Last news in Fakti

22 Декември, 2018 19:22 6 730 49

Свещеник от Троянския манастир изгони дете с аутизъм (ВИДЕО)

  • троянски манастир-
  • йеромонах георги-
  • аутизъм

Йеромонах Георги заплашил майка и дъщеричката ѝ с "изпердашване"

Свещеник от Троянския манастир изгони дете с аутизъм (ВИДЕО) - 1

Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество Христово. Скандалното поведение на отеца е заснето на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, журналист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше жестоко изнасилена и убита.

Eто какво сподели нейната колежка в профила си във Фейсбук:

"За изминалите 5 години никога не съм писала подобна публикация, но след случилото се, просто няма как да се въздържа от коментар. ЗАРАДИ ДЪЩЕРИЧКАТА МИ!...

На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир.

С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм.

Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми "вика и крещи", е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат надеждата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш тихо и да се надяваш тайничко на изцеление - че от утре детето ти ще проговори, например.
Е, след това видео, може би ще ме разберете, че е трудно да повярвам в нещо. Вече...
Все пак остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще дойде момент, в който Емма - моята малка дъщеричка, ще усети света по начина, по който ние го усещаме. Без някой да я обвинява затова, че е различна.

Аз съм част от МАЙКИТЕ. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрана, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние - без значение от поставената диагноза.
Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които трябва да го видят.

Съжалявам, мила Емма, че беше и ще бъдеш свидетел на още НЕсправедливости. Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или извън нея.

МАМА ЩЕ Е ВИНАГИ ДО ТЕБ!

Извинявам се на всички онези, които ще ангажирам емоционално с това видео. Но..., ако го пазя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и едва ли ще помогна на детето си.

Желая весели празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи... някога".

Днес журналистката от Русе сподели, че е получила официално извинение за случилото се от Величкия епископ Сионий, който е игумен на Троянската света обител.

Свещеник от Троянския манастир изгони дете с аутизъм (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    33 18 Отговор
    Те в троянския манастир какви извращения стават, та това е най-малкия проблем.
  • 2 Ventura

    29 21 Отговор
    А сага и заплати ще взимат,
    най-големите безбожници, алчни почета!
    За панахида маса пари взимат,ама касов бон неиз-дават.Къде е НАП ?
  • 3 Валя

    17 18 Отговор
    Направо трагично че и травматично , това поведение се изучава в духовната семинария предполагам , божиите юристи се побъркват още преди да са прекрачили прага
  • 4 Миро

    29 30 Отговор
    Няма такова нещо. Отеца си върши работата, а майката на детето се прави на важна журналистка търсеща сензация!!!

    Коментиран от #7, #13, #46

  • 5 мда

    26 22 Отговор
    Продължават да ни тормозят крещящи самозабравили се жени ! Не се съобразяват с никого и нахалстват дори в божия храм ! Не са виновни нито детето, нито отеца ! Виновна е наглата "майка" !

    Коментиран от #14

  • 6 Хахо

    16 22 Отговор
    Църквата и поповете трябва да се забранят и няма да има такива проблеми.
  • 7 NikNay

    22 11 Отговор

    До коментар #4 от "Миро":

    Да ти даде Бог и ти да се правиш на интересен журналист търсещ сензация като тази майка. . . . .

    Коментиран от #12

  • 8 Сатаната

    6 5 Отговор
    Баба Гуси е в ада, чакам скоро и баба Гошка!

    Коментиран от #19

  • 9 me be re

    12 5 Отговор
    Тоя сегашния игумен и шефа им порачистиха боклуците от троянския манастир, но явно има още за чистене
  • 10 872

    15 23 Отговор
    Отново нагли майки на които света им е крив и се чудят на кого да си го изкарат. Вече имат готов речник и "дежурни" журналисти на повикване. Това, че са "кресливи" е вярно, това, че са нагли и скат целия свят да се върти около тях е още по-вярно. Това, че изнудиха правителството и направиха децата си пожизнени "пенсионери" лиши много други болни от евентуални "екстри". Едно време Ванга беше казала: Господ е изпратил изпитание, кой си ти та ще го облекчаваш ?

    Коментиран от #11, #16

  • 11 го$т

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "872":

    Баба ти Вангелия също е в Ада,така че не и придавай някаква"свещенна "роля.

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Валя

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "Миро":

    Ех че си забавен бе , ти сигурно си истински християнин браво, а може ли да те питам какво работи този поп та викаш че си вършел работата ?
  • 14 Валя

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "мда":

    Това сигурно е интерпретация на някой от разказите от библията , нали?
  • 15 Обективно

    19 7 Отговор
    Свещеникът не прави нищо лошо на това видео, нормално е когато едно детенце плаче, майката да мине настрани с него, но е нужен такт и усет за това нещо. А когато снимат един възрастен човек за глупост, като тази е нормално да се ядоса в рамките на нормалното. Забележете, свещеникът си тръгна от храма, за да спре тази кавга! И на мен ми е тъжно за болното дете, защото не е здраво, като всички деца, но смятам, че майката си има комплекс от болестта на детенцето и прави драма, защото свещеникът най-вероятно я е помолил да мине настрани, защото детето плаче. Това е нещо нормално, когато има деца в Църквата, а майките ги дръпват настрани, за да се успокоят и да не плачат пред всички хора...

    Коментиран от #17

  • 16 Валя

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "872":

    Ама разбира се , това е в основите на състраданието и Христовото учение , да охулиш на воля всеки , който не ти изнася само защото не можеш да си контролираш нервите и това ли е от библията ?
  • 17 Валя

    11 9 Отговор

    До коментар #15 от "Обективно":

    Добре де нали целта на майката е да заведе детето до целебната икона , кои сте вие да я лишавате от това ? не ви ли е срам така да говорите , нали уж за това е тая църква , къде пише че психично болните не са добре дошли ? какво като реве , нали сте състрадателни християни , не можете ли да изтърпите 5-10 минути ?
  • 18 Валя

    8 8 Отговор
    На нищо не ви е научило това християнство , само хвърляте прах в собствените си очи и си оставате зли и лицемерни егоисти СРАМ
  • 19 Валя

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Сатаната":

    Оо не не , всички до един са за там , самият факт че църквите и храмовете са превърнати в битпазари от тия брадатите вече билета за Ада им е подпечатан , нали знаеш Исус какво е казал за търговията по храмовете
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Валя

    8 8 Отговор
    Един съвет за ,,божиите юристи,, - Щом иконата е чудотворна и лечебна мястото и е в болницата а не там при вас да си правите парички с нея и да си позволявате да не допускате болни до нея , лицемерни мошенници такива
  • 23 Човек

    10 12 Отговор
    Тази майка вместо да снима свещника, и да се опитва да го злепоставя не е ли по - добре да озапти малкото чудовище обладано от демони, което кой знай как е врещало плюло и хапело народа в храма.

    Коментиран от #27

  • 24 872

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "го$т":

    Ти какво, да не видя там ?

    Коментиран от #26

  • 25 Валя

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Пффффф сигурно се шегуваш
  • 26 Валя

    2 6 Отговор

    До коментар #24 от "872":

    Човека е абсолютно прав , има специални инструкции от Господ-Бог за такива врачки и гадателки , ако си християнин би трябвало да ги знаеш
  • 27 Валя

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "Човек":

    Да обладано е от демони и от караконджоли през 15-16 век , само че сега сме 21-ви , вместо да се подигравате на детето се поставете на местото на майката
  • 28 Иван

    10 7 Отговор
    Ако беше някой манафин нямаше да го изгони , как щеше да му се радва .
    Трите най големи злини по народа български са :
    1. Партийната мафия ,смазала държавата и народа .
    2.Църквата - гнусни паразити , организирани в строга структура от благороднически тип .
    3.Циганите , източващи държавата по всевъзможни начини .
    Ако тези три звена ги няма стандарта в България ще се покачи с 90%.

    Коментиран от #30

  • 29 Валя

    7 6 Отговор
    Църквата е най-точното място за СЪСТРАДАНИЕ а не за свободноизбираеми интерпретации , ЯСНА ЛИ СЪМ
  • 30 Валя

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Абсолютно вярно , поздравявам Ви за обективността
  • 31 Batushka

    7 7 Отговор
    И кво правите при тия попове бе чожум.....то ако има бог значи той е зъл бог щом е създал такова дете....че и ще се молят на гадината...

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Иван

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "Batushka":

    Ще се сетите вие че богове няма , ама ще е късно . И на църковните хора им е ясно това , но да живееш като паразит на гърба на простия народ е блажко . Ставаш блажен приживе , потен вода никога не пиеш .
  • 33 Валя

    1 7 Отговор

    До коментар #31 от "Batushka":

    Абсолютно , не стига че унижава хората ами ги кара и да се самоунижават , заигравка с нервите на хората играейки садистични игрички
  • 34 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 10 Отговор
    Клошара добри сбираше пари със клошарския си вид и ги даваше вашите пари на тез хаивани в расо и викахте че е светец муахахахах
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ти не си българин, ти си тъпанар

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    , или си лигльо, който се шегува неуместно.В случай, че си сериозен ти пожелавам най-пламенно живота да те научи, че за влошено здраве никой не е застрахован.Твоето е като богатия сит не вярва на бедния гладен, има и болни хора, късметлия си, ако си здрав.
  • 37 Баба на 57 г

    4 4 Отговор
    До коментар#20- Българин. Неми е ясно,що за човек си?! Не те зная имаш ли деца,но ако имаш деца и поне едно от тях е в състоянието,в което е това момиченце,май друга песен,ще запееш! Това момиченце и други дечица,като него,не са виновни,че са в това положение,а този йеромонах,направо си е позволил своеволности! Нали Божият храм е за всичкини и за болни и за здрави. А този йеромонах Георги е направо за анатемосване и отлъчване от Църквата,защото както гледах клипчето,си е направо за психиатрична клиника.

    Коментиран от #48

  • 38 гоггог

    7 2 Отговор
    Извинявам се, но журналистът на се води от лична, субективна позиция, а трябва да е обективен! Така че на тази майка - двойка по журналистика! Засегната е, но тя има комплекс и вместо да е по-ниска от тревата, прави панаири и от мухата слон. Объркала се е нещо, защото платения протест вече приключи.
  • 39 Alpha_Lone_Wolf

    5 1 Отговор
    Циганите напълниха сиропиталищата със здрави деца, ние нашите болните ги държим за първо и последно...
  • 40 Баба на 57 г

    3 4 Отговор
    До коментар#38. Невиждам с какво журналистката е
    превишила правата си. В случая тя и дъщеричката й са потърпевшите,а йеромонаха,направо си показа нахалството и ниската култура. Никой няма право да гони миряните от Божия храм! Нека погледнем, реално на нещата!
  • 41 Трифонов

    4 1 Отговор
    Аз, нищо, че вече съм го казвал... пак да припомня все пак.
    Значи... трябва да сме убедени привърженици на тезата за това, че:
    Съществува невидим човек, там горе на небето. Който следи всяко наше действие и помисъл всеки ден, всеки час, всеки миг. И този човек има специален списък с десет конкретни неща, които не иска да правим. И ако направим, което и да е от тези неща, той има специално място... пълно с огън и с жупел, и с дим, и с дяволи с тризъбци, където ще бъдем изпратени да горим, да се давим, да се душим, да се мъчим, да крещим, да умираме... до края на вечността... Но, този човек ни обича!!! Обича ни и има нужда от пари. Той е всезнаещ, всевиждащ, всеможещ, но... по някаква причина не може да се оправя с парите. И... винаги има нужда от още малко. Земните му наместници притежават имущество за трилиони, не плащат и един цент данъци, никъде по земята, и... все му е недостатъчно...
    Е, какво да кажа на клетата майка?! Ако вярваш в тази брутална измама безкористно и дълбоко, предполагам, че осъзнаването на действителността, би могло да е точно толкова болезнено, колкото й се е отразило на нея. Хубавото е, че от текста на поста й изглежда, че й се е отразило и отрезвяващо. А това е винаги нещо хубаво.
  • 42 МЕНГЕМЕТО

    1 6 Отговор
    ТОЯ БРАДАТИЯ КОЗЕЛ ТАКЪВ ШУТ ЩЕ МУ ОТПЕРЯ ДА ГО ЕВА У БИТКАДЖИЯТА СКАПАНА ИНТЕРЕСНО С ТАЯ БРАДА И ОТДОЛУ ЛИ Е ТАКА ЗА ПОДМИШНИЦИТЕ ТО Е ЯСНО СМЪРДИ НА КАНАЛ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Townboy

    1 3 Отговор
    Да търсиш вяра в троянския манастир е като да търсиш вода в пустиня. Лелята не знае ли че въпросния манастир отдавна се е превърнал в МОЛ. Същото е положението в бачковския и рилски манастири. Вярата в Бог няма нищо общо с фирмата "БПЦ".
  • 45 българин

    2 2 Отговор
    Никой няма право да те гони от Божия дом щом отиваш с чисти помисли и намерения! Този свещеник добре знае , че Бог най силно обича децата... Виновен е, но нека майката не търси възмездие, вместо това да отправя искрените молитви към нашия Бог. Свещеникът има кой да го осъди справедливо...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Иван Петров

    3 2 Отговор
    Тази, заедно с група подобни на протеста преди месец-два, са наистина кресливи майки (както точно бяха описани от Валери Симеонов), защото се възползват от лошото състояние на децата си, за да манипулират обществото.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Христянин

    1 0 Отговор
    Кои сме ние за да съдим който и да било, дали майката, дали свешеника? Бог помага на всички вярващи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове