Last news in Fakti

19 Април, 2012 07:05 709 0

Бойко Борисов се среща с премиера на Молдова

  • молдова

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Република Молдова Владимир Филат, който пристига на официално посещение в България. Срещата между двамата премиери и ръководените от тях делегации ще се състои в сградата на Министерския съвет. Основна тема на разговорите ще бъде развитието на двустранните отношения между България и Молдова и задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество, съобщиха от пресслужбата на правителството.

В българската делегация участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Водената от г-н Филат делегация включва Юрие Лянка, заместник министър-председател и министър на външните работи и европейската интеграция, Василие Бумаков, министър на селското стопанство и хранителната промишленост, Лоретта Хандрабура, заместник-министър на образованието и Октавиан Калмък, заместник-министър на икономиката.

Предвижда се след края на разговорите да се подпише споразумение за сътрудничество при бедствия и да се проведе съвместна пресконференция на Борисов и Филат.

В програмата на визитата са включени срещи на министър-председателя на Молдова с президента Росен Плевнелиев и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Премиерът Владимир Филат и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открият българо-молдовски икономически форум, който ще се проведе в столичния хотел «Шератон», на 19 април 2012г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА