Last news in Fakti

21 Април, 2012 13:47 1 012 3

Георги Първанов: Яневизация на държавата

  • кирчо киров
Георги Първанов: Яневизация на държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов е поискал публично опровержение на информациите, които се появиха, че пари на Националната разузнавателна служба (НРС) са били използвани за различни цели при неговия мандат.

Преди два дни, след като премиерът Бойко Борисов освободи своя заместник - бившия шеф на НРС Кирчо Киров, лидерът на РЗС Яне Янев съобщи, че е установено как със служебните пари на разузнаването са купувани ловни приспособления и скъпоструващи пушки.

Бившият президент заяви, че е разговарял с новия екип на разузнавателната служба и с представители на президентството, след което е станало ясно, че в доклада, изпратен за нарушения в прокуратурата, не фигурира негово име, нито на хората от институцията, предаде БНР.

Първанов дори определи тези информации като "партенка". "Ако в службата има финансови нарушения, нека да бъдат разследвани", категоричен бе той и коментира, че президентът не се занимава с финансите на която и да е служба.

"Очевидно някой много го е страх от мен. Процесът на яневизация продължава. Ако доскоро казвах, че ГЕРБ се яневизира, сега имам усещането, че се яневизира държавата. Това е пълен разпад на държавност. Излиза един човек като този, който е в състояние по най-пошлия, по най-лъжливия начин да хвърля подобни димки – защото това е неговият стил. Това е част от една кампания, която върви срещу мен, която е кампания от различни страни”, аргументира се Георги Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    0 0 Отговор
    Яневизацияяяяяяя........ Гадно наистина. Добре че първанизацията свърши.
  • 2 12345678

    0 0 Отговор
    po dobre parvanizacia
  • 3 МММ

    0 0 Отговор
    Чудя се как след всички кирливи ризи които им изкараха на БСП те все още имат ОЧИ да излязат пред медиите и да говорят за това КАК ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА???
    Дано днес сте гледали ФАКТОРА - Кошлуков.