Last news in Fakti

21 Април, 2012 12:44 1 100 0

Сигнал в прокуратурата за ген. Кирчо Киров

  • кирчо киров-
  • нрс-
  • разузнаване-
  • финанси

В деловодството на Главния прокурор постъпи сигнална записка от директора на Националната разузнавателна служба, вчера, 20 април 2012г. в късния следобед, съобщават от прокуратурата.

Записката съдържа твърдения за нарушения на финансовата дисциплина в службата на значителна стойност. Сигналната записка е изпратена на компетентната прокуратура. В материала не се съдържа информация за лица и институции извън Националната разузнавателна служба.

След речта си във Военната академия президентът Росен Плевнелиев потвърди за финансови несъответствия в Национална разузнавателна служба (НРС), след като се е запознал с доклад, адресиран до него. Бяха направени регулярни проверки от компетентните институции на НРС, заяви държавният глава. С влизането в длъжност на ген. Драгомир Димитров той също осъществи няколко проверки и подкрепи усилията на проверяващите органи, посочи вчера Плевнелиев.

Той добави, че е запознат с доклада, с неговото съдържание, адресирал го е и до министър-председателя и е преценил, че той трябва да бъде изпратен и до прокуратурата. Президентът вчера заяви, че няма право да дава конкретни данни за нарушения, но уточни, че те са по-скоро от финансово естество, свързани са с правилата и начина, по който са отчетени средствата.

Тези проверки са документирани и президентът лично е бил изненадан от констатациите в доклада. Затова той заяви, че е мотивиран да се създадат бързи закони, които да регламентират дейността на НСО и НРС. Тези институции трябва да работят по правила, да имат закони, за да сме сигурни, че се прилагат добрите практики за осчетоводяване, за управление на финансови средства и за начини, по които се работи с информация, каза Росен Плевнелиев.

По никакъв начин не искам да опетня името на когото и да било, включително и на бившия началник на НРС ген. Кирчо Киров, но има много въпроси, на които трябва да се дадат отговори и то пред компетентните органи, допълни държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА