Last news in Fakti

19 Април, 2012 13:48 687 0

Три милиона лева за избягване на дублиращи се функции в държавната администрация

  • опак-
  • администрация

Общо три милиона лева могат да бъдат предоставени по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) за по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции в централните администрации.

Приключи срокът за обществено обсъждане на Насоките за кандидатстване по процедура по подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/1.1-05. От днес до 19 юни централните администрации могат да кандидатстват с проекти от 50 000 до 300 000 лева за оптимизиране на работата си.

Крайната цел е подобряване на обслужването и удовлетвореността на потребителите на услуги; идентифициране на начини за намаляване на разходите; намаляване на размера и обхвата на структурите на публичната администрация; идентифициране на функции и услуги, които могат да бъдат децентрализирани или премахнати; осигуряване на по-висока ефикасност в дейността на държавната администрация.

Управляващият орган на ОПАК ще организира информационен ден по процедурата на 23 май 2012 г., 10.00 ч., гр. София, х-л „Шератон“, зала „Роял“. Кандидатите могат да задават въпроси по процедурата най-късно до 30 май, сряда. Срокът за отговор от страна на ОПАК е 11 юни, понеделник. Въпроси могат да се задават във форума на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg, по факс: (+ 359 2) 9859 55 02, или по електронна поща: [email protected].

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА