31 Март, 2012 08:00 1 348 0

Часът на Земята е тази вечер

  • часът на земята
Часът на Земята е тази вечер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

73 български града ще се включат в инициативата „Часът на Земята”. Те ще угасят фасадно-архитектурното осветление на известни сгради и паметници за един час от 20,30 до 21,30 часа днес, съобщават от WWF (Дунавско-Карпатска програма България). Уличното осветление ще продължи да свети от съобръжения за сигурност.

„Часът на Земята” започна през 2007 г. в един-единствен град – Сидни, Австралия. Миналата година „Часът на Земята” обхвана 5251 града, над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента.

В София ще тръгне светлинно шествие в 20,30 ч., което от Народния театър ще премине по „жълтите павета”, и по бул. „Витоша” ще стигне до НДК. Още едно събитие преди самия „Час на Земята” се очаква да бъде потвърдено всеки момент.

В кампанията „Часът на Земята” миналата година участваха 47 българки града. Целта на кампанията е да привлече вниманието върху разумното използване на електроенергия.

Тази година кампанията „Часът на Земята” на WWF отново дава възможност на много популярни личности да изразят мнението си за климатичните промени. Посланици на „Часът на Земята 2012” в България са музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов, актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун изрази подкрепата си за „Часът на Земята”. Президентите на Фиджи, Шри Ланка и Малдивите станаха официални посланици на „Часът на Земята 2012”, заедно със световноизвестния супермодел Миранда Кър и холандския астронавт Андре Кайперс, който ще подкрепи „Часът на Земята” от Международната космическа станция. Бившият американски вицепрезидент Ал Гор ще изпрати видео послание за „Часът на Земята” от Антарктида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА