29 Март, 2012 09:46 800 0

Без бонуси за Ренета Инджова

  • ренета инджова-
  • нси-
  • бонуси

Правителството ми предложи поста, но няма да коментирам кой точно ми се е обадил. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Националния статистически институт Ренета Инджова. Не ми се е обадил премиерът Борисов, видях го, когато ми връчваше заповедта, допълни тя. Преди дни тя оглави националната статистика, тъй като предишният шеф Мариана Коцева стана специален съветник в Генерална дирекция „Евростат”.

Един министър-председател да заеме позиция на председател на Националния статистически институт, не би трябвало да учудва никой, подчерта Инджова, която е първата жена - премиер.

По думите й обаче сякаш хората са били доволни, когато е била уволнявана, а не когато е назначавана. Ще се боря за чистотата и стабилността на институцията, категорична е тя и коментира, че и с това нейно изказване вестниците са спекулирали.

С 2,3 пункта са се подобрили очакванията за бизнеса за март. Тоест, бизнесът е позитивно настроен, особено в сектора на услугите, каза Ренета Инджова.

На въпрос каква е заплатата й председателят на НСИ каза: „Толкова малка, че ако Ви кажа, ще ме питате защо съм приела". Тя допълни, че няма да получава бонуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА