12 Октомври, 2024 05:18 1 247 18

Ивайло Московски стана изпълнителен директор на ББР

  • българска банка за развитие-
  • ивайло московски

Дългогодишният ръководител на управление „Финанси“ в банката Димитър Митев ще се присъедини към надзорния орган

Ивайло Московски стана изпълнителен директор на ББР - 1
Снимка: БГНЕС

Дългогодишният ръководител на управление "Финанси“ в банката Димитър Митев ще се присъедини към надзорния орган, а бившият вицепрезидент по оперативна дейност и член на УС на Черноморската банка за търговия и развитие Ивайло Московски ще стане част от оперативното ръководство на ББР /Българска банка за развитие/ като член на Управителния съвет и изпълнителен директор. Това съобщи ББР на сайта си, предаде burgas24.bg.

Митев е доказан експерт с 32-годишен опит в банковата сфера. Магистър по финанси от УНСС, с многобройни допълнителни квалификации. Той притежава степен CFA – сертифициран финансов анализатор. В Българската банка за развитие работи от 2011 г., като последователно е ръководил управленията "Планиране, анализ и регулации“, "Съответствие“ и "Финанси“. Бил е и член на Съвета на директорите на Националния гаранционен фонд, част от Групата на ББР.

Ивайло Московски е завършил публични финанси в УНСС и финансов мениджмънт в Стопанската академия "Д. Ценов“ в Свищов.

В продължение на 4 години участва в ръководството на Черноморската банка за търговия и развитие със седалище в Солун. В качеството на вицепрезидент – оперативна дейност с ресор Риск ръководи проекти по внедряване и наблюдение на риск политики, отговаря и за ESG политиката на банката.

Бил е и народен представител в 42-рото и 44-ото НС, член на комисиите по транспорт и енергетика. През 2009-2011 г. е зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като ръководи Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт“ (2007-2013) и е българският представител в инициативата ТРАСЕКА.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    20 1 Отговор
    Московски който уби пиян детето си.

    Коментиран от #15

  • 2 Подготвят терена

    15 1 Отговор
    Бе той и Мавродията беше доказан експертъ
  • 3 същият

    16 0 Отговор
    Но той вече е забравил за това. Живеем в най-мрачните времена, в които отвсякъде са изпълзели същества без морал, без срам, без признаци на човечност. Хора, за които думите чест, достойнство и почтеност не означават абсолютно нищо. Тези рептили са навсякъде, но най-концентрирани са по високите етажи на властта. Продават душите си за хартийки и са готови да премажат ближния си, дори собствените си деца, за да утолят ненаситната си алчност. Но рано или късно всичко си идва на мястото, защото Бог си знае работата.
  • 4 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Снимката е достатъчна. На тва бихте ли му дали и колата да ви паркира, пък да врътка Кражбията е монтирано съществото. Добре е и няма да се оправи ей!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Продажник

    13 0 Отговор
    Корекция на статията ..беше министър на транспорта ,не зам.министър...А че уреждат едни и същи продажници на високи постове....това само "демократите" не го виждат.....долници
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 На кого

    10 0 Отговор
    Ги хвалете тия боклуци.Тоя колко оправи БДЖ-то.Колкото и Желязков,само далавери.Нещо успешно да са свършили.Слуги на Борисов.
  • 10 На Бою

    8 0 Отговор
    човек , тоя църния с отвратителен поглед и същност !
  • 11 На тази

    6 0 Отговор
    Снимка,пак съмнително трезвен.Гербави калинки ,по схемите са първи.
  • 12 След

    8 0 Отговор
    като пиян , обърна моторна шейна на Боровец мисля , в която е возил 4 годишното си дете , което почина , Боко го въздигна и изпрати в Гърция на тлъста служба и живот ! Ей тоя !
  • 13 Първо

    6 0 Отговор
    Тези,които се очертават да не си върнат кредитите около1млрд.да ги дадат на прокуратурата и на КПК,защото списъкът се знае и започва сДомусчиеви.Даим конфискуват имоти,за да обезпечат кредитите си и защото писах и другите ме изтрихте.Тези истини трябва да се говорят и всеки да носи отговорност.Няма само да се покриват под чадъри на прокуратурата,която за едни като Гайтански е бухалка политическа,за други чадър на наши хора..Трябва истината да възтържествува.
  • 14 Разбързали се

    6 0 Отговор
    .ОПГГЕРБ ги вкопават тези да им покриват шашмите и далаверитеТова е второто КТБ,което БАНКЯТА и Магнита ще фалират и ограбят.Закривайте я тая банка ..Стига с тези облаги с ниски лихви само за богатите харсъзи.
  • 15 ЩО НЕ ЛЕЖА ТОЯ Я ЗАТВОРА

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    ........ГОТИНИ СЪДИИИ БУЛГАРСКИ
  • 16 МВФ

    0 0 Отговор
    КВА Я ТАЯ БАНКА.......САМО НИЙ СМЕ БАНКАТА С ПАРИТЕ И ЗАЕМИТЕ.....БОКОМАГНИТСКИ Я ПРАЩАЙ НЯКОЙ ДА Я ИЗТОЧИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ
  • 17 Българската

    2 0 Отговор
    банка за развитие в ръцете на гербавия мошеник , предвещава разграбването ѝ , тотално и фатално и фалит ! Преди това тоя пияндур от Плевенските села беше изтипосан за шеф на Черноморска банка в Солун , където е и седалището ѝ !
  • 18 Гост

    0 0 Отговор
    Само схемаджии и далавераджии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове