Last news in Fakti

15 Януари, 2019 16:24 8 353 34

100 км/ч над ограничението - 1100 лв. глоба

  • скорост-
  • пътна полиция-
  • разград-
  • ограничение-
  • кат

9061 случая на превишена скорост са отчели от "Пътна полиция" в Разградско през 2018 година

100 км/ч над ограничението - 1100 лв. глоба - 1
Снимка: БГНЕС

През 2018 година на територията на област Разград са констатирани 9061 нарушения на ограничения на скоростта. Това съобщи днес комисар Божидар Божков, началник отдел "Охранителна полиция".

Той уточни, че 6037 от нарушенията са засечени с мобилната система за видеоконтрол, а останалите 3024 със стационарния преносим уред за контрол на скоростта, или така наречената "тринога".

В един от случаите на нарушение на ограничението засечената скорост е била със 100 км/час над максимално разрешената в участъка по пътя към Исперих. На шофьора му е наложена глоба в размер на 1100 лева. Други двама водачи са били заснети да карат по пътя Разград-Шумен със 160 и 146 км/ч при разрешени 90 и 70 км/ч.

Само през декември миналата година по пътищата в региона са установени 446 нарушения на скоростта. Най-фрапиращите засечени нарушения през този период са превишения на скоростта с 57 км/ч извън населено място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдията

    51 38 Отговор
    Да превишаваш скоростта с над 100 км/час не е само за глоба, това си е престъпление

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 hmhmhm

    52 19 Отговор
    направете пътищата и вдигнете скоростта. То и аз мога да сложа скорост от 20км като задължителена и велосипедистите няма да я спазват. Ама какво искам от не адекватна държава с неадекватни хора в нея. Мога да очаквам само и единствено глупости. Хората направиха колите да развиват 500км/ч тук ограничение 90км/ч да ни е честито.

    Коментиран от #5, #7, #17

  • 4 да ти го

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "Танер Илияз":

    Има ли тема, по която да не дрискат елементарни провокатори на етническа основа
  • 5 пръц

    21 7 Отговор

    До коментар #3 от "hmhmhm":

    Каза ли нещо по темата или само се изпусна
  • 6 Средна възраст

    31 2 Отговор

    До коментар #2 от "Танер Илияз":

    Заминавай за Турция!
  • 7 Христо

    35 5 Отговор

    До коментар #3 от "hmhmhm":

    Според теб като има коли вдигащи 500км/ч междуградско на колко трябва да вдигнат ограничението 200 или 250? Проблема по нашите пътища идва от там, че пред километър има малоуми ограничения 60. Трябва да се подобрят кръстовищата и ограничението и в тях да си е 90. Повечето нарушения стават именно на такива участъци, защото всеки се изнервя като трябва да намали от 90-100 заради някакво утрепано извънградско кръсровище.

    Коментиран от #13

  • 8 затвор

    17 17 Отговор
    затвор и конфискация на мпс-то за такива убийци !
    какви глоби и простотии !
    директно в бухово или казичане да поработят за държавата , а мпс-то на публична продан
    после нека пак кара като малоумен !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИСТИНА ЗЛА

    19 7 Отговор
    He 1100 -----10000 или затвор за мутрите по пътищата ! повечето са синчета на депутати и измислени бизнесмени ! Затова ги жалите !!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Лошо много лошо

    14 6 Отговор
    Тези самозабравилите се карат обикновено ДРОГИРАНИ !!!!!!!
    Но са все наши момчета !!! Забогатели без труд а само с измами !!!!
  • 12 кккк

    13 12 Отговор
    Пикая на всички уреди за измерване на скоростта, както и на всички които ги управляват.
  • 13 АзГост

    18 9 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Тогава обаче нека на теб много често да ти се налага на такова кръстовище с ограничение 90 км/ч ти да се включваш в главния път, най-добре с ляв завой. Където всички летят с 90 км/ч и повече (както е и сега), ама да са кола след кола. Да видим след 5-тата минута чакане дали няма да ти се иска да има едно ограничение 60 км/ч (и стационарна камера, за да е сигурно, че ще се спазва), за да можеш да се включиш в движението безопасно?
    Тя скоростта убива, но никой не мисли затова. Все се имате за безсмъртни и извън закона и за жалост заради такива като теб загиват невинни хора.
  • 14 Не се самозабравяйте

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "съдията":

    БИХ ДОБАВИЛ ОПИТ ЗА УБИЙСТВО !
    При 40 разрешени да се движиш със 150-160 какво е ????
  • 15 Не стават за нищо

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНА ЗЛА":

    То депутатин и измислен бизнесмен е едно и също ! Все са боклуци !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 cцццццц

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "hmhmhm":

    ограниченията са за всички МПС не само за коли я си представи как спира камион 40-60 тона със скорост 120, или автобус годе долу 10 тона (те не са леки коли по 2-3 тона) ,
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Танер Илияз

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Венци":

    Сладур.
  • 20 Пешо Шопа

    9 5 Отговор
    Аааа така, ние в софия караме с 40 км .
    Дерете ги тия от провинцията, те са виновни за комунистите да са още на васт

    Коментиран от #24

  • 21 Реалист

    5 4 Отговор
    За амуджи няма закони:)
  • 22 ДАРАБАРА

    14 1 Отговор
    Добре съгласен съм ,че има страшно много олигофрени който превишават скоростта ама не е нормално на двулентов път да има ограничение 40км. като на околовръсното в сф е 90км.е не е нормално или по скоро е преднамерено за да се пълни хазната и то тези безмислени ограничения са в по-малките градове на прав участък около 10км има 3 ограничения 40 60 80 и то без пешеходни и други преди не остър завой от 80 на 60км. е разбирам да е остър или да има светофар ама то няма повозете се към Пловдив и Перник и то главно в Перник на външната им магистрала е този пример с 3те ограничения и пичагите естествено се залагат веднага след знака 60км. на Люлинската магистрала си е 120 защо не дават примери за там че има толкова много превишавания а дават за малките градове и до сега не съм видял някой да спазва това ограничение от 40 60 в Перник пътувам много от София съм и най-честата дестинация ми е Перник и Пловдив за това давам пример за тях,а в другите градове сиг е и по зле !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Танер Илияз

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо Шопа":

    То и в Елин Пелин да шопи бре.
    Ти май си от там.
    Ама там много ц.и.г.а.н.и. бре.
  • 25 ХХХ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Танер Илияз":

    Кон ти ли си бре?Знаехме си.че си от него край.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рамбо

    7 1 Отговор
    Подканям никой да не плаща на тия рекетьори гроб !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 666

    5 0 Отговор
    Ще си купя Жигула за да отговаря на ограниченията!!!
  • 29 Али Реза

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Танер Илияз":

    За рязаните карабини ЗДПП не важи точка
  • 30 666

    3 2 Отговор
    Продават коли които вдигат 300+ без проблеми и после слагат ограничения 130. Това не го разбирам, дори най евтините нови коли подържат 150 без проблем!!!
  • 31 Писнало му е на народа

    9 1 Отговор
    Накрая от глоби ,увеличения и санкции на хората ще им.писне и ще ги запукват по улиците както спират и снимат ще обърнат 5 6 патрулки по таван и ще им дойде акъла.на тея боклуци че хората работят за по 500 лева и карат коли за по 2500 а ги снимат и тормозят по пътищата за щяло и нещяло това не е полиция а рекетьори ,надути до небето с нулево отношение към шофьорите ....
  • 32 Фен

    5 0 Отговор
    Аз не мога да разбера защо не произвеждат всички автомобили с максимална скорост 140км/ч, след като в цял свят ограниченията са такива, че и по малки. Германия е единствената държава, която
    произвежда автомобили, на които им предоставяусловия вия ( аутобани) за джижение, така както производителя е предвидил.
  • 33 кат

    4 1 Отговор
    да се помисли и за конфискация на ппс при фрапиращи нарушения
  • 34 Баба ви

    1 0 Отговор
    Големи смешници който не му харесва автобуса тоз дето пише че има коли да вдигат по 500 км /ч е чувал само за тях. Всяка сутрин се ядосва защо не е сменил стартера на голф двойката и бута иначе тука тарикати големи с по 1000 км/ч карат палячовци смешни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове