29 Януари, 2019 19:48 3 960 49

Ева Майдел: Приемането на еврото е добра новина

  • ева майдел-
  • евро-
  • еврозона

По думите на евродепутата няма опасност от разпадане на еврозоната

Ева Майдел: Приемането на еврото е добра новина - 1
Снимка: БГНЕС

Приемането на еврото е добра новина. Разбира се, важен е и ангажиментът на българското правителство, който е ясно заявен в тази насока. Все пак нека не забравяме, че еврото е втората най-силна валута в света след долара и, приемайки го, ние ставаме част от една от най-силните валути и икономики в света. Това заяви българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел в студиото на "Лице в лице" по bTV.

По думите ѝ няма опасност от разпадане на eврозоната, тъй като има достатъчно мощни и развити механизми, които да предотвратят подобен сценарий.

"Механизмите са там, има банкови институции, които няма да позволят такова нещо да се случи. Има и механизъм, в който ще имаме достъп до 700 милиарда евро в момент на криза. Така че няма никаква причина за паника в това отношение'', посочи Майдел.

"Реално погледнато, сега изпълняваме всичко, което се взима като решение в еврозоната, но не участваме в самите процеси. Когато станем пълноправен член на еврозоната, вече и нашето мнение ще бъде взимано под внимание'', каза евродепутатът.

"Може би стрес тестовете на банките до известна степен биха били предизвикателство, тъй като те са задължителна част за всеки един кандидат за еврозоната. Не е изключено да доведат до някакво забавяне на процеса, ако бъдат открити грешки, но в крайна сметка именно това е целта - ако има проблем, това означава, че ние трябва да подобрим надзора си. Това са много добри стъпки, които ще ни дадат увереност в бъдещето и израстване'', коментира Ева Майдел.

"Усещането за корупция е високо, но важното е, че корупцията дори да намалява, усещането остава. Корупцията започва във всеки един от нас, но затова пък мога да кажа, че има много предприети мерки в тази насока'', добави Майдел и заяви още, че основният проблем за членството на България в Шенген не е толкова доверието към страната ни, колкото цялостното разделение в Европа покрай бежанската криза от последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    75 5 Отговор
    Ние българите казваме да ви ... ... ... .... и еврозоната :)))

    Коментиран от #12

  • 2 828

    79 5 Отговор
    Хубаво би било госпожата да уточни за кого е добра новина.
  • 3 Анти седераст

    85 3 Отговор
    Ева Майдел защо не се прибере в нейния Израел, вместо да ни инструктира, все едно сме безмозъчни германици, които не си знаят пола и дали е ден или нощ?

    Коментиран от #42, #49

  • 4 Анти седераст

    73 3 Отговор
    Няма ли българи, че оставяме на американо-еврейското посолство от Козяк да назначава еврейски гербери?
  • 5 Дидо

    74 3 Отговор
    И ние,като тая еврейка,да сме в Еп и да цуцаме по 18-20 000 евро на месец-и на нас няма да ни дреме!Ама не сме и за това ни дреме и НЕ ЩЕМ!!!
  • 6 абе от ГРОБ

    54 3 Отговор
    има ли някоя жена с българско име и да говори ,аба български без акцент?
  • 7 Plovdiv

    57 2 Отговор
    Дано го въведат наистина това фискално извращение, та най-сетне наистина хората да излязат масово на улицата, защото май друго не може да ни изкара там!!!
  • 8 искаме

    43 2 Отговор
    референдум
  • 9 бунтове са нужни

    47 2 Отговор
    искаме референдум бе мършо юдейска! ще стане като гърция и италия, пари срещу мигранти! за България ез е 100 процентова щета, загуба и последня суверенитет, бюджета на държавата ще се одобрява от германия!
  • 10 И така

    60 2 Отговор
    През 2001 бях в Холандия.Смениха гулдена с евро.И наистина надниците бяха в евро равни на старите пари ,а всички стоки които бяха в гулдени си останаха същите само ,че в евро.И реално поскъпването беше повече от 100%.Та затова ни заливат с убеждения,че ще е на добре но само ,че за кои?Не и за народа.

    Коментиран от #37

  • 11 Иванов

    30 6 Отговор
    Тази като я гледам, става само за секс.

    Коментиран от #21

  • 12 гост

    4 21 Отговор

    До коментар #1 от "ИВАН":

    Вие дето само се правите на българи , таковайте си таковата !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Виго

    33 1 Отговор
    Ко Ши стане като сменят лева с евро,ми хляба от левче ще стане евревче,а заплатите от 600лв на 300евра,смятайте?!! А "заможните "българи работещи в чужбина като си дойдат тук с иляда евра,нема автоматично да им стават 2хил.лева и донякъде ше се изравнят с нас,ха,ха! Ся сме добре,а тогаз ще сме още по добре,ако не изпукаме от глад де,но най интересни ще са пенсийте по цели 100евра!
  • 15 5555

    34 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ева Майдел: "Приемането на еврото е добра новина"Приемането на еврото даже не е новина,защото НЕ СМЕ ПРИЕЛИ ЕВРОТО.От кое ли кръстовище изпълзя тая нескопосана Калинка.
  • 16 Антисоциалист

    31 1 Отговор
    Господа, приемането на евро е налагане на евро - това не е добра новина и не може да е. Достъпът до 700 милиарда евро в криза е нелеп довод - тази сума е общ резерв, по чуждо решение, за всички ЕС-псевдодържави и то на хартия. Приказките на г-жата за корупция у нас са твърде общи. В Европа с най-голяма корупция е Франция - банкер й е президент. И забележете, най-яростни агитатори за приемането на евро са тъкмо банкерски наемници! А защо ли никой от тях не казва, че приемането на евро е отказ от лева - нашата държавна валута и загуба на независимист, по чуждопелтешки - "суверенитет"? А защо никой не казва, че основно искане на френските "жълтите жилетки" е излизане от ЕС и отказ от "евро" и възстановяване на националната независимост? А защо никой не казва, че тук не е имало референдум за членството в ЕС, т.е. допитване до народа, и следователно то е нередно и по заговор на едно поредно правителство?!, и че така някое поредно правителство може да присъедини България към друга държава и да я ликвидира - пак със заговор?!

    Коментиран от #18

  • 17 Браво

    32 1 Отговор
    Къде ги намира Тиквата тия боклуци с негърски имена само на Козяк знаят! Едно е сигурно, продават ни без да им мигне окото!
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 29 Отговор

    До коментар #16 от "Антисоциалист":

    Обяснявам за такива като тебе. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на ДВОЙНАТА ПАРИЧНА СИСТЕМА. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух.... Накратко: По настоящем в България БАЧКАМЕ ЯКО! Производство и пари има, но левчетата не достигат... Като потвърждение, една случка от миналата година: В малък клон на банка ДСК исках да изтегля от сметката си 2 000 лв, КОЛКОТО Е МАКСИМУМЪТ Б

    Коментиран от #23, #43

  • 19 Batushka

    11 1 Отговор
    На тая заплатата е в евро ...поне 15000 ...изглежда аха да проговори...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нееее!

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    И за това не става, Иванов!

    Коментиран от #25

  • 22 ganio

    7 0 Отговор
    Ще я разпора тая, ако я хвана
  • 23 Антисоциалист

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Уважаемо, добре е, че обяснявайте на мен и на такива като мен. Доводите Ви от женския пазар пред швейцарци, американци, китайци, японци и други такива, които не са в разпадащия се ЕС биха били приети за забавни. Сред някои от разпадащия се ЕС - гърци и французи, приемането би било особено. Твърде особено биха били прити обясненията Ви в Исландия... От човещина Ви съветвам да не опитвате. Те, все пак са наследници на викингите. Ще получите вярни обяснения за болките Ви при сядане...
  • 24 Васил

    21 1 Отговор
    Жив да не бях каква добра новина ще взимаме месечно има няма 250 евро това ли му се вика доброто?
  • 25 Иванов

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нееее!":

    Става, става. Правил съм проучване по герберските калинки и съм установил, че повечето от тях стават, но само за това.))))

    Коментиран от #35

  • 26 Простак

    13 2 Отговор
    Ева Майдел, Мария Габриел. Звучни нашенски фамилии.Защитаващи нашите националния интерес. Да са живи и здрави и да си харчат нашите пари, както им е удобно.
  • 27 Циник

    9 1 Отговор
    Айде нема нужда!
  • 28 уредени депутатки в ЕО

    16 1 Отговор
    "Приемайки еврото ние ставаме една от най -силните валути и икономики в света."
    Това момиче Ева Майдел май не е ходила, в часовете по национална икономика, това което говори е пълна глупост, и
    далече от истината , каква диплома има тази комсомолка,
    която , сме изпратили да ни излага пред целия свят.
    Това шиле, Бойко Борисов, да си го прибере в България като вересия.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 патриотъ

    12 2 Отговор
    Тая може от духане много да разбира,ама от икономика и финанси,едва ли!Колко страни потънаха с приемането на еврото,а ние сме щели да станем най-силната икономика!Що не ходиш някъде да си работиш по занаята,ма?!Откъде ви намира Боклука все такива боклуци???
  • 31 Успокойте се Ганчовци

    6 9 Отговор
    Братя българи, спокойно нашия застрелян лев е под валутен борд и ако този борд го няма ще сме като валутите на Венецуела и Русия съответно боливара и рублата ще са на едно ниво с нашия разпробит лев и с 1 евро ще можеш да си купиш едно ремърке левове. Дали в лев или в евро няма разлика, ние сме вързани за еврото, валутата ни е на изкуствено дишане и Дай Боже УТРЕ СУТРИНТА ДА ПРИЕМЕМ ЕВРОТО АМИН ДА ТОЧНО ТАКА ОЩЕ УТРЕ СУТРИНТА АКО МОЖЕ!!!!!
  • 32 Гичо

    8 1 Отговор
    Аз искам да приемем Китайския юан
  • 33 Патриот

    8 1 Отговор
    В коя държава негрите са донесли прогрес? Не само, че не носят прогрес, но 40% от тях са спинозни, с ниска интелигентност и са в пъти по вероятно да извършват насилствени престъпления от колкото белия човек. Желая им всичко хубаво, но да са в Африка. Всички държави с негри и латинци имат най-високата престъпност на глава от населението! Мексико има над 33 000 души убити за 2018г! Бразилия над 63 000!
  • 34 Патриот

    15 1 Отговор
    Лева да се върже за златото, и да си държим златото в България!
  • 35 Нееее!

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иванов":

    А дано си прав, ама кво ни грее това?

    Коментиран от #41

  • 36 Патриот

    7 1 Отговор
    Има и добри евреи, но има и такива, които правят национални, а даже и световни поразии.
    Предателя Борисов да с ходи с тая, която е за загубата на суверенитета ни.
  • 37 Koko

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "И така":

    Е за кои..... за Боко! Всички мушеници ще си пълнят джоба в евро нали та вика госпожа Майдел (имаме достъп до 700 милиарда евро в момент на криза), а народа да мре от глад и да стане от зле по зле и кризата да стане двойна и тогава вече ще смучиме и тия 700 милиарда евро.
  • 38 someone

    7 1 Отговор
    за вас и за вашите крадени пари да , за обикновения ошмулен българин и неговата съсипана държава твърдо не!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Киро

    6 1 Отговор
    Тази женска си продаде евтината душица .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 jforfk

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами не знам за кого е добре но знам за кого е зле. Зле е за целия народ. В целия ЕС цените на маса стоки, при приемане на еврото скочиха нагоре. И очаквам тук да стане същото. Прост пример едно кафе в по-луксозно заведение 1,5-1,8 лв. В евро 0,75-0,9. Ако смятате, че кафеджията няма да го закръгли нагоре, на едно евро значи не живеете у нас. Същото ще се получи и с маса други стоки. Винаги закръглянето ще е до цяло число и ВИНАГИ нагоре. Виж заплатите няма да ги закръглят, ще е точно по курса. Инфлацията ако е само 25% сме уцулили джакпота. Но съм скептик.

    Коментиран от #44

  • 44 333

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "jforfk":

    Латвия и Литва приеха еврото през 2011, цените са им като у нас. Такива бяха преди еврото, такива са и сега. Инфлация има и в момента. Даже особено интензивна такава. Ние с тоя борд сме на практика в еврозоната.
  • 45 Балканец

    8 1 Отговор
    До 2009 е била ученичка. До 2012 - секретарка. След две години секретарстване става член, на групата, на ГЕРБ, за европарламента. След още две - евродепутат. А след още три - ПРЕЗИЕНТ на най-голямата европейска организация - "Европейско движение". Я виж ти, как бърз се развило това моме, а е едва на 32г. Явно ГЕРБ предлага много скоростна програма за кариерно развитие.
  • 46 Фалшиво

    11 1 Отговор
    Тази е разпространител на фалшиви новини и информация. Същата е Мария Габриел. Как са се усмихнали им се личи. По усмивката може да разпознаеш човека. Ама и двете са нагли но стават за тройка. Но си получват огромна заплата 22 000 лева като евродепутати. Те първо не знаят какво говорят и за какво става дума когато четат един лист написан от някой мафиьот като Бойко и Цецко. Второ какво им пука какво говорят и какви последствия ще има за нас бедните. Все ние го отнасяме заради такива типове. А когато някой каже истината истинската новина всички други са готови да убият човека по поръчка. Защото те си гонят интересите които нямат нищо общо с нас бедните. По новините 71% викат че всичко е в интерес на богатите а не за народа. Докога ще е така? Виж я тази на снимката. Тя си живее богато и в лукс като не си върши добре работата и не защитава интересите на народа а на врага. И после по телевизията ще я чуете как вика че се е интерасувала от интересите на народа и че е помагала. Не се заблуждавайте. Тя лъже. Фалшиви новини разбирате ли.
  • 47 бсфн

    9 1 Отговор
    герберка много е добро въвеждането на еврото при 560лв. заплата гадина герберска
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове