Last news in Fakti

24 Март, 2012 12:42 899 2

Независимите медии са важен елемент от демокрацията

  • уорлик-
  • сащ-
  • медии-
  • независими
Независимите медии са важен елемент от демокрацията - 1
Снимка: БГНЕС

САЩ по всякакъв начин ще подкрепят усилията на президента Плевнелиев за това да има свободни медии в България.

Това заяви в интервю за радио К2 американският посланик у нас Джеймс Уорлик. Той коментира предстоящото провеждане в България на Международна конференция за свободата на словото под патронажа на президента Плевнелиев и с основен докладчик премиерът Бойко Борисов, с думите : ”Тази конференция трябва да е изцяло българска конференция. Аз с удоволствие бих участвал в нея, защото вярвам дълбоко в свободата на медиите.”

„Съществуването на независими медии е изключително важен елемент за всяка  демокрация,  но, за съжаление, тук в България нещата не се случват точно така. В България има изключително много разнородни медии, но не се осъществяват необходимите дебати, които би трябвало да се видят”, смята Уорлик.

Посланикът е убеден, че „свободните и независими медии гарантират по-добра отчетност и независимост по отношение на провежданите политики от страна на българското правителство”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    Ако има държавници в тая държава,теб трябва да те заведат на сръбската граница, да ти забият един голям шут в задника и да те теслимят на братята сърби, защото се оказа, че те имат повече достойнство от нас. Да видим те как ще те изритат от там и никога повече да не видиш България.
  • 2 Маргарита Ангелова

    0 0 Отговор
    Медиите са си свободни, но не са независими икономически. Ако можеш да надцакаш собственика, можеш да си говориш каквото искаш и против каквото/когото искаш! Та, нямаме пари, за да ни е свободна волята и да определяме темите. Иначе, всеки може да си говори каквото ще, но който трябва да слуша - слуша когото трябва! Т.е - който плаща най-много!