Новини

Вижте плана на Каракачанов за циганите

Пакет от строги мерки срещу безразборната раждаемост в гетата и това деца да раждат деца

Публикувана: 6 Февруари, 2019 19:47
51 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5065
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Концепцията за интеграция на циганите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов е готова. Намерението си за изготвяне на стратегия той оповести в края на месец януари.

Цялото име - Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им.

Концепцията включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с циганската престъпност, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и други механизми за реалната интеграция на циганите, както пише в прессъобщението от вицепремиера.

Каракачанов възприел идеята да привлече онази част от циганите, които са се реализирали напълно в обществото и представляват авторитети в своите области. С тях можело да се окаже влияние върху всички цигани. Било време да се сложи край на двойните стандарти и циганската привилегированост. Т. нар. "интеграция на ромите" глътнала стотици милиони, без да даде резултат.

Ето и синтезиран вариант на предлаганите от Каракачанов мерки:

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски", да се въведе отпускането на надбавки в натура. Да се спират помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.

Каракачанов предлага и "да се премахне професията "социално слаб", като се сложи таван на социалните плащания към 1 лице или домакинство на годишна база.

Задължителна детска градина за циганчетата на 4 и повече години.

"В спешен порядък държавата трябва да задължи лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат задължени да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи и образователно-трудова повинност", пише в съобщението.

Относно безразборната раждаемост в гетата и това деца да раждат деца - да се приеме пакет от строги мерки: родителите на децата родители, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство. При циганките с над две деца да се премахне статутът "самотна майка". При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки, които да ограничат възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца например 3 или повече.

Задължителни ваксинации за всички цигани - и деца, и възрастни. При отказ - отнемане на помощите.

"Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените лица трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия "спешност"“, предлага още вицепремиера.

Всички незаконни постройки да се съборят.

Циганите без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място.

Заселване на безимотните цигани с ангажимент да закупят предоставените им имоти и да обработват земята.

"За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябва да е разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата", предлага воеводата лидер. Трябвало и да се затегне контрола на местата за търговия на метали, както и да се обърне сериозно внимание на "ало измамите", джебчийството, просията, проституцията и други.

За осъществяване на тези мерки Каракачанов иска законодателни промени като въвеждане на административни наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" и "задържане под стража" в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана; създаването на доброволни отряди по места и други.

Вицепремиерът иска и да изсветли дейността на неправителствените организации - да се въведат задължителни декларации за източниците на финансиране и отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Коментар📝
(гост)

Неутрално
1 Отговор
КАРАКАЧАНОВ=ПРОПАГАНДА

Оценка:
-28 +26

БКП ТВ
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Леле страшен план хаха :)

Оценка:
-13 +29

Петър
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Ако не се лъжа Наполен трети се опитал да ги интегрира преди 160 години,като им дава хиляди коне за да има с какво да се занимават и препитават,след две или три години от конете не е останало почти нищо при ревизията.

Оценка:
-1 +56

Този измисли план,
(гост)

Неутрално
4 Отговор
който прилича на хитлеристкия "унтерменшен". Това управление ни води към фашизъм.

Коментиран от #25


Оценка:
-82 +11

Зевс
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Колкото и да не го хатесвам, плана му ми допада. Дано да успее да го реализира.

Коментиран от #21


Оценка:
-6 +100

6
Този коментар е премахнат от модератор
аааа
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Уау!То бива, ама да питам,кой ще финансира тази „концепция“?Щото,наистина т. нар. интеграция "глътна" стотици милиони без да даде резултат...освен за гладниците които ги открадоха?Та сега изниква въпросът,дали паспортгейт ще бъде успешно заменен от концепциягейт в парично измерение??

Оценка:
-6 +26

Гост
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Някакви избори,май наближават?

Оценка:
-4 +41

Европа
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Франция, Германия, Холандия и Италия са вдигнали ръце от тези, въпреки че имат развити социални системи, задължения за интеграция и изучаване на езика, те пак си живеят по техния първобитен начин.

Оценка:
-1 +43

BOBI
(гост)

Неутрално
10 Отговор
да плана е във аушвиц

Коментиран от #14


Оценка:
-0 +50

Утопизъм
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Каква интеграция ве шкемби, виж само санирания блок в Казанлък !

Оценка:
-0 +35

asd
(гост)

Неутрално
12 Отговор
циганина като му спреш помощите освен да почне да краде друго няма да стане

Оценка:
-5 +33

13
Този коментар е премахнат от модератор
СЕВАР
(гост)

Неутрално
14 Отговор

До коментар #10 от "BOBI":


Малко хуманност да проявим ....КАСТРАЦИЯ на всичко живо там ....Плюс това и политиците ще са доволни , защото ще си имат избиратели още доста време ....

Оценка:
-2 +34

Трънчев
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Тоя план е в главата на всеки здравомислещ български гражданин от поне 15 години насам.
Ама досега никой не го е написал, защото все се надявахме, че ще има реална промяна към по-добро.
И сега, наближават избори. Трябва да се съберат точки. Обещания и надежда, както всеки път.
Дали ви вярваме вече?!

Оценка:
-1 +44

Клюкар
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Като чуя гугутка да пръдне,ще повярвам на това. Варианта е само един. Със самолети и кораби в Индия. От където са се довлекли.

Оценка:
-2 +44

боцмана
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Пълна лъжа е , че не могат да се интегрират циганите , лично аз съм виждал много интегрирани цигани. Всички умрели цигани са интегрирани.

Коментиран от #46


Оценка:
-0 +38

Този
(гост)

Неутрално
18 Отговор
В плана трябва да има: -АК 5.45; напалм; динамит и Т 72. Иначе НИЩО няма да се промени!

Оценка:
-0 +33

Някой
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Ако наистина това е планът-съм ЗА с двете ръце.Но трябва да се приложи с огромна тежест от страна на управляващите-от тях зависи.А дано ама надали!!!

Оценка:
-0 +29

Бачо Киро
(гост)

Неутрално
20 Отговор
Планът не е лош - съдържа това, което говори всеки човек с мозък в главата. Не виждам как ще го прокара обаче, затова звучи просто като пропаганда. И не са стотици милиони - циганите струват на страната милиарди всяка година - ток, вода, кражби, социални помощи мултиплицирани заради малолетните майки и тн, и тн ... От векове са се отказали в западна ЕВропа да интегрират циганите, проблемът не е нито от вчера, нито от онзи ден ... Единствено прогонването е било решение ...

Оценка:
-3 +29

Бля Бля
(гост)

Неутрално
21 Отговор

До коментар #5 от "Зевс":


По вероятно е да вярвам, че дядо Мраз съществува. 30 години ни лъжат с празни приказки, обаче има още такива като теб, които нямат умора да вярват на обещанията на политици. Джамбазки беше обещал да подхваща палатите на циганските барони, но се изпокри някъде. Май видя, че не е лъжица за неговата уста

Оценка:
-0 +17

раджастан
(гост)

Неутрално
22 Отговор
и накрая, ако този план не проработи да да ги натоварят гореупоменатите граждани на някакви превозни средства, може и по някоя бутилка ром за из път, и към пустинята тар в индия

Оценка:
-1 +19

23
Този коментар е премахнат от модератор
Ххх
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Циганин си е циганин, вари го пречи го пак си е циганин, затова трябва да се повече препече за да стане на кюмюр
за да има полза от него.

Оценка:
-0 +20

Хайл
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #4 от "Този измисли план,":


Напротив-или влизате в пътя или ядете дървото-нанайси помощи мърши такива...нямате само права,имате и задължения

Оценка:
-0 +22

681 БГ
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Циганите на САПУН !!!

Коментиран от #28


Оценка:
-2 +15

Хайл
(гост)

Неутрално
27 Отговор

До коментар #23 от "ГРЪЦКИ ЦИГАНИН":


Радвай се че не завърших за гинеколог,циганката ти трето чааве нямаше да фане а ти щеше да мечтаеш да станеш дядо циганен на 27 г

Оценка:
-0 +16

Хайл
(гост)

Неутрално
28 Отговор

До коментар #26 от "681 БГ":


Ша мириши,но поне ще мием пътищата с него...какви чисти пътища ще имаме само

Оценка:
-0 +11

Дрън дрън
(гост)

Неутрално
29 Отговор
Никой не може да се справи с ромите.

Оценка:
-5 +4

Спас безделника
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Краско, издишаш приятелю! "Неформалните цигански лидери интегрирани в обществото". Ти наясно ли си в кое о-во са интегрирани? Как ПРАКТИЧЕСКИ ще става придобиването на трудовите навици? Ти чувал ли си за трудови общежития от затворен тип? Каква земя ще им раздаваш бе, идиот? Връщай се да преработваш проектоплана си и после го пускай за публично разглеждане.

Оценка:
-0 +11

Кюрав циганин няма да остане в България
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Ако можеха да четат на български език, само като прочетат, че този ПЛАН ще ги кара заработят това което получават на готово ще си хванат обратния път, и..."кой от къде дошъл, там отишъл" в местността на река Цигойна(Североизточна Индия).

Оценка:
-1 +11

Баба Вуна
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Циганин без кон и каруца, е като митничар през ембаргото, със зашити джобове!

Оценка:
-1 +6

Баба Вуна
(гост)

Неутрално
33 Отговор
А идват избори! Флирта продължава!

Оценка:
-0 +9

Айди наздраве
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Ясноооо значи иват. избори. Ама разбира се ши управи нещата . А след изборите пак тинтири минтири , ама ние сме попаднали вече в капана .

Оценка:
-0 +7

35
Този коментар е премахнат от модератор
36
Този коментар е премахнат от модератор
Дънди
(гост)

Неутрално
37 Отговор
При сиганите е на почит "непорочното зачатие"."САМОТНА майка"с 6деца?!? От къде ли са дошли чаветата?!?

Оценка:
-0 +5

Един друг
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Още един вариант: Договаряме се с Индия, товарим ги на транспорта и хайде там откъдето са дошли!

Оценка:
-1 +3

по просто
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Детски да се полагат само на първо и второ дете. Три деца и повече никойне ги збранява, ама всеки да си плаща за мерака над второто.
Така по естестествен начин ще се балансира популацията. Постепенно лошият материал ще изчезне, а добрия ще се увеличи.

Оценка:
-0 +5

уууууууууууууу
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Какви мерки бе смешник,тия приказки ги слушаме от 20 години. На края ще останете само вие и циганите и няма да има от кой да събирате данъци,няма да има кой да плаща ток,вода и парно. Щото сега над мен живеят едни цигани и миналата и тази зима не са си плащали парното .Имат 900 лв задължения,но никой не им ги търси. Ако бяха българи до сега щяха да са дадени на съдия изпълнител.Така ли ще ги интегрираш?

Оценка:
-0 +5

SAAB
(гост)

Неутрално
41 Отговор
Моят план е : възраждане на стоителни войски и вазектомия !
Спиране на помощи на майки с повече от едно циганче !
С престъпниците ..... като в Китай !
А с политическите престъпници ......като в Румъния ! :)

Оценка:
-0 +6

веселин
(гост)

Неутрално
42 Отговор
помощите включително детските да се раздават срещу реално полаган труд при отказ на предложена работа отказалите да учавстват в залесяването на изсечените гори САМОТНИТЕ еМАЙКИ ако не посочат бащата трудът да се полага от двама роднини или представители на общността в която живеят

Оценка:
-0 +3

jorfk
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Г-н Каракачанов няма ли някой съветник юрист да Ви разясни НК. Ами ако Вие, например, забремените някоя 13 годишна ромска мома незабавно, ще Ви вкарат в затвора, ако не много променен НК, за 8 години. А след 8 години ... едва ли ще имате желание да повтаряте. Навремето в една партия, няма да я споменавам, искаха да въведат детските надбавки пропорционално на степента на образование на родителите. Видя ми се много правилно. За начално и под него 0 лева, основно 1 лев, средно 20 лева, висше 100 лв. Било дискриминиращо? Ами у нас до средно образование, обучението е безплатно. Значи никой не е дискриминиран. Колкото до по-нагоре? Ами в момента поне 60% от студентите с ученето и работят. После, като завършат и направят деца, поради по-високи доходи получават ... нищо. А ромките като самотни майки и с ниски доходи - всичко.

Оценка:
-0 +3

Холандски политик
(гост)

Неутрално
44 Отговор
И аз бях против но разбрах че съм сгрешил

Оценка:
-0 +3

Васил
(гост)

Неутрално
45 Отговор
След евроизборите няма да се обсъжда тази тема у нас дупките и корупцията са вечни

Оценка:
-0 +3

Уточнение
(гост)

Неутрално
46 Отговор

До коментар #17 от "боцмана":


По-скоро са дезинтегрирани...

Оценка:
-0 +0

Аве Фюрер ЗиГ Зиг
(гост)

Неутрално
47 Отговор
Осапуняването е най-добрия подход към интеграция и рециганизация.

Оценка:
-0 +1

България
(гост)

Неутрално
48 Отговор
Това, че циганите имат българска лична карта не ги прави български граждани, защото българския гражданин освен права има и задължения. Същото се отнася и за турците от ДПС. След като не еволюира в движение и за задължения, да се провери по конституция нейната законност. ДПС е модел за подражание на циганите

Оценка:
-0 +1

Дани
(гост)

Неутрално
49 Отговор
Просто препиши окончателното решение за евреите на Адолф Хитлер и го приложи спрямо циганите.Доказано схемата работи

Оценка:
-1 +2

някоя
(гост)

Неутрално
50 Отговор
Планът е чудесен! Време е циганите да се интегрират.За тези които не помнят,по време на комунизма,те говориха на български,посещаваха училищата ,работиха по строежите . Но от както дойде демокрацията,му отпуснаха юздите....Може много да плюеха Живков,но той знаеше как да ги вкара в правия път. Дано планът на Каракачанов да бъде одобрен ! А,на който не му харесва- прав му път към Индия или Турция! Тук е България и се говори на български !

Оценка:
-0 +0

мила томова
(гост)

Неутрално
51 Отговор
Сапуни мръсни, на площада с колове да ги...

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов с реплика към БСП
Не ми оцветявайте в розово социализма"

Още бисери