Last news in Fakti

22 Март, 2012 10:06 879 0

Тестват Веселин Маринов за депутат

  • веселин маринов-
  • депутат-
  • герб-
  • велико търново
Тестват Веселин Маринов за депутат - 1
Веселин Маринов дарява кувьоз на великотърновската неонатология - Снимка: БГНЕС

Националното ръководство на управляващата партия тества Веселин Маринов за кандидат-депутат от Великотърновска област и дори за вероятен водач на листата за следващите парламентарни избори през идното лято. Такива коментари все повече се чуват в редиците на актива на ГЕРБ в старата столица. Това съобщава великотърновският всекидневник „Борба”.

Повод за все по-оживените вътрешнопартийни дискусии са зачестилите публични прояви на певеца във Великотърновския край, понеже родното му място е Полски Тръмбеш. През последния месец Веселин Маринов направи жест към многопрофилната болница, като дари кувьоз за неонатологичното отделение и се срещна със студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, пред които разказа житейския си и творчески път.

Тези негови изяви вече са предмет на оживени обсъждания сред актива на ГЕРБ, който е свръхчувствителен в предизборни времена. А това, впрочем, се отнася и за членската маса на всички големи и влиятелни политически централи. Фактът, че Веселин Маринов е личен приятел на мажоритарно избрания през 2009 г. от областта Цветан Цветанов и настоящ вицепремиер, допълнително подклажда интригата, че управляващите имат едно наум по отношение на певеца и евентуална бъдеща негова политическа кариера, се коментира още сред „герберите”.

Въпреки възходящата си кариера и живота си в София Веселин Маринов никога не е късал връзките си с родния край, припомнят светски хроникьори. Преди петнадесетина години, когато Благовест Сендов бе депутат от БСП от Великотърновска област, а съпругата му Анна Сендова реализираше редица прояви по линия на фондацията си, Веселин Маринов бе активен участник в тях и често присъстваше в културния живот на старата столица. Впрочем той често гостува на великотърновската публика и дори е предпочитан изпълнител за частни и светски партита, както и за благотворителни прояви. Така че един авангарден ход, какъвто би било кандидатирането му за депутат от ГЕРБ за областта, би бил удар в десетката за управляващите, коментират още партийците от болярския град.

И понеже всички вече са в режим на вътрешнопредизборна готовност, интригата за бъдещите кандидат-депутати на управляващата партия набира все по-голяма скорост, отбелязва "Борба".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА