Last news in Fakti

19 Април, 2012 11:55 844 1

Подкрепяме Молдова за ЕС

  • молдова-
  • бойко борисов-
  • владимир филат
Подкрепяме Молдова за ЕС - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Молдова много уверено върви по пътя на европейската интеграция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция с молдовския си колега Владимир Филат.

Молдова безспорно има подкрепа от България и в Европейската народна партия и в Европейския съвет и, разбира се, това, което самата Молдова е постигнала през този период. Те свалиха бюджетния си дефицит на 2,4 % от едни доста по-високи нива, каза Борисов.

Той изрази надежда цялото общество на Молдова ще подкрепя премиера в стремежа му да отведе Молдова в голямото европейско семейство.

Искам да благодаря на премиера за това, което се прави в Тараклия, за това, че пое ангажиментът Тараклийският университет да стане регионален, отбеляза Бойко Борисов.

През май започва изграждането на интерконекторната газова връзка с Румъния. Интерконекторът, който строят Румъния с Молдова, също ще бъде връзка. Всички ние работим много активно за интерконектора с Турция. С подкрепата на ЕК се надявам да постигнем желаната дисерфикация с много страни от региона, посочи Борисов по отношение на диверсификацията на газовите доставки.

Молдова не плаща мита през свободните си зони, в Тараклия има две свободни зони, следователно български полуфабрикати могат да се дообработват в Молдова - каза българският премиер.

Туристите между България Молдова са се увеличили два пъти. Двете страни ще си сътрудничат в справянето с последствията от природните бедствия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 той

    0 0 Отговор
    аз съм против тази подкрепа