Last news in Fakti

6 Април, 2012 11:20 1 304 0

Депутат от „Атака“ не подкрепя вота за АЕЦ Белене

  • аец белене-
  • николай пехлинов-
  • вот

РЗС: Достойните депутати в „Атака“ да не влизат в схемите на Гоце

Не съм подписал и нямам намерение да подпиша подписката за искане на вот на недоверие на правителството заради отказа от АЕЦ "Белене". Това каза депутатът от парламентарната група на „Атака“ Никола Пехливанов.

Аз съм от Гражданската квота в ПГ на „Атака“ и винаги в моите участия като депутат, а и като кандидат-кмет на София съм бил против строежа на АЕЦ „Белене", аргументира позицията си Пехливанов.

Винаги и като кандидат - кмет на София съм бил за енергийната ефективност и санирането на сградите.

Няма да повтарям неизвестните около средствата, необходими за строеж на АЕЦ „Белене“, посочи депутатът.

За мен е много смущаващо и решението на ръководството на партията да подкрепи БСП в искането на вот на недоверие към правителството.

До вчера подкрепяхме ГЕРБ, сега БСП единствено поради някакви, по-скоро лични съображения. Освен това аз определям себе си като десен политик и не мога да си представя, че бих могъл с подписа и гласа си да подкрепя БСП, категоричен е Пехливанов.

Той допълни, че съвсем не е патриотично да се допуска такава голяма зависимост от Русия по проекта АЕЦ "Белене". По начало не приемам България да бъде зависима толкова много икономически, от която и да е било държава, допълни той.

Според него „Атака“ и е разделена на различни лагери. Но каза за себе си, че засега няма намерение да я напуска.

Не знае каква ще бъде реакцията на ръководството на групата към него, след отказа му да се присъедини към искането за вот на недоверие към правителството.

Призоваваме депутатите от Атака, част от които са разумни хора с дясно мислене и истински патриоти, да се разграничат от натрапената им позицията на Волен Сидеров, да не подписват вота на недоверие иницииран от БСП и да не гласуват по сценарий удобен единствено за личните политически сметки на Първанов. Това се казва в декларация на РЗС.

Апелираме достойните депутати от парламентарната група на АТАКА да не влизат в проруските енергийни схеми на Георги Първанов, който пръв след решението на Народното събрание за край на проваления проект АЕЦ Белене заяви, че ако БСП дойде на власт отново ще го рестартира. За РЗС няма никакво съмнение, че между Г. Първанов и Волен Сидеров винаги когато се наложи да се защитават проруски и антибългарски позиции има синхронизирани действия, направлявани от старата машина на КГБ и ДС. Този път Първанов с един удар (съвместен вот на БСП и АТАКА) постига две цели:

1. Да злепостави Станишев пред ПЕС, че в българския парламент си партнира с крайната ксенофобска и антисемитска партия АТАКА.

2. Да легитимира остатъците от партията на Волен като фактор от опозицията.

РЗС припомня, че преди да стане президент, политическата кариера на Първанов започна като екстремист-националист от ОКЗНИ, премина като антитурски кандидат-депутат в Кърджали и стигна до автографа на Волен върху антисемитските му книги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА