15 Януари, 2019 16:44 1 938 24

Скандал в Комисията по отбрана

  • заседание-
  • комисия-
  • отбрана-
  • ф-16

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито

С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото заседание на Комисията по отбрана, която обсъжда предложението да се преговаря със САЩ за изтребители F-16.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за заседанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на парламента, е на разположение на депутатите.

Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, но не и на депутатите, за да се запознаят дали има особени мнения в документа.

„Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме”, аргументира се Велков, цитиран от БТВ.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който ръководеше групата обяви, че няма нищо различно в констатациите. Велков обаче го контрира, че не казва истината.

Джейхан Ибрямов ДПС обяви: „По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем”.

Предложението на Велков да се отложи заседанието беше отхвърлено с 8 гласа „за”, 12 „против” и двама въздържали се.

След заседанието на Комисията по отбрана има насрочено заседание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    32 5 Отговор
    Еми, не може да се каже открито колко реално струват самолетите, а пък колко ще плати данъкоплатеца. Не е демократично.

    Коментиран от #12

  • 2 ПЕЕВ

    15 31 Отговор
    ЕЙ НА КОМУНИСТ НЕ МОЖЕШ ДА УГОДИШ.

    Коментиран от #4, #24

  • 3 зрител

    35 7 Отговор
    Ако Бойко не се съгласи за Ф-16, САЩ ще го свалят от власт. За него парите му са над националните интереси. Пример с пропадналите 3 енергийни проекта.

    Коментиран от #7

  • 4 толерантен

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Що бе - Бойко е доста сговорчив - кот кажат началниците.
  • 5 Каква секретност

    13 1 Отговор
    Вълка в кошарата, те за секретност говорят!? "Публикувано във факти.бг: Джейхан Ибрямов ДПС обяви: „По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем”.!?

    Коментиран от #11

  • 6 Meganoob BG

    27 3 Отговор
    Искат да вземат "нови" изтребители от студената война. А защо на нашите политици не им вземем едни "нови" Фордове от 55-та година.
  • 7 Димитър

    8 26 Отговор

    До коментар #3 от "зрител":

    Не си никакъв зрител, най обикновен преписвач на казаните думи на агента от ДС и бивш министър другаря Румен Гечев. Настоящето и бъдещето на България е свързано с покупката на нови бойни самолети или така нареченият ф-16 ваипър. Руските подлоги да си заминават в истинската им родина Русия и да престанат да пречат на нормалното и европейско функциониране на българската държава.
  • 8 скъперника

    9 7 Отговор
    Винаги когато някой социалист пръднр и замирише журналята казват че пак е станал скандал. Ай стига вече бе, цървули!

    Коментиран от #10

  • 9 Кочината русия е на дъното !!!!

    9 19 Отговор
    Мръсна гад комунистическа крадлива продажна за една шепа рубли продавате и интереса на България
  • 10 Арома

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "скъперника":

    То че мирише, така е, на зловонни продажници.
  • 11 ДС МС КГБ ТКЗС БКП ДПС

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Каква секретност":

    Прав си , и те са от групата на Болен Лидероф , финансирани от Сибир Сибироф
  • 12 Къде е курск ?????

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Винаги комунистическите изчадия са били против България и са лобирали за поробителите ни кочината русия
  • 13 Крадла курнела

    5 10 Отговор
    То кажи как курнела украде Техноимпекс
  • 14 Геометър

    12 3 Отговор
    Не разбрахте ли вече, че слугинажът ще прави струва, от десет кладенци вода ще носи, но ще изпълни заповедта на господарите, иначе яко напляскване, а вероятно и парички са обещани. Така че не търсете друга логика и аргументи в пробутването на бракмите освен чупката в кръста на 90 градуса, дори и под остър ъгъл
  • 15 Питане

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "[...]Депутатът от БСП за България Славчо Велков[...]" - хм. Откога в БСП има такава фракция? Все си мислех, че де що е в парламента - действа я за себе си, я за родата, я за партията.
  • 16 България е във НАТО и ЕС

    7 7 Отговор
    Агент от ДС долен боклук продажник национален предател за рубли и майка си продаде

    Коментиран от #22

  • 17 Ташаков

    4 0 Отговор
    Ква комисия кви 5 лева да додат тук в текезесето да работат да доят бика
  • 18 Шопо

    12 1 Отговор
    Това, че комунистите от герп ще дадат луди пари за трошляци от времето на баба ми, е половин беда. Защото ни очаква и дранье от SAAB за променените условия на търга в полза на само един от участниците. А при такива дела неустойките може да стигнат и милиард евро - с 99% шанс шведите да спечелят.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шопо":

    Те сега доволно потриват ръце....хем пари ще вземат ,хем самолети няма да дават....Ще бъде същият ритник в главата.Нали видяхте как се строполи жената,България де....Сега втори епизод от СТО.
  • 20 5578

    6 1 Отговор
    Там там на закрити врати че много ще замирише на корупция и парички под масата
  • 21 Симо

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шопо":

    Нещо не сте прочели. Конкурс не е обявяван. Било само проучване. Т.е. другите участници в сделката освен Ф-16 са били само за декор. Никой изобщо не е имал намерение да ги взема на сериозно. Това се видя веднага с отстраняването на най сериозния самолет в програмата Ф-18 Супер Хорнет. Не отговарял на условията ??!! Хахахаха... А за сметка на това ще купуваме за реално 3 милиарда долара , като Колчо слепеца самолет , който на практика не съществува . Даже в проект. Приема се че това е модернизиран 50 годишен Ф-16. Да ама той се произвеждаше от Дженерал Дейнамикс, а този който ни се предлага е производство на Локхит Мартин, т.е. фирма която никога не е произвеждала Ф-16. И тези дебили в парламента жизнерадостно ни обясняват как това най, най супер самолета на планетата. На практика ни излизат по скъпи от Ф-35 . На този фон да отбележа че Су-57 5то поколение има обявена цена 40 милиона. Т.е 2 пъти по евтин от Ф-16 Бейпър. Не не защото е по лош, а защото някой е надул цената на Ф-16 3 пъти. Изглежда САЩ са включили рушветите и комисионните в цената.
  • 22 Симо

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "България е във НАТО и ЕС":

    Извинете ще ни открехнете ли какво ни е дало до сега НАТО ? Само използва наши бази безплатно и не ни гарантира нищо. Главния враг на България не е Русия , а Турция ,а в договора за членство в НАТО дори хипотетично не се разглежда конфликт между членове на алианса. При конфликта на Турция и Гърция , НАТО заяви да се договорили сами. Демек те отговорност не носят. В такъв случай за какъв ..... го дириме в НАТО. И ЕС също е спорно. Все още даваме повече от колкото получаваме. Каква ни е ползата?
  • 23 питащ

    2 0 Отговор
    този некадърник Славчо Велков като какъв специалист играе в комисията Антон Тодоров изкара работното му досие в което е определен като пълен неудачник в професията си от бившите му началници
  • 24 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Близ, близ, точно така, близкайте и вие по примера на послушното ни правителство. Само че вашите банкови сметки отслабват в сравнение с техните
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове