Last news in Fakti

18 Януари, 2019 08:19 81 839 303

Нови ограничения! Караме с 30 км/ч в града и 80 км/ч извън него

  • ограничения-
  • скорост-
  • шофьори

Ако водач причини катастрофа в завой, държавата иска книжката му да се отнема веднага

Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища. Нови правила за пътна безопасност, одобрени от правителството, ще увеличат и часовете на шофьорските курсове, съобщава Нова тв.

Скоростта, като сигурен причинител на много катастрофи, е поставена под контрол в намеренията на държавата. Конкретно: вътрешното министерство предлага по първокласните пътища да се движим с 80 км/ч, а не както сега - с 90. Аргументът: всеки километър по-бавно движение намалявал жертвите с 4-5%, изчислили експертите.

В населено място сега е разрешено да се движим с до 50 км/ч. Ако промените бъдат одобрени, по-нататък във времето тази скорост ще се ограничи до 30 км/ч.

За да се подсигури и по-добрата подготовка на шофьорите държавата планира да увеличи часовете им кормуване в шофьорския курс. Сега книжка може да получат шофьорите след 31 часа на пътя. Ако предложенията бъдат приети, вече ще се учат поне 50 часа.

Ако водач причини катастрофа в завой, държавата иска книжката му да се отнема веднага.

Всички тези мерки подлежат на още обсъждания и поетапно въвеждане през тази и следващата година. Те са част от одобрените през 2018 г. намерения за "0 жертви" - по-безопасни пътища и дисциплиниране на шофьорите.

В официалния документ от интернет страницата на МВР, цитиран от Нова тв, сред аргументите за повече внимание към пътниците стои и изречението: "Пътникът трябва да се превозва по-внимателно от дамаджаната с ракията".

Шофьор, който направи три от общо седем тежки нарушения в рамките на две години, ще остава без книжка до края на живота си. Тази промяна се планира да залегне в Закона за движение по пътищата след разделянето му на три части.

Проектите на два от нормативните актове - за движението и водачите, са готови и се очаква до дни да бъдат публикувани за обществено обсъждане. Този за превозните средства се бави. Експертите по пътна безопасност са категорични, че най-опасните прегрешения на пътя са преминаване на червено, превишена скорост с над 50 км/ч в населено място, отнемане на предимство на пешеходец, каране в аварийната лента на магистралата или скоростен път или движение в насрещното на някой от тях, участие или организиране на гонка, както и да седнеш пиян или дрогиран зад волана. Затова, ако някой бъде спипан да прави три пъти в рамките на 24 месеца едно или повече от тези нарушения, книжката му ще се отнема завинаги, допълва "Стандарт".

Мине ли отново обучение като кандидат-водач и успешно полагане на изпити, ще може пак да седне зад волана. С новия Закон за движение по пътищата повечето от санкциите ще бъдат фиксирани, като минималната ще стане 30 лв., а не 10, както е сега. Глобата за минаване на червено, която в момента е 100 лв., ще скочи на 150 лв. По 150 лв. ще струват и нарушенията за неправилно изпреварване, опасна маневра и шофиране в насрещното.

Единствената плаваща санкция ще е неправилното паркиране в паркове и градинки - между 50 и 100 лв., заради различното финансово положение на хората в общините. Идеята кметовете да налагат санкции по Закона за движение на пътищата отпада и те ще могат да се разпореждат само за лошо спрели коли. Шофирането на нерегистрирано возило ще струва на водача му 500 лв. и отнемане на правото да сяда зад волана 6 месеца. 300 лева и месец без книжка ще стане наказанието за влизане срещу знак, който забранява движението поради ремонт. 60 дни без право да се шофира и 200 лв. пък ще е наказанието за шофиране на спрян от движение автомобил.

Въвежда се и задължение водачите на коли с чужд номер да го сменят с български до 6 месеца, след като е влязъл у нас. Не го ли направят, ще отнесат глоба в размер на 500 лв. Със Закона за водачите пък ще бъде спряна порочната практика, при която джигитите с отнети от КАТ книжки учат кандидат-шофьори да карат автомобили. В проекта източно е записана забраната водачи без свидетелства за правоуправление да водят кормуване. Санкцията за преподавател в автошкола, който не отговаря на изискванията, се очаква да е 2000 лв. При засечено повторно нарушение тя ще скача до 6000 лв.

За неизправна кола с табела "У" на покрива от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" планират да лепват глоба в размер на 500 лв. Ако школата за бъдещи водачи не е изрядна по документи пък, ще отнася санкция 3 бона парично наказание.

Вътрешният министър Младен Маринов пък предлага при катастрофи на завой виновният шофьор моментално да губи книжката си. И да си я връща след проверовъчен изпит, който да докаже, че е научил правилата за движение в завой. Идеите са част от визията "Нула жертви", която правителството одобри миналата есен. Завоите са едни от най-опасните места по пътищата в България, мотивира Маринов по-строгите наказания за такива катастрофи. В периода 2011-2017 г. На завои са загинали 1156 души, а са ранени 10 917, като всяка четвърта жертва е именно при инцидент в завой. Шокиращо е, че 49% от жертвите на катастрофа в завой са при т.нар. единични произшествия, което е всъщност изпускане на завоя и изхвърчане на автомобила от пътя. 39% от жертвите пък са при челен удар заради изпреварване в завой.

Според мотивите на МВР данните показвали незнание и неумение за шофиране в завои.

Максималните наказания за превишена скорост да се налагат не при превишение над 50 км/ч, а при над 40 км/ч, е друго от предложенията на вътрешния министър. Идеята в този случай е наказанието да бъде унифицирано, а да не зависи от това дали нарушението е в населено място, или извън него.

При тези големи надвишения на максималната разрешена скорост се предлага отнемане на книжката за месец, снемане на регистрацията на автомобила за още толкова, отнемане на 13 контролни точки и глоба от 1000 лв. За всякакво нарушение на правилата за движение, когато в колата се возят хора, да се отнемат 15 точки, за да се намали смъртността сред пътниците, предлага още шефът на МВР. Наказанието през почивните дни пък задължително трябвало да включва отнемане на 10 точки от талона на шофьора. Мотивът е, че през уикендите смъртността на пътя е с 20% по-висока.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 beast

    485 15 Отговор
    И започвам да бутам бате ....

    Коментиран от #108, #127, #178

  • 2 Петър

    74 316 Отговор
    Скоростта е по голям убиец на пътя от алкохола.

    Коментиран от #192, #211

  • 3 Коментар📝

    257 10 Отговор
    А за Колелета дали се Отнася😆

    Коментиран от #11, #299

  • 4 бббббб

    634 33 Отговор
    Честито на Раята.ГРОБ много добре знаят,че никой няма да кара с 30км. и винаги ще има пара за хазната.Колите ще харчат повече гориво защото са на по-писка предавка и високи обороти .Ще се замърсява повече въздуха ,ща стават задръствания и ще наложат нови еко такси за колите.

    Коментиран от #289, #298

  • 5 mom4eto

    407 24 Отговор
    Много са трябва да се кара 10 км/ч в града :)

    Коментиран от #180

  • 6 гощо

    440 29 Отговор
    Малоумията продължават! Най добре да си носим колите на гръб,че да не блъснем някой с тях!
  • 7 Велика България

    88 332 Отговор
    Още по-големи глоби трябват. Даже конфискации на имуществото. Българина докато не му се бръкне в джоба няма да се оправи. А бе трябва да станат законите като в Сингапур!!!

    Коментиран от #40, #90, #100, #164, #227

  • 8 Varna

    360 19 Отговор
    Вместо да се чудят какви глупости да мислят могат да изкарат наличния състав по пътя и в града.Спрял си като дебил Акт,правиш маневри ии обратни като дебил Акт,стойш на авариини без причина Акт и др.видове балканско-идиотски изпълнения. С тия ограничения трябва в градът да ги бутаме а извън населено място с осем степента кутия да караме на трета

    Коментиран от #16

  • 9 Ventura

    335 22 Отговор
    Ами ако завоят е заледен?
    Тоя министър с пилешки мозък, кавили глупости ще натвори?

    Коментиран от #265

  • 10 Петър

    226 23 Отговор
    Какъв тогова е смисълът от автомобили с по 300 коня?

    Коментиран от #94, #204

  • 11 mom4eto

    147 6 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    И за каруците бате! :D

    Коментиран от #82

  • 12 PACO

    251 4 Отговор
    ...Пешо,некадърноста и идиотизма са най големите убийци на пътя.....второто е простотията....
  • 13 Васко

    264 11 Отговор
    За няколко от предложенията съм съгласен, но има и пълни абсурди. Ограничете скоростта до 30 км/ч в един град и да Ви видим тогава сеира...
  • 14 Анонимен

    77 7 Отговор
    Ясно е вече че ще заделя пари за лазер джем.

    Коментиран от #18

  • 15 МАК

    249 12 Отговор
    Поредните издевателства над нормалните шофьори!!! Аман от малоумни министри,които нямат грам мозък в тия празни глави!!абре ше се взимат срещу тия камери!!! Те съвсем ше искат да спим на пътя!!! Малоумници!!!на запад дигатжскорости ние тука ги сваляме!!!
  • 16 Петър

    149 13 Отговор

    До коментар #8 от "Varna":

    За авариините си прав на 100%,тая простотия при спиране да се пускат авариини вместо десен мигач я въведоха колегите от маршрутките и я доразвиха най добрите сред най добрите,доаиените на волана-бакшишите.

    Коментиран от #26, #121

  • 17 РАСО

    219 18 Отговор
    ....идат избори...българино,мисли този път с главата си и дано имаме късмет....Този министър вярно е с пилешки мозък, ако въобще има мозък....това за завоя е пълен т....к....не знам какво да кажа вече....
  • 18 МАК

    57 1 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Със сигурност и аз смятам да направя същото!! Просто да забравят!!!
  • 19 ГОСТ

    103 3 Отговор
    На ляв или на десен завой. Все пак има разлика.
  • 20 Кую

    167 6 Отговор
    През дупките със колко ще се кара? Много идиот, много нещо.
  • 21 Будалата

    140 4 Отговор
    Всичко е отдавна измислено. Да погледнат закона за движение по пътищата на Англия, Франция и Германия. Тогава нещата ще си дойдат на място. И най важното е събираемост на глобите.
  • 22 Владимир

    213 12 Отговор
    Пълни малоумници май искат и движението да спрат ! Аз не виждам как ще ти се случи нещо фатално със 40 или 50 км в час ! Кой малоумник може да предложи 30 км. час какъв идиот трябва да си ?

    Коментиран от #248

  • 23 Гост

    119 4 Отговор
    Доста необмислено като цяло.
  • 24 Здравомислещ

    209 5 Отговор
    Скорост от 30 км./ч. за улиците в жилищните комплекси е разумо решение, но за целият град е безумие. Ниската скорост на движение ще направи хората апатични и разеяни. Ще има повече ПТП в градовете.
  • 25 Шаран БГ

    52 80 Отговор
    Колко човека са убити за последните три десетилетия по пътищата, след като мъдрите ни държавници, на всички социалистически пътища вдигнаха скоростта от 80 на 90 км/ч с уговорката, че 10% -но увеличение не е нарушение ? Т.е. можем да подхвръкваме безконтролно до 99 км!ч. Нямаше изправяне на завои, на гърбици - никакво подобрение на пътната мрежа!! Само автомобили с по-добри динамични качества Хубаво е, че скоростта в населените места се намали до 50 км/ч, но идиоти / като пловдивската г-жа Лерца/ явно като седнат зад волан и изключват мисловния си апарат или поначало въобще си го нямат !! Всички мерки ,които се вземат за опазването на човешките живот и здраве, са добри.Строг контрол и строги санкции, които да се прилагат незабавно !!! Струва ми се, че 30 км/ч скорост в населените места е прекалено ниска. НАМАЛЕТЕ МАКСИМАЛНО-РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ !!!!

    Коментиран от #43

  • 26 гост

    7 18 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    много бъркаш, адаш, перфектно си е...гаранция така мислят 95% от шофьорите

    Коментиран от #65

  • 27 некойси

    164 3 Отговор
    Ще падне глобяване, май това е целта, пълнене на хазната от глобички.
    Абе тия дебили няма ли да си ходят при офшорните сметки?
  • 28 Село

    172 3 Отговор
    Ще караме на втора с 30 разхода ще ни е троен а замърсяването на възуха в пъти
  • 29 Болид

    171 3 Отговор
    Това определено е правено от хора с психични отклонения, и то сериозни. Вместо да затегнат мерките по спазването на и сега действащия правилник, който е достатъчно добър, те измислят нови и нови малоумщини, които освен да затормозват шофьорите (съвестните), друго не постигат, което и ще увеличи риска от нарушения и съответно проблеми.
  • 30 Стефан

    139 4 Отговор
    Само че в статистиката не се споменава удобно друг от основните причинители на пътни инциденти в България - кофти пътища! Колко катастрофи стават заради неравности по основни междуградски пътища, лошо проектиране на пътна инфраструктура, нелогично поставени знаци или липсата на такива, непочистени пътища и т.н. Колко трябва ние гражданите тогава да глобим държавата за това че те не могат да стопанисват пътищата, което е тяхна отговорност. А и да, 30 км в големите градове е тотален абсурд и би трябвало да им е ясно това нещо. Там където се преценява, че шофиране с над 30 е опасно си се поставят знаци, има участъци от пътища в големите градове, където няма никакъв смисъл да караш с 30, защото са с достатъчно добра видимост и широчина.
  • 31 гост

    96 7 Отговор
    И резултата ще бъде като от запалените светлини !!!
  • 32 бира и шкембе

    98 4 Отговор
    тъп - по-тъп - шофьор - полицай - ГЕРБ:
    "Пътникът трябва да се превозва по-внимателно от дамаджаната с ракията". Толкова му може пипето. Сега да го обясни и на футболен жаргон, че да го разбере и Вожда.

    Коментиран от #176

  • 33 qwerty

    105 1 Отговор
    тия 30 км/ч са много, то сега големите градове са задръстени, те още искали.
    Колко ПТП стават с 45-50 км/ч
    сама .......... се мислят и правят с цел яко репресия и събиране на пари, нищо повече
  • 34 DIM

    94 0 Отговор
    Най добре ще е да си ги бутаме през населените места.Така и въздухът ще е чист и фитнес за шофьорите!
  • 35 Максим

    5 94 Отговор
    Ще има много задръстване особено в София ! Но щом ще намали процента на произшествията съм за!
  • 36 Ицов

    126 6 Отговор
    На никой не му дреме за жертвите . Това е поредния закон за рекетирване на хората . Проблема е в калпавите пътища с много неравности , хлъзгав асвалт , и тесните пътища по които се движат тирове и коли . Ама нали ще имаме нови самолети за 2 миларда за какво са ни европейски пътища
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ицов

    79 3 Отговор
    На никой не му дреме за жертвите . Това е поредния закон за рекетирване на хората . Проблема е в калпавите пътища с много неравности , хлъзгав асвалт , и тесните пътища по които се движат тирове и коли . Ама нали ще имаме нови самолети за 2 миларда за какво са ни европейски пътища
  • 39 NikNay

    74 2 Отговор
    Тъпня след тъпня, някой трябва да е взел нещо много силно за да има визи от такъв род.
  • 40 Коментар📝

    66 2 Отговор

    До коментар #7 от "Велика България":

    Те и Сега Законите са Добри Ама....за Данъкоплатеца.За Олигарха или Сокереза,те имат ЩИТ от НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС
  • 41 123

    102 4 Отговор
    ЛОШИТЕ ПЪТИЩА СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ УБИЕЦ НА ПЪТЯ а кога ще се санкционира държавата или общините а всеки си плаща данъка на автомобила , винетката и акциза и ДДС в горивата
  • 42 Варна

    105 2 Отговор
    Зад това решение аз виждам нещо друго!- Помислете колко знака има в цялата страна и какво би било струвало подмяната им. По моя информация пътните знаци са един от елементите за крадене на пари по обществените поръчки. За някои от тях чувам суми от типа на 10 000лв за брой! На ли разбирате как десетки милиони ще потекат към "подходящите" фирми. Принципът е същият както с подмяната на касовите апарати през 2-3 години... - Това е кампания да напълнят джобовете на едни хора.
  • 43 Антон 1

    64 3 Отговор

    До коментар #25 от "Шаран БГ":

    Е, колко да я намалят на магистрала ?
    Виж статистиката за инциденти на магистрали без ограничения ! Ама шофьорите там ,не са комплексирани идиоти ,като нас !
    Превишванвто на сегашните ограничения и чувството за безнаказаност саосновни фактори ! Я спазвайте сегашните ограничения ,разбиране като съобразяате общата обстановка ,да видим ще имали проблем .
    За толерантност въобще не говоря ! То всичкото дебил най -важно на пътя и най -много бърза !
    30 км/ч в населените места само покрай определени обекти ,училища ,болници ,изход и т.н !
  • 44 Гост

    75 1 Отговор
    Тия 10 км надолу не са панацея! По тая логика на всеки 1 км надолу - 5% по-малко жертви, излиза, че за извън града жертвите щели да паднат с 50 %, а в града, понеже сме 20 км надолу - 100%! Да ама не! Това не е компютърен алгоритъм, а реалността! Докато не станем самите ние дисциплинирани и не се качваме да караме пияни, дрогирани, откачени и какво ли още не и спазваме правилата, няма да се оправят нещата! За часовете по кормуване съм съгласен - да малко са в момента и връщането на полигона е добре също! Да направят ситото по-трудно за преминаване, за да се гарантира, че имаш задължителните базови умения за оцеляване на пътя, останалото, пак казвам си зависи от нас и нашата самодисциплина и култура на движение!
  • 45 Богдан

    59 3 Отговор
    Ами аз тези 30 в града ще ги надвишавам 100% с колелото вместо да подобрят инфраструктурата и движението в града те мислят малоумни рестрикции по добре ще е рикши и без това бг индийците се чудят каква социална доилка да си намерят

    Коментиран от #243

  • 46 111

    71 1 Отговор
    Този закон е променян 51 пъти последните 10 години. Едва ли има вече човек който го познава. Това говори за качеството на юристите в парламента.

    изм. ДВ. бр.102 от 28 Ноември 2008г.,
    изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г.,
    изм. ДВ. бр.75 от 18 Септември 2009г.,
    изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г.,
    изм. ДВ. бр.93 от 24 Ноември 2009г.,
    изм. ДВ. бр.54 от 16 Юли 2010г.,
    изм. ДВ. бр.98 от 14 Декември 2010г.,
    изм. ДВ. бр.100 от 21 Декември 2010г.,
    изм. ДВ. бр.10 от 1 Февруари 2011г.,
    изм. ДВ. бр.19 от 8 Март 2011г.,
    изм. ДВ. бр.39 от 20 Май 2011г.,
    изм. ДВ. бр.48 от 24 Юни 2011г.,
    изм. ДВ. бр.20 от 9 Март 2012г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.47 от 22 Юни 2012г.,
    изм. ДВ. бр.53 от 13 Юли 2012г.,
    изм. ДВ. бр.54 от 17 Юли 2012г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.60 от 7 Август 2012г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.75 от 2 Октомври 2012г.,
    доп. ДВ. бр.15 от 15 Февруари 2013г.,
    изм. ДВ. бр.68 от 2 Август 2013г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.53 от 27 Юни 2014г.,
    изм. ДВ. бр.107 от 24 Декември 2014г.,
    изм. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.19 от 13 Март 2015г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.37 от 22 Май 2015г.,
    изм. ДВ. бр.79 от 13 Октомври 2015г.,
    доп. ДВ. бр.92 от 27 Ноември 2015г.,
    изм. ДВ. бр.95 от 8 Декември 2015г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.101 от22 Декември 2015г.,
    изм. ДВ. бр.102 от 29 Декември 2015г.,
    изм. ДВ. бр.13 от 16 Февруари 2016г.,
    изм. ДВ. бр.50 от 1 Юли 2016г.,
    изм. и доп. ДВ. бр.81 от 14 Октомври 2016г.,
    доп. ДВ. бр.86 от 1 Но
  • 47 animal

    124 2 Отговор
    Ще напиша предложение до управляващите да се забрани карането на автомобил. Най-безопасно е. Малоумници прости. Понеже е много по-трудно да се осъществява контрол по улиците и на техническия преглед. Най-лесно е да се намаля скоростта. Караш с 35 км, глоба. За катаджиите ще е берекет. От прости хора, прости решения. Да ви е честито поредното дране.
  • 48 Alcho

    57 1 Отговор
    Индианци с 30км. в населено място интересно 3 /4км на първа какво ли ще стане под капака е интересно

    Коментиран от #145

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Sofia

    5 85 Отговор
    БРАВО САМО ТАКА ЩЕ СЕ НАУЧАТ ОТ ПРОВИНЦИЯТА КАК СЕ КАРА В СОФИЯ

    Коментиран от #61

  • 51 С....Я

    79 7 Отговор
    А БЕ ВИЕ СЪВСЕМ ИТРЕЩЯХТЕ
    ПО ГОЛЯМА МАЛУМЩИНА НЕ
    МОЖЕТЕ ЛИ ДА ИЗМИСЛИТЕ
    А МА ТО МАЛУМНО УПРАВЛЕНИЕ ТОВА РАЖДА
  • 52 Умен полицай от Ловеч

    67 1 Отговор
    Абе я направо да се отнемат колите на всички, и само властта да си кара. И готово-ако стане злополука, ще кажем, че убитият е виновен и оп. Какво са се разпуснали всички. Едно време дядовците им само с коли са се движили. Пеша и само да плащат за магистрали. И който все пак оживей-арест.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гнида

    67 5 Отговор
    Моята визия - ДОЛУ ГЕРБ ! Ясно е , че това няма да оправи нещата !
  • 55 еколог

    56 1 Отговор
    Да върнем коня и каруцата-това ли им е тръпката.Всеки ден простотий измислят Искат да намалят катастрофи а къде са в пиков час около училища в задръствания и тнт.
  • 56 еколог

    29 1 Отговор
    Да върнем коня и каруцата-това ли им е тръпката.Всеки ден простотий измислят Искат да намалят катастрофи а къде са в пиков час около училища в задръствания и тнт.
  • 57 NikNay

    43 2 Отговор
    Проблема главно е в задкормилното устройство.
  • 58 Цар Вул

    74 2 Отговор
    Абе ей правителство ли сте?Не знам к,ви сте!Ама бива ли толкоз тъпотии да измисляте,коя от коя по абсурдна!Представяте ли си в Пловдив,София,Варна и другите по големи градове да се кара със 30 км.в час!Това само ненормалници могат да го измислят!А какви задръствания ще стават - нямам думи!А къде ще отиде мръсния въздух бе въздухари!!Братя шофьори дайте да им спретнем една стачка и да им покажем от къде са излезли!Те със сините буркани и пилотните коли могат и е разрешено,а за нас им се увиждат и петдесетте километра!Май забравихте,колко катастрофи и убити народни представители има хем Вашите шофьори би трябвало да са от шьофьор нагоре!А в световен мащаб смъртта на лейди Даяна!!!!И ще отнемат книжки за щяло и нещяло!Да не би Бойко Тиквоча да ми е дал книжката през 1968 година,че сега иска да ми я вземе?Само питам!Само ПАРИ,ПАРИ,ПАРИ И ПАК ПАРИ ДА СМЪКВАТ ОТ ГЪРБА НИ!!!То бива бива простотия ама слон за мезе не бива!!!Тея боклуци да се хванат под ручка и дим да ги няма!!В Аляска я колко земя има!Има и златце!!Да си бачкат и да ни оставят на мира!!!Хем и ще богатея без крадене и корупция!!
  • 59 казк

    44 4 Отговор
    Аз предлагам да слезем и да си бутаме колите.Простотията няма граници.
  • 60 ДЯДО

    50 0 Отговор
    А за тези болни мозъци с държавните коли и охрана тези глупости ще важат ли, или ще бъдат със специален режим ?
    Ами какво ще стане с линейките за които всяка секунда е важна за живота на пациента? Да карат направо към гробищата ли?
    Ами пожарните? Да пристигат само за протокола ли?
    Аз предлагам и влаковете и самолетите да бъдат ограничени също, така идиотизмът ще е пълен а и въздухът по чист.
  • 61 Варна

    60 1 Отговор

    До коментар #50 от "Sofia":

    Ти мислиш, че това е заради катастрофите? Я помисли колко пари ще спечелят от подмяната на знаците в цялата страна.? Мислиш, че кърлежите, от твоя град, които вземат това решение се интересуват от броят катастрофи и жертви?
  • 62 ИЗВЪН

    83 2 Отговор
    Правителството си плаче за "жълти жилетки" в центъра на София... усещам го !
  • 63 Гошо

    51 0 Отговор
    Няма нужда от тази промяна на скоростта, просто трябва да се следи по - стриктно за спазването на сега действащите ограничения.
  • 64 Бай Тошо

    42 0 Отговор
    Значи тия дето сме карали 30 години с по високи скорости е трябвало да караме по бавно или какво, че нещо не схващаме, (говоря за милион км) каква е целта на това упражнение
  • 65 Петър

    32 5 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Как ще бъркам?Аварийни светлини ще използваш при спиране,това е смешно и нелогично и го няма в нито една държава,във Франция ако спреш на пътя и си на аварийни светлини първият който те види звъни по телефона,и на на КАТ,а на службите отговарящи за бедствия и аварии.
  • 66 дедо

    42 1 Отговор
    С тези темпове на забрани и ограничения както е тръгнало , след около 2 -3 години с тия същите убавци заглавията на "ФАКТИ " ще се сведат до едно" ПРОГРАМА ЗА ДНЕВНИТЕ ЗАБРАНИ " Народната "любов " ще ги застигне тиквичките един ден и тогава ще ги видим "забранителите"
  • 67 Анонимен

    52 3 Отговор
    Тази глупост ако се приеме герП повече няма да бъдат на власт.
  • 68 @@@@@@@@@@

    45 3 Отговор
    По изчисления, най-безопасно би било да изоставим колите и да ходим пеша с около 2 до 3 километра в час... Даже и да спрем да ходим и да си седим вкъщи!
    Пълно безумие!
    Просто системата допуска много идиоти по пътищата!
    Другото е, създава се проблем и вожда го решава и грейва в очите на избирателите ...!
    Винетки, застраховки, ток ... А заплати?!
    Б.Б. ни погубва!

    Коментиран от #70

  • 69 Royal

    48 1 Отговор
    Има нужда от увеличаване на скоростта а не от намаляване . Ама има нужда и то мислене като се строи град .То се мисли за отстояние за някакви метри да осигурят видимост , пък се мисли да не се пренаселва района за да няма струпване на хора , автомобили и проблеми . Пък за чистия въздух трябват и дървета и градинки и специално строене на блокове така че да се осигури път на вятъра да издухва газовете . Абе ... просто е ама лошото е че нашите простаци дето ни управляват не могат и не искат да проумеят простички неща . Нищо че и те живеят тук . Аман от ТЪПУНГЕРИ
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Един

    42 1 Отговор
    Ако спрем да караме - жертвите ще са 0 !!!
    Не скоростта като величина , а скоростта като движение е причина за стълкновенията.


    Помнете : ДЪРЖАВАТА Е ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОДТИСКАНЕ НА МАСИТЕ!
    ( то същото важи и за ЕС!)
  • 72 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    33 1 Отговор
    Евакуацияяяя в други страни
  • 73 На баба ти

    36 1 Отговор
    А пътищата кога ще бъдат ремонтирани и организирани така, че да няма катастрофи???????????????????????????????????????????????
  • 74 ДедоВиЯ

    37 0 Отговор
    С 30 км/ч у село баце... И комшуто с шосейния бегач ще е б@ти джигита неуловим!
  • 75 НТВ

    26 0 Отговор

    До коментар #70 от "FUCK":

    FAKE, FAKE, ама сутринта беше и по-националните телевизии...
  • 76 daa

    30 2 Отговор
    Тея ако искат могат и 10км в час в града да направят та да си ходим пеша... големи нещастници са спор няма. Все правила измислят да цакат обикновените хора с тях... но то всичко се връща в живота...
  • 77 Азъ

    47 0 Отговор
    Дебили!
    С малсимум 30 км/ч в градски условия ще има увеличение на замърсяването с 40 %. Ся и противогази ли да носим докато караме!
  • 78 нервен

    22 3 Отговор
    Пълни глупости ...100пъти по-голям ефект ще има драстично увеличение на глобите и реорганизиране на събирателноста им.... ако искат да забранят шофирането като цяло пак няма да има ефект щом евентуалния нарушител може да мине метър и да не плати ...
  • 79 Тече законотворческа дейност

    34 3 Отговор
    Това е шега, в 21 век, не се прилагат съвременни методи, не се спира вноса на опасни коли, не се извършва качествена техническа проверка на автомобила и пътните знаци, не се прилагат глоби, не се хващат и осъждат виновните, но се прави най-ненужното, защо? Нямат воля и ум да приложат качествени мерки!

    Коментиран от #254

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Bg but not here

    25 2 Отговор
    Малоумниците скоро ще измислят да няма и движение в градовете. Например в София да се придвижваме пеша, за да стигнем от Младост до Люлин.Това ще става по бързо пеша.😁😁😁😁😁😁😁😁
  • 82 Име

    25 3 Отговор

    До коментар #11 от "mom4eto":

    Ми то това им е целта,да ни принудят с каруци да се движим техната ма**%%ка
  • 83 коравия

    26 1 Отговор
    Забранявайте всякакъв вид транспорт,и нещата ще се решат кардинално.
  • 84 Гост

    43 1 Отговор
    Глупусти само се мислят.сегашната скорост си е ок.Проблема е че никой не я спазва.А и да не говорим за безхаберно поставени ограничения като на входа на София от АМ Тракия при Врана.на 8 ленти път има ограничение 50км.Това е пълна малоумщина.и пешеходни пътеки.Ще направите надлез или подлез като сте много загрижени.

    Коментиран от #93

  • 85 Оги

    39 1 Отговор
    Господа в МВР помислете за санкции на пешеходци,велосепедисти за малоумници с каруци за земеделци по първокласни пъттища тях кой ги контролира ние шофьорите не сме идеални но не сме брашнян чувал
  • 86 гост

    40 1 Отговор
    Този Маринов освен простотии друго не може да измисли….най-слабият главен секретар и съответно най-слабият министър.
  • 87 Димов

    38 1 Отговор
    Личи си, че е мислено с цел събиране на пари. Че и за инструкторите също: повече часове -> основание за вдигане на таксите. Грижата за хората, всъщтност, е грижа за джоба на държавниците.
  • 88 Иван

    45 6 Отговор
    Братя долу ГЕРБ това е единственият вариант да го свалите тези боклуци
  • 89 дедо

    6 32 Отговор
    Само дране и санкции за малоумния БГ водач. Нашенец зад волана от нищо не му дреме освен от голяма сопа и да му съдерат джоба и да остане гладени и на студено барарабар с цялото си семейсто. Браво само така!
  • 90 Сссссссс

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Велика България":

    Не знам за имуществото, но на теб май са ти конфискували акъла
  • 91 Просия

    21 4 Отговор
    Тоя дето го е предложил това, ще го бия с шамари 24/7...
  • 92 Така ще е

    35 3 Отговор
    Ама като призовем към протест, всеки казва "За какво ще протестираме, искания имаме ли"?
    А не бе, няма за какво да излезем на улицата! Само да си чакаме ежемесечно паричната подстрижка, и да навеждаме глава при такива ексцесии. Вместо да бъдем бикове, които да тръгнат с рогата напред към тая измет, ние си подаваме пръста с надеждата да не ни отхапят цялата ръка! Докато не излезем навън както хората на 10.01.1997г. пред парламента, а си жулим ракийката и си чешем пръстите под клавиатурата нищо няма да се промени!
    Тази неделя в Ямбол отново сме на улицата, направете го и в своя град.
  • 93 123

    18 3 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Точно това е проблемът. Ако се кара с 50, респ. 90 всичко ще е наред. Просто никой не контролира за скорост. Ако ще 10 км в града и 30 извън да направят, като няма кой да следи и глобява все тая...
  • 94 Scout for funn

    6 43 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    АМИ НЯМА .НЯМА СМИСЪЛ ОТ КОЛИ С ПО 300 КОНЯ ИЛИ ОТ ДЪНКИ ПО 300 ЛЕВА ПРОСТО НЯМА .А ЗА НОВИТЕ ЗАКОНИ САМО ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ И ЩЕ СИ КУПЯ ЕДИН СКОРОСТОМЕР КАТО НА КАТДЖИИТЕ И КАМЕРА И ЩЕ СНИМАМ ВСИЧКИТЕ ДЕБИЛИ КОИТО ОЩЕ НЕ ЗНАЯ ЧЕ КОЛАТА Е ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО НЕ НЯКАКВА МАШИНА ЗА ДОКАЗВАНЕ НА РАЗНИ ЛИЧНИ КАЧЕСТВА .ДАНО ДАНО ДА ГО ГЛАСУВАТ .

    Коментиран от #151

  • 95 Путкин

    37 2 Отговор
    Значи като обикалям в другите държави, ми прави впечатление, че в градовете има места където можеш да караш и с над 100км, но има и условия за това а има и ограничения и под 30км в час. Не е лошо да мислим за безопасноста, но нека да помислим и за шофьорите, ами я помислете, че хванете такси и поаднеднете в задръстване и с това ограничение от 30км ми то в Пловдив и София квито задръствания стават ще си остави половината заплата човек. Неможе такъв гнусен рекет от държавата към шофьорите, пък и ушевите като ти вдигнат палката, пък данъци, пък застраховки, пък винетки, преглед, лоши пътища, КАТ...... Ай някой да каже, че не е държавен, законен Рекет!
  • 96 Ванко

    29 1 Отговор
    Така ли си оправдават заплатите хилядите експерти по безопасност на движението, има ли в света друг закон да е променян толкова пъти??? А как ще се справят със задръстванията в градския трафик, кога ще има санкции и за тези тези който се движат с 50 на междуградските, нима те не са също толкова виновни като джигитите?? Кога ли ще вземат да преоишат отнякъде цял закон и да си отдъхнат всички.
  • 97 Djimito

    32 1 Отговор
    A ми заради дупките и неадекватни те пътища заради които караме на зиг заг и плащаме камара пара, и държавата похарчи милиони за е винетна система а не ги сложи първо в ремонт, за липсващата маркировка по всекъв вид пътища, и не се различава авариина от първа лента и още мн неуредици, КОЙ ЩЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ. И ЗАЩО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТЕХНСТА НЕМАРЛИВОСТ. ТЕ КВО ОЧАКВАТ.... НЕМАРЛИВИ УПРАВНИЦИ-----ТЪКИВА ЩЕ СА И ВОДАЧИТЕ
  • 98 Вуте

    34 1 Отговор
    Карам си аз колата и гледам един пешеходец-фиуууу покрай мене
  • 99 АЙДЕ ЛУДИ

    25 3 Отговор
    ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА НИКАГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ
  • 100 Хуй

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Велика България":

    Ми бегай у Сингапур бе ташак.
  • 101 Цариград

    21 1 Отговор
    Колко ли ще е приятно пътуването от Младост до Люлин по тези предложения? Сигурно 3 часа няма да са достатъчни, все пак има светофари и задръстванията ще са навсякъде. Ад ще бъде живота в София
  • 102 Оставка

    36 1 Отговор
    Тенденцията по цял свят е подобряване на инфраструктурата и повишаване на скоростта. Ние сме точно на обратното.
    Настоящите ограничения на скоростта са остарели и трябва да бъдат променени в посока нагоре, а те правят обратното. Как ще се оправим с такива хора?
  • 103 не син

    24 2 Отговор
    Абсолютен идиотизъм !
  • 104 Маузера

    4 3 Отговор
    Този закон за катастрофа в завоя е направен, изцяло за едни определени " шофьори" , досещайте се...

    Друго не разбирам язе..30км/ч в града Are you serious?? И бай Данчо да ме изпреварва отстрани с куУлото, е думи нема.. Това за извън града съм ОК, и вземете сложете някакви изкуствени неравности 2-3 на брой, на всяка магистрала, че като си изсилят, "изнасилените" 20 годишни " коли" чрез инерцията и незнаят коГи да спрат...Айде до после ^^ :)
  • 105 Тодик

    7 2 Отговор
    Няма лошо нека да е така но на други географски ширини има скоростни пътища където се възстановява търговската скорост има такова определение нека господата от парламента го научат и направят нещо по въпроса
  • 106 Хлъц

    30 2 Отговор
    И ако не запали колата и помолиш някои да те бутне трябва да му кажеш - По бавничко бутай да не ни гепи радара ! То при това положение за какво са им патрулки на милиционерите ? По едно колело или скейборд и готово !
  • 107 Киро

    7 22 Отговор
    Браво бавната скорост е сигурност за нашия живот.
  • 108 ТРОПЧО

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    ДА БЕ БРАТ ТО НА ТАМ ВАРВИ 30 КМ. В ГРАДА И 80 ИЗВЪН ТО НАПРАВО ДА ТИКЙМЕ ЕМ НЯМА ДА ГОРИМ БЕНЗИН ТО ТОГАВА И ВИНЕТКА И ЗАСТРАХОВКА НЕ НИ ТРЯБВА ВПРЯГАМЕ ПО ЕДНО МАГАРЕ И НЕ Е НУЖНО НИЩО И ЧЕНГЕТАТА ГИ УВОЛНЯВАТ НЯМА РАДАРИ НЯМА РЕГИСТРАЦИИ НЯМА ПРОБЛЕМ !!!! ЕИИИ МНОГО ПРОСТ И УПРАВНИЦИ ЕИИИИ НЕ ОТ СКОРОСТА ОТ ПЪТИЩАТА СА КАТАСТРОФИТЕ ТЪИ НЕ ГО РАЗБРАХТЕ АМА ТАКА ВИ ОТТЪРВА ТАПАНАРИ ТО НЯМА ПЪТ БЕЗ ДУПКИ КАТО ОКОПИ В ЗАВОИ ДА ЗЕМАТ КНИЖКИ АМИ ЩО НЕ СИ ОПРАИТЕ ПЪТИЩАТА ТОЛКОЗ ПАРИ СЪБИРА ТАЗ НЕНУЖНА АГЕНЦИА АПИ САМО ХРАНТУТНИЦИ ТАМ И ЕДНИ СКЪПИ КОЛИ СИ НАКУПИЛИ ДА СИ ВОЗЯТ ГЪЗОВЕТЕ И САМО ГЛУПОСТИ ПТВОРЯТ ИСКАТ ХОРАТА ДА ИМ ПРАВЯТ ПЪТНИ ВРЪЗКИ И КВО ЛИ НЕ И ТАКСИ ДА ИМ ПЛАЩА ПО 2000 3000 ЛВ.ЗА ТОВА ДЕТО ИМ ПОЛЗВАЛИ ИНФРАСТРУКТОРЙТА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА САМО ТАПОТИИА
  • 109 Bingo

    42 1 Отговор
    Както се казва, ,,Когато пропадаш няма дъно винаги има още едно ниво надолу". С тези промени Гейберасите пропаднаха с още едно ниво. Не съм чул последната година да са приели един смислен закон в полза на обществото. Изхарчиха 3 млрд. за саниране, 2 млрд. за несъществуващо електронно правителство, 4 млрд. за КТБ, половин милиард глоба за Белене, ако продължа ще подмина 10 млрд. с лекота без да вкючвам загубите от корупция. Управлението на ГЕРБ е пагубно за държавата ни. С тези пари трябваше да имаме прекрасни пътища, обновени болници и чудесни учебни заведения.
  • 110 Сашка

    16 1 Отговор
    Глоби,такси,ограничения да се пълни хазната народа да го........
  • 111 Man

    21 0 Отговор
    Тие правила ще важат ли за турски тираджии които са на 3 чая от оние дето ги ободряват,нахлузили джапанките на бос крак и настъпил газта на Форда до дупка
  • 112 Аз баце предлагам...........

    18 1 Отговор
    Да вземат да въведат 10км в час навсякъде............ няма градско няма извънградско............И ако пак има жертви да намалим скоростта на 5 км
  • 113 Капитана

    36 0 Отговор
    Никога не сам коментирал. Но тези педе**и минаха всякакви граници. Пътищата са под всякаква критика, как човек който си изкарва парите с честен труд да си кара хубавата си кола.. Те искат всички да караме коли за 2к лв, да не ни пука от дупки и шахти(винаги са пропаднали, каде го има това, кой е излизал навън да каже)... Не скороста е убиеца на пътя, инфраструктурата е убиеца, бил съм в много държави по целия свят, но като нашта мила Родина няма..
  • 114 Dimov

    31 0 Отговор
    Бойко, Бойко вижда му се края!Пълна идиотщина и оберджийство в цялата страна.Няма да я бъде още дълго,то търпиш,търпиш но вече не се издържа.

    Коментиран от #117

  • 115 Марио

    22 0 Отговор
    Ми не знам.Освен да почнем да ги питаме тия коли.Слизаме и вместо да я караме я бутаме.Абе как в другите държави няма толкова много загинали, пък допустимата скорост е по-голяма.Всичко е за да вземете още повече пари!!!
  • 116 Цецо

    9 1 Отговор
    Проблемите в градовете не в ограниченията, а в неспазването им...
  • 117 onq s konq

    3 20 Отговор

    До коментар #114 от "Dimov":

    Че кво ти виновен па Бойко?Той може и да не знае за тва!

    Коментиран от #131, #155

  • 118 763

    19 0 Отговор
    Качаме се на колелета с батериии и край със сякакъв бизнес в тая Родина. Проблема е другаде . С тия промени за 30 км. и 80 км. се цели съвсем друго . Около 2000000 и повече водачи по Х лв глоба , сами смятайте на колко е равно.

    Коментиран от #132

  • 119 Тодик

    14 2 Отговор
    Не ги обиждайте за парламента иде реч навсякъде са идиоти скоро прочетох нов закон в Германия забрана за отглеждане на стари сортове домат като БИВОЛСКО СЪРЦЕ глоба 20000 евра няма шега Немците се сдухаха камо ли нашите
  • 120 Илиян

    22 1 Отговор
    Пеша - 0 убити на пътя. Е"ати глупаците. А вредните емисии при каране на първа предавка в града? Касичка за ГЕРБ е това.
  • 121 Марио

    11 18 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Мигач се пуска като завиваш.Затова е предназначен.Аварийни се пускат като спираш.Говорите глупости.Като дадеш викам и спреш някой ще влезе в теб отзад, защото ще мисли че просто ще завиеш и си караш.Аварийни са за спиране.

    Коментиран от #126, #130, #148

  • 122 Катаджията

    9 0 Отговор
    Е ми ся като ви спра че карате с 50 нали веднага ще има глобичка.........
  • 123 Коментара

    14 0 Отговор
    Мммм чи идиалну! Ще ни проверяват документите в движение... И догодина нека ги намилим на 20км.ч!!!
  • 124 Хлъц

    30 0 Отговор
    Нямало машина на времето ли ? Да бе !!!! ГЕРБ ни върна в средновековието ...
  • 125 aaa

    18 0 Отговор
    Това за да не си личат големите дупки по пътищата за които плащаме, а ремонт не виждаме. Следваща мярка 0 км в час. За да няма катаствофи. :)
    Еи там мислителите на глупости - ПОВИШЕТЕ КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!! Ама пък ако се повиши качеството на образованието кой ли ще Ви избира да правите глупости. Най добре да си стоим тъпи че по лесно се управляваме и самоубиваме.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Глад БАТЕ Глад!! !
  • 128 000

    23 0 Отговор
    Тоя който предлага тия простотии на каква дрога е ? Тук не става въпрос за човешки животи ,а за ПАРИ. Политиката на Гроб е рекет до дупка па който оцелее , оцелее.
  • 129 Голям Слон

    26 0 Отговор
    За пореден път наш'те материалчета в Парламента блеснаха.. Естествено и отново с некомпетентност. Слагайте знаци според града, локацията и времевата зона. Толкова ли е трудно в училищните и жилищни зони да стои знак, а долу допълниние: важи от 7.00-15.00, например? Какви 30 км/ч по големите тракийски булеварди в Пловдив? Що за безумие? Както сме цъфнали и вързали от безумно некомпетентно управление при Мамин, сега съвсем ще я втасаме. Мислите малко, бе, хора. Знам, че не всеки го може, но щом сте там, това значи, че имате минимум 80 коефициент интелигентност. Или греша? Май да.

    Коментиран от #135, #137

  • 130 Що не

    17 3 Отговор

    До коментар #121 от "Марио":

    Що не си върнеш книжката и да си вземеш прасето?

    Коментиран от #134

  • 131 Dimov

    11 1 Отговор

    До коментар #117 от "onq s konq":

    Конче дърпай си талигата тъкмо ще се движиш под 30 км.в час и не се обаждай.Всички предложения за закон издигнат от управляващата партия се обсъждат на партиен съвет.Ако Боко не знае за това предложение няма място във властта.Макар и лидер на ГЕРБ да се води Цвъчко.
  • 132 Капитана

    3 0 Отговор

    До коментар #118 от "763":

    Много точно колега.
  • 133 Марио

    10 8 Отговор

    До коментар #126 от "Коментара":

    Ти ли ще ми кажеш на мен.Нали го знам от опит.Мигач се дава като завиваш.Какъв викам даваш като ще спреш в активна лента или ще паркираш.Това е за аварийни.
  • 134 Марио

    4 8 Отговор

    До коментар #130 от "Що не":

    Ми иди ти да си я върнеш.Карал съм в много държави и никой ни дава мигач като ще спре някъде.Тук това е практика на някои дето не знаят какво става.

    Коментиран от #171, #271

  • 135 Тодик

    5 0 Отговор

    До коментар #129 от "Голям Слон":

    Имаш +от мен имаш позиция в нашия парламент две неща е невъзможно да се скрият / кашлица и простотия/
  • 136 бръм

    10 0 Отговор
    как да го запра скутера като иска ли иска да върви с 50 тогаз? Ще ги състезам аз поршетата от 0 до 30 на светофарите
  • 137 Тодик

    7 0 Отговор

    До коментар #129 от "Голям Слон":

    Имаш +от мен имаш позиция в нашия парламент две неща е невъзможно да се скрият / кашлица и простотия/
  • 138 луда работа

    15 0 Отговор
    тия безумци искат да прегреем двигателите като караме на втора лятото гаранте
  • 139 111

    20 0 Отговор
    Не може ,такива важни документи да зависят от толкова некомпетентни хрантулници.Това си е предпоставка за РЕПРЕСИЯ,значи на корумпираните да им бием черен печат в паспорта и да ги махаме от държавата.
  • 140 Колю

    32 0 Отговор
    Катастрофите в завой са от дупките които винаги са най-много там и се виждат в последния момент . Какви пътища имаме и защо завоите са по-голяма част от пътя ? Шофьора ли е виновен за това състояние дето плаща с години и не знае за какво . Бирници и крадци сет Вие управляващи и съвсем взехте час след час да се осирате като циганите. 30 км е скорост която е при включен блокаж ,при теглене и авария със светлини ,но колата е в движение. Там колко ще го направите -5 км/час . Нови коли да си купуваме . Новите под 120 коня почти не се произвеждат . За какво са тези коне и катъри на които плащаме данъци и застраховки. За винетките е ясно . Плащаш за да си ограбен за има -няма една магистрала и половина и дузина първокласни с хиляди завои по тях. Другото като 2 и 3 категория за които искате пари е просто един остатък от някогашен асфалт и за него това управление няма вина защото е положен преди поне 30 години.Вие имате вина само за кръпки и дупки. Значи ако не искам магистрала от Бургас до София по стария подбалкански път ще трябва да пътувам около 12 часа спазвайки знаците. Трябва и задължително тахограф и почивка задължителна. Как сте пропуснали и такива водомери да искате на колите?Изедници като през турско. Народ не Ви остана .
  • 141 Долу ГРОБ

    25 2 Отговор
    "При тези големи надвишения на максималната разрешена скорост се предлага отнемане на книжката за месец, снемане на регистрацията на автомобила за още толкова, отнемане на 13 контролни точки и глоба от 1000 лв." Абсурдно е за едно нарушение, водачът да бъде наказван с 4 различни санкции!
  • 142 Не мога да повярвам

    23 1 Отговор
    Тези, които карат пияни и със 100+ в града пак ще карат така. И именно те причиняват ПТП-тата с тежко пострадали. За какво да карам аз с 30? Това, ако го приемат ще гласувам за ДПС на следващите избори...
  • 143 Горо

    15 0 Отговор
    Пълна простотия.А завои ,може и без тях
  • 144 кучето шаро

    16 0 Отговор
    В градО първа и задна , а извън градО втора и задна !
  • 145 На баба ти фърчилото

    13 0 Отговор

    До коментар #48 от "Alcho":

    За повечето които караме таратайки познай, при 40 градуса на пътното платно и 30 км/ч ще има яко прегряване!
  • 146 Диду

    14 1 Отговор
    Да се забранят и национализират всички марки западни коли. Също така да се раздадат на населението жигулки и москвичи с ограничители на скороста 80км. абе направо да се забранят колите така % ще е 0.А може и заплатите да се намалят, за да не настъпват газта толкова!
  • 147 Рошла

    30 0 Отговор
    Майко мила!Изпиха ни кръвта!С 30 да караме!Значи ако тръгна от Аспарухово за Владиславово сутринта в 8.00 ,към 13.00 ще пристигна,и един бензиновоз да кара след мен.
  • 148 Петър

    11 0 Отговор

    До коментар #121 от "Марио":

    Ти вярваш ли си на глупостите които си написал?Шофьорски курсове карал ли си,ЗДвП отварял ли изобщо,ей така-от любопитство?
  • 149 Мммм

    14 1 Отговор
    Ами хващайте и наказвайте по бързата процедура тези които са системни нарушители и никога не са си плащали глобите,защото иначе и на 5 км/ч в града и на 30км/ч извън да ограничите, тези ще си ги нарушават пак и пак, и няма да си плащат глобите.
  • 150 Sultan Selim

    18 0 Отговор
    То на колело да минем направо, ако искате а? 30км демек в града само на първа може да се кара. Аферим ефенди измислете още закони, то вие не мислите за народа, а как да ни е по зле, затова ли народа ви избира и живеете благодарение на нас! Само глупости в тази държава вече! Май ще трябва още един терминал за облекчение!
  • 151 Иво

    9 5 Отговор

    До коментар #94 от "Scout for funn":

    Не си купувай камера, че ще ти я навра на едно тъмно място, докато си стискаш палците.
  • 152 Бай Ганя

    17 0 Отговор
    Чем аз като пусна един спринт ще задмина всички коли, ще ме засече ли триногата, да ми гледа маратонките хаха. Нема оправия бате. Дърпат ни още и още надолу, Африка над нас скоро до година две.
  • 153 Емил

    27 1 Отговор
    На просташки страхлив народ-просташки закони
  • 154 плевен

    17 0 Отговор
    Напълно подкрепям! Даже може постепенно така да намалим скоростта, че да се кара само на задна.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Хасанчо

    19 0 Отговор
    Освен кражбата на материали от настилки ,най-големите суми изчезват при поставянето на пътни знаци след ремонтиран участък. На 500 метра има по 20 знака на отбивки с 20 метра асвалт водищ в полето. Там има по три знака за селскостопанска техника . Нивите са изоставени ама асвалт ,чакъл и знаци да искаш. Всичко това ненужното е от нашите пари. Изсякоха дърветата да не се убиваме ,а наслагаха хиляди безсмислени знаци с железните дебели колове и бетона под тях. Влизат като нож в колата ако излезеш от пътя. Обърнете внимание на това ,ако минавате Провадия -Старо оряхово и към Бургас. Въобще кадето и да е ремонтиран първи клас път ,вижте колко нови знаци висят по полянките . Стоп за комбайната с калта от нивата , внимание пресичане на път с предимство , указателна за кръстовеще , и села-до села. Ако някой може да кара с повече от 60 средна скорост от Варна до Бургас ,то значи е нарушител. Пътува се час и палавина , а искат да го направят 3 часа. 3 часа рискове за водача и автомобила с тези Неоплани на екскурзиантите . А какъв широк път е само и на колко места може да се изпреварва ... Не ,тази партия Гроб трябва да си отива окончателно и това ще е реално ако не манипулират изборите. Следващите при първа простотия и крадене да се свалят от власт. Тези ги траем защото изборите са близо и сега никой не му се мръзне по улиците. Ама като си платите и данъците и скъпия ток лятото ще видите ,че стоенето в къщи е скъпо ,а ходенето на работа БЕЗсмислено. Да раб
  • 157 Старшина Тотмаков

    8 0 Отговор
    - И ся Ко праим, да пиша ли?
  • 158 4око

    8 0 Отговор
    По този скапан път скоро и с 20км. Ще се кара,то не бяха хвалби,тръгнеш в центъра на столицата все едно си в Сирия...
  • 159 Данъкоплатец

    9 1 Отговор
    Според мен свидетелство за управление на Моторно превозно средство трябва да се издава СЛЕД навършване на 21 години!
    И защо потрошиха милиони за бързи автобусни линии, след като ще ограничат скоростта на 30 километра в час.....
  • 160 555

    11 0 Отговор
    Вчера отнемаха книжката за 4 тежки пътни нарушения ....днес за 3тежки пътни нарушения...а утре за колко ...тези гробари здраво ги тресе шизофренията и алчността
  • 161 кучето шаро

    11 0 Отговор
    Сто километра градско = 50 литра нафта ......Цените на горивата може да паднат с 4 ст .
  • 162 Туй що не гасне

    24 0 Отговор
    Ееее пречуквате си народа ... заради вашите глупости хората откачат..оставят родината си и робуват на чужди държави..много сте прости.. вече не знам дали да съм горд че съм БългариН..смотаняци..много сте зле..
  • 163 волен сидеров

    14 1 Отговор
    240 те гълфона няма ли да им се направи курсове преди да влязат в парламента,не сега както е от пътя и айде в парламента и да ги гледаме колко са ненормални там
  • 164 Broki

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Велика България":

    Ти млъкни пеперудо, хората няма да живеят за да пълнят джоба на разни боклуци
  • 165 Киро

    5 0 Отговор
    Заради тази им политика, пешеходците ги бутат като кегли на пешеходните пътеки, искат с една кутия боя дейност да отчитат, защо не сложат светофари с бутон за пешеходците и решават проблема.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Уфпуцпх

    7 0 Отговор
    Да разрешат движението на каруци и да забранят въобще автомобилите. По добре ще е хората да ходят пеш, по здравословно е!
  • 168 Светльо Чернев

    6 0 Отговор
    Веднага да изправите всички завои.
  • 169 кръц кръц

    15 0 Отговор
    На първа, на втора?!?! Или с бутане?! А някой помисли ли за задръстванията? Автомобила технически НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖИ с тази скорост от 30км/ч. Пари за ремонт като прегрее двигателя от данъци ли ще ни върнат, от винетки, гражданската ли ще покрие...кое?? или се мисли само как още ще се краде от нас??? Колко още и от какво? Само РЕКЕТ, РЕКЕТ, РЕКЕТ!!!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Коментара

    4 0 Отговор

    До коментар #134 от "Марио":

    Ми-ми-ми - мими .... ми чи ка'к ти кааа чувека- Вземи си прасето и върни книжката в КАТ! В кои държави си карал ??? ...Тутракан , Търговище и Тулово?! Или си ходил до София?! Съвсем сериозно вземи и се поинтересувай как, кога, каква и в какви ситуации се използва светлина сигнализация, ама не ги питай ония в хоремага, а поне инструктор. Ще ти дам един коз - У интернетя го има сичко що те интересува.... дерзай!
  • 172 Възмутен

    29 0 Отговор
    Най-голям процент от катастрофите са със заключение от КАТ - "Несъобразена скорост", което в никакъв случай не означава привишена. Може да караш с 10км//ч под максимално позволената, но да влезеш в дупка(кратер), да загубиш контрол и да се удариш.. Виновен си ти, защото не си съобразил, че караш по Луната! Като цяло проблема не е скоростта, а липсата на нормална инфраструктура и пълното отсъствие на култура и толеранстност в шофьорите!
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Фалш

    11 0 Отговор
    Заставаш на автобусната спорка в понеделник и автобуса пристига в петък.Тръгваш на работа 6 за да стигнеш навреме до 9 а за прибирането не говорим кой кога си стигне.
  • 175 ДОкат

    9 0 Отговор
    За лошите пътища нищо не чух. Такива без маркировка, без знаци с настила за детски площадки. КАТ са бизнес за държавата под претекст многото катастрофи!
  • 176 Mango

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "бира и шкембе":

    На индиански по-добре или апашки , все пак Винету е чел
  • 177 Идиоти

    16 0 Отговор
    Герберското мал.оумие продължава с див ентусиазъм и размах. Вместо да оправят пътната инфраструктура тези намаляват скоростта. Ми направо забранете движението на автомобили и така жертвите ще станат 0 %. Писна ми от ид.иоти!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Крадци

    16 0 Отговор
    Направо въведете глоба за за всяка кола кола, която се движи, тя неминуемо изпреварва някое дърво. Много ми е интересно с колко ще ви возят вашите шофьори. Скапаняцо крадливи
  • 180 Тоз

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "mom4eto":

    Аз тичам с 15 км без фа си давам зор
  • 181 КОЧА

    13 0 Отговор
    СЕГА ЩЕ ИЗГОНИТЕ ХОРАТА ОТ ТАЗИ СКАПАНА ДЬРЖАВА .....
  • 182 За румънските

    15 2 Отговор
    и нашите цигани ще важи ли? За един приятел питам.
  • 183 Хасанчо

    12 0 Отговор
    Автобуса ,камиона и другите там с колко ще се движат ? Сега бяха с по 10-20 надоло щото са опасни уж Сега с 15 или с 20 трябва да се доставя хляба,мляко и лекарства.. Аз като един прозд човечец да попитам ? Ще върнете ли парите дето бахте мамата на пътищата с бабуне ,гуми разни на каренца , да ги боядисвате ,лампички и други пички майни ,щото с 10-30 км на всякъде в града ,те първите Ви умнотии ще са излишни . Хората са хора и правят надлез,подлез ,различни нива на разминаване . Назначават пред училище човек да спира движението и всички него гледат. Тук само отчет на тоа което уж правил за да усвои в джоба парите и уж направеното след 6 месеца е за ремонт или направо за ново. Вижте си бабунките - мяза на мозъка Ви -почти равно или обратно-вдлъбнато. Останали сасамо алчност и наглост за кражби. А тея от МВР и КАТ-НАП скоро пак няма ли да подскачат и пушят ,да ги ... или ги нараниха в устата.
  • 184 Сатаната

    18 1 Отговор
    По мое време в правилника за движение беше записано, със скорост под 40 км. се кара на аварийни, отпаднало ли е, или тези с предложенията не са чели правилника, или да караме с включени къси светлини и на аварийни, или направо да стреляме, или какво?
  • 185 Ангел

    13 1 Отговор
    В Германия няма ограничение по аутобаните а не загиват по 200 човека на ден. Всичко идва от лошите пътища ,лоша поддръжка,ограничена видимост от храсти,контейнери за боклук,не глобяване на неправилно пресичащи пешеходци. По този начин няма да постигнат нищо,само повече пари от глоби. Това е предтекст. Като са некадърни да направят нещо работещо да го вземат наготово от страните с най-много малко произшествия и жертви,но те трябва да си пазят заплатата и поста и измислят простотии.
  • 186 warwar

    10 0 Отговор
    5 км/ч в града и 20 км/ч извън него
  • 187 Townboy

    15 0 Отговор
    Хранилка за мутрите на Боко. Докога ще ги търпим тия?
  • 188 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    Пак прехвърлиха ловко вината за скапаните пътища,закони и организация на движението.....Предлагам нов знак за ,,опасните кръстовища,,,---ТУК КОЛАТА СЕ БУТА НА РЪЦЕ...с угасен двигател....
  • 189 4о4ко

    12 2 Отговор
    Ако и това се приеме , ГРОБ-а са си подписали присъдата на другите избори.
    Има липса на всякакъв контрол на пътищата в и извън градовете. 50% от тежките катастрофи са заради подивели мотористи и джигити, 40 % заради пияни и дрогирани и 10% заради лоши пътища и неизправни коли.
  • 190 СикиДжам

    15 0 Отговор
    Е вече ГЕРБ със този малоумен закон ме загубиха окончателно като техен гласоподавател...
  • 191 Ronny

    13 0 Отговор
    Кой карал карал
  • 192 асддса

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Невниманието и неумението е най-големият убиец.
  • 193 асддса

    10 1 Отговор
    Няма да помогне, колко от катастрофиралите са дрогирани, без книжки, с нарушения. Единственото което ще стане е да им се увеличат задълженията, които и без това не се събират от нарушителите.
    Единственото решение е промяна на мисленето на младите в училище, за да може след 10 години да има кадърни, мислещи хора с идеи а не далавераджии, тарикати, тежкари, мутри.
    Нарушителите ще продължават да нарушават !

    Коментиран от #202

  • 194 Консерватор

    11 1 Отговор
    С 30 км. на втора предавка –13 на сто градско и много завишени прахови частици. Тези ненормалници няма да се свършат, пак наказват тези, които спазват правилата, заради откачените идиоти...
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Грую

    15 0 Отговор
    Това ми напомня за един виц: Сутринта катаджия отива при началника си и казва" Абе началник днеска сина има рожден ден, жената иска нови обувки.... Началникът казал: "Взимай знака 50 и отивай" . Подчиненият обаче продължил: "Абе началник дъщерята иска ново палто, а пък и печката изгоря... Началникът склонил: "Добре бе айде от мен да мине вземи 30" .
  • 197 gost

    10 0 Отговор
    Най-добре е да се разкопаят и затворят всички пътища - така няма да се карат колите, следователно ще се намалят инцидентите, няма да се тича по тях - още по-малко инциденти, да не излизат хората навън през зимата - още ще намалеят инцидентите и накрая и нас да ни няма - тогава няма да има нужда от контролен орган, който да ни глобява.
  • 198 Петко

    10 0 Отговор
    Абе направо слизаме и бутаме колите
  • 199 Члена

    11 0 Отговор
    Поредното от многото доказателства за малоумноста и болните мозъци на депутатите
  • 200 Коки

    17 0 Отговор
    Тиквата реве да се вдигнеме ида го изметеме тоя българоубиец!
  • 201 Само минавам

    14 0 Отговор
    Една държава като не може да си прибира глобите и оставя безнаказано нарушителите, каквито и закони да променя е безсмислено!
  • 202 Така е

    9 0 Отговор

    До коментар #193 от "асддса":

    Точно така! Много смислен коментар! А промените са идиотски и целят само да ни дерат кожата за пари
  • 203 незнайко

    15 1 Отговор
    В града пеш а извън града с каруца през 21 ВЕК !!! Дерзай народе, технологиите не са нужни !!! И как ще стане движението на автобусете в София с 30 км. ч ??? Не се ли усещат, че се излагат !!! Катастрофите са от НЕПРАВИЛНО ШОФИРАНЕ !!!
  • 204 Ононжн

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Ми смисъла е, че ще сме в нормални автомобили по време на почивка по нормалните пътища извън България. То в ден днешен и малките коли са мощни
  • 205 Гражданин

    9 0 Отговор
    Аз искам само да питам дали някой от тези който ги мисли тия закончета и тия дето ги приема тия закончета дали утре аз няма да си спазвам ограниченията без значение дали в града или извън него и те няма да си пуснат бурканите и серените и няма да ме изприварят с 200км/ч защото трябва да отрежат лентата на някаква си новопостроена сграда или път???
  • 206 Гневен

    8 0 Отговор
    Ако пък си седиш на едно място шансът ти се увеличава с 80% но пък има 3% шанс да еволюираш и да почнеш да фотосинтезираш .....
    Как е възможно зад тези предложения да седят хора...
    Нещата са като ВИЦ ( този човек не вижда добре ..... ами ще му извадим очите и ще му решим проблема...)
  • 207 ПЕТЪР

    6 0 Отговор
    Министрите идепотатите не карат тях ги возят,затова им дреме на оная работа за глобите.Нищо чудно да го приемат и това.
  • 208 ПЕТЪР

    8 1 Отговор
    И колите на нсо са със специален режим.За тях няма глоби за превишена скорост.
  • 209 Nightrunner

    9 0 Отговор
    Четох до 5тия ред и спрях. Аман от глупости! По точно не им ли писна на тия да използват едни и същи аргументи за да намерят начин как да подстрижат народа за подеден път.
    Да намалим ограничението, че намаляха приходите от глоби за превишена скорост или по скоро решихме да разширим таргет групата- сега ще глобяваме и пенсионерите дето са свикнали да карат ограничението от 90.
    Изписаха се една камара глупости по тая тема, глобите станаха огромнии и по тях се събират повече пари от когато и да е било, а проблема не се оправя напротив влошава се.
    Затовая питам: ДЕ СА ПАРИТЕ??!?!?!? В какво се вложиха за да се подобри ситуацията, освен в скъпи камери и тем подобни играчки доставени от фирми блички до управниците на цени народни.
    Аз не виждам нито един лев да е вложен в нов тренировъчен полигон за нови водачи или в разработването на адекватна методика за обучение. Не е вложен нито лев в откриването на часове в БГ училищата за обучение на децата за да получат елементартна грамотност как да пресичат и да се движат по тротоарите.
    Общо взето истината е, че каквито сме смотани пешеходци, такива сме смотани водачи на МПС. Човек който неможе да се движи пеш и да пресече нормално и безопасно една улица, няма как да стане читав шофьор.
  • 210 onq s konq

    2 14 Отговор
    АХ,ВИЕ РУСОФИЛСКА ИЗМЕТ!До вчера ревахте че ГЕРБ не прави нищо за предотвратяване на катастрофите и смъртните случаи по пътищата,скандирахте "Гарантирано от ГЕРБ при всеки инцидент на пътя,...сега обаче като ПО ВАША МОЛБА И ПРЕДЛОЖЕНИЕ се приемат Драконовски мерки по въпроса-"опять долу ГЕРБ"!!!Аре "Слава Русии"...но с ОБРАТЕН ЗНАК!

    Коментиран от #213

  • 211 Белла

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Не скоростта, а НЕУКИТЕ, ДРУСАНИ И ПИЯНИ ЗАД ВОЛАНА СА ПРИЧИНАТА. А лудите с BMW, да изискват допълнително обучение, да не се правят на Шумахер!!!
  • 212 гост

    4 1 Отговор
    Глупости на търкалета - пълно безсилие!!!
  • 213 Силвето

    10 0 Отговор

    До коментар #210 от "onq s konq":

    Я ми кажи колко ПТП-та са станали в София със смъртен за 2018година??!! Но катастрофите да са станали със сегашните 50км. за София? Това е абсолютно неадекватно решение от ГЕРБ и по скоро цели да репресира допълнително шофьорите за да не мислят за продажната политика на мафиота
    Тиква!
  • 214 Велосипедист

    12 0 Отговор
    За малките улички в градовете 30км/ч приемам , ама да карам с 30 по бул . " България " или Ботевградско шосе , например е безумие !
  • 215 Ввв

    7 0 Отговор
    Охооо,добре,че съм се насичил към Терминал 2,аман от министри с лоботомия!!!

    Коментиран от #276

  • 216 Мнение

    8 0 Отговор
    А да ги попитам в колко завоя асфалтовата настилка отговаря на изискванията или старите ни коли и водачите са им само виновните за катастрофите !
  • 217 Пурко

    14 1 Отговор
    Поредната простотия гарантирано от ГЕРБ!
    Познавам поне трима които си карат без книжки и то от години в София! Е как мислите, дали за толко време не са ги спирали полицайте???!! Спирали са ги, но с 50-100 лв. и минаваш! Защо Тиквата не сложи камери на реверите на полицайте, както е в половината свят, защо! Всичко идва от Бойко Борисов, заради него сме на тоя хал!
  • 218 БЪЛГАРИН

    5 0 Отговор
    Колко сте прости не е истина. Докато пишиете за някакви прости промени на ЗДВП , други окрадоха държавата ви.
  • 219 Язе

    6 0 Отговор
    И си купувам дрон Бате Бинету и си фърчъ със 40км/ч и хич ми не пука.
  • 220 Хрис

    10 0 Отговор
    Голяма част от тези предложения и нововъведения са продукт на мнимата активност на малоумни депутати и държавни чиновници.
  • 221 Нищо не разбиращ

    12 0 Отговор
    А ПЪТИЩА КОГА ЩЕ НАПРАВИТЕ?АМИ МАРКИРОВКИ КОГА?А ПЪТНОТЕХНИЧЕСКА СИГНАЛИЗАЦИЯ КОГА?А ПЪТНООБЕЗОПАСИТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ КОГА?
  • 222 Шофьор

    16 0 Отговор
    Ей смешници , че то човек ако тръгне да бяга може да превиши 30 да не говорим за колело. такава тъпотия никъде няма.
    Май ще трябва и ние да обличаме жълтите жилетки като французите.
  • 223 JEEP

    9 0 Отговор
    А колите на НСО - те с колко ще карат? Няма такава малоумщина. В по-големите градове движението ще спре. Няма да е лошо министри и дпутати преди влизане във властта да полагат поне елементарен тест за интелигентност. Естествено това не за първи път се предлага и едва ли ще мине. Просто се отвлича вниманието от истинските проблеми.
  • 224 ТашункоСапа от Кутугерци

    1 5 Отговор
    Дреме ми на туранагата,нема да карам бързо.,,Бавно карай,бързо стигай".
  • 225 ТашункоСапа от Кутугерци

    2 5 Отговор
    Дреме ми на туранагата,нема да карам бързо.,,Бавно карай,бързо стигай".
  • 226 Ммаам

    14 0 Отговор
    Няма такава простотия всичко е нарочно искат пари и повече глобени. Няма вече от къде да скубят и се чудят каква по голяма простия да измислят мръсните управници.
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Паната

    15 0 Отговор
    Не е сериозно луди хора. Искат всеки ден да ни събират пари изроди мръсни.
  • 229 user

    4 0 Отговор
    Я вижте таблицата https://www.shofior.com/speed-limitations . Не съществуват такива олигофренизми никъде!!!
  • 230 vasik atanasova

    10 2 Отговор
    И КВО ПРАВИМ
    АЗ НА ПЪРВА СЪМ ОКОЛО 30 40
    ОТКАЧАЛНИЦИ
    ЩЕ СЕ ДИГНЕ И РАЗХОДА
    И ГЛОБИ ДО НЕМА И КЪДЕ
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 ВНИМАНИЕ

    10 0 Отговор
    Когато миналата година ходих на почивка в Гърция, пропуснах да се кача на магистралата. Карах по междуселски пътища, които имат по една лента за движение в посока + по една аварийна лента в посока. Когато някой бърза, то по-бавният се прибира леко в ляво и настъпва лентата, а бързакът го изпреварва без да навлиза в насрещното. Така не изпреварванията не са рискови и там няма толкова много катастрофи. Аварийни ленти има по междуселските пътища, които даже криволичат при изкачване или спускане в планината. В България повечето пътища са тесни, осеяни с дупки, а маркировка доста често липсва. Зимата караме на лед. Никой не го интересува дали хората пътуват безопасно. Намаляването на ограниченията също не се прави, защото някой се е загрижил за здравето на останалите. Всичко е с цел да се налагат повече глоби. За съжаление обаче, ако ограниченията бъдат намалени, то жертвите по пътищата ще се увеличат, защото стриктните водачи ще карат карат бавно, а нехаещите пак ще си дават газ и ще се дразнят, че другите карат бавно.Така ще се създават предпоставки за рискови изпреварвания.
  • 233 Колоездач

    12 1 Отговор
    По равното се движа със средна около 35 км/ч, а при попътен вятър, средната по равно ми е около 40- 45 км/ч. Тази средна не ми беше достатъчна да се движа в колоната от автомобили, но сега вече няма да има проблем. Супер, обаче да не вземат да ме глобят някой път като духне попътния вятър, че понякога минавам 50 км/ч.
  • 234 ...

    9 1 Отговор
    Дали ще съм първият колоездач глобен за превишена скорост?
  • 235 Аз точно си мечтая!

    8 1 Отговор
    За такава кола ,с 30км/h от времето на ,да кажем на една от жените на Чарлли Чаплин,например Лита....!
  • 236 1122

    10 0 Отговор
    Отново,и отново всичко е написано глупаво. Абе хора,като не знаете как да го направите огледайте се на около и вижте...най доброто,а то е в ХОЛАНДИЯ!!!Можете да го видите и без да ходите там,само изберете ,,карти гугъл мапс",и се разходете из градове и села на Холандия да видите как се прави организация на движението,а ако отидете струва ми се,че всяка една община ще ви покаже как са го направили.Просто,лесно,ефикасно и удобно,а дори можете и да изпробвате законите им.
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 дядо Йоцо гледа

    13 0 Отговор
    Колкото повече глупави промени правят в правилника, толкова по-малко водачи ще го спазват! А дори и тези, които се стараят, ще им писне от ежегодните безсмислени промени!
  • 239 алекс

    10 1 Отговор
    Минаваме на рикши един дърпа двама се возят,екологически чист продукт а и безработицата ще сведем до минимум.
  • 240 debian9

    8 2 Отговор
    с 30км/ч :) смях!
  • 241 Neizdurjam

    13 0 Отговор
    Братя!! Време е!! Да ги избием!
  • 242 като гостите

    12 0 Отговор
    ... с тези глупости измислени от маломници , аз по добре да си взвема кон , КОНЕ БЕ КОН , конове xD
    Така като гледам най-хубаво ще е всеки човек да плаща данък мпс без значение дали има или няма кола ... и даже да забранят шофирането , само плащанка , плащанка , плащанка , другия път пак ела да жвееш в БГ :/
  • 243 Хаха хаха хах

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Богдан":

    Хахаха точно
  • 244 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    Ето колко ни уважава власттта--винаги сме ,,нарушители, ,престъпници,които ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВАТ...заради тъпотиите на същата.Пък после президентът разделял нацията....Властта НЕ НИ ПРИЗНАВА ЗА ХОРА,ГРАЖДАНИ НА България.
  • 245 Gdr

    4 1 Отговор
    Комунистите са пагобни за народа

    Коментиран от #267

  • 246 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Парички трябват...за ефките.....КАПКА ПО КАПКА,лефче по лефче--хоп ново ефче....
  • 247 Бай Шиле

    10 0 Отговор
    С 30 км/ч по бул.България в 24- 05ч. през ноща.Каква "безопастност" ще настане халал му вера.Гениално.Само така орли мои.
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 сноу

    6 1 Отговор
    Що за негодници се завряха в тоя парламент .Да се чудиш и маеш до каква низост и скудоумие е достигнал умственния потенциал на хората които бе трябвало ако не блестят с кой знае какъв акъл поне да виждат с две крачки напред.Единственната им грижа е да се набутат в някоя комисийка, да спазарят гласа си възможно за най-здрава пачка и после бодро да пляскат с ръце, на всяка малоумна идея пусната ,ей тъй между другото примерно от Настимир Ананчо.
  • 252 Пенсионера

    0 3 Отговор
    Браво, по магистралите до ,120 км .

    Коментиран от #255

  • 253 Gogo

    8 0 Отговор
    Абе бастуни стига стая скорос кога ще научите и направите школа за пешехотци и стари хора дет ходят като пияни гарги по патя се едно няма коли.Кога ще научете младите МАЦКИ да не се правят на велики с телефон в ръка и да си дърпат чурапогашника на пешеходната пътека.МИНИСТРЕ стани си от удобния стол и мисли,при 30км какво ще лъжат малаумните полицай(до вчера бандити днес милиционери )поради привишена скорост катастрофа а?ако твоето дете кара с привешена скорост какво ще стане а?кога ще спрете 18 годишни да карат по 300 коня коли а?кога ще санксионирате калпавите и некадарни шофиори а?кога колите дет се татрят като каруци и са за фтурични ще се движат по пътя.ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Инквизитор

    5 1 Отговор
    Още по-големи наказания, за да има резултТи! Трябва за превишаване на скоростта да се отнема цялото имущество и да се убиват с камъни нарушителите, после да се изправят до стената и да се разстрелват и накрая да се изгарят на клада, а защо не и преди това да се обесват?

    Коментиран от #259

  • 257 Jek

    5 0 Отговор
    Давайте книжки на мангустите и очаквйте намаление на ПТП. хаха
  • 258 Ха ха

    8 0 Отговор
    Това няма как да стане!!! Народа ще се вдигне на протести ще сгънат мъда..

    Коментиран от #266

  • 259 Пътна Полиция

    4 1 Отговор

    До коментар #256 от "Инквизитор":

    На КУКИТЕ по големи джобове трябва да им ушият!
  • 260 Еколог

    4 0 Отговор
    А къде са еколозите сега. Някой правил ли е сметка каква ще е вредата върху околната среда. Ако това стане, преход от 2 часа с автомобил в градски условия, ще се увеличи на 3 часа. Т.е. замърсяването на въздуха в големите градове ще се увеличи значително! Казват с 5% , ще намалеят авто произшествията, а с колко % ще се вдигнат респираторните заболявания? Освен това задръстванията ще допринесат за допълнително изнервяне на водачите с всички непредвидими последствия. Нормално е като се предложи промяна на закон да се разиграят няколко възможни сценария за последствията в различни аспекти, а не самоцелно.
    П.с. Как в някои развити държави има закони дето не са променяни стотици години и всичко е подредено, пък в България имам чувството, че народните представители се състезават да пишат закон след закон за да побъркат хората.
  • 261 Не глеам таувизия

    2 0 Отговор
    Това да го опитат в София... И 2 дена няма да издържи::D
  • 262 AcDc

    2 0 Отговор
    Преди години е правен експеримент, мисля в Холандия, не съм сигурен - там в някакво градче премахват всички знаци. А инциденти липсват.
  • 263 Taшко Мъдев

    5 0 Отговор
    Абе тия нещо умно не може ли да сътворят? Май ще трябва протести да има.
  • 264 Дядото

    5 0 Отговор
    Ще се качваме на колелета.Един велосипед с лекота се движи с 40 км.

    Коментиран от #275

  • 265 Еретика

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ventura":

    Този министър има не пилешки мозък,амозък на семена.С колко карат полицаите личните си коли. Да сламката в чуждото око виждат а гредата в тяхното не.То аз и сега карам с 30км. пак съм почти постоянно в ремонти.Но докато управството бандитите и мутрите на комунягата Бойко Борисов все така ще е.Няма ли тия заспали овце да съблекат очите кожи и изритат отрепките от ГЕРБ от власта.
  • 266 Еретика

    0 0 Отговор

    До коментар #258 от "Ха ха":

    А дано ама а но дали.
  • 267 Еретика

    3 0 Отговор

    До коментар #245 от "Gdr":

    Правилно комунистите от ГЕРБ са не само вредни но и опасни за България.
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Kinti

    1 0 Отговор
    Искам да попитам къде другаде в Европа ограничението за населено място е 30 км/ч?Това,че намаляват ограничението,не означава,че джигитите ще спазват новото ограничение,те 50 не спазват...Но така е,в тая държава няма оправия,гледан ни като на подвижно касички

    Коментиран от #274

  • 270 Знаещия

    2 0 Отговор
    Тия малоумници прекалено дълго се задържаха във властта и генерират само идиотизми, вместо да работят за реална икономика. Защото няма кой да ги смени. Засега!
  • 271 Бай онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Марио":

    Това не е вярно.
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Бай онзи

    0 4 Отговор
    Що ревете бре. Искате да мачкате хора ли. Аз всеки ден карам с 30 и дори има и по бавно, табели на които пише ПЕШЕХОДНО ТЕМПО. Досега не ми се е случвало да си нося нито колата нито пък да ме изпреварва бай Пешо с колелото щот и той знае че като се прави на джигит и него го одрънкват. Не винете държаеата и политиците за това че нямате култура на пъта. И да ви направят 10 точки и глобите минимум по 2 и като не платиш да ти свалят номерата. Тая няма така да я бъде. В България на пътя умират повече хора отколкото на война.
  • 274 Бай онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #269 от "Kinti":

    Ела и ще видиш и като караш по български ще останвш без книжка и точни за 2 дена.
  • 275 Той велосипеда може и повече

    1 0 Отговор

    До коментар #264 от "Дядото":

    Само че за скорости над 25 в европа се изисква книжка и като те снима камера си отичаш. Затова електричесните колелета са ограничени на 25 км

    Коментиран от #294

  • 276 Бай онзи

    0 1 Отговор

    До коментар #215 от "Ввв":

    Вилкомен, тамън ще разбереш как се кара с30 и как се дава предисмтво на пешеходци и велосипедисти,.

    Коментиран от #278

  • 277 Йордан

    3 0 Отговор
    До кога ще търпим тия олигофрени да ти казват какво да правим .... нито имаме настилка.... нито качествено гориво... нито заплати съобразени със изискването на тези малоумщини които сътворяват ..... те се вземат по 3 бона заплата и там още каквото успеят да откраднат и се чудят как още да изсмучат от данъкоплатеца..... трябва всички да се надигнем и да ги изринем .....
  • 278 Йордан

    0 0 Отговор

    До коментар #276 от "Бай онзи":

    И кво зимата като е заледено и спираме върху пешеходеца ?
  • 279 Анонимен

    1 0 Отговор
    С годините се доказа,че системата не работи добре и с подобни санкции и мерки се търси начин преди всичко да се събират пари.
    Проблема е в съзнанието ни и забързания начин на живот,стреса и постоянното несправедливо отношение към себе си следвайки тези правила,които поддържат робско съзнание и недостиг в тълпата.
    Каквото измисли някой от управляващите е за сметка на народа,като идеята е да си плащаме за абсурда защото сме им подчинени,но за това има една проста приказка-Докато има балъци,ще има и тарикати!
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Гост

    1 0 Отговор
    Основно проблема и е липсата на пари,а всъщност като толкова ценен и нужен ресурс те се печатат.
    Като цяло природни ресурси има,но идеята е през парите да сме роби с невидими окови,а това води до едно ограничено съзнание и докато парите се печатат от хора и ние страдаме от липсата им явно няма как с каквито и да е мерки и правила да се промени нещо,защото просто тъпчем и стоим на място и това е от как свят светува.
    Може ли с едно и също действие да очакваме различни резултати?
    Какво ни учи приказката за Неволята?
    До кога ще живеем на принципа болен здрав носи?
    С тези действия политиците всъщност връщайки се назад във времето откакто съществува политиката грижа ли го е някой за народа?
    Парите не движат света,а знанията!
    Какво са парите без нас хората?
  • 282 Bebetto

    3 0 Отговор
    В София има булеварди и места в града където е разрешена 80км./ч и пак има задръстване пък какво ли ще става след тези рестрикции....може би повечето граждани да си ходят по родните места...хем ще стане по-екологично, а същевременно и полезно за децата им!!! Иначе метро и градски транспорт вкл. и за политиците и всякаква друга правоимаща паплач!!!
  • 283 Бате Боре 🏎

    5 0 Отговор
    Цървулите в парламента така и не разбраха, че жертвите по пътя са следствие от нарушаването на закона за движение по пътищата, а не от регламентираната скорост! Дори да ограничат скороста до 5км/ч, черната статистика ще продължава да отчита ръст, заради нарушителите, а не заради скороста, защото когато някой идиот кара с 200км/ч и предизвика ПТП, то той е нарушител, без значение какво е ограничението.
  • 284 Коки

    4 0 Отговор
    Слагайте жилетките и да се почва!
  • 285 Мъдератор

    0 0 Отговор
    Я е казвам що е ограничение
  • 286 Тинтири-минтири

    6 0 Отговор
    А с колко намаляха катастрофите след въвеждането на задължително включени светлини? Май с николко! Направете безопасни пътища! Съвременните коли имат система за следене на маркировката, но в БГ пътища няма камоли маркировка. Управляващите преобразуват тяхната безотговорност в наша отговорност!
  • 287 Превенция

    3 0 Отговор
    Аз разбирам да има анализ, който да гласи "Въпреки стриктно спазване на правилата, все още нивото на ПТП е високо и за това се намаля разрешената скорост" , разберете, че проблема не е в правилата, а в тяхното НЕспазване.
  • 288 Дедо

    0 0 Отговор
    Това е края.
  • 289 555

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    В цивилизовани свят е така. Но такива като теб са много и вечно знаещи и вечно мрънкащи.
  • 290 Пепа Атанасова

    3 0 Отговор
    ЕЙ НЕКАДЪРНИЦИ ОПРАВЕТЕ СИ ПЪТИЩАТА. ЩЕ ВЗИМАТЕ КНИЖКИ ЕЙ ТАКА .ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ?РАЗСТРЕЛ НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ЩЕ СЕ ОПРАВИМ КАТО РУМЪНИЯ. НЕЩАСТНИЦИ........РАЗСТРЕЛ ....СТИГА СМЕ МЪЛЧАЛИ.......
  • 291 Майкати

    4 1 Отговор
    Що не измислите и втора винетка?
  • 292 МИХАЙЛОВ

    3 0 Отговор
    ...ОТ ТАЯ ПРОКЛЕТА, ГЛУПАВА И СВИРЕПА
    МАФИОТСКО-РЕКЕТЬОРСКАХУНТА ГЕРБ
    КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАМЕ
    ОСВЕН ПОРЕДНАТА ИМ ГЛУПОСТ
    И ПОРЕДНИЯ ИМ УСЪВЪРШЕНСТВАН МЕХАНИЗЪМ НА РЕКЕТ...
    ...АРГУМЕНТИТЕ НА ТАЯ ХУНТА СА КОЛКОТО ГЛУПАВИ,
    ТОЛКОВА И СМЕШНИ...
    ...А БЕ СКАПАНИ ГЕРБЕРСКИ РЕКЕТЬОРИ
    ЩОМ КАТО НАМАЛЯВАНЕТО НА СКОРОСТТА НА 30КМ.Ч.
    ЩЕ НАМАЛИ КАТАСТРОФИТЕ С ТРИ ПРОЦЕНТА,
    ТО ПО ТАЯ ВАША ГЕРБЕРАСТКА РЕКЕТЬОРСКА ЛОГИКА
    ЗНАЧИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е
    ДА СЕ НАМАЛИ СКОРОСТТА НА 10КМ.Ч.,
    ЧЕ ДА НАМАЛЯТ КАТАСТРОФИТЕ
    ИЛИ ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ ШОФИРАТ АВТОМОБИЛИТЕ
    И ТАКА КАТАСТРОФИТЕ ДА БЪДАТ СВЕДЕНИ ДО НУЛА...
    ...А МОЖЕ БИ СКОРО ЩЕ РЕШИТЕ
    ЗА ДА НЯМА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ
    ДА СЕ ШОФИРАТ САМО БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ
    КАТО ТИЯ ДВАТА БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛА,
    ВСЕКИ ОТ КОИТО СТРУВА ПО 500 000 ЕВРА
    КОИТО ХУНТАТА ГЕРБ ПОРЪЧА
    УЖ ЗА НУЖДИТЕ НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО,
    ПЪК ПОСЛЕ СИ ГИ ПРИСВОИ
    ЗА НУЖДИТЕ НА ДВАМАТА ГАУЛАЙТЕРИ НА ХУНТАТА - ГЕРБ
    - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ И ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ...
    ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ, ГРАБЕЖ СЛЕД ГРАБЕЖ -
    ТОВА Е МАФИОТСКО-РЕКЕТЬОРСКАТА ХУНТА - ГЕРБ...
  • 293 МИХАЙЛОВ

    5 0 Отговор
    ...И ТОВА ДАЛЕЧ НЕ Е ВСИЧКО
    КОЕТО ВИ Е ПРИГОТВИЛА ХУНТАТА - ГЕРБ...
    ...СЪВСЕМ СЕРИОЗНО, НА НАЙ-ВИСОКО НИВО В ГЕРБ
    СА ОБСЪЖДАЛИ ДА ВЪВЕДАТ
    АВАНСОВО ПЛАЩАНЕ НА ГЛОБИ ЗА НАРУШЕНИЯ,
    ПРЕДИ ОЩЕ НАРУШЕНИЯТА ДА СА ИЗВЪРШЕНИ...
    ...ШЕФОВЕТЕ НА ХУНТАТА - ГЕРБ И НЕЙНИТЕ ПОМИЯРИ
    СА ИЗМИСЛИЛИ И МЕХАНИЗМА КАК ТОЧНО ДА СТАВА ТОВА -
    - ВСЕКИ ВОДАЧ КОЙТО ИМА ШОФЬОРСКА КНИЖКА
    / ДОРИ И ДА НЯМА СОБСТВЕН ИЛИ НАЕТ АВТОМОБИЛ /
    ЩЕ ТРЯБВА В НАЧАЛОТО НА ВСЯКА ГОДИНА
    ДА ПЛАЩА НЯКОЛКО СТОТИН ЛЕВА ДЕПОЗИТ,
    КАТО ПАРИТЕ ПО ТОЗИ ДЕПОЗИТ
    АВТОМАТИЧНО ЩЕ СЕ УДЪРЖАТ,
    АКО ВОДАЧА БЪДЕ ГЛОБЕН ЗА НЯКАКВО НАРУШЕНИЕ,
    А АКО НЕ НАПРАВИ НИКАКВО НАРУШЕНИЕ
    В КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ГИ ПРИБЕРЕ ОБРАТНО,
    РАЗБИРА СЕ - БЕЗ НИКАКВА ЛИХВА...
    ИЛИ ДА ГИ ОСТАВИ КАТО ДЕПОЗИТ ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА
    И ДА ДОПЛАТИ, ЗАЩОТО СУМАТА ЗА ДЕПОЗИТА
    ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА ПЛАВНО ВСЯКА ГОДИНА...
    ... РЕШЕНО БИЛО СИСТЕМАТА С ТИЯ ДЕПОЗИТИ
    ДА СЕ ВЪВЕДЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА,
    ЧЕ ДА НЕ СТАНЕЛО ПОЛОЖЕНИЕТО НАТОПОРЧЕНО
    КАТО ВЪВ ФРАНЦИЯ С ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ...
  • 294 Дядото

    2 0 Отговор

    До коментар #275 от "Той велосипеда може и повече":

    Ще наблягаме на педалите тогава няма винетки няма гражданска няма бензин няма....... . Това ще е добре за здравето,
  • 295 ШЕФА

    3 0 Отговор
    Време е ДА СМЕНИМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ..... Защото след 10години на Власт. Започнаха да се самозабравят. На всички избори гласувах за Герб но повече НЯМА Да го правя.
  • 296 Vasli

    1 0 Отговор
    Скапана държава със скапани управници
  • 297 Фани-май за тра-ла-лай

    2 0 Отговор
    На 2-ра ли на 3-та ли да карам?
  • 298 Абсолютно верно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Абсолютно верно. На пътя ДАИ (На другата врата на колата им пише: Мерси), КАТ, Паркинги, ТОЛ, Конвенционална, Охранителна и каква ли не полиция. Тиквата е от професията, тях ако не нахрани - кой.
    А глупостите в знаци, маркировка и обезопасяване на пътя не става дума никъде. Защото всичко това, барабар със завоите тая цялата пасмина им вика ХРАНИЛКИ. В патакламата покрай задръстванията и при тежкото движение "Немат Ора и коли", а 300м по-нататък са със слънчоглед, щото знаят че като си изнервен - винаги има за какво да те рапнат.
    И тука СМЪРДИИИ
  • 299 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Ако бягаш спринт на стадиона може да те глобят за превишена с 10-20 км/ч. А за истинските нарушители ще продължи да важи идиотщината че "нямало свидетели"!
  • 300 Българин

    0 0 Отговор
    А тези експерти не изчислиха ли.Че кметове и политици крадът страшно много пари от нашите джобове.
  • 301 Пишман

    3 0 Отговор
    Не сме имали по задръстено и тъпо правителство...никога! Тъпаци прости, никога не ги е интересувала безопасността на хората, интересуват ги единствено парите които ще събират и после откраднат, защото вече няма еврофондове и се чудят как ще крадат и от къде. Затова направиха цяла София "ЗЕЛЕНА ЗОНА", не им дреме за паркирането или чистия въздух, просто вече няма от къде да се краде. Комунягите са гадна зган, ама тия ги задминаха. Всички млади хора бягат, България изчезва!
  • 302 Стойко Георгиев

    0 0 Отговор
    А защо никой не реши да оправи пътищата че те са по големият убиец на пътя от скороста и алкохола взети заедно. Министрите които предлагат тези промени да излязат извън границата и веднага след нея да видят хората какви пътища маркировки и знаци имат за да се опази човешкият живот защото ти като шофираш без маркировка се чудиш кое да гледаш... Къде е пътя дупката пешеходеца или ограничението на скороста.
  • 303 Ивановат

    0 0 Отговор
    Мързи ги по цял ден да си вършат работата особенно от КАТ
    Оставят колата с пуснат радар да снимат
    Нито спират нито гонят нито нищо
    а има близо 60 000 полицаи в българия само заплатаджии
    като ги повикаш в повечето случаи идват до 2 часа на произшествието
    накрая ще изядете голямото дърво в тоя парламент идва му времето
    и шофиорите като почнат масово да ви бият и да ви стрелят..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове