Last news in Fakti

2 Декември, 2018 14:23, обновена 2 Декември, 2018 14:31 5 848 63

Обзор на протестите в страната (СНИМКИ)

  • протест-
  • протести-
  • система-
  • стандарт на живот-
  • благоевград-
  • сопот

Граждани на Сопот и Карлово блокираха Подбалканския път, сблъсъци с жандармерията в Благоевград

Обзор на протестите в страната (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

На протеста в Благоевград възникна напрежение между демонстрантите и охраняващата ги жандармерия, предаде агенция "Фокус". Недоволните граждани опитаха да излязат на главния път Е-79 и да блокират артерията, но униформените не им позволиха. Малко по-късно протестиращите се насочиха към входа на града, но отново бяха ограничени от полицията. Някои от гражданите, негодуващи срещу ниския стандарт на живота у нас, се опитаха да изкачат стръмен рид, за да достигнат Е-79. Няколко души успяха да се доберат до междуградския главен път.

Обзор на протестите в страната (СНИМКИ)

Обзор на протестите в страната (СНИМКИ)

Протестиращите блокираха края на булевард „Димитър Солунски“, който е входна и изходна артерия на областния център. След няколко безуспешни опита да „пробият“ кордона от полицейски служители и да излязат на главен път Е-79, недоволните граждани се върнаха обратно към града. Демонстрантите са охранявани през цялото време от полиция и жандармерия.

Обзор на протестите в страната (СНИМКИ)

В Бургас ситуацията е по-спокойна. 30-ина души организираха спонтанно преминаване през пешеходна пътека на ул. „Транспортна“ в близост до изхода на града в посока автомагистрала „Тракия“. Намеренията на гражданите са мирно преминаване през пешеходната пътека без да блокират движението. Движението не е затруднено. Хората скандират оставка, обстановката е спокойна, шофьорите не са изнервени и допускат спокойно преминаването на протестиращите.

В Сопот протестиращите затвориха подбалканския път при ВМЗ, допълниха от bTV. Местните започнаха да пресичат пешеходната пътека. За кратко възникна напрежение след опит на полицията да освободи пътя. Движението е отклонено по обходни маршрути. Преди това в града протестиращите запалиха автомобилни гуми, след което автоколоната се отправи бавно по Подбалканския път. Заради блокадата на Подбалканския път миналата неделя полицията състави актове на близо 70 души.

При засилено полицейско присъствие започна и протестът в Пазарджик. Първоначно около обяд се събраха 30 автомобила с демонстранти, но постепенно към тях се присъединиха още за автошествие по централните улици в областния град.

Паралелно с митингите за по-добър стандарт на живот в България, жители на столичните квартали „Обеля” и „Връбница” излязоха на протест за втори път заради проблема с презастрояването в района.

Десетки се събраха до междублоково пространство, където се строи нова сграда. Строежът е една от причините за недоволството. Според хората той е незаконен, тъй като отстоянието между сградите е прекалено малко. Проблем в кварталите има и с паркоместата, детските площадки и детските градини.

Протестите ще продължат, докато исканията на местните не бъдат чути. Протестиращите обясниха, че са готови и на по-драстични действия. Те призоваха за личен диалог с кмета на столицата Йорданка Фандъкова. В против случай са готови да преместят демонстрациите си пред Столична община.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    77 18 Отговор
    Обзорът е че и това правителство трябва да се радва че даже при протестите проявяваме търпение, във всяка друга държава досега щяха да ги линчуват такива "политици".
  • 2 нервен

    41 98 Отговор
    Ццц 100 човека разхвърляни в три-четири града се събират за по 30лв на калпак за да протестират срещу каквото се сетят ... Срамна работа , жалка

    Коментиран от #4, #5, #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 този онзи

    27 41 Отговор

    До коментар #2 от "нервен":

    Да и аз отивам да протестирам ...как може в терановата цените на женските дънки да са с 6лв по ниски от мъжките ..това е безобразие ...
    Бойко е виновен оставка ууу
    веднага да отива при Слави да се обяснява как може такова нещо ..искам на касовата бележка от утре да пише коя стотинка за какво съм я дал колко печели магазина , шивача, шофьора , колко акциза на дънките и така на татъка иначе няма да се махна от улицата ..ууууу буууу
  • 6 Фен

    29 48 Отговор
    Много лумпен, много нещо! Цели 200-300 човека! Браво!

    Коментиран от #9, #14

  • 7 нервен

    12 28 Отговор

    До коментар #4 от "Вуна":

    А на тебе курнелия Нинова

    Коментиран от #12

  • 8 45О9

    51 20 Отговор
    ТИКВАТА КЕ ПАДНЕ!!! СВОБОДА ИЛИ ТИКВА!!!
  • 9 Петър

    40 9 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Ти явно си доволен от социалното положение в България, цъфнал и вързал си.

    Коментиран от #11

  • 10 Радиоточка "Позитано"

    19 35 Отговор
    Дрогари по активно участвайте,от другата седмица надника става 35 лева и порция кибапи,айде че трябва да краднеме власта,тая седмица извънредни само за Йоло Денев,другите не заслужават.

    Коментиран от #38

  • 11 Фен

    9 18 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Да що ...ти не си ли ?? Седиш си на топло и цъкаш на пс-то какво ти е ?? Лумпен

    Коментиран от #13, #15, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петър

    24 9 Отговор

    До коментар #11 от "Фен":

    Не позна, на протест съм-град Перник кв Изток, паркинга на Кауфланд.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Петър

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "Фен":

    Явно много си цъфнал ама от зад.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Премиер

    15 8 Отговор
    До всички заблудени герберисти,защо не приемат закона за лустракията. Защото и герберисти бесепари и всички останали са наследници на бкп и дс.
  • 18 СссереМ

    8 18 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    Лумпен,ще те наиграят с палките,внимавай!Кат ти трябват пари отивай и бачкай.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 123451

    16 5 Отговор
    Добре, че са Благоевградчани че се държат като хората, къде са софиянци-на село за месо и продукти само лаят по мрежата и плюят или излизаш или си мълчи, но утре ще се бият в гърдите- предатели, къде са и тези дето пишат че ще дойдат от чужбина може да са блокирани и границите ни позор и това ми било организация, помните ли какъв протест имаше на СДС или срещу Орешарски или на таксиметърджиите къде са сега нямам думи не виждате ли какво правят в Париж ние сме си такива и недейте да пишете колко сте бедни, не сте.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Петър

    22 4 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Освен да ти го обясня като за дете в първи клас със специални потребности- не съм го закъсал да няма какво да ям,да карам автомобил,да ходя на почивка,да купя нещо на детето,това е протест на НЕОСЪЩЕСТВЕНАТА СРЕДНА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Добри

    16 19 Отговор

    До коментар #19 от "123451":

    Абе на никой ли не му стана ясно че протестите не са спонтанни а слабо организирани от червените,когато хората са доволни не протестират,само в един мол има десет пъти повече хора от всичките пишман протеестиращи,няма криза а растеж,само шепа безделници реват че нямат пари,и то защото са или некадърни или мързеливи,а най-вероятно и двете.

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Премиер

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Добри":

    Не разбра ли още че всички са от едно котило които управляват.Защо не гласуват закона за лустрацията.наследници на бкп и дс.
  • 25 Реалист

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Добри":

    Не е там работата да има на показ уж преуспели шепа бизнесмени крадци. А стабилна средна платена и доволна средна класа.
  • 26 no name no face no number

    18 4 Отговор
    Смяна на системата на управление!

    Парламент, партии, крадци.......докога
  • 27 Начо

    11 5 Отговор
    За 30 лева,не става.казал съм,минимум 50
  • 28 filo

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Вуна":

    Вино, лъжа ли е написал човека ма?

    Коментиран от #30

  • 29 нервен

    8 12 Отговор

    До коментар #12 от "Вуна":

    Не на мен не ми плаща герб ама на теб ти плаща Нинова !!!
    Знам те кой си !!
    Иван от Скутаре ...знам те
  • 30 Вуна

    15 4 Отговор

    До коментар #28 от "filo":

    Вино, ракия, водка и т.н. вие от тиквоч партията сте егати деградацията!!!
  • 31 отчаян от живота в бьлгария

    12 6 Отговор
    докато седите пред компиутрите такива лумпени нама дасе оправи дьржавата я вижте какво става вьв франция хората са единни и ще си извоюват положението и несе подиграваите на нас потестиращите защото виздаме какво ставна 30 години асие сороси си стоите си в кьщи и чакаите тиквата да ви финансира щото имате полза от тая работа тава сте едни утрепки зрьнцата на бьлгария разни бизнесмени ,олигарси и веро помазани но скоро ще ви приседне всичко уверявам ви нас да не ние лесно по цял ден да семрьзнем навьн заради такива уроди като вас дето сьсипахте дьржавата скоро ще изгрее сльнце и в наще домове апри вас ще залезе

    Коментиран от #37, #52

  • 32 extremist

    20 7 Отговор
    ПРОТЕСТА ОТ "МИРЕН" МАЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПРЕРАСТНЕ В НЕ-МИРЕН! ПРОСТО ИНАЧЕ НЕЩО НЕ СТАВА

    Коментиран от #36

  • 33 Кирил

    8 11 Отговор
    Тоя полицията ако ги заподпука,ни Сорос ни руското посолство не могат ги спаси
  • 34 объркване

    4 5 Отговор
    Тоз юнак на снимката какво се е объркал и размахва знамето на Холандия?

    Коментиран от #35

  • 35 мангалезич

    6 12 Отговор

    До коментар #34 от "объркване":

    Размахва знамето на Холандия, но я виж че аутобаните в Холандия в 5.30 сутринта са пълни с автомобили и хора които отиват ДА РАБОТЯТ! У нас протестиращите си пият сутрешното кафе в 9.00 /в работно време/. Никъде из тези протести не видях лозунг "Искам да работя повече за да имам повече". Нацията ни /светлата и част/ успешно подражава на лилавата, "от работа се гърбавее а не се хубавее" ! Казах!
  • 36 СссереМ

    6 10 Отговор

    До коментар #32 от "extremist":

    Ми айде де,да имаме повод да ви о.есим по дърветата,няма я вече червената армия да ви помага продажници.
  • 37 нервен

    5 16 Отговор

    До коментар #31 от "отчаян от живота в бьлгария":

    Вземи пример от мен ...аз си работя вземам си парички не мрънкам в къщи сичло ми е на ток 24 градуса ми е вътре изолация дограмичка ..днес съм оставил 100лв в хауфланд и още 70 в Лидл .. спах в колата 185 лв бензин и 60лв газ и пак няма за какво да мрънкам защото си работя и си докарвам един добър начин на живот ...не съм шеф работник съм ...но не ме мързи и не се чудя кой да ми е виновен за няма нищо !!!

    Коментиран от #39

  • 38 арджентата

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Радиоточка "Позитано"":

    Като се правиш на комунист и социалист , поне пиши думата правилно " Другар"!!! Никой от БСП не би я сгрешил!
  • 39 Петър

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "нервен":

    Какво работиш?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 1222

    13 2 Отговор
    Тия тъпи полицаи нестачкуваха ли за пари уреваха всичко че нямали обувки нямали дрехи и защо сега пречат на хората да стачкуват тия хора стачкуват за същите неща или милиционерите са нещо повече от другите.Подхвърлиха им някакви пари и скимтят като доволни кученца а това че майките и бащите им живеят с мизерни пенсиине ги вълнува.Истината е че при комунизма който неставаше за нищо и беше уникално тъп го правеха милиционер сега са абсолютно същите

    Коментиран от #45, #53

  • 44 123

    10 3 Отговор
    Браво на Благоевград затвориха границата с Гърция давай народе бори се за децата си
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    7 2 Отговор
    Виж Франция как се прави, за да ги чуят. У нас протестите дори и за кражбата на тока преди 4г., които бяха много по-масови, не доведоха до там един виновен да се намери и една стотинка да се върне на гражданите. Та ефективност нулева, по-кардинални мерки са нужни за дебелокожи същества като тези в парламента.
  • 47 Анонимен

    3 9 Отговор
    Спря дъжда и снега и групичките от мързеливи безработни се пръкнаха отново да протестират. Забравиха да протестират за лошото време. Не знам медиите защо изобщо ги отразяват. Смешна работа.
  • 48 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Патриот":

    Крайно време беше някой да го нахрани.
  • 49 СТАРОТО

    3 8 Отговор
    абе най-сетне полицията трябва да си свърши РАБОТАТА и да набута в ареста тези "протестиращи" -като гледам снимките тъй наречените от Кора Ментата"масови" протести наброяват по около 20-30 души -защо полицаите допускат тези "маломерни" платени протести да бъркат работата на стици шофьори ???
  • 50 Р.Радев

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Курнела крадлата !!!!":

    Айде де подготвям почвата,казах ли ти че по 30 лева на калпак и сме пак на трапезата да краднеме,а и шефа от Москва ще е доволен.
  • 51 СТАРОТО

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вуна":

    Вуна на времето имаше вечерни гимназии -ти сигурно си се "изучил" в такава гимназия -като те гледан на пет думи си допуснал 4 грешки хахаха -май всичките критикари сте все малограмотници!!!
  • 52 СТАРОТО

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "отчаян от живота в бьлгария":

    ти пък от какво се оплакваш-нали Кора Ментата те финансира ,бре???
  • 53 no name no face no number

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "1222":

    Не те познавам 1222 но този номер е много специален за мен . За теб какво означава много бих се радвал да разбера. Поздрави
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 нервен

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "вьххх":

    Що не ми го кажеш в очите това ??? имаш ли топки

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове