Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 10:09 2 107 24

Бат`Сали: Защо сега се прави концепция за интеграция на ромите

  • цигани-
  • роми-
  • каракачанов-
  • красимир каракачанов-
  • циганин

Средствата, които се отделяха само за ромски граждани, не са ли дискриминация и нарушение на закона? Стотици милиони бяха похарчени, а ефектът е почти нулев

Защо сега ВМРО създава концепция за интеграция на ромите. Това попита пред bTV бившият депутат от ДПС Александър Методиев, известен с прякора Бат`Сали.

След случая с Войводиново вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност.

Припомняме, че на 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.

Защо точно сега се прави тази концепция, след като битови инциденти се превръщат в политически, попита Методиев. Според Конституцията член 6 всички граждани са равни пред закона и не се допускат ограничения или привилегии. Нарушава се Конституцията на България по думите му.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди са част от предложенията в концепцията на Каракачанов за циганите.

Секретарят на ВМРО Юлиан Ангелов отхвърли това мнение с аргумента, че има предложение как гражданите, които не спазват законите и нормите в България, да започнат да се придържат към тях.

Средствата, които се отделяха само за ромски граждани, не са ли дискриминация и нарушение на закона? Стотици милиони бяха похарчени, а ефектът е почти нулев, по думите му.

Спиране на помощи при отказ за започване на работа, при демонстриране на скъп начин на живот, неотговарящ на декларирания статут, при спиране на децата от училище, както и при липса на напредък по социализиране, са сред предложенията на патриотите.

Не може да живееш като цар и да получаваш помощи, това не е нормално, отсече Ангелов. Според него това е кражба от държавата.

Методиев припомни посещенията на Красимир Каракачанов в ромските гета по време на предизборни кампании.

По думите му концепцията създава етническо напрежение. Той се съгласи, че незаконните постройки трябва да бъдат премахнати, но за това трябва да се спазват законовите процедури, където се прилагат удостоверения за търпимост.

ВМРО предлагат хората от ромските гета, останали без дом, да получат земя и да я обработват. Когато държавата предоставя имот, може да постави и условия, уточни Ангелов.

Стратегията на ВМРО включва и ограничаване на раждаемостта. Има жени, които раждат повече от 10 деца. Затова според Ангелов българската държава трябва да отдели средства, за да предотврати безразборната ромска раждаемост. От друга страна, Методиев коментира, че ограничението трябва да засегне всички български граждани.

"Ние сме предложили реални мерки за реални проблеми", категоричен беше депутатът от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайСашо

    34 0 Отговор
    Има Българи и цигани! Разликата е в образованието, ценностите и възпитането!
  • 2 елегантно решение

    27 0 Отговор
    Канада търси имигранти и е толерантна, България има излишък от интегранти, така че вържете 2 и 2 = 4 и напаравете една рекламна кампания сред циганското население обяснете им, как там всички, ще ги обичат, ще си "берат", каквото искат от където искат и ги пускайте да отлитат !
  • 3 Бесен Язовец

    29 0 Отговор
    Наистина има добри, честни и работливи цигани, лошото е това, че лошите, крадливите и мързеливите са много, ама много по вече от добрите !
  • 4 Пешо

    17 0 Отговор
    Е как да няма Българи и цигани? На бялото черно не можеш да кажеш. Разлика в култура, манталитет, морали, език дори, начин на живеене. На едните като им дадеш чисто нов блок със зелена тревичка и цветенца от пред след година ще са го направили на кочина. Правят си да им е уютно ...
  • 5 Перър

    19 1 Отговор
    За тея неграмотни крадци само голяма екскурзия им трябва.
  • 6 1234

    11 1 Отговор
    Ей Сали ако сметнеш че има нужда нашиши програма за интеграция на българите към циганите! Само изселване вас и финансиращите ви фондации ще ви оправи.
  • 7 Тъп

    7 0 Отговор
    Добри ,честни ,работливи с морал,чест и достойнство са само думи изпранени от съдържание за 99.999 % от от шведите.И по мое наблюдение над 50 % имаши се за чистокръвни българи.Те така деградацията и опростачването на консуматорското стадо (не общество) е в пълен ход.Минало невъзвратната точка .
  • 8 Защо сега?

    8 0 Отговор
    А ти защо не предложи някаква програма по-рано бе, и не трябваше ли да лежиш в затвора? И, има и нормални хора сред тях, но по телевизиите няма да ги видим, не са интересни за културните водещи, но батсалитата може, щото са удобни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    5 0 Отговор
    Вместо концепция и интеграция - по-добре контрацепция и дезинтеграция. Ако ма разбираш, Бат'!
  • 14 Май

    1 0 Отговор
    Лошите са много от колкото добрите. Не ми се рискува ако видя циганин. Защото знам че първата ми мисъл е че този е зъл. И бягам надалеч и не помагам на никой. Хората ги е страх добрите хора ги е страх да помагат на други защото първата им мисъл е че ще си кажат този е лош , нахален и така нататък.
  • 15 Танас

    5 1 Отговор
    Не интеграция,кастрация.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шляхтиц

    5 0 Отговор
    Защото когато и каквито и концепции за интеграция да се направят, циганите не подлежат на интеграция.
  • 18 ЖЖЖ

    0 2 Отговор
    ЩО ЛИ НЯМА СТАТИЯ :НЕГРИТЕ В АМЕРИКА ПРЕБИХА ЕДИ КОЙ СИ. САМО В БЪЛГАРИЯ Е АКТУАЛНО ЖУРНЯАЛИСТИ ДА ИЗПОЛЗВАТ РАСИСТКИ ДУМИ. КАКЪВ Е ЕТНОСА НА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗВЪРШЕНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ДОКАТО МЕДИИТЕ И ПОЛИТИЦИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА РАСИСТИ ПРОБЛЕМА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА. ВИНОВНИЦИТЕ СИ ИМАТ ИМЕ И ЕГН
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Васил

    0 0 Отговор
    Ами много просто брато идат избори
  • 21 Един

    4 0 Отговор
    Отговарям на бат' Сали: "ЗАЩОТО СТАНАХТЕ НЕТЪРПИМИ!"
  • 22 До мангаса Сали

    0 0 Отговор
    Колко години трудов стаж имаш и какво си работил та да ми ядеш парите? Ама ти си бил много нагъл.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 1122

    1 0 Отговор
    Защото до сега вие само крадяхте парите за ,,интеграцията "на циганите и ги баламосвахте да гласуват за ДПС . Разбра ли защо?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове