Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 19:47 7 625 51

Вижте плана на Каракачанов за циганите

  • циганин-
  • цигани-
  • роми-
  • красимир каракачанов

Пакет от строги мерки срещу безразборната раждаемост в гетата и това деца да раждат деца

Концепцията за интеграция на циганите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов е готова. Намерението си за изготвяне на стратегия той оповести в края на месец януари.

Цялото име - Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им.

Концепцията включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с циганската престъпност, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и други механизми за реалната интеграция на циганите, както пише в прессъобщението от вицепремиера.

Каракачанов възприел идеята да привлече онази част от циганите, които са се реализирали напълно в обществото и представляват авторитети в своите области. С тях можело да се окаже влияние върху всички цигани. Било време да се сложи край на двойните стандарти и циганската привилегированост. Т. нар. "интеграция на ромите" глътнала стотици милиони, без да даде резултат.

Ето и синтезиран вариант на предлаганите от Каракачанов мерки:

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски", да се въведе отпускането на надбавки в натура. Да се спират помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.

Каракачанов предлага и "да се премахне професията "социално слаб", като се сложи таван на социалните плащания към 1 лице или домакинство на годишна база.

Задължителна детска градина за циганчетата на 4 и повече години.

"В спешен порядък държавата трябва да задължи лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат задължени да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи и образователно-трудова повинност", пише в съобщението.

Относно безразборната раждаемост в гетата и това деца да раждат деца - да се приеме пакет от строги мерки: родителите на децата родители, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство. При циганките с над две деца да се премахне статутът "самотна майка". При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки, които да ограничат възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца например 3 или повече.

Задължителни ваксинации за всички цигани - и деца, и възрастни. При отказ - отнемане на помощите.

"Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените лица трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия "спешност"“, предлага още вицепремиера.

Всички незаконни постройки да се съборят.

Циганите без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място.

Заселване на безимотните цигани с ангажимент да закупят предоставените им имоти и да обработват земята.

"За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябва да е разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата", предлага воеводата лидер. Трябвало и да се затегне контрола на местата за търговия на метали, както и да се обърне сериозно внимание на "ало измамите", джебчийството, просията, проституцията и други.

За осъществяване на тези мерки Каракачанов иска законодателни промени като въвеждане на административни наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" и "задържане под стража" в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана; създаването на доброволни отряди по места и други.

Вицепремиерът иска и да изсветли дейността на неправителствените организации - да се въведат задължителни декларации за източниците на финансиране и отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    26 30 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ=ПРОПАГАНДА
  • 2 БКП ТВ

    29 13 Отговор
    Леле страшен план хаха :)
  • 3 Петър

    57 1 Отговор
    Ако не се лъжа Наполен трети се опитал да ги интегрира преди 160 години,като им дава хиляди коне за да има с какво да се занимават и препитават,след две или три години от конете не е останало почти нищо при ревизията.
  • 4 Този измисли план,

    11 86 Отговор
    който прилича на хитлеристкия "унтерменшен". Това управление ни води към фашизъм.

    Коментиран от #25

  • 5 Зевс

    103 6 Отговор
    Колкото и да не го хатесвам, плана му ми допада. Дано да успее да го реализира.

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аааа

    26 6 Отговор
    Уау!То бива, ама да питам,кой ще финансира тази „концепция“?Щото,наистина т. нар. интеграция "глътна" стотици милиони без да даде резултат...освен за гладниците които ги открадоха?Та сега изниква въпросът,дали паспортгейт ще бъде успешно заменен от концепциягейт в парично измерение??
  • 8 Гост

    41 4 Отговор
    Някакви избори,май наближават?
  • 9 Европа

    43 1 Отговор
    Франция, Германия, Холандия и Италия са вдигнали ръце от тези, въпреки че имат развити социални системи, задължения за интеграция и изучаване на езика, те пак си живеят по техния първобитен начин.
  • 10 BOBI

    53 0 Отговор
    да плана е във аушвиц

    Коментиран от #14

  • 11 Утопизъм

    35 0 Отговор
    Каква интеграция ве шкемби, виж само санирания блок в Казанлък !
  • 12 asd

    33 5 Отговор
    циганина като му спреш помощите освен да почне да краде друго няма да стане
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СЕВАР

    34 2 Отговор

    До коментар #10 от "BOBI":

    Малко хуманност да проявим ....КАСТРАЦИЯ на всичко живо там ....Плюс това и политиците ще са доволни , защото ще си имат избиратели още доста време ....
  • 15 Трънчев

    45 1 Отговор
    Тоя план е в главата на всеки здравомислещ български гражданин от поне 15 години насам.
    Ама досега никой не го е написал, защото все се надявахме, че ще има реална промяна към по-добро.
    И сега, наближават избори. Трябва да се съберат точки. Обещания и надежда, както всеки път.
    Дали ви вярваме вече?!
  • 16 Клюкар

    47 2 Отговор
    Като чуя гугутка да пръдне,ще повярвам на това. Варианта е само един. Със самолети и кораби в Индия. От където са се довлекли.
  • 17 боцмана

    41 0 Отговор
    Пълна лъжа е , че не могат да се интегрират циганите , лично аз съм виждал много интегрирани цигани. Всички умрели цигани са интегрирани.

    Коментиран от #46

  • 18 Този

    35 0 Отговор
    В плана трябва да има: -АК 5.45; напалм; динамит и Т 72. Иначе НИЩО няма да се промени!
  • 19 Някой

    29 0 Отговор
    Ако наистина това е планът-съм ЗА с двете ръце.Но трябва да се приложи с огромна тежест от страна на управляващите-от тях зависи.А дано ама надали!!!
  • 20 Бачо Киро

    29 3 Отговор
    Планът не е лош - съдържа това, което говори всеки човек с мозък в главата. Не виждам как ще го прокара обаче, затова звучи просто като пропаганда. И не са стотици милиони - циганите струват на страната милиарди всяка година - ток, вода, кражби, социални помощи мултиплицирани заради малолетните майки и тн, и тн ... От векове са се отказали в западна ЕВропа да интегрират циганите, проблемът не е нито от вчера, нито от онзи ден ... Единствено прогонването е било решение ...
  • 21 Бля Бля

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зевс":

    По вероятно е да вярвам, че дядо Мраз съществува. 30 години ни лъжат с празни приказки, обаче има още такива като теб, които нямат умора да вярват на обещанията на политици. Джамбазки беше обещал да подхваща палатите на циганските барони, но се изпокри някъде. Май видя, че не е лъжица за неговата уста
  • 22 раджастан

    19 1 Отговор
    и накрая, ако този план не проработи да да ги натоварят гореупоменатите граждани на някакви превозни средства, може и по някоя бутилка ром за из път, и към пустинята тар в индия
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ххх

    20 0 Отговор
    Циганин си е циганин, вари го пречи го пак си е циганин, затова трябва да се повече препече за да стане на кюмюр
    за да има полза от него.
  • 25 Хайл

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Този измисли план,":

    Напротив-или влизате в пътя или ядете дървото-нанайси помощи мърши такива...нямате само права,имате и задължения
  • 26 681 БГ

    16 2 Отговор
    Циганите на САПУН !!!

    Коментиран от #28

  • 27 Хайл

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "ГРЪЦКИ ЦИГАНИН":

    Радвай се че не завърших за гинеколог,циганката ти трето чааве нямаше да фане а ти щеше да мечтаеш да станеш дядо циганен на 27 г
  • 28 Хайл

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "681 БГ":

    Ша мириши,но поне ще мием пътищата с него...какви чисти пътища ще имаме само
  • 29 Дрън дрън

    4 5 Отговор
    Никой не може да се справи с ромите.
  • 30 Спас безделника

    11 0 Отговор
    Краско, издишаш приятелю! "Неформалните цигански лидери интегрирани в обществото". Ти наясно ли си в кое о-во са интегрирани? Как ПРАКТИЧЕСКИ ще става придобиването на трудовите навици? Ти чувал ли си за трудови общежития от затворен тип? Каква земя ще им раздаваш бе, идиот? Връщай се да преработваш проектоплана си и после го пускай за публично разглеждане.
  • 31 Кюрав циганин няма да остане в България

    11 1 Отговор
    Ако можеха да четат на български език, само като прочетат, че този ПЛАН ще ги кара заработят това което получават на готово ще си хванат обратния път, и..."кой от къде дошъл, там отишъл" в местността на река Цигойна(Североизточна Индия).
  • 32 Баба Вуна

    6 1 Отговор
    Циганин без кон и каруца, е като митничар през ембаргото, със зашити джобове!
  • 33 Баба Вуна

    9 0 Отговор
    А идват избори! Флирта продължава!
  • 34 Айди наздраве

    7 0 Отговор
    Ясноооо значи иват. избори. Ама разбира се ши управи нещата . А след изборите пак тинтири минтири , ама ние сме попаднали вече в капана .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дънди

    5 0 Отговор
    При сиганите е на почит "непорочното зачатие"."САМОТНА майка"с 6деца?!? От къде ли са дошли чаветата?!?
  • 38 Един друг

    3 1 Отговор
    Още един вариант: Договаряме се с Индия, товарим ги на транспорта и хайде там откъдето са дошли!
  • 39 по просто

    5 0 Отговор
    Детски да се полагат само на първо и второ дете. Три деца и повече никойне ги збранява, ама всеки да си плаща за мерака над второто.
    Така по естестествен начин ще се балансира популацията. Постепенно лошият материал ще изчезне, а добрия ще се увеличи.
  • 40 уууууууууууууу

    6 0 Отговор
    Какви мерки бе смешник,тия приказки ги слушаме от 20 години. На края ще останете само вие и циганите и няма да има от кой да събирате данъци,няма да има кой да плаща ток,вода и парно. Щото сега над мен живеят едни цигани и миналата и тази зима не са си плащали парното .Имат 900 лв задължения,но никой не им ги търси. Ако бяха българи до сега щяха да са дадени на съдия изпълнител.Така ли ще ги интегрираш?
  • 41 SAAB

    6 0 Отговор
    Моят план е : възраждане на стоителни войски и вазектомия !
    Спиране на помощи на майки с повече от едно циганче !
    С престъпниците ..... като в Китай !
    А с политическите престъпници ......като в Румъния ! :)
  • 42 веселин

    3 0 Отговор
    помощите включително детските да се раздават срещу реално полаган труд при отказ на предложена работа отказалите да учавстват в залесяването на изсечените гори САМОТНИТЕ еМАЙКИ ако не посочат бащата трудът да се полага от двама роднини или представители на общността в която живеят
  • 43 jorfk

    3 0 Отговор
    Г-н Каракачанов няма ли някой съветник юрист да Ви разясни НК. Ами ако Вие, например, забремените някоя 13 годишна ромска мома незабавно, ще Ви вкарат в затвора, ако не много променен НК, за 8 години. А след 8 години ... едва ли ще имате желание да повтаряте. Навремето в една партия, няма да я споменавам, искаха да въведат детските надбавки пропорционално на степента на образование на родителите. Видя ми се много правилно. За начално и под него 0 лева, основно 1 лев, средно 20 лева, висше 100 лв. Било дискриминиращо? Ами у нас до средно образование, обучението е безплатно. Значи никой не е дискриминиран. Колкото до по-нагоре? Ами в момента поне 60% от студентите с ученето и работят. После, като завършат и направят деца, поради по-високи доходи получават ... нищо. А ромките като самотни майки и с ниски доходи - всичко.
  • 44 Холандски политик

    3 0 Отговор
    И аз бях против но разбрах че съм сгрешил
  • 45 Васил

    3 0 Отговор
    След евроизборите няма да се обсъжда тази тема у нас дупките и корупцията са вечни
  • 46 Уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "боцмана":

    По-скоро са дезинтегрирани...
  • 47 Аве Фюрер ЗиГ Зиг

    2 0 Отговор
    Осапуняването е най-добрия подход към интеграция и рециганизация.
  • 48 България

    1 0 Отговор
    Това, че циганите имат българска лична карта не ги прави български граждани, защото българския гражданин освен права има и задължения. Същото се отнася и за турците от ДПС. След като не еволюира в движение и за задължения, да се провери по конституция нейната законност. ДПС е модел за подражание на циганите
  • 49 Дани

    2 1 Отговор
    Просто препиши окончателното решение за евреите на Адолф Хитлер и го приложи спрямо циганите.Доказано схемата работи
  • 50 някоя

    0 0 Отговор
    Планът е чудесен! Време е циганите да се интегрират.За тези които не помнят,по време на комунизма,те говориха на български,посещаваха училищата ,работиха по строежите . Но от както дойде демокрацията,му отпуснаха юздите....Може много да плюеха Живков,но той знаеше как да ги вкара в правия път. Дано планът на Каракачанов да бъде одобрен ! А,на който не му харесва- прав му път към Индия или Турция! Тук е България и се говори на български !
  • 51 мила томова

    0 0 Отговор
    Сапуни мръсни, на площада с колове да ги...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове