Last news in Fakti

4 Април, 2019 13:41 1 624 11

Нинова: Внасяме подписи в НС за отстраняване на Пламен Георгиев и заместника му

  • кпконпи-
  • апартамент

Борисов спаси от отговорност председателя на КПКОНПИ

Нинова: Внасяме подписи в НС за отстраняване на Пламен Георгиев и заместника му - 1

"Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до приключване на проверката." Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ, от опит се знае, че тези проверки продължават месеци, дори години. "Това е начин да се замете случаят, да се забрави от обществото и той да се върне на бял кон някой ден. Ние категорично не приемаме това решение", отсече Нинова.

"Преди дни поискахме оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той не я подава. Затова днес събрахме ръководството на ПГ на "БСП за България", разговаряхме с нашите депутати и внасяме подписи в парламента с искане за отстраняване на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ", каза Корнелия Нинова. Тя поясни, че БСП иска и отстраняване на заместника му, за когото също излязоха данни за имотни неуредици в декларациите.

Нинова припомни, че Пламен Георгиев беше избран от новата управляваща коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП и ВОЛЯ. "Ние бяхме против неговия избор, както и против закона и начина, по който беше създадена комисията", каза председателят на БСП. Тя припомни, че левицата внесе свой закон с различна философия, но той беше отхвърлен. "Отстраняването на ръководството на КПКОНПИ няма да реши по същество проблема, защото няма как управляващите, които и да са те, да си избират тези, които ще ги проверяват. Резултатът от такова решение е ясен - никога няма да има докрай борба с корупцията по високите етажи на властта, защото са взаимно зависими и обвързани", категорична бе Нинова.

По думите ѝ на КСНС при държавния глава тя ще предложи 3 - 4 конкретни и различни мерки за истинска борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Там, по реакцията на другите партийни лидери ще разберем- има ли воля наистина да се справим с този проблем или ще продължат да имитират борба с корупцията. Защото е странно, че човекът, който предложи Пламен Георгиев в парламента, днес става министър на правосъдието", заключи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , Корнелия Импексова, заслужилият Мултак подлога на всеки на върха , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 2 бббббб

    7 1 Отговор
    По време на проверка по-закон не се позволява излизането в отпуск защото лицето не може да бъде отстранено или уволнено при доказване на вина за извършено нарушение или престъпление.Също така може след отпуската да излезе в дългосрочен болничен по някаква измислена причина и пак да отложи уволнението си.С две думи Тиквата извършва съвсем умишлено закононарушение до потулване на случая.
  • 3 скъперника

    3 5 Отговор
    Първо основна ревизия на вносителите и ако са чисти тогава да внасят каквото щат, че ни омръзна най-корумпираните да се гаврят с държавата. А Борисов да се държи мъжки и да не сменя читавите хора като носни кърпички, че скоро и те ще свършат.

    Коментиран от #4

  • 4 Гаргамел

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "скъперника":

    Я ни кажи кои са читавите???? А иначе за пръв път съм съгласен с курнела

    Коментиран от #5, #8

  • 5 скъперника

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гаргамел":

    По делата ще ги познаеш, и по враговете им.
  • 6 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    БРАТЯ БЪЛГАРИ ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ЛИЦАТА НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПАРТОКРАТСКАТА С.ГАН НА БКП С МИЛИОНИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА И ДНЕС НА ВЪРХА НА Бее.Си.Пи !?!? БРАТЯ И СЕСТРИ МОИ ПЕРНИЧАНИ -КОЙ СЪСИПА ЦИМЕНТОВИЯ ЗАВОД;"ЧЕРВЕНА МОГИЛА"; СТОМАНА ;КАМЕД -ДА КОСТОВ - НО ЗММ"СТРУМА" И З"КРАКРА" И...!!! СМЪРТ НА НИНОВИТЕ "ТС БАНКОВЧИИ" И "ДОБРУЖАНСКО БАНКОВЧИИ" И" ВЕНЦИ ЙОСИФОВЦИ" !?!?!?
  • 7 Гост

    4 0 Отговор
    След края на Испанската гражданска война 1936/39 испанската полиция започва да разпитва пленените комунисти. Те така упорито отричали очевидни факти - както всички комунисти по света, така казвали на черното бяло, че полицията поканила за консултации проф. Антонио Валиехо Нагера /1889-1960/, бащата на испанската психиатрия, преподавател в Мадридския медицински университет. В продължение на година провел стотици беседи с пленените интербригадисти, затворени в манастира "Сан Педро де Кардена" до Бургос и представил заключението си: "Комунизмът не е идеология, а вид психическо заболяване".
  • 8 скъперника

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гаргамел":

    Ти май от притеснение забрави да ми сложиш (-), успокой се бе, човек, не съм казал, че си от читавите, Йончева и бандата и няма да те вземат на мушка.

    Коментиран от #9

  • 9 Гаргамел

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "скъперника":

    пии си редовно хапчетата пубер
  • 10 onq s konq

    5 0 Отговор
    Нинова ще внася подписи в НС.Нормално е очакването й да бъде включена ТЕМА в дневния ред/неясно кога в неопределеното бъдеще/ и подписите да хванат "дикиш".Следва обаче ГЛАСУВАНЕ по въпроса с "ДА" и "ПРОТИВ".А КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА,СЛЕД КАТО БСП СА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА?Ще благоволят ли да влязат,или ще гласуват ДИСТАНЦИОННО?А ако вотът не е в тяхна полза-ЩЕ ПРИЗНАЯТ ЛИ РЕЗУЛТАТА?Ах Нинова,Нинова...купувай бързо едно апарто на "занижени цени" ДОКАТО МОЖЕШ,щото МАНДАЛОТО НА УПРАВЛЕНСКАТА ТИ ДЕЙНОСТ ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ПАДНЕ:)
  • 11 Как така ??????

    4 0 Отговор
    НЕ ОСТАНАХА МУТРИ, КОИТО ДА УМЕЯТ ДА ЧЕТАТ . С кой ще ги сменят ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове