12 Декември, 2018 19:08 5 428 35

Строителите молят Борисов да не се огъва

  • строители-
  • протест

Запомнете този ден - едрият капитал на стачка срещу опозицията, каза Нинова

От Камара на строителите в България (КСБ) търпят загуби от политиката, която водят БСП спрямо тях и с настояванията си за проверки. Това заяви председателят на КСБ инж. Илиян Терзиев след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, съобщи news.bg.

От Камарата на строителите в България нямат нищо против проверките, но те трябва да се извършват както повелява законът. Те се противопоставят на постоянните упреци, но без доказателства, за "хиляди грехове".

От КСБ молят Борисов да не се огъва и да продължи политика, в която строителите да не се нападат един в друг.

Изпълнителният директор на КСБ Мирослав Мазнев допълни, че в последните дни строителите са станали обект на подигравки и злепоставяне пред обществото и европейските институции.

"Някои хора, търсейки да крадат политически аванс за своето политическо развитие, стъпиха върху бъдещето на 250 000 хиляди работници и лица в строителния бранш", отсече Мазнев.

Той настоя, че оклеветяването и злепостяването на строителния бранш може да доведе до спиране на едно предстоящо голямо финансиране,

Мазнев заяви, че с демонстрацията на машините, строителите са искали да покажат, че така повече не може.

"Думи от сорта, че асфалтът не се яде, а направеното саниране е само на капещи сгради, уронват престижа на строителния бранш", ядоса се Мазнев и допълни, че направеното от тях дало топлина на много семейства. Ако продължават с нападките към сектора, българските строители могат вече да бъдат търсени в чужбина, закани се той.

От Камарата изразиха удовлетворение за отпуснатите допълнителни финансови средства в размер на над 1 млрд. за Северна България, с които се гарантира предвидимост за бранша и работа за малките фирми поне в рамките на година и половина - две.

Терзиев настоя да се отчитат и положителните неща, които са направили строителните фирми.

Регионалният министър Петя Аврамова защити строителния бранш и увери, че те ще бъдат подкрепени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Строителният бранш трябва да бъде подкрепен от всички и ние трябва да бъдем отговорни, той да бъде силен, така че качествените строители да не напускат в България, за да работят в чужбина, призова Аврамова.

Тя се закани, че държавата ще бъде безкомпромисна в проверките от направеното строителство.

"В разрешаването на проблема изключително важна роля има отношенията между изпълнителната власт и строителните фирми и организации". Това обяви президентът Румен Радев, който проведе среща с представителите на Камарата на строителите в България (КСБ).

Държавният глава е на мнение, че за да бъдат решени проблемите в строителния бранш по най-добрия начин трябва изпълнителната и местната власт да са в ролята на възложител, собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми да постигнат разбиране, тъй като подизпълнителите и строителните работници съвестно изкарват прехраната си.

Радев увери строителните работниците, че могат да разчитат на неговата безрезервна подкрепа. Според него строителният бранш заслужава по-добро заплащане, по-добри условия на труд и по-добра предвидимост в работата си.

Не можем да говорим за модерна държава без добре развита и модерна инфраструктура, констатира Радев.

Българите от своя страна очакват и искат да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага, след като бъдат пуснати в експлоатация, подчерта Радев.

Камарата на строителите в България е поискала от БСП да не настояват за проверки на качеството на магистралите, защото можело да спре финансирането по еврофондовете. Това пък съобщи на брифинг в парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Да запомним днешния ден, защото той е прецедент в политическата история - едрият капитал на стачка срещу опозицията", заяви тя за протеста на строителите в София днес.

Според нея това е пример за модела на управление "Борисов" - власт и капитал да се срастват в подкрепа на статуквото. По думите й от Камарата на строителите в България (КСБ) излизали на протест срещу "разследващ журналист", визирайки всъщност червената депутатка Елена Йончева.

"Най-грозното е, че ползват работници за тази цел", каза още Нинова и се обърна към тях: "Вие не сте крепостни селяни, знаем, че ви е страх за хляба ви, но не позволявайте да ви употребяват. Имайте достойнство."

А на бизнеса обеща при евентуално идване на власт на БСП да работят свободно, стига да е качествено:

"Това ще е модел на свободна конкуренция, правила, еднакви за всички, и ще ги спазвате",заръча тя.

Темата коментира и депутатката и говорителка на БСП Елена Йончева, според която левицата иска само проверка на българските магистрали в независима европейска лаборатория, нещо, от което строителите явно ги е страх.

"За да се строят качествени пътища, трябва да минат на независима проверка как са построени тези пътища", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Batushka

    57 7 Отговор
    Некадърници!

    Коментиран от #32

  • 3 бял

    67 9 Отговор
    Надувайте герберския кавал пендели,че нямате акъл да изкарате и лев без свирки
  • 4 Пак аз

    66 9 Отговор
    Преди да санират блока в който живея нито капеше,нито течеше-бях с поръчкова дървена дограма която се доказа в продължение на 10 г а сега ми сложиха някакво менте което при най-малкия дъжд протича.вместо да я направят с циментови лепила както ми беше дървената я наблъскаха с пяна...не само че ще тече но и котки ще минат след година две...обяснява ми един технически идиот че или от комшиите над мен ми влиза вода или от абсорбера-абсорбера ми е на друга стена...пълни идиоти...такива измамници трябва да се разследват с какви материали строят,защото след години сгради ще падат
  • 5 фгх

    31 10 Отговор
    И да му се молят и да не се му остават и на него и на бсп няколко месеца да са в парламента, макс 3.
  • 6 Hhhhhhhh

    63 7 Отговор
    Боклуци. ВЪН ОТ Бранша всички Са поставени фирми.
  • 7 Monkey

    10 41 Отговор
    Бсп на власт ? Фантастиката е на 2 етаж , другарко Нинова !

    Коментиран от #10

  • 8 Centurion

    63 7 Отговор
    Крадците ги е страх,готови са на всичко да предотвратят евентуална експертиза.Те знаят резултата,както и ние!!!Това е публична тайна!!!
  • 9 Виждам

    50 9 Отговор
    На ясла при герб.. Само пачката ги интересува и крадат ли, крадат! Усмихват се на мутрите ииии по цялата магистрала колите подскачат ли подскат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДОБРЕВ СТРОЙ

    47 7 Отговор
    Тези не са никакви строители,а са назначени от гербажиите да им управляват фирмите.За какви малки фирми ще търсят работа,като всяка тяхна фирма е награбила по десетина блока и училища за саниране и търсят местните фирми да им изкарват обектите за жълти стотинки или събират цигани които си оставят ръцете.Изкарани са по улиците на псевдопротести от шефовете си да бранят това крадливо псевдоправителство.Истинските строители сме на обектите, в калта и си караме работата.
  • 12 Гост

    28 5 Отговор
    " Мазнев". Животът имитира изкуството.
  • 13 аkud

    41 5 Отговор
    когато има некачествена храна се проверява производител. когато има некачествени пътища което е очевидно се проверява изпълнителя
  • 14 München

    25 5 Отговор
    Мазнев...... каква фамилия.........
  • 15 Строител

    41 5 Отговор
    А не са ли калпаво направени и санирането и магистралите.Да отидат да работят в чужбина или на частни инвеститори. И пари няма да получат и бой ще ядат.От проверки се страхува, който мами и не работи качествено.Изкарани са по улиците да защитават правителството , на бранша.Срам за всички истински строители са тези мошеници.
  • 16 калинка

    22 6 Отговор
    Ама качествените лекари, учители, инженери и други специалисти ги изтървахте, нали?! И не вдигахте вой до небесата!
    И не се правете на ощипани моми! И глухите чуха, че проблемът е в корупцията и кражбите. Които, съответно, восят до невиждано лошо качество!
  • 17 К ц д

    25 4 Отговор
    Не така малкия бизнес не се подкрепя това е лажа подкрепят само големия бизнес така прави боико
  • 18 Тиквопитека

    27 5 Отговор
    Камората на строителите обича сикаджийската мутра.
  • 19 Гост

    30 4 Отговор
    Не съм симпатизант на нито една партия но мога да споделя че след наркотрафика в България следващата мафия е в строителството!Милиарди изчезват в земята без да се влагат и хиляди не камиони ако трябва и самолети ще изкарат за да не ги разскрият
  • 20 Monkey

    5 24 Отговор
    Може и да съм кавал ама каквото са казали са го направили , е има и мърша ама по - добре от колкото червените дето като минат и съхне всичко ! Да те подсетя ли че на Чирпан магистралата свършваше ? Другото го знаеш ! Който и да е на власт краде , това е .дудуци !
  • 21 Истината

    30 4 Отговор
    Тези тъй наречени строители бързо да 👍 си пребират машините защото за всички е ясно че се опитват да прекрият кражбите на тиквата. Утре покрай машините ви ще минат протестиращите българските жълти жилетки и познайте дали ще остане една здрава.
  • 22 Townboy

    29 3 Отговор
    Въпросните строители са ортаци в кражбите на шайката от ГЕРБ. Мафия оставка!
  • 23 Гост

    22 3 Отговор
    Ако бяха по-умни щяха да приемат проверката и тогава да правят манифестации. Сега наистина предизвикаха подозрения и най-вече сами се дискредитирана.
  • 24 Иван

    22 3 Отговор
    Тази постановка е толкова тъпа , малоумна и идиотска , че 99% вероятност лично Тиквата я е измислил , като контра на протестите .
  • 25 гост

    19 3 Отговор
    ГЕРБ мобилизира фирмите с обществените поръчки . Долни боклуци .
    Ще видим до кога ще е така .
  • 26 ХанкоБрат

    14 3 Отговор
    Няма да се огъне, докато народа не го погне с камъни и тояги! До тогава ще имате шанса да продължавате да крадете на воля.
  • 27 ХА-ХА-ХА !

    20 2 Отговор
    Какви строители са тези перачи на пари и едри далавераджии ?!
    Правилното заглавие на статията трябва да бъде:

    "Мафията моли Капо ди тути Капи да не се огъва"
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Германофил

    7 3 Отговор
    Докато има Меркел, ще има и Борисов ... това е ясно и на малките деца. Но както знаем Меркел вече сдава багажа и мисли за пенсия.
  • 30 Ацо

    7 1 Отговор
    След трагедията край Своге се разбра че строителя се самопроверява!!!??? Обаче и до ден днешен не се разбра на кой е прословутата мантинела!!!???,удобно нали,сигурно извънземните са я поставили?!!!
  • 31 Една

    4 11 Отговор
    Както обичайно корнела, лудото ленче и сие са готови на всичко, да съсипват един бранш, да обвиняват някой че е престъпник, без да е доказано, обвиниха управляващите че са убийци заради случая край своге и удобно забравиха колко подобни катастрофи със смърт имаше по време на тяхното управление, наричат държавата ни мафия и пропускат да забележат, че тя е такава от времето когато те упрвляват. Само погледнете кои са СПОНСОРИТЕ на бсп то, кои са в енергетиката с ВЕИ тата, колко от разследваните олигарси са с червена закваска и сега крадеца вика дръжте крадеца. В името на това да се докопат до властта червената върхужка е готова на всичко, включително и да клепе държавата ни пред европа. Долни измети!
  • 32 Жоро.

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Няма по голями крадци от гадните комунисти.Ха,сега да те видя Курнелка,колко от строителите,а те са към 500000 ще гласуват за крадливата ви партия.Е, поредният гаф на умната лидерка на БСП.
  • 33 Комисар Таварищ

    1 0 Отговор
    Олигарсоните , които организираха тази "манифестация" ,не са "бачкаторите строители", гниещи в пробитите ботуши в калта на тунела , магистралата,изкопа!
    Олигарсоните са платили надника на шофьорите ,каращи камионите по Цариградско, със средства от Оперативните програми или Държавния бюджет!Те няма да платят от джоба си!Дават нашите пари!
    Олигарсоните от БСК пет пари не дават за бачкаторите, те пазят ДЕБЕЛИТЕ. КОТАРАЦИ ,КОИТО ИМ ПУСКАТ "ВНОСКИ ЗА РЕГИСТЪРА" и ги пращат в Перу да им се напудри нослето , в НюЙорк да им се напълни офшорката в Делауеър , в Сингапур да се отърват в някое снежно бяло азиатче.Еххх ,труден е живота на олигарсона строител! Особено като е лектор във УАСГ и трябва да изпитва закъсала студентка!Мъка !Мъка!...и разврат!
    Граждани , тъварищи , наше дело правое (на руски "правое" значи "дясно") и Победа будет за намиране !Делото за спасението на давещите се е дело на самите давещи се!(Илф/Петров) и за това да запретнем ръкави, да се загащим добре и... НА РАБОТА !!! ВИЕ. ДОБРЕ ЗНАЕТЕ КАКВА!
  • 34 възмутен

    1 0 Отговор
    ИЗМИШЛЬОТИНА!
  • 35 КСБ който желае и сега може да строи

    1 0 Отговор
    Извън България защо
    , не отиват да строят Навън?? Защото там не може да се краде и трябва да се работи качествено!! Какво плашат, да заминават, но нито могат да Спечелят търг, нито качествено и в срок да завършат обект!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове