Last news in Fakti

5 Март, 2019 11:01 4 531 31

Изгонили планинари от хижа "Мусала" заради малък оборот?

  • планинари-
  • хижа-
  • "мусала"

Според туристка от групата пък от хижата казали, че не работят, но други посетители влизали и излизали

Планинари твърдят, че са били изгонени от хижа "Мусала", защото не правели голям оборот. Те се оплакват още, че в хижата няма тоалетна и течаща вода. Стопаните на хижата пък отричат обвиненията.

Преди два дни група от около 15 души тръгва за Мусала. По пътя се отбиват за обяд в новата хижа "Мусала". Водачът на групата Саркис Бургазлиян твърди, че в хижата се предлага чай, кафе, топла храна – като леща и кюфтета, продава се и бира, макар че там няма течаща вода.

"Могат да отровят някой там, може да има сериозни последствия за здравето на хората", казва той, цитиран от bTV.

Когато турист от групата попитал за тоалетна, хората от хижата му отговорили, че до тоалетна се ходи навън.

На следващия ден, след часове слизане в студа от върха при бурен вятър и мъгла, планинарите казват, че им било отказано да влязат в хижата да се стоплят.

Аргументът според тях бил, че не са достатъчно добри клиенти. "Явно не сме направили добра консумация", коментира Саркис Бургазлиян.

Според туристка от групата пък от хижата казали, че не работят, но други посетители влизали и излизали.

Изгонените планинари настояват да бъде извършена проверка.

Георги Пройчев, който стопанисва новата хижа, заяви, че е нормално при толкова ниски температури да няма вода и тоалетна.

"В момента нямаме тоалетна, тъй като няма вода, всичко е замръзнало. Я питайте всички хижи тука дали имат вода на минус 20 градуса. Тук водопроводи няма. Носим си минерална вода, 10-литрови бутилки, и я размразяваме тук", казва Пройчев.

Според хижаря групата туристи се държали арогантно, като се стигнало до нецензурни думи и закани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продъжлавайте

    28 14 Отговор
    "Саркис Бургазлиян" ... дава съвет, че хижата е опасна - аман от чужденци, целенасочено плюещи нашите институции ... като не ги харесват, просто да не ходят в планината. Самото име говори, че той няма как да обича българското, а ходи и се заяжда и в гората с хората, ако може да затвори хижата - ще го направи без да се замисли. За да те изгонят от хижата, трябва да си се държал доста безобразно и не на място. Но това разбира се няма да го спомене господина.... важно е, че няма вода и това е.
  • 2 Хижара

    25 11 Отговор
    Другия път бобена чирба в термоса и по един памперс под грейката и няма да им се наложи да ползват ослугите на хижата! По всяка вероятност като чета проблема тръгва от течащата вода и WCто,, туристите" са се правили на отворени на хижарите затова са били изгонени втрория път!

    Коментиран от #5

  • 3 Густо Майна

    15 8 Отговор
    Хижите Вихрен и Мусала (+заслон Леденото езеро) са срам за БГ-хижаря! Тези хора май не правят разлика м/у хижа и луксозен лодж?! 4 кинта кола и бира... Какво да коментираш повече, още повече, че и до двете има транспорт. Съвсем на другият полюс е хижа Рай да речем: тройно повече зор да я достигнеш - само пеша, с колело или животинска сила! С последната зареждат хижата и питиетата са по 2.5 мах! Обслужването и отношението - на ниво!

    Коментиран от #30

  • 4 Бобения Джо

    24 15 Отговор
    Иска да пие чайче за 30 стотинки и да ползва клозета скед това??!! А салфетка случайно да искат? Къде го има това клозет, салфетка, чайче за 30 ст. на минус 20 градиса?

    Коментиран от #17

  • 5 Хижарче

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хижара":

    Дано четенето не ти е като писането.

    Коментиран от #6

  • 6 Хижара

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хижарче":

    Не те чуем нещо ми плющиш!
  • 7 Пешо

    26 2 Отговор
    Тази група "планинари" бяха пълни отврати. А планината простаци не търпи.
  • 8 Бобения Джо

    13 2 Отговор
    Да си направят Иглу другия път скаутите и да си пуснат ТЕЦ вътре а га ги и скаутите не могат се изходят в снега тръгнаки на преход!
  • 9 АйдеМоляВи

    23 0 Отговор
    Айде моля ви, могат по 5 лв. кафе да пият по Витошка всеки ден ... и да купуват вафли на тройни цени, сега цената определяща. Хората са прави - поддържаш сграда на -20 ... и не може със същите разходи като павилионче на спирка да минат хората. Ако искат - да ги направят държавни и държавата да се грижи за хижата, тогава цените на продуктите ще е като във всеки магазин.
  • 10 скъперника

    19 3 Отговор
    Лигльовци, като знаят, че няма топла вода, како пак тръсят в хижата на връщане?
  • 11 някой

    13 4 Отговор
    Арменец ли прочетох?От "Ерменец" чакай истина.
  • 12 ГостО

    2 10 Отговор
    Българска идилия!Аз това ще мнадуватр цените и ще чакате туристи...всевишния заобикалят, освен да ви препикаят друго не търсят!
  • 13 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    23 3 Отговор
    Типичния ганьо дето гледа и смята парите на другия как така колата била 4 пари 😂😂😂😂 ами ей така кат не ти отърва ходи и си земи от кауфланда и си носи хижарите с тези пари се издържат да има и топлина и ток и те да живеят и така насетне гориво за колите дето се обслужват хижите ......ганьо е проклет клиент и нежелан клиент щото прави само мизерий и се някои му е длъжен и тои все има право на всичко
  • 14 onq s konq

    13 10 Отговор
    БургаСлиян...От известно време като чуя за арменец и си представям арменските плюещи кобри Кеворкян и Бабикян,за които всичко българско е "тотално сбъркано" и подлежи на незабавна дезинтеграция на атоми и електрони...от най-малките при това!Колкото до конкретния случай-Запазила ли си е ПРЕДВАРИТЕЛНО места въпросната "група",или се отбива "пътьом НА КЪСМЕТ?И й се казва от управитела че хижата НЕ РАБОТИ,ама...влизали излизали хора"?!Е как по-културно да им се откаже достъп-да излезе с пушката ли срещу тях искат?А е достатъчен САМО ЕДИН ПОГЛЕД на Управитела върху групата за да прецени че само ще си притесни обитаващите в момента ПЛАТЕЖАСПОСОБНИ КЛИЕНТИ ,вкарвайки въпросните помияри които само ще се "постоплят",ЗАЩОТО СИ НОСЯТ ХРАНА ОТ ВКЪЩИ и не си струва да им чисти само разтопения сняг по пода от обувките им!
  • 15 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 2 Отговор
    Тея де качват еверест се на течаща вода серат и на хижа се греят и за 2 евро кола пият на върха 😂😂😂😂
  • 16 Кат не правиш оборот се махаи

    11 8 Отговор
    Аз да съм ше ви полея с вода и ше ви изгоня от хижата да мрете вънка псета долни
  • 17 Густо Майна

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "Бобения Джо":

    Никой не иска "30 ст."! Иска нормални условия на нормални цени, за хижи с прокарана пътна и енергийна инфраструктура!!! Цените на Вихрен и Мусала са чиста проба върло печалбарство, при това с отвратително, високомерно отношение - перманентно към всеки!

    Коментиран от #19

  • 18 стефчо

    10 1 Отговор
    хижа "Рай" е класика в жанра,най -добрата хижа и там стават най-яките купони вечер. Бил съм 5 пъти и въпреки големия преход,пак ще отида !
  • 19 Бобения Джо

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Густо Майна":

    Продължавай да си искаш хижарите не са виновни че няма, ти разправяш ли се с продавачката на хляб в магазина че е станал 2лв.кг?
  • 20 Guðmundsson

    9 4 Отговор
    И хижарите са нагли понякога. Аз веднъж в една хижа бях хем нощувахме, хем поръчваме и ни искаха по 20 стотинки за салфетка.
  • 21 коментатор

    12 2 Отговор
    Отдавна отмина времето когато всичко се правеше на бригадирски и доброволни начала,с помоща на държавата ! Сега всичко е пари ,и се прави с много пари ! А пари нЯма !
  • 22 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    Объркали сте се нещо. Тоя Бургазлиян е пратен от Кеворкян да проучи дали има работа за Халваджиян.
  • 23 бял

    8 1 Отговор
    Каквито туристите,такива и хижите
  • 24 Клиента винаги е прав...........

    7 2 Отговор
    На хижаря като не му изнася да си намери друга работа.
  • 25 Помнящ

    8 1 Отговор
    От край време по хижите се предлага топъл чай ,кафе , боб или леща чорба , даже и скаричка ! Този нагъл Калъф Мукавян за какво отравяне говори ?!
  • 26 Ермени

    6 7 Отговор
    ХИЖА БЕЗ ТОПЛА ВОДА ,АКО БЕШЕ В НЯКОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА ЖИЖАТА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАКЛЮЧЕНА .
  • 27 ГостЪ

    1 0 Отговор
    А на снимката Рилски езера.
  • 28 Стоян

    4 2 Отговор
    По ТВ показаха мокета-разпран,влезли в хижата със снегоходките.
  • 29 Антон

    5 0 Отговор
    Да се покажат на снимка тези туристи! Да ги видим как излгеждат. Аман от чужденци убитаци, да си ходи некаде другаде. Когато отиваш на гости ще се съобразяваш със стопаните а не да правиш скандал че нямала течаща вода на минус -20. А тия нали все еко го дават, кво толкова че ше се облекчат навън. Айде у лево с чужденците измекяри.
  • 30 Повръщащия

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Густо Майна":

    В Рила и Пирин свястни хижари няма.
    Там туриста е ходеща пачка с банкноти. Ако не вади и не дава пари е нормално да го гонят.
  • 31 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Саркис Бургазлиян - спрях да чета след това...арменско л*йно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове