Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 08:44 2 405 31

ГЕРБ: БСП се готвят да загубят изборите

  • герб-
  • бсп-
  • александър ненков-
  • кворум-
  • изборен кодекс

Ненков бе категоричен, че спорният праг на преференциите, който се превърна в ябълка на раздора, е бил предложение на ДПС

ГЕРБ: БСП се готвят да загубят изборите - 1
Снимка: БГНЕС

Разумът и парламентаризмът изисква да правим това, за което хората са гласували. Въпреки това не смятам, че това ще постави под съмнение управлението. Просто някои хора няма да пътуват в командировки. И да задам един въпрос на БСП. Ако те бяха такива радетели за преференциите, защо те не се регистрираха тогава преди ДПС за гласуването на Изборния кодекс. И ако бяха такива радетели, нямаше да оставят ГЕРБ в такава ситуация. Можеше да дойдат, да кажат, ще ви подкрепим по тази тема и нямаше да се налага да зависим от ДПС. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред Канал 3 по повод решението на БСП да бойкотира кворума в Народното събрание и да не влиза пленарната зала, след като бяха гласувани промените в Изборния кодекс.

Ненков бе категоричен, че спорният праг на преференциите, който се превърна в ябълка на раздора, е бил предложение на ДПС и бил подкрепен от ГЕРБ като част от уговорка Движението също да получи подкрепа за някои от настояванията си.

"Ако погледнете детайлно, ще видите, че сме приели съществени предложения на БСП за Изборния кодекс. Тук бе въпрос на компромис. И ще видите, че ние ДПС не можехме да ги подкрепим в агитацията на друг език, не може да ги подкрепим за увеличаването на секциите в чужбина. И остават преференциите. Поели сме някакъв ангажимент да подкрепим тази позиция на ДПС. Това е позиция на ДПС. Още повече, че и становището на ЦИК е, че не могат да се осигурят този брой машини, които те предлагат", каза депутатът от ГЕРБ и уточни, че приетият праг съществува и в други държави.

Обяви обаче, че от ГЕРБ всъщност са се надявали той да не бъде наистина повишаван.

Връщайки се на темата за БСП Александър Ненков обяви:

"Знаете ли за какво се готвят БСП. Готвят се да загубят изборите. И се чудят с какво да оправдаят тази загуба. Защото когато страната е в най-доброто си състояние. Когато си приет в чакалнята на Еврозоната. Когато сме допринесли за процеса за приемане на Македония в НАТО... Когато нямаш алтернатива, започваш 3 месеца по-рано да говориш за манипулации. И вижте колко е нагло – хората, които направиха костинбродската афера, да говорят за манипулации. И мисля, че това е нагло, и че хората не са толкова глупави."

"Какво лошо, казваме ние. Казваме, че сме сбъркали. Не виждам нищо толкова страшно. Ние не сме безгрешни хора и когато виждаме, че сме сгрешили, сме готови да направим това, което хората очакват от нас", добави Ненков.

Според него изобщо не трябва да се дискутира въпроса за заплатите на депутатите и по-точно предложението на Корнелия Нинова, че след като народните представители от левицата не влизат в парламента, то управляващите трябва да променят правилника, така че социалистите да не получават никакви пари.

"Говорейки за заплатите – не мисля, че трябва да слизаме на това битово ниво. Право е те да не влизат. Но от това не печели никой. И ние при кабинета на Орешарски, когато той бе стигнал до най-голяма ненавист, тогава и ние прибегнахме до подобна стъпка. Но след няколко дни ние осъзнахме, че това поведение не носи позитиви", каза още депутатът от ГЕРБ.

Ненков изрази позиция против за идеята за образователен ценз за гласуване на избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамлет

    34 4 Отговор
    То фейс ли бе да го опишеш и философства??!!!
  • 2 Луд умора нЕма

    40 6 Отговор
    Цитат: Защото когато страната е в най-доброто си състояние. Когато си приет в чакалнята на Еврозоната. Когато сме допринесли за процеса за приемане на Македония в НАТО..........???????????????????????????

    Коментиран от #4

  • 3 Пенсионер

    17 52 Отговор
    Без БСП България ще е по добро място за живеене. Нали няма да им позволим за ни съсипят за четвърти път ?
  • 4 Комуниста

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Луд умора нЕма":

    Въпрос на гледна точка, от неговия ъгъл на заплата 5-6 хил. лв всичко е ок.
  • 5 Guðmundsson

    8 32 Отговор
    От как се помня б(*п винаги губят. Ще дойде време и в парламента да не могат да вкарат никой.

    Коментиран от #13

  • 6 неразбрал

    29 6 Отговор
    е как страната е в най-доброто си състояние а все сме последни в европа !!! тоест аз го разбирам , че дори и напред да върви България винаги ще сме на опашката защото толкова си можем !! а иначе е прав , че за важни решение българските партии ТРЯБВА да работят заедно дори да са конкуренти иначе оставяме на малцинствата да ни управляват...но то заради този егоизъм и турците са превзели разделените български царства та нищо ново на хоризонта...толкова си го можем
  • 7 Batushka

    16 2 Отговор
    Ето го липсващото звено....
  • 8 Румяна Костова

    22 4 Отговор
    Особено приносът ви за членството на Северна Македония в НАТО много ни грее.Целият Балкански полуостров вече е колония на САЩ.А вие чакате да получите аплодисменти за това като сами си вярвате,че сте някакъв фактор и без вас американците щяха да оставят Македония със старото си име и вън от НАТО.Онова ,което ни представяте за ваша заслуга просто е за да ви почеше самолюбието .
  • 9 Румяна Костова

    22 4 Отговор
    Не е нормално когато главна цел на нашите властници е приемането на съседна държава във военен съюз, а не въпросът за благосъстоянието на българите.Но какво ли пък и е нормалното на тази власт.

    Коментиран от #10

  • 10 ДА ПИТАМ НЕЩО

    5 14 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Румянкеее, при Виденов ли бяхме по добре или при Станишев или при тройната коалиция или пък при Орешарски,айде моля ви стига с птостотии вече

    Коментиран от #15

  • 11 До ДА ПИТАМ НЕЩО

    13 3 Отговор
    При всички бяхме по добре бе. Герб извършва геноцид на собствения си народ. Но тази година си отиват. Те изгониха над два милиона Българи по света. Всички ги презират и ненавиждат.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кеф

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Guðmundsson":

    От как се помня ,герберската (*п няма завършен мандат
  • 14 бай Коста

    8 2 Отговор
    бъдете проклети всичките партии, разсипахте и унищожихте държавата
  • 15 Да ти отговоря нещо

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ти на колко си години? Беше ли по времето на Виденов, преди да го сготвят и оберат спестяванията на хората? Аман от дървени философи чули недочули!

    Коментиран от #17

  • 16 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "До ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ми ако си комунистикеско изчадие нормално е да си бил по добре,ама времето ви отдавна изтече

    Коментиран от #18

  • 17 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Да ти отговоря нещо":

    Ми кой ги обра бе хахоо ГЕРБ.ли?
  • 18 На колко

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    си години Зайко Байко? Сигурно още мама и баба те дундуркат, а детето мнения за живота вече дава:)))

    Коментиран от #19

  • 19 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "На колко":

    Не бе човек женати ме дондурка и то не зле
  • 20 Шшшшш

    4 2 Отговор
    Ама кажи на колко си години?
  • 21 ТОЧКАТА

    7 3 Отговор
    Ей това берберче видяло стария бербер да кльопа нещо и го попитало ..---кво набиваш?//-Ми законите бе,демокрацията!!!!.......---Ма то като гледам въобще не приличат на това!!//---нищо чудно,ям ги вече за трети път!!!....МА кво толкова,хора сме -грешиме.Няма нищо страшно---Хората вече свикнаха на това!Ядем/серем,ядем серем...Признаваме си .... и продължаваме....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор
    ПЕНСИЯ 160ЛЕВА,МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 560ЛЕВА.99% ОТ МЛАДЕЖИТЕ БЯГАТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В ЕВРОПА. ЕРОЗИЯТА В ОБЩЕСТВОТО НИ ЗАТРИВА КАТО НАЦИЯ........ И СМЕ БИЛИ ДОБРЕ. ДОБРИ СМЕ В КОРУПЦИЯТА И В ЕГОИЗМА. САМО ЗАБРАВИХА СЕ ТВА ИСТИНТА.

    Коментиран от #24

  • 24 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    1982год.започнах работа като хладилен техник заплата 90лв,бригадира ми инженер с 20год.стаж 220лв,и има празни глави които съжаляват за ония години ужас,

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 2 Отговор
    А забравих да допълня,че не можехме и да избягаме,имаше закон с член,ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА,и 20год затвор. А сега приятелю на младите не им се налага да бягат просто имат избор който ние нямахме
  • 27 Лъжльо

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Айде и ние сме живяли 82 год. Топките на някой ли си чесъл за 90 лв. Е нямаше такава заплата, всичко крадеше и всеки имаше пари, то затова Соца не ни се случи. Я виж Китай , всички им се натискат, нищо че са Комунисти.

    Коментиран от #28

  • 28 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Лъжльо":

    Ти с каква заплата започна работа тогава, или 82год.си бил в детската градина

    Коментиран от #29

  • 29 Със 180 лв.

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ууууу
  • 30 ДОКО

    3 0 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО..КОГАТО СТРАНА Е НАЙ ДОБРЕ..ТОВА Е ГРЕШКА ..ПРАВИЛНОТО Е КОГАТО НИЕ ОТ ГЕРБ СМЕ НАЙ ДОБРЕ..БЪЛГАРИНО ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И НЕ ГЛЕДАЙ УМНО..САМО КОЛКО НАГЛИ И ГАДНИ СА ТИЯ ОТ ГЕРБ..СТРАНАТА БИЛА НАЙ ДОБРЕ МАЙ СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ..
  • 31 Хасан

    1 0 Отговор
    А ,бе аланколуу , с 120 лв заплата 84 година га ни изгонваха ядяхме агнешко ,кашкавал Витоша и не харесвахме Балкан . В магазина ти мелеше пред теб прясно телешко и агнешко за кюфтета . Каса бира-20 бр. бе 6,40- 32 стотинки едната. Билетче 6 стотинки и бензин около 0,70 стотинки литър. за цигари да не казвам щото и Кент сме пушили за 1,20 долара ама долар 1,10 лв. Алчността байно ни такова мамата . Като виждаш политиците как крадат и ти почваш. Та така докато пак доде Турция или Русия. Друг няма и да ни иска. Индия не иска цигани . Кралство Монако няма територия ,ама и те няма да искат цигани и крадливи политици. Който се е докоснал до нас и е скапан тотално. Див карашик от гени и сякаш най-лошото е останало тук щом стане въпрос за пари. За крадене на пари. За лесни пари грешка нямаме ,ама политиците мулти милионери ги обраха ,та затуй сега се ядем един друг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове