Last news in Fakti

21 Април, 2012 13:36 1 261 0

Исаков: Без подаръци! Трябва да платите за Белене

  • юрий исаков-
  • русия-
  • аец белене
Исаков: Без подаръци! Трябва да платите за Белене - 1
Снимка: БГНЕС

Не очаквам някакви подаръци. Много се съмнявам Русия да се занимава с благотворителност в чист вид.

Живеем в сериозен свят, в свят на сериозна конкуренция и конкретни търговски задължения. В духа на добрите отношения е редно да бъдат изчистени нещата около взаимните сметки за Белене. Така Н.Пр. Юрий Исаков, посланик на Русия у нас, коментира пред обзорното политическо предаване „Седмицата“ по радио „Дарик“ решението на българското правителство за спирането на строежа на АЕЦ „Белене“ и претенциите за неустойки на руската страна около проекта.

"Не смятам, че въпросът за Белене в широкия контекст на сътрудничеството между нашите държави в атомната енергетика е затворен. За самата площадка на Белене има сериозни идеи от българската страна за построяване там на паро - газова централа. Самият проект на централа Белене е сертифициран, той е жив проект, той е сертифициран от Европейския съюз", заяви още той. "Този продукт, който ние предлагаме, е продукт с високи конкурентни свойства и за този продукт винаги ще се намери купувач", категоричен беше той.

Посланик Исаков посочи още, че в Русия е създадена специална работна група по енергетика, която има за цел да проследи целия "спектър на перспективите на нашето сътрудничество с акцент върху перспективите на разкриването на потенциала на ядрената енергетика". "Тук трябва да се говори и за проекта "Южен поток", който се реализира сега и има твърда договореност преди 15 ноември да бъде взето инвестиционно решение от страна на българското правителство и през декември да се започне строителството", отбеляза още руският посланик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА