блондинки се водят експерти там, ама само се водят.
  • 44 гост

    5 0 Отговор
    Така ще е! Колко работодатели от частния сектор познавате, които плащат осигуровки на реална заплата? Само върху минимална или базисна за бранша. Така и работниците и служителите не внасят истинските данъци - двойна загуба за държавата. Този стил се наложи през 90-те и продължава досега. Как са постигнали изсветляването на заплатите в чужбина? При толкова командировки на различни депутати през тези 30 - тина години, нито един ли не попита?
  • 45 УСА

    0 0 Отговор
    мен ме осигурява ,,Америка за България.
  • 46 Бай Благой

    4 1 Отговор
    Ами така е...ще има...като от 30 години ти плащат на ръка а не по това което те осигуряват!
    Включително и в големи фирми като джипигейта и разни такива...това е масова практика да те осигуряват на 500лв а да взимаш 2-3К
    Представям си колко са окрали тия ГЕРБ-аджии...щом имаме хем голям дефицит...хем почти нищо голямо не е построено и е държавна собственост....
    Да не говорим за КТБ и разни "джипигейтове" и БОГ знае колко още "гейта" ще изкочат.
    Милиарди окрадоха тия тикви...да не кажа десетки милиарди!!
  • 47 истина

    2 0 Отговор
    Това е добър бюджет според тиквата и сие .......
  • 48 Иван

    0 0 Отговор
    Отчасти съм съгласен с теб, но не мога да се съглася, че Пожарникарят не е интелигентен. Още в зората на демокрацията "неинтелигентният" Пожарникар открива фирма, на която е и управител. После отваря още към 30-ина други фирми, на които също е управител или участва в управлението. Заедно с Цв. Бориславова натрупват много сериозен опит като мениджъри, като същевременно и поддържат връзки с подземния свят и някои политици. Няма как да успееш в България, без да познаваш точните хора. На Бориславова впоследствие й предлагат да поеме добре известната банка, а Б. Борисов става Главен Секретар на МВР и дори генерал... Без контакти в България е невъзможно. Или ти смяташ, че Пожарникарят е прост и затова се е стремил да се запознае с политици като Живков, Луканов, Симеон Втори, мафиоти като Маджо, Пашата, Маргините, Бай Миле... Точно такива хора са му дали необходимия тласък да натрупа и състояние, и да стане премиер ...
  • 49 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "истината":

    Това едва ли е възможно.
  • 50 Sultan Selim

    1 0 Отговор
    Родените след 1975+ може да мечтая за пенсия, всяка година увеличават годините за пенсии ,точки, стажове, то народа няма да доживее до пенсия, след години ще искат 72г.+, за съжаление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове