Last news in Fakti

26 Март, 2019 11:41 5 052 39

Съпругата на Лозан Панов с рекордно евтин апартамент от "Артекс"

  • апартамент-
  • артекс

В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат.

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов – Елисавета, се оказа безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от натрупалата популярност в последната седмица строителна компания „Артекс“.

Това пише в свое разследване по темата за евтините апартаменти „Правен свят“

От справка в Имотния регистър става ясно, че на 10 април 2013 г. „Артекс Инженеринг“ продава на „Ганева 2000“ ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг“ № 32 в елитния столичен квартал „Изгрев“.

В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат. Проверка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в кв. „Изгрев“ през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че ако Елисавета Панова е трябвало да придобие апартамента и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, то реалната стойност на имота щеше да достигне 232 531 евро или 455 761 лв., вместо платените 93 000 лв.

От публикуваните през годините отчети на „Ганева 2000“ ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е съпругата на съдия № 1, става ясно, че сумата за придобиването на толкова солиден имот е била налична във фирмената сметка. Финансовите отчети на дружеството обаче сочат, че ако трябваше да купи на реалните цени апартамента и гаражите, Елисавета Панова (по първи съпруг Ганева-бел.ред.) не би могла да го направи, просто защото фирмата ѝ, поне по документи, не е разполагала с такъв паричен ресурс.

Жената на Лозан Панов купува своя имот от „Артекс“ в луксозна сграда, намираща се само на десетина метра от горната част на Борисовата градина, в някогашния жилищен комплекс „Червена звезда“, сега квартал „Изгрев“.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда „Елемаг Дипломат“ на едноименната улица. За високия ценови клас на имота говори и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2014 г. с Грамота за високо оценена номинация. „Името на сградата напомня нещо специфично за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на района се дължи и на взискателните клиенти“, изтъкват предимствата на имота от строителната компания.

Междувременно се оказа, че и новият и.д. министър на правосъдието - Десислава Ахладова си е взела евтин апартамент в София. Това става през 2007 г. , когато Ахладова е зам.-шеф на Районен съд - Перник. Тя си купува имот в София само два пъти по-евтино от пазарните цени, съобщава Бивол.

Припомняме, че заради скандалите с евтини имоти от фирма „Артекс“ оставки подадоха правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. С имоти под пазарната цена се оказаха още Цветан Цветанов и Вежди Рашидов от ГЕРБ, зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков и депутатите от БСП Корнелия Нинова, Жельо Бойчев и Валери Жаблянов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    35 3 Отговор
    Оставка
  • 2 Знаем

    47 9 Отговор
    Тия гадове са притиснали АРТЕКС да им даде апартаментите за без пари , рекет

    Коментиран от #5, #12

  • 3 Срам за народа

    34 1 Отговор
    Крадци мръсни и долни сте вие !!!! Само за оставки ставате !!!
  • 4 Факт

    37 0 Отговор
    Ясно е какво е ! Търговия с власт и влияние
  • 5 знаем и още

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Знаем":

    ... или пък властта е компенсирала фирмата с други услуги - търговия с власт му се вика
  • 6 Киро

    28 1 Отговор
    мафията си има държава
  • 7 Ясно

    32 1 Отговор
    Поправки в закона И опа 10 човека от герб с апартаменти ..... Ясно е как е станало !
  • 8 OoO

    25 0 Отговор
    Oоо ще има още двама депутати хванали промоцията !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хайл

    20 2 Отговор
    За тези пари цяло село в северозапада ще купи....
  • 11 Строителя промо

    24 1 Отговор
    За нашите приятели от ГЕРБ има промо цени ;)
    5 квадратни метра на цената на 1 един ;)))))
  • 12 Бачо Киро

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Знаем":

    Не бой се, Артекс не са останали ощетени... Закончета, чадъри... Всичко е точно...
  • 13 Бай Иван

    21 1 Отговор
    Корупция...Моля всички журналисти, използвайте правилното в случая наименование за случващото се, а именно КОРУПЦИЯ по Висшите етажи на властта.
  • 14 Хахаха

    26 6 Отговор
    Факторе, я направете справка кога Лозан Панов сключва брак с таз Елисавета ?
    Да не би да е 2016 А?

    Това е образец за фалшива новина !!!
    Засрамете се, БЕ !!!

    Коментиран от #28

  • 15 866

    4 8 Отговор
    Ето така се перат пари и се спестяват данъци законно.Убеден съм че полвината който реват в нета са копували недвижимост по данъчна оценка а другата половина ще го направят ако могат.Всички се мъчим да крадем кой колкото може така че недейте да мислите че някой се интересува ол лицемерният ви плач.Ако искаш нещо иди и си го вземи
  • 16 Bubbles

    9 0 Отговор
    В клозета всичко е далавера!
  • 17 К.К.

    9 0 Отговор
    Да не си е купила апартамент в кв. Изгрев в Радомир.
  • 18 Госあ

    12 0 Отговор
    Пфууу идилия ! И после чакайте правосъдие...а като се замисля само,един френски министър беше осъден на 3 години затвор,а жена му на 2 заради укриване на данъци.... присъдата била толкова тежка заради уронване на престижа на държавните институции..
  • 19 Монтреал

    15 0 Отговор
    Независимо разследване от ЕС на всички корумпирани политици, без изключение
  • 20 Citizen X

    10 0 Отговор
    Апартаментите ще станат по-евтини от сламени колиби.
  • 21 Госあ

    10 0 Отговор
    Ясно е че ламята е двуглава,и трябва все отнякъде да се започне. Както винаги съм писал, правосъдието е по важната глава. И както и от ЕС непрекъснато ни повтарят впрочем.
  • 22 Моля?

    1 3 Отговор
    Кое е фалшивото бе, охльо?
  • 23 Корупция

    8 0 Отговор
    Взе да става страшно. Къде живеем?
  • 24 Не ми се мисли

    5 1 Отговор
    Колко още ще има. Всеки ден все нови бе направо да не се уреждат с тях че ще бъдат убити. Кой ще ги защитава? Кой? След като са бивши политици? Парламента? Те за това ли не щат да дават оставки и да си живеят спокойно като Иван Костов в имотите си? Е затова не трябва да има политика. А военно положение. Това е. Защо джихадистите са богати арабите са богати и там си Турция и Иран? Защото те са собственици на петрола. А ние тук нямаме нищо. Само крадци , продажници , нахалници , нагли политици като Цецка и другите а бе ние се разпадаме. Нз може и още да напускат България. Нека политиците да си останат сами в апартаментите си и с джихадистите.
  • 25 Eee

    6 1 Отговор
    Нищо необичайно,платила е по реални цени.
  • 26 Йехова

    6 2 Отговор
    Оставки летят, а Боко едвам удържа срутването на Герберския храм на корупцията, държавен пестицид срещу гражданите.
    Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал молбата си за напускане на поста в Министерския съвет във вторник сутрин
  • 27 роуч

    7 2 Отговор
    Хоставка Бастуни !
  • 28 111111

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Нищо фалшиво няма - написали са че съпругата на Панов си е закупила евтино жилище. Никъде не е посочено че е било по време на брака с Панов. А че му е съпруга мисля че няма какво да се спори - такава е.

    Коментиран от #35

  • 29 Пешо

    10 1 Отговор
    Ако се публикува списък на власт имащите, които не са си взели апартаменти на безценица ще е твърде къс.
  • 30 свободна америка

    2 1 Отговор
    Стига толкова по въпроса, другарят най-отговорно ще обещае да се възмути и изчерви. Пишете пак за Цветанов.
  • 31 7777

    6 1 Отговор
    Добър вечер уважаеми зрители, спите ли, поздравявам майките на нашите ръководители, на корумпираните министри, съдии и техните заместници.............
    То беше ясно, че при тази чудовщна корупция събралите се пари трябва да избият на някъде я в имоти, ценности или в луксозен живот.
  • 32 старото

    8 1 Отговор
    а вървете да съдите СЪДИЯТА сега !!!
  • 33 малки пенсии

    5 0 Отговор
    От колко ДДС е лишен бюджета при тези сделки?
  • 34 Диамантената ръка

    10 0 Отговор
    Никой не е купил ефтино, крият истинската цена, щото не могат да докажат произход на парите, а и спестяват такси и местен данък при покупката.
  • 35 222222

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "111111":

    “Апартаментът на Панови” - фалшиво, не е на Панови а на фирмата на съпругата му.
  • 36 Хойчо

    2 1 Отговор
    Снощи се запознах с една кака и отидохме у тях, преди да започнем я накарах да ми покаже нотариалния акт за да се уверя че е вписана реалната цена.
  • 37 BG citizen

    1 1 Отговор
    Всички до стената и с камъни да се замерят.
  • 38 Мирослав

    1 0 Отговор
    Абсолютно фалшива новина. "Публикувано във факти.бг: Това пише в свое разследване по темата за евтините апартаменти „Правен свят“. От своя страна Правен свят се позовават за тази новина на сайт на име невести. Те на накой друг и накрая правят кръгче. А цялата фейк новина е сътворена в лабораториите на някой си курпулентен бизнесмен с наднормено тегло.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове