Last news in Fakti

5 Януари, 2019 21:29 4 734 29

92-годишен ветеран от войната кръстил синовете си Мао Дзъдун и Хо Ши Мин

  • ветеран-
  • мао дзъдун-
  • хо ши мин-
  • марин шидеров

Марин Шидеров сметнал, че трябва да почете "представителите, с които се гордее цялото човечество"

92-годишен ветеран от войната кръстил синовете си Мао Дзъдун и Хо Ши Мин - 1
Стопкадър: bTV

Ветеран от войната, 92-годишният Марин Шидеров, всеки ден изрича имената на комунистическите водачи и Мао Дзъдун и Хо Ши Мин. С Мао са на „здрасти”, макар че за сто години Шидеров нито веднъж не е ходил в Китай. Нито във Виетнам при Хо Ши Мин.

Причината да изрича всеки ден тези имена е, че синовете му са кръстени така.

„С тези представители се гордее цялото човечество. Рекох и аз да не се деля, да ги ознаменувам, да продължават тия имена да се казват”, разказва Марин Шидеров пред bTV.

Иначе трябвало да кръсти синовете си на баба им Иванка или на дядо им Йоцо. Друго е да си кажеш: „Наздраве, Мао!”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко Войвода

    26 15 Отговор
    Патриот човек! Мисли и за хората по света!

    Коментиран от #4

  • 2 goni

    8 3 Отговор
    Мария на какво си?! Не знам с какво се тъпчеш ама защо мислиш че и другите не остават по-назад! Недей! Никой няма да те чете още като видят името ти!

    Коментиран от #7

  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    38 14 Отговор
    Последния истински луд комунист в България.
    БСП, електората ви е на превършване...

    Коментиран от #5

  • 4 Гоуст

    37 18 Отговор

    До коментар #1 от "Петко Войвода":

    Не е патриот човече. Такива като него избиха патриотите на България след 1944 г.

    Коментиран от #6, #22

  • 5 Комуниста

    16 17 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Русофобски мечти! БСП по последни данни е партията с най много млади редови членове! Къде е СДС? Скоро и новите десни ще последват съдбата на седесарите!

    Коментиран от #8

  • 6 Петко Войвода

    16 20 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Фашистите които ни вкараха във войната ли? Точно те бяха избити и заради двете нац. катастрофи от 1912 и 1919г.в които ни вкараха! Виждаюе как сега техните наследници ни насадиха в блатото последните 30 г.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    19 9 Отговор

    До коментар #5 от "Комуниста":

    Какво СДС бе и то възпроизводно на БКП.
    Прекарах се 2 пъти гласувах за патриотите на президенски и парламентарни, ама и те са същите. Проблема не е партиите, а поколенията. Кога последните милиционери и комуняги влязат в гроба, може и да се оправи държавата.

    Коментиран от #16

  • 9 Ех един ден

    9 4 Отговор
    Един ден и на комунягата Бойко-агент Буда ще бъде кръстен някой.
  • 10 Яшко

    4 5 Отговор
    Утре ше имена и на Бойко тиквунов болен лидеров Симеон карахасанов копанаров Александър еф16ов,тоз свят хептен са побърка

    Коментиран от #11

  • 11 Тараташко

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Яшко":

    Сега пък има имена като тези и КОРнелия, Ерменков, ЖАБАлянов.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русие

    21 10 Отговор
    Пълен идиот , кръстил ги така , за да се подмазва на БКП , за да го изкарат активен борец и да не работи . Такива са всички комунисти - натегачи !
  • 14 Иво

    4 2 Отговор
    Ей за това трябва да се натисне най- после червеното копче! Нещо основно има сбъркано в човечеството и то необратимо!

    Коментиран от #17

  • 15 Химлер

    9 2 Отговор
    Решил сьм синьт ми ,ще се казва Адольф!
  • 16 много се лъжеш

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Alpha_Lone_Wolf":

    и техните наследници са закърмени със същото мляко!Само изтреблението им решава проблемът!

    Коментиран от #19

  • 17 лелиии

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    ще измрът жидомасоните бре,солта на света...не мой така!
  • 18 Drittes Reich

    11 12 Отговор
    Изперкал русофил-бесепар. Електората се топи...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    и кво лошо да кръстиш децата си на родителите ти?мао щеше да е много по-добре като йоцо или иван.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Bubbles

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Какви патриоти са избити след 1944г.?
    Били са същите боклуци като днешните, живота преди 44-та е бил същия като днес, само без безбройните чудеса на техниката и другите удобства които имаме сега.
    Още след освобождението от Османската империя, новите български оправници повеждат България на запад където всъщност никога не е била желана както е и днес.
    После им набутват най големия некадърник който не е бил желан от нито една страна за да стане цар, който ние познаваме като цар Фердинанд, чиято майка по-това време е Кралица на Италия и чрез връзките си в западна Европа го пробутва на България, та и до днес им сърбаме супата на тия.
    В това време току що освободения български народ тъне в нищета, децата не могат да ходят на училище, хората са създавали колкото се може повече деца ЗА ДА ИМА КОЙ ДА РАБОТИ, после момичетата са ги женили още на по 12-14 годишна възраст за да има кой да ги гледа и да не ги хранят родителите им.
    Хляб? ХА Това е било само за богатите, за останалите на Великден ЕВЕНТУАЛНО.
    Обукви? ДОРИ ГАЛОШИ? Да да, само цървули от свинска кожа.
    Младо и старо вклюително и децата са работили на шепата чорбаджии за парче просеник и някоя манджа колкото да не се налага да ядът в къщи, а ония не само че и от това са пестяли да дават хората, ами са им обирали и малкото което са имали...
    ТОВА СА ТВОИТЕ ПАТРИОТИ КОИТО СА БИЛИ ИЗТРЕБЕНИ С ПЪЛНО ПРАВО ОТ НАРОДНИЯ СЪД! Днес трябва същото за всички управлявали след 89-та!

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Георгиева

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ако на снимката е дядото":

    Серго Орджоникидзе , Йосиф Висарионович Джугашвили - Сталин .
  • 26 КУРнелия

    6 8 Отговор

    До коментар #22 от "Bubbles":

    Бубелс изглежда имаш повече мехурчета и въздух в галавата отколкото мозък - да се беше родил по време на народния съд и да беше изгнил по лагерите в Белене и Ловеч и сега друга песен щеше да пееш а не на изкуфелия ти Дядя измислените истории които оправдават най- престъпния режим на света по престъпен и от деянията на Хитлер - ха та Хитлер е муха в сравнение с това което са сторили комунягите по цялата планета но в момента само него анатемосват.

    Коментиран от #28

  • 27 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    От къде тоз чиляк, защо не уточнявате, само на мен ли ми се струва, че е помак ???
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кольо Николов

    0 0 Отговор
    С прискърбие изказваме своите съболезнования към Роза Йоцова Шидерова за загубата на нейният съпруг Марин Петков Шидеров, който напусна този свят на 30.04.2020г
    На 15.07.1918 год. Марин Петков Шидеров е роден в Старо село общ.Сливен в селско заможно семейство.Завършва гимназия и следва право в Софийският университет.Бил е ръководител на ремсова група в селото ,но след време това се разкрива и като студент попада в Софийски затвор, а по-късно го изпращат в Сливенския затвор и е осъден на седем години. На 08.09.1944г го освобождават след излежаване на три години и половина от присъдата. Излизайки от затвора сливенските ръководители го изпращат по селата да установява народната власт, а след няколко дни го изпращат като доброволец на фронта и там е бил политически офицер в Ямболския дивизион. След победата на 9 май се завръща в селото и организира ТКЗС и му става председател. Помага за построяването на много къщи , улици и други.
    Бай Марин е бивш политзатворник и лагерист от преди 9 септември 1944г.
    По-късно става началник на инспектората при главно политическо управление.
    Бил е на генералска длъжност около 10 години.Животът му преминава в активна политическа , организационна и дарителска дейност.
    През 1956 година живота си свързва със Роза Йоцова и създават двамата си сина –Мао и Хоши.
    След пенсионирането си прекарват със съпругата си летните месеци на село в родната си къща. На всичко гледа много критично , мрази лъжата и има силно чувство за хумор. В
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове