Last news in Fakti

30 Декември, 2018 21:27 42 037 71

Вижте глобите за липсата на винетка

  • винетка-
  • апи-
  • глоба

Наредбата на АПИ беше публикувана

Вижте глобите за липсата на винетка - 1

Електронната уикенд винетка ще е 10 лева, а заради въвеждането от 16 август 2019 г. на тол системата, за тежкотоварните автомобили не се продават годишни и тримесечни е-винетки. Това предвиждат промени в Тарифата за пътните такси, събирани от Агенция “Пътна инфраструктура”. Те са обнародвани в днешния брой на „Държавен вестник“ заедно с Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от тях и за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища, както и с измененията в Правилника за прилагане на Закона за пътищата.

С трите нормативни акта окончателно е готова законодателната база за въвеждане от 1 януари 2019 г. на смесената система за таксуване при ползване на платената републиканска пътна мрежа - чрез електронни винетки и чрез тол такси за тежкотоварни автомобили от 16 август 2019 г.

Уикенд винетката ще важи от 12 ч. в петък до 23:59 ч. в неделя. Така за леките автомобили ще може да се купуват уикенд, седмична, месечна, тримесечна и годишна, а за тежкотоварните – дневна, седмична и месечна. Цените на всички видове винетки остават същите.

От 1 януари 2019 г. се въвежда и компенсаторна такса за шофьорите, които не са платили за придвижване по платената пътна мрежа. За водачите на леки автомобили тя ще е 70 лв. За шофьорите на тежкотоварни автомобили с обща технически допустима максимална маса от 3.5 до 12 тона - 125 лв., а за тировете с тегло над 12 тона - 175 лв. Това на практика е санкцията, която ще ни позволи да караме без винетка и ни освобождава от по-голямата глоба.

Компесаторната такса ще може да се плаща или на място при тол контрола с карта, или до 14 дни от установяване на нарушението по банков път. С таксата се дава възможност на нарушителите да си спестят издаване на акт за установяване на административно нарушение. Водачите, които напускат страната, трябва първо да платят компенсаторната такса на граничния контролно-пропускателен пункт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛ КУРОПАТКИН

    301 17 Отговор
    България-държавата на глобите,данъците и комисионните

    Коментиран от #13

  • 2 Plovdiv

    252 23 Отговор
    A "глобата" за 10 годишното унищожение на България, във всяко едно отношение?! Каква глоба е нужна за това и кога ще бъде платена?!
  • 3 ко не

    122 12 Отговор
    с 10 лева/11литра газ минавам 200 км извънградско,но и държавата също ми иска 10 лева за най евтината винетка

    Коментиран от #56

  • 4 патриотъ

    113 11 Отговор
    В Украйна гласуваха закон,според който съпругът желаещ секс трябва да получи 100% съгласие от другия и да бъде сигурен,че другия е съгласен-иначе глоба.Защо и това не го въведете в България,ще изкарате повече пари отколкото от тол системата и винетките.

    Коментиран от #16, #17

  • 5 Рамбо

    160 30 Отговор
    Предлагам никой да не купува СВИНЕТКИ !!!!!
    Крайно време е за НЕПОДЧИНЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!РЕКЕТЬОРИ ГНУСНИ гроб !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #6, #10, #26

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жао

    158 12 Отговор
    Електронна винетка от 97 лв. за ужасните пътища в страната .Нова винетна полиция за да събира глоби и пълни бюджета която ще излапа всички приходи от винетките.Чашата прела. Ходете си господа и от лево и от десно и от където и да сте. Това вече не е държава.
  • 8 Рамбо

    75 14 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо":

    Предложението ми е добро но от такива като теб и "управляващите" държада е на тоя хал !

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хохо

    41 77 Отговор

    До коментар #8 от "Рамбо":

    Без пари няма пътища. А поддръжката на пътищата се плаща от тези, които я ползват. Колкото и да недоволствате е факт, че състоянието на пътищата се подобрява с всяка изминала година, а електронната винетка ще позволи значително по голяма събираемост. И да, "" такива като мен" си купуваме винетки и плащаме данъците и колкото повече такива има, толкова по добре ще бъде държавата.

    Коментиран от #14, #19, #43

  • 12 ХанкоБрат

    139 9 Отговор
    Винетките в България са незаконни. За да има винетка за магистралите, трябва да има алтернативен път на предвижване - безвинетен.

    Коментиран от #31, #32, #49, #69

  • 13 NikNay

    46 4 Отговор

    До коментар #1 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    Компенсаторната такса е предпоставка за хазартно поведение - караш с мисълта, че можеи да не ме хванат а ако ме хванат аз парите вече съм си ги избил. Създава се също и условие за корупция - хваща ме съответния орган и набързо се договаряме 50/50 и всеки по пътя си.
  • 14 NikNay

    52 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо":

    Каруци , велосипеди и пешеходци колко трябва да плащат? Или още не са се сетили и на тях вигнети да налепят.
  • 15 NikNay

    104 5 Отговор
    Кориоз, в Швейцария годишна вигнета е на стойност 70 лева при перфектни магистрали и месечна заплата от 11-12 хиляди лева.

    Коментиран от #20, #44

  • 16 Мъдурко

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Този закон е в Швеция, но ДА, без значение за коя държава става на въпрос, има го. Да го очакваме скоро и тук!
  • 17 Еретика

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Интересно монетите и лизането дали ще са третирани като секс. Аман от лакомия в тази Бокова тиквовия.
  • 18 Дедо мъдьо

    34 8 Отговор
    Аз си платих 300 лв глоба и 10 лв за без винетка и за талона че спреха колата от движение и олекнах с 310 лв и тея капути само мислат как да утежняват живота на обикновените хора които храним с данъците си мързеливите куки хем глоба хем спират колата от движение - идиотски решения и наказания са най слабите деми за тези измекяри а микерльов он си го знае за бахура кюмюро и кюнецо
  • 19 Аман от малоумници

    40 9 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо":

    Така е! Колкото повече тъпи овце блеят и тръпнат да бъдат издоени, толкова по-добре за чобан Боко и неговите копои. Само недей праща всички на Позитано. На такива като теб явно плащат повече. И то от другото място

    Коментиран от #39

  • 20 mediator37

    59 1 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    Амчи то и в Румъния куриоз- 54 лева годишната и е електронна от шест години, а заплатите и пенсиите им два пъти по-големи.
  • 21 Marinov

    54 3 Отговор
    Госпожи или Господа, Нелогично е в USA да плащам само към $50 годишно данак за Ван и да мога да се движа с ЦЯЛА US ( с изключение на съвсем ограничен брой с допълнително заплащане в някой щати за специални магистрали) а в БГ да плащам за това повече от 2 пъти и то при положение че пътищата в БГ са и поне 2 пъти по лоши???.
  • 22 123

    30 77 Отговор
    Най се 'кефя' на коментари къде, кое колко струва! Ами скъпи колеги, вървете в Швейцария, стойте си в Щатите, 'бръмчете' си в Румъния и ни оставете на спокойствие!

    Коментиран от #23, #25, #28, #36, #42, #46, #50

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    28 2 Отговор
    А я да видим като земем винетка по какви дупки ше караме пуснете статия със снимки
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Рамбо":

    Това е добра идея и трябва да има групи от 10 20 човека граждански патрули и да обикалят и като кат рекетьора хване някои без винетка гражданските патрули да отиват и да изгонят кат и да бъде наказан щото там са еничари и гражжданските патрули да бъдат въоражени с тежко оръжие
  • 27 Шофьор

    17 40 Отговор
    Ко ревете бе не ве знам кви пътища сте видели и де сте ходили ама смея да кажа че и в европа пътищата не са китка с изключение на франция и швейцария може би я идете в белгия най скъпите пътища па целия камион влиза вътре само ревете ама с рев нищо не става що не ревахте кога бсп и сдс крадоха българия що не ревахте кога подписаха загробващите ни договори с газпром и американските централи що не равахте кога комуните купиха изборите за президент ми ревете ся като взеха да ги тикат по затворие
  • 28 Гост

    36 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Не е като да си много умен! Въпросът не е в това, къде колко струва! Въпросът е, че при тази стойност на винетката /по-висока от много държави/, при тази дължина на пътищата /по-къси он много държави/, настилката, организацията и сигвализацията са в окаяно състояние! С други думи, строи се некачествено и се краде, ама яко!Ето, за това иде реч, ама то това не е като да гребеш с лъжицата!

    Коментиран от #34

  • 29 Шаран БГ

    40 1 Отговор
    Тези същите /с малки изключения/ обещаваха, че като въведат винетките, ще премахнат "пътният данък"! И е логично. Но оставиха данъка дори "леко" го увеличиха. Л.Павлова, която се кълнеше ,че няма да има данък, а само винетка - направи винетката от 67 лв. на 97 лева. Сега ще се въведе и тол-система......... Естествено, че лъжат най-безогледно, че ще е само за товарни автомобили. Още догодина / 2020/ ще я въведат и за леките. Няма логика турският гестарбайтер тръгвайги с БМВ-то от Германия да плаща навсякъде из Европа тол-такса за магистралите , и хоп.... тука в България да не плаща. И ако той плаща, защо аз да не плащам? При такива чудесни пътища може ли да си купя 2 /две/ винетки ?? Защо някой държавник не излезе и да даде обяснение - ЗАЩО ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО /Правото да се движа по пътищата на Републиката/ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ 3 /ТРИ/ ПЪТИ. Сега ни сервираха и застраховки, които спрямо за 2017-та година са увеличени с 220 %, а спрямо 2018 -та - само с 165 %. При това галопиращо нарастване на доходите, явно и това ни е малко
  • 30 Не знаен

    27 4 Отговор
    Само едно искам да кажа на кухите герберастчета. Данъци и винетки се плащат и сега от почти всички, но пътищата все още са пълна мизерия. Веднъж се плащат едни страшни суми на км. за нова магистрала и след 2 години се започва новото плащане за същата магистрала за ремонт на ремонта. Ми извинявайте, ама няма държава, в която да правят ремонт на ремонта в толкова кратък период. После слушам как през България минавал голям поток от автомобили и се чудя, ако на това казват голям поток и го приемат като причина за бързото разваляне на пътищата, какво ще трябва да кажат Германия, Австрия, Франция и т.н. Второ, парите от винетките и данъците отиват главно за София, а София НЕ Е БЪЛГАРИЯ ! Нека приходите от винетки и данъци да отиват в съответната община, от която е водачът на МПС-то. И трето, как мислят да правят повече пари като създават нови работни места за контрол на винетки. Нали и на тях ще трябва да се плаща, нали и те ще имат шефове, нали и техните шефове ще имат шефове и така до най-висшия. Това не са ли заплати и разходи, които можеше да се използват за нещо смислено...Ама тук е България и само се чудим как и откъде да откраднем още и още.
  • 31 Хахото

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "ХанкоБрат":

    Приятелю, нещо си се объркал,винетките нямат нищо общо с толсистемата.
  • 32 Ицо

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХанкоБрат":

    Това щях да напиша и аз в Австрия има винетка само ако стъпиш на магистралата
  • 33 пейо

    6 0 Отговор
    Оправете си и електронната система . Под всякаква критика е. 3 пъти конвертирам и не мога да разбера дали е въведено или не .
  • 34 123

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Сигурно, то ако писането по форуми е определящо, то 'konq' ще да е професор, аааа, не, грешка, академик направо! Знаеш ли, проблема е че все се сравняваме с някого. Все чуждата кокошка е патка! Това първо. Като второ, много обичаме да мрънкаме, ама само това, да правим нещо не ни бива хич! И като трето, повече от половината 'умници', според критериите по които аз съм 'зле', са недобросъвестни платци под една или друга форма! Същите обаче, хич ама хич не обичат 'другите' да ги 'мамят'! Упс! Та, медала има две страни! На който не му изнася да отиде в Швейцария, да си плаща евтината винетка, която апропо, е само годишна, нека взима и 10 000 лева заплата, що не, те там на ангро ги дават генните, и да е жив и здрав! Както е казано 'да да, ама не'!

    Коментиран от #51, #63

  • 35 dsadsa

    11 0 Отговор
    Съгласен съм да плащам за едно нещо три пъти НО САМО АКО ВИЖДАМ НЕЩО НАСРЕЩА!! Дано не пълня нечии джобчета.
  • 36 mediator37

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Съжаляваме, че с данните за други държави не ти даваме възможност да си завреш главичката където стигаш, че ти се налага и да мислиш. Т.е. да страдаш. От Искъро по-глибоко нема, Съветските часовници най-бързите часовници на света, Пътищата в България най-гладките! Живей си в розова мъгла.

    Коментиран от #40

  • 37 ВАНЧО

    11 2 Отговор
    КАТО ЧЕТА ПО ФОРУМИТЕ КАКВИ ПРОСТОТИИ СЕ КОМЕНТИРАТ ИСКАМ ДА ПИТАМ КЪДЕ В ЙСТОЧНА ЕВРОПА СЕ ПЛАЩА ЗА ТАКИВА РАЗБИТИ ПЪТИЩА ? УЖ МАГИСТРАЛИТЕ НАПРАВЕНИ СЛЕД. 1989год МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ НЯКАКВИ СИМВОЛИЧНИ ТАКСИ НО ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПЪТИЩА КОЙТО СА НАПРАВЕНИ С ЪС СРЕДСТВА ОТ НАРОДА Е НЕПРАВИЛНО ТОВА Е ИЗНУДВАНЕ.
    В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ АКО СТАНЕ ПТП НА ПЛАТЕН ПЪТЕН УЧАСТЪК ОТ ДУПКИ НЕОПЕСЪЧЕНО НЕ СИГНАЛИЗИРАНЕ И ДР. ПОДОБНИ Е ЗА СМЕТКА НА ПЪТНАТА СЛУЖБА. А ТУКА КОЛКО ХОТА ЗАГИНАХА ОТ НЕХАИСТВОТО НА ТЕЗИ ПЪТНИ СЛУЖБИ?ПИТАМ СЕ КЪДЕ СМЕ НИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....
  • 38 АНАНИ от ЧАКАНЧЕВО

    13 1 Отговор
    ГОВОРИМЕ ЗА ГЛОБИ АКО НЯМАШ ВИНЕТКА .А ЩЕ ИМА ЛИ ГЛОБИ НА АПИ АКО НЕ СА ПРЕДОСТАВИЛИ НОРМАЛНИ ПЪТИЩА А ИСКАТ ТАКСИ КОЙ ЩЕ ГИ КОКТРОЛИРА НАПИШЕТЕ ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ .НО НЕ САМО ДА СЕ ОБАДИШ А ТЕЗИ НОВОСЪЗДАДЕНИТЕ ПОЛИЦАИ ДА ПРИСТИГАТ НА МОМЕНТА И ДА КОНСТАТИРАТ НЕРЕДНОСТИТЕ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 123

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "mediator37":

    Ми пали моторетката и върви да живееш там бе, смешко! Прав ти път! Ма да знаеш, DHL таксува лютиницата двойно, а сланината се облага и с вносно мито! Праза и чесъна са забранени, водят се психотропни! Все четете по диагонал, или това което ви изнася! Дават се само едностранни примери, а живота е 'шарен', има и други разходи освен винетка!
    Е къде е, палиш колата и след 15 часа си там. Наспиваш се, да си бодър, щото българският специалист с 5000 € заплата трябва да е бодър, и почваш да си живееш мечтата! Кой те е спрял..
  • 41 Българин

    4 0 Отговор
    Да ви е честита новата година.
  • 42 Стига глупости

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Да ви оставим на спокойствие да си крадете???Ти да нямаш акций в някоя строителна фирма?

    Коментиран от #53

  • 43 Ммм даааа

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо":

    Откакто плащаме за винетки, колко пари се събраха? А защо тогава пътища като Кричим - Девин са постоянно в дупки? И защо магистралите започват да ги ремонтират веднага след като онзи пререже лентичката за откриването на всеки нов участък? Около тунелите на Хемус се правят ремонти през последните 20+ години. За толкова време можеха да опашат страната с чисто нови пътища. Ама когато някой лапа голямата пара, а каквото остане се дава на "правилните" фирми да турят по някоя и друга кръпка всяка година, за да не остават без работа и съответно без приходи, така ще е .
  • 44 Коко

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    А в Швейцария, как ли са допуснали, неграмотен селтак, който пише- кОриоз и вигнета?

    Коментиран от #52

  • 45 Дедо хохо

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хохо":

    Ти дедо мраз ли си или дедо коледа. Има някакъв резон в думите ти, ама само на теория. Явно си от АПИ. Аз като си купувам всяка година винетка, както и хиляди и хиляди други, дали пък пътищата се строят качествено. Или се дават някви пари и част от тях, както и част от материалите отиват в някое „локално платно”

    Коментиран от #47

  • 46 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Нали знаеш че идва нова година би ли ни направил подарък на всички нас Българите да ни отървеш от теб и твоето мислене.

    Коментиран от #54

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 hmhmhm

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хохо":

    И какво като недоволствам да не искаш да кажеш че не се краде от парите за пътища и се строй едно към кесим. Дано да си един от АПТ дето ги съдят за инцидента в Тунела Ечемишка и да полежиш и после да ми коментираш какво да плащам и какво не и да съм недоволен.
  • 49 Народа ПРОСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "ХанкоБрат":

    Не знае но в ЦЯЛА ЕВРОПА ИМА АЛТЕРНАТИВЕН БЕЗПЛАТЕН ПЪТ нашите лакоми гъзов€ от Апи освен да рекетират да се пойнтересуват как е при "НАЧАЛНИЦИТЕ" в ЕВРОПА -КАКТО КАЗВА ВИНЕТУ
  • 50 Народа ПРОСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Не знае но в ЦЯЛА ЕВРОПА ИМА АЛТЕРНАТИВЕН БЕЗПЛАТЕН ПЪТ нашите лакоми гъзов€ от Апи освен да рекетират да се пойнтересуват как е при "НАЧАЛНИЦИТЕ" в ЕВРОПА -КАКТО КАЗВА ВИНЕТУ

    Коментиран от #55

  • 51 Да го д@ хаш 7424

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "123":

    Ти си ЯКО "облъчен" джендър ако ти е хубаво да те Факат не го прави начин за живот на цял народ !
  • 52 NikNay

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Коко":

    Не знам, ти ми кажи !
  • 53 123

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Стига глупости":

    Аха, отсечката Яна-София е моя....
  • 54 123

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "hmhmhm":

    Не, за съжаление не става! Ама, наздраве, живи и здрави, и повече километри на АПИ!
  • 55 123

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Народа ПРОСТ":

    Ми прост си, както казва Винетеу, Хау, и да ти е честита винетката! Връи у Сибиу , там е яко, а ако не те кефи, ей къде е Лугано! Ха.....
  • 56 Уиии

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ко не":

    Нали тази държава трябва да ти построи път за да си караш таралясника,а от къде да дойдат пари ???
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Палячо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо":

    Пък ти върви при Боко да му лижеш алчния задник!
  • 63 Ти си страшен палячо бе!

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "123":

    Ти си бил много прост бе палячо!И ти ближеш на Боко мъд.рите и му правиш С.ирки!От такива научни капацитети като теб сме в това положение!Ти като си свикнал да се дупиш и Тиквата да ти го слага без вазелин си продължавай ама недей навива и други да го правят джендър такъв!

    Коментиран от #65

  • 64 Български роби

    5 0 Отговор
    Дойде и времето за поредното доене!!! Спиш ли "българино" спиш дълбоко спиш!!!
  • 65 123

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ти си страшен палячо бе!":

    ЧНГ! Аз колко съм прост, то само аз си знам! Абе въобще, аз кво си знам, само аз си го знам!
    И е все тая кой какво лиже! Накрая всеки плаща винетка! А, вие умните, може пък и да не плащате, деа ви знам! Клавиатурни революционери, ха ха!

    Коментиран от #68

  • 66 Анонимен

    4 0 Отговор
    Може ли такава работа. И за какво си даваме парите за да гледаме как пътищата ни са под всякаква критика. Те нека си прибират нашите пари а пък ние да стоим и да ги гледаме ненаситните хиени. Какво ли не измислиха вече само да смучат пари от народа. Направили магистрала ама друг път след две години вече и черния път и пътищата ще е по -добре от тая магистрала. При бай Тошо пътищата още стоят а тея магистрали за 1 година и вече се разбичкват тотално
  • 67 Сто

    1 0 Отговор
    ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА БОРИСОВ. МИНАВАТЕ ПОД НЕ ВЯРНАТА КАМИЛА-КАКТО КАЗВА КРАСИ РАДКОВ.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Новата винетка

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХанкоБрат":

    Новата винетка е дискриминационна спрямо всички граждани които са на смени и облагодетеста работищите на пет дневна работна седмица . Измислина е за по горният слой от обществото . Такава демокрация ни докараха лицимерите които ни управляват в ”служба” на Народа . Честита Нова Година !
  • 70 Торбалан

    0 0 Отговор
    Нямам винетка. Имам нива на отбивка от пътя с винетка по черен път. Как да отида до нивата си без да ме глобят ?
  • 71 До хо хо номер 47

    0 0 Отговор
    Ти си типичен представител на тъпите не образовани милиони българи.Плащайте глупаци за дупките защото сте дупки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове