Last news in Fakti

22 Март, 2012 14:35 4 111 0

Вижте най-новия самолет на България Еър

  • самолет ембраер 190-
  • българия еър-
  • ивайло московски

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри церемонията по приемането на най-новия самолет на България Ер – Ембраер 190.

България Ер планира да закупи общо 9 самолета Ембраер 190. Самолетите Е190 са от версията Advanced Range (AR), с номинален обхват от 2,400 мили (4 448 км). Всеки самолет разполага с оборудване за две класи, с осем места в бизнес класа и 100 места в икономична

“Целта на нашето правителство е да направим всичко възможно повече компании да оперират на българския пазар, тъй като повишеното предлагане на въздушни услуги води до по-конкурентни цени за потребителите и увеличаване на туристическия и бизнес трафик към България”, заяви министър Ивайло Московски по време на събитието.

Министър Московски обяви, че се очаква през лятото столичното летище да предлага нови дестинации, като през месец февруари аеропортът отчита 39% ръст на пасажерите в бизнес авиацията и 2% при пътниците по международни редовни линии. С 14,3% е нараснал и обемът на обработените товарни и пощенски пратки в сравнение със същия период на миналата година, каза още министър Московски. Доставката на новите самолети ще даде възможност на България Ер да открие нови линии и да увеличи полетите до повечето от европейските си дестинации, допълни той.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА