Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 15:48 1 808 22

ДПС: Концепцията на ВМРО за циганския етнос е философия на нацизма

  • цигани-
  • дпс-
  • вмро

Няма да има етническо напрежение в България, увери бившият министър на културата Вежди Рашидов

ДПС: Концепцията на ВМРО за циганския етнос е философия на нацизма - 1

Концепцията на ВМРО за интеграция на циганския етнос е философия на нацизма и хитлеризма от 30-те години на миналия век.

Така депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов коментира пред журналисти в кулоарите на парламента стратегията на вицепремиера Красимир Каракачанов за справяне с проблемите на ромския етнос.

Той поздрави ВМРО с идейното израстване на партията и посочи, че някои хора са се опитали да ограничат ромската общност в концентрационни лагери.

Ако Каракачанов се бе запознал с Конституцията на Република България, щеше да разбере, че това, което прави е противоконституционно, защото всички ние се раждаме с еднакви права, обясни Ибрямов. По думите му в стратегията на Каракачанов става въпрос за крепостничество.

"Когато говорим за ограничаване на български граждани да имат повече от две или три деца - това не е ли форма на принуда, дори за преднамерена намеса на държавата", запита Ибрямов и поиска да знае дали България има деца от неромски произход, които не посещават училище.

ВМРО подхождат по този начин, защото наближават евроизбори и някоѝ политически партии си търсят позагубените рейтинги, с които да излъчат поне един евродепутат, подчерта депутатът от ДПС.

"Каракачанов много добре трябва да познава чия програма и философия копира тяхната концепция. Това е философията на нацизма и хитлеризма от 30-те години на миналия век", изтъкна депутатът.

Всички тези действия и неща, които наблюдаваме отдалечават България от всички демократични принципи и от НАТО, предупреди Ибрямов и допълни, че след седмица в Луковмарш се очаква да се видят привърженици на ВМРО.

"Няма да има етническо напрежение в България", увери бившият министър на културата Вежди Рашидов в кулоарите на парламента по повод концепцията на ВМРО за интеграция на ромите.

По думите на Рашидов трябва да се създадат някакви правила в държавата, защото което отива за фалшивите здравни осигуровки било от гърба на българския данъкоплатец. Рашидов нищо не одобрява и нищо не зависело от него.

На свой ред Валетин Касабов от НФСБ заяви, че програмата на ВМРО, била залегнала в програма на НФСБ от 10 години, а Валери Симеонов заяви, че програмата не е съгласувана с НФСБ и отказа да коментира, защото не се е запознал обстойно с нея.

"Едно нещо не ми харесва - прекалено е насочена и подчертана към циганския етнос, което не е редно", посочи бившият вицепремиер и допълни, че други етноси също страдат от най-различни недъзи.

Атакистът Явор Нотев заяви, че е запознат с програмата и няма позиция. По думите на Нотев "Атака" имала много ясно изразена позиция, още преди да чуят тезите на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Това не са теми, които са чужди, нито са теми, които стоят от вчера или от днес", каза още той.

Припомняме, че след случая с Войводиново, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност.

Припомняме, че на 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе 2

    36 5 Отговор
    Позицията на ВМРО е правилната позиция. ДПС и сие водят антибългарска политика.

    Коментиран от #11

  • 2 Браво

    10 1 Отговор
    (перфектен сте)
  • 3 hmhmhm

    27 1 Отговор
    Каракачана е прав! казах!
  • 4 Перър

    20 2 Отговор
    Само така. Всички политици трябва първо за България да мислят после друго
  • 5 ABV

    26 3 Отговор
    Я яжте на свинята главата,бе депесари!Видяхте ли в кв"Кармен" в Казанлък,какви живеят?Е,това хора ли са?Не,.игани са.Болести,миризми и,каквото си пожелаете да хаванете,като отидете там,депесари!
  • 6 Гост

    8 15 Отговор
    Къде беше позицията на ВМРО и т.н. "патриоти" толкова години откакто са във властта?! Или сега, понеже идват избори, дайте да хвърлим малко прах в очите на електората, та белким забравят и пак пуснат гласът си за нас?! Двулични мизерници!

    Коментиран от #22

  • 7 1122

    26 1 Отговор
    ДПС да не се месят там където не им е работата.Като толкова милеят за циганите ТЕ да им дават помощите не ние да ги храним да им плащаме тока и водата ,а те да обират къщите ни и да крадат всичко защото нямали пари.Като нямат образование никой не ги иска на работа ,за това нямат пари.На какво приличат кварталите им,прасетата живеят по чисто от тях.Всеки хвърля боклуците си през терасата ,а отдолу е смрад. Глупостта не е геноцид,а избор на живот.Циганите са си избрали да мързелуват,да получават помощи от държавата т.е. от работещите хора и да крадат защото нямали какво да ядат.Има една българска поговорка,,който не работи,няма да яде!"Така,че позицията на ВМРО е абсолютно правилна и очаквам НС да одобри предложенията им.
  • 8 СМЪРТ ЗА ЦИГАНИТЕ

    23 2 Отговор
    БРАВО НА ВМРО
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тъп

    18 2 Отговор
    А самото глиганско диепесе е в разрез на всякакви закони и конституции.Лицемери ниедни !
  • 11 Гери

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Язе 2":

    Тази позиция е стръв за рибките преди избори, със сигурност няма да се осъществи, както не се осъществи събаряне на циганските палати
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 генчев

    10 0 Отговор
    ох милите ДЕПЕСАРИ само като наближат ИЗБОРИ и се сещат за ЦИГАНИТЕ
  • 15 Citizen X

    6 0 Отговор
    А пребиването на стари хора по малките села каква философия е?
  • 16 Илен

    5 0 Отговор
    Надпреварват се кой да защитава циганите.Всичко се прави за тяхно добро и то преди избори,но те ще гласуват за тия,които им дадат по_големи в евро обещания.Не се заблуждавайте за такива като тях не близалки ,а бухалки трябва,тия които са добри,добре, но тия които бият и убиват в мината да увеличават добива на въглища
    В мината ще има и политици,олигарси,съдии,адвокати,и така там ще се случи така желаната интеграция.
  • 17 боцмана

    8 0 Отговор
    Браво на ВМРО , моят глас е за вас и за всеки който покаже , че може и иска да се уреди веднъж за винаги този от години наболял въпрос с циганите. Докога ще плащаме за кефа , топлото , водата и лечението на тези нагли типове. Хора идват избори , мислете и гласувайте!
  • 18 Аве Фюрер да почистим ДПС

    2 0 Отговор
    Ако , да си Българин и Родолюбец , да искаш да спреш Беззаконието значи да си нацист , то тогава и АЗ съм Нацист , бе долна депесарска измет такава . Но скоро и на вашата смет ще и потърсим сметка ,така ,както ние само си знаем .....
  • 19 Кольо

    0 0 Отговор
    Тези от ДПС и те май като нормални милионери и олигарси нямат никаква връзка с положението на гласоподавателите си . Има ли хабер тоя колко са обраните къщи ,пребитите възрастни с турски имена от такива които защитава. Едните били популисти ,а вие какви сте. Олигарси оядени лъжещи и съществуващи като партия само защото сте с турски имена и самосъзнание. А обикновенния човек на собствен гръб и не благодарение на вас политиците разбра ,че от циганите ще страдат всички. Дори ще дойде време когато един друг ще се избият , ако не ги изтрепе любимия ви падишах от Турция. Но ,първо чрез мас трябва да отслаби България и затова си ги дърпате за мюсулмани и те носят турско езични имена и слава Богу ,та да се различават. Те и помаците с които се делите и мазите в малките населени места ще ви разкажат и на вас играта. Ей така -от приматска любов и за пари . Нарочно пиша обръщение с малки букви .Не ви уважавам политиците -всичките управляващи мръсници . Да пукнете дано за геноцида в мирно време довел народа до малко над 5 милиона и още продължавате да се драпате за пари. Да ви затъкнат гърлата с тях като ви търкулнат в дупката ,там да си ги харчите с червеите. Гниди.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тури го

    0 0 Отговор
    Антибългарска ДуПеСе на дума се явяват защитници на сигани, а на практика ги мразят, да сте чули по български земи където живеят концентрирано турци да има сигански махали? НЕ, или примерно сиганин нападнал турски пенсионер, НЕ, нападат само българи с тяхна активна антибългарска политика.Раждайте братя сигани, ще станете мюслимани и ще отивате направо при 77девици. Това е истина, навсякъде сигани наричат българи гяури,като ги питаш какъв си,отговаря -аз съм турчин,не виждаш ли мустак...Така че всичко е ядно ,кой враг, и то не на думи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове