Last news in Fakti

25 Януари, 2019 12:10 1 691 41

Корнелия Нинова защити яростно Елена Йончева

  • корнелия нинова-
  • елена йончева-
  • пране на пари-
  • бсп

Процесът срещу Йончева не е наказателен, а политически, упреква властта лидерът на БСП

Корнелия Нинова защити яростно Елена Йончева - 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова защити яростно депутата на социалистите Елена Йончева, която беше обвинена в пране на пари покрай делото за фалита на Корпоративна търговска банка.

"През 2014 г. беше обявен фалитът на Корпоративна търговска банка. През 2017 г. прокурорът Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, които са получавали нерегламентирано пари в брой, по нареждане на Цветан Василев. Веднага написах писмо до Специализираната прокуратура и поискахме имената на тези политици да бъдат обявени публично. Сега е края на януари 2019 г. и както сами знаете нито един политик не е обявен публично и срещу него не е започнало разследване. За това пък беше повдигнато обвинение на колегата и журналист Елена Йончева. И се питаме - защо сега, след 5 години?", пише Нинова в официална декларация до медиите, споделена от пресцентъра на БСП.

Нинова припомня как за 5 години Йончева нито веднъж не е викана, не е разпитвана и не ѝ е дадено правото да обясни и да представи документи и доказателства. Лидерът на "червената" партия е категорична, че целият процес срещу Йончева не е наказателен, а чисто политически.

"За 5 години никой около разследването КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо точно сега и точно на нея се случва това? Защото това е политически процес, а не наказателен, това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България, на оградата с Турция, „Кумгейт” в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди за лъжа. Това е причината днес Елена Йончева да е подложена на тази репресия", убедена е Нинова.

"Ние всички стоим зад нея, и парламентарната група на „БСП за България”, и БСП. Няма да позволим върху нея да се упражнява натиск и ще я подкрепим с всички възможности, които имаме, като партия и като нейни колеги", допълни лидерът на социалистите.

Според Нинова не става въпрос просто за защитата на Елена Йончева, а че създалата се ситуация е симптоматичен въпрос за няколко неща. Тя твърди, че КТБ е ярък пример за задкулисие, сливане на власт и пари, на мафия и управление и истинските виновници няма да бъдат разкрити и наказани. За Нинова те стоят и сега отзад, в това задкулисие, и продължават да разграбват КТБ, за която българинът е платил от джоба си.

"Второ - това е моделът на прехода, който за съжаление продължава и днес, и на който две години предлагаме да сложим край. Това обаче е и трети въпрос, не за Елена Йончева, а за държавността, защото грубо потъпква принципите за разделение на властите – изпълнителната власт използва част от съдебната за политическа репресия. Това са последните опити на една авторитарна власт да използва всички мерки, за да се спаси. Това е образ и на друг елемент на правовата, демократична и конституционна България – да се отнеме всяка свобода на словото, на различното мнение, да се накаже този, който критикува и има смелостта да показва корупцията на властта. Това е и тест за съпротивителните сили на нашето общество", продължава Нинова.

Лидерът на БСП завършва декларацията си с надеждата да "осъди и отхвърли авторитарния режим на Борисов в България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Drittes Reich

    20 19 Отговор
    Комунистите в затвора! ТЕ съсипаха България.

    Коментиран от #37, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    19 9 Отговор
    Ако приемем че Йончева вече е ЗАЩИТЕНА от най-високо ниво,значи може спокойно да се премине към даване ход на делото срещу нея.
  • 4 Златко

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "El comandante":

    Измислиш между има за какво да говориш ли е ясно или не е ?

    Коментиран от #20

  • 5 Само питам

    18 18 Отговор

    До коментар #2 от "El comandante":

    За Тиквата добре, ама крадливото Ленче министърка ли ще я правим? Още през 2012 си е писала 12 700 лева месечна заплатаиа е взимала от офшорката дето цветан Василев е налял парите, та няма да и стигне и президентска заплата.
  • 6 Batushka

    7 4 Отговор
    И ТИТИ Папаза и той взема за уефски....много се облажиха...
  • 7 Plovdiv

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "El comandante":

    Дано! Само нека не забравяме, че Тиквеника бе избран преди 10 години с огромно мнозинство точно като алтернатива на същите тия червените... И каква е гаранцията, че утре, когато ги върнем отново на власт, ще последва завой на 180 градуса за България? Защото само това може да спаси каквото е останало от "държавата"...
  • 8 Истина зла

    17 11 Отговор
    И за децата е ясно че всичко е нагласено ! Винету не прощава !
    Да не забравяме миналото му ! Сега се убедих колко е отмъстителен !

    Коментиран от #9

  • 9 Фалшив герой

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "Истина зла":

    Чувал съм за Боко че е прецакал всичкикоито са били около него и не са му нужни в момента ! Неблагодарен е и отмъстителен !

    Коментиран от #22

  • 10 Тикво🖕

    9 4 Отговор
    За тиквето

    Коментиран от #32

  • 11 Иванчо

    17 10 Отговор
    Макар и да не съм особен почитател на Корнелия Нинова (никакъв дори), в случая е абсолютно права. В момента тече безпрецедентна репресия срещу всички, които са неудобни на дикактатурата на ГРОБ и мафиотския им кръг

    Коментиран от #34

  • 12 Сливенския пандиз

    21 15 Отговор
    другарко Импексова чака ме ви с другарката Йончева Добре дошли
  • 13 Популист

    28 1 Отговор
    Нека прокуратурата си каже думата по казуса с Елена Йончева, но възмутелното е, че само нея ще проверяват! Защото КТБ не е източено с тези 300 000, тук става въпрос за милиарди

    Коментиран от #36

  • 14 циганин

    7 7 Отговор
    След това ромите виновни че крадът кокошки

    Коментиран от #17

  • 15 За тиквата

    10 5 Отговор
    е този 🖕боц боц
  • 16 onq s baqtiq

    2 2 Отговор
    абе вие нали знаете, че не сте анонимни:)

    Коментиран от #19

  • 17 Xxx

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "циганин":

    Радвай се, че живееш в такова сбъркано време. Че иначе с другите като тебе щяхте да завидите на ония в гробищата!
  • 18 Alpha_Lone_Wolf

    11 8 Отговор
    Как се защитават две крадли една друга, НААПАААЛМ!!!!🌋
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СЕВАР

    9 2 Отговор
    Не зная тази Йончева дали е лапала , но факт е , че само преди няколко дни изнесе почти целия грабеж и мръсотии на мутрите от герб в едно тв предаване . И веднага атака срещу нея ... И нейната партия е боклук до боклука , но е хубаво , когато се дърлят , защото излизат понякога истини , за които Народът дори не подозира ....Гласувайте за СТЕЛА БАНКОВА .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Просия

    2 3 Отговор
    УМРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 24 Scout for funn

    9 8 Отговор
    БСП може за нищо да не ги бива ,но са научени на пропаганда изкривяване на истината и иформационен шантаж .И най голямото им "качество " точно това във което самите те престъпват закона и морала точно във това те обвиняват и нападат.Това е виша форма на мерзост още от комунизма колкото по близко ти е едно престъпно и нечестиво деиствие толково по виртуозно и чевръсто БКП успяват да обвиняват другите .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Просия

    4 9 Отговор

    До коментар #20 от "El comandante":

    Всичките комунисти се неграмотници, но ти си номер едно !!

    Коментиран от #28

  • 27 Оса злобарка

    8 9 Отговор
    Мисля, че Курнелка се притеснява защото след Йончева е тя наред.
    Има си съд да прецени кой крив кой прав, тук е излишно да се спори по форумите, а да се издават присъди е неморално.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Просия

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Све":

    Като гледам си точно при тези 80%
  • 31 ОЛЕ МАЛЕ

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Све":

    Абе и ти си от ония много мислещите, на края точно като патката се удавяте с неадекватните си решения. Какво се обясняваш тука, излизай и си отвоювай правдата. Колко години не можахте да разберете, че комунизмът не си е отишъл... демокрацията е измислена от комунистите в нашата държава... Всичко е братя, сестри....роднини...!!!!!!!!!!!!!!! СЛАБ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДАААА

    5 6 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НАТИКАНА ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО! ИДВА РЕД И НА КУРНИ И ТЯ ЗАТОВА Е ТАКАВА БЯСНА !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 1234

    2 4 Отговор
    Аз много вервам на приватизаторката!
  • 36 отговор

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Популист":

    Много просто и логично, те затова застават зад нея, защото ако се разплете цялата история по краденето на банката, много "леви" имена ще излязат на бял свят. Досега нито веднъж не чух някой от партията ГЕРБ да застане зад някой заподозрян, в повечето случаи се оттеглят даже преди да се знае със сигурност, че е виновен. А тук кой знае защо както винаги щедро се сипят обиди по адрес на премиера, като че ли той е главният прокурор на републиката. И после ГЕРБ били банда, а БСП какво е, шайка, нищо друго! Йончева да застане пред съда и да се защити с документи така, както се полага за всички в тази държава! Не може едни да крадат безнаказано, а по адрес на други да се сипят обиди и унижения. Докога?!
  • 37 Све

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Drittes Reich":

    Само тъпаци (вече 80% от българите) мислят с дебелия..., защото мозък нямат. НЯМА ЛЕВИ И ДЕСНИ ИЛИ КОМУНИСТИ И АНТИ - ИМА МАЛКО ЧЕСТНИ ХОРА И ПРЕСТЪПНИЦИ-МУТРИ И 80% ОВЦЕ
  • 38 USA PCHELA

    1 1 Отговор
    Комунетата не са в час не са си взели медикаментите и яко кукуригат!!!!
    Ако се огледат около себе си колко са за затвора ще е най-разумно да си траят че МНОГО СМЪРДИ!!!!!
  • 39 USA PCHELA

    2 1 Отговор
    A...и още нещо Комунистите никога не си признавате, че сте комунисти. Срам ви е. Има защо!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Темида

    1 0 Отговор
    Престъпниците в затвора Там им е мястото
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове