Last news in Fakti

20 Април, 2012 19:06 1 024 1

Финансови нередности открити в разузнаването ни

  • нрс-
  • кирчо киров-
  • разузнаване

Президентът Росен Плевнелиев потвърди за финансови несъответствия в Национална разузнавателна служба (НРС), след като се е запознал с доклад, адресиран до него. Това той заяви след словото си на тържествената церемония във Военната академия "Г.С. Раковски" по случай 100 години от нейното създаване.

Бяха направени регулярни проверки от компетентните институции на НРС, продължи държавният глава. С влизането в длъжност на ген. Драгомир Димитров той също осъществи няколко проверки и подкрепи усилията на проверяващите органи, посочи Плевнелиев. Запознат съм с доклада, с неговото съдържание, адресирах го и до министър-председателя и съм преценил, че той трябва да бъде изпратен до прокуратурата, отбеляза президентът. Той заяви, че няма право да дава конкретни данни за нарушения, но уточни, че те са по-скоро от финансово естество, свързани са с правилата и начина, по който са отчетени средствата.

Тези проверки са документирани и президентът лично е бил изненадан от констатациите в доклада. Затова той заяви, че е мотивиран да се създадат бързи закони, които да регламентират дейността на НСО и НРС. Тези институции трябва да работят по правила, да имат закони, за да сме сигурни, че се прилагат добрите практики за осчетоводяване, за управление на финансови средства и за начини, по които се работи с информация, каза Росен Плевнелиев.

По никакъв начин не искам да опетня името на когото и да било, включително и на бившия началник на НРС ген. Кирчо Киров, но има много въпроси, на които трябва да се дадат отговори и то пред компетентните органи, допълни държавният глава.

Преди ден бившият директор на службата ген. Кирчо Киров беше освободен от премиера Бойко Борисов като негов съветник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тапака

    0 0 Отговор
    РОСЕНЧО ГЕНЕРАЛА ОЩЕ НЕ Е КАЗАЛ ДРЪЖ ,А ТИ СКАЧАШ НА УМРЯЛОТО КУЧЕ,БРАВО ДОБРО КУЧЕ