Last news in Fakti

5 Април, 2019 08:12 6 917 66

Стабилно е състоянието на прострелялата се курсантка от Велико Търново

  • курсантка-
  • велико търново-
  • болница

Тя се наранила, докато почиствала автомата си "Калашников", случаят се разследва

Стабилно е състоянието на прострелялата се курсантка от Велико Търново - 1

Стабилно е състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства оръжието си в Националния военен университет. Това каза пред bTV бригаден ген. Пламен Богданов, началник, Национален военен университет "Васил Левски".

Младата жена е приета в болницата във Велико Търново и вчера е имало моменти, в които животът ѝ е бил застрашен. Тя се е наранила, докато е почиствала автомата си „Калашников”.

Ранена е в областта на гърдите, но не са засегнати нито сърцето, нито важни артерии, каза ген. Богданов. Той поясни, че на мястото на инцидента е имало и други хора, но не коментира дали има и друга версия освен самопрострелване.

Богданов обясни обаче, че са изключително редки случаите на инциденти при почистване на оръжие и уточни, че курсантката е на 20 години, справя се много добре и дори е назначена за командир на отделение в нейния взвод.

При инцидент на 4 април, около 19.36 ч. е пострадала младши сержант М. М. Н. от Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. Това съобщиха от военното министерство. При почистване на зачисленото ѝ оръжие автомат „Калашников” курсантката се прострелва в областта на гърдите. Пострадалото момиче е транспортирано незабавно с линейка в отделение „Спешна помощ” на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” в града. Тя се обучава във факултет „Общовойскови” на НВУ „Васил Левски” от август 2017 г.

По случая се води следствие от военноокръжна прокуратура и военна полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Татко ти

    64 8 Отговор
    Всичката ни такава,каквато държавата,такава и армията дето я няма.
  • 3 дддд

    80 1 Отговор
    Преди да се вкара оръжието в помещението не се ли проверяваше на специализирано за това място??

    Коментиран от #6

  • 4 гого

    50 13 Отговор
    Какво търсят жени в армията???

    Коментиран от #7, #34, #36, #57

  • 5 Garrincha

    81 0 Отговор
    Рейнджендърите ни ги бият пакистанци, куРсантките се прострелват докато чистят заредено оръжие … кой идиот, по дяволите, чисти заредено оръжие ?!?!??! Обикновени ОХР-та бяхме и никога не съм чистил заредено оръжие, да не говорим, че първо разглобявахме автоматите основно … и никога, ама никога не позволявахме някой да насочва оръжие към друг, па било и разглобено !!!
  • 6 Plovdiv

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "дддд":

    Правилно използваш минало време...
  • 7 Boxer

    69 4 Отговор

    До коментар #4 от "гого":

    ЕвроАтлантически ценности : мъжете ги правим на гейове, жените на мъже, а децата на джендърчета...
  • 8 Шушо

    30 4 Отговор
    Няма мъже,жените тръгнаха в армията...
  • 9 ефрейтор

    70 0 Отговор
    Има нещо гнило в цялата история. Който е ходил в казармата знае какви са мерките за безопасност при боравене и почистване на автомата. Пълнител с бойни патрони се дава само непосредствено преди учение или преди въоръжен наряд. През останалото време боеприпасите стоят в заключен и запечатан шкаф. Преди всяка друга манипулация с автомата се проверява минимум два пъти да няма зареден патрон в цевта.

    Коментиран от #11

  • 10 коментатор

    42 4 Отговор
    Това е много нелепо ! Няма вече качествени и професионални военнослужещи ! Няма сериозна подготовка ! Няма контрол ! Пълна анархия и пародия на войници !
  • 11 антрашпиц

    6 15 Отговор

    До коментар #9 от "ефрейтор":

    Аве пич,ти не си ли прибирал патрони от стрелба...

    Коментиран от #19, #43

  • 12 Batushka

    22 3 Отговор
    Анархия и глупост!
  • 13 Булшитс

    18 6 Отговор
    Поредните некадърни хрантутници
  • 14 Луд

    37 1 Отговор
    Има два варианта.
    1.Била е на стрелби останал и е един патрон ,тя не е разбрала както и ръководителя на стрелбите.Не е направена проверка още на огнения рубеж,както и преди тръгване от стрелбището.Чукчето е останало взведено, а АК е бил на предпазетел.Почва да го чисти без да го разглоби което е глупост и произвежда изстрел. Тук пак са 2 варианта обръща го към себе си и произвежда изстрел, но не вярвам да беше оживяла.Другия вариант е изстрел,рикошет и вече с намалена кинетична енергия куршума я поразява и има повече шанс.
    2.Някой нарочно е сложил куршума без пълнител и пак оставя чукчата взведено.Което не ми се вярва ,но все пак знае ли човек.
    И в двата варианта с АК опасности е по-голяма за околните.Много рядко цевта сочи към гърдите ти освен при почистване на цевта ,но тогава АК е разглобен.Остава и варианта друг да го е направил.
    СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ.
    Изстрел от упор и е жива ,Ангела -хранител е светец.

    Коментиран от #21, #37

  • 15 ДЖЕКИ

    22 1 Отговор
    ТРЯБВАЛО Е ДА ПРОВЕРИ ИМАЛО ЛИ Е ПАТРОН В ЦЕВТА.......МИГ НЕВНИМАНИЕ И.....ПАДАШ В КЕРЕЧА.......ДАНО СЕ ОПРАВИ ПО-СКОРО.....
  • 16 Исмаил

    20 1 Отговор
    Справя се много добре. Почиства автомата с патрон в затвора
  • 17 Мосак фонсека

    16 5 Отговор
    Тя кат не е пуснала някоя атомна бомба пак бива.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Прибираш си патрони от стрелбата и после те прибира онзи отгоре.
  • 20 рамбо трета кръв

    25 7 Отговор
    Много са ми смешни жените войнички, особено във военни дрехи, обикновено са ниски, дебели и с тия кубинки са пълни карикатури, като излезли от комикс.
    Сигурно ги наемат в казармата да ги плющи командния състав, те за друго явно не стават, заради дупките ги взимат.

    Коментиран от #66

  • 21 Гост

    34 1 Отговор

    До коментар #14 от "Луд":

    По принцип по наше време никой не си тръгваше от стрелби докато не излязат точния брой гилзи. За това няма как да е останал патрон без никой да е разбрал. При караул беше същото - никой не си тръгваше преди да излязат всичките патрони. Тези келеши най-вероятно са си играли с някой вкаран от друго място патрон и белята е налице. На нас ни набиваха постоянно в главите, че оръжие се проверява поне 5 пъти преди да натиснеш спусъка и никога не се насочва към човек, ако не си на война. Сега ще потулят случая, защото ще хвърчат глави, но ние си разсипахме сами армията с продажното политическо племе.

    Коментиран от #59

  • 22 Batushka

    11 6 Отговор
    Абе чистила го е без да го разглобява ...ръчкала е с шомпола набързо ...щот е имала час за фризьор....жена !
  • 23 Бай оф

    14 2 Отговор
    И това е армията на държавата.И сме тръгнали да се дзверим на Русия.Ще си умрат от смях.Не че полицайките са друга бира.И там дереджето е същото.Изводът е до къде я докарахме за 30 години демокрация.В ЩЗО-то при проверка на стойката курсант произведе изтрел- резултата - 3 дни арест.А за това положение -нямам думи.Армията и полицията не е място за неусъществили се другаде кадри.Ама като повечето млади избягаха- какво да правят.

    Коментиран от #25, #45

  • 24 734

    19 1 Отговор
    За да се простреляш докато си почистваш АК-то, то трябва да ти липсват елементарни навици за боревене с оръжието. Ще ми се да напиша, чена всеки може да се случи, но всеки който е служил в армияга знае, че разглабянето и последователността, на АК, ти се програмира след стотици тренировки, много преди да ти се даде достъп до амуниции.
  • 25 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бай оф":

    Избягаха защото родителите им не ги възпитава, че не трябва да изоставят родината при първата трудност. Сега са бели роби на запад без никаква ценностна система, готови да се продадат на всеки предложил им повече пари и по-лъскави играчки.
  • 26 734

    11 1 Отговор
    Има няколко операции, които, ако само една от тях се изпълни, то няма как да се простреляш - дърпането на затвора при свален пълнител, контролното натискане на спусъка, преместването на селектора... По-добре без армия.
  • 27 МАНГАЛ

    7 6 Отговор
    ПРОСТА КИФЛА ТЪПА ОВЦА
  • 28 кккй

    11 0 Отговор
    Неразумното поведение много пъти води до инциденти, независимо с какво си играе ...!!!!
  • 29 TIE X1 Advanced

    7 5 Отговор
    Цицата добре ли е, мани другото... Щот ако не е, началниците нема да са доволни.
  • 30 azаз

    18 1 Отговор
    Даам,полицията си мие очите със сълзотворен газ, военните проверяват дали им е заредено оръжието насочвайки го към тялото си (и тази била командир на взвод, представям си другите какви стожери на мисълта са), бият ги като маче У дирек под път и над път кой циганин,кой наркоман, катаджиите правят овчарски скок с палка от храстчетата за 20лв .. и после ще имаме някакво уважение към пагона... Вие сте абсолютни, безподобни некадърници и лапачи, които и това дето ви се дава не го заслужавате...
  • 31 Той

    16 0 Отговор
    Тук работата намирисва. Който не е ходил в казарма, не знае за какво става въпрос.
  • 32 Линда

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "ЕЙДРИЪН МОНК":

    Алооо, остроумния! Ти от личен опит ли изхождаш за тази ситуация? И кой ти дава право на такива коментари!!!
  • 33 При

    1 2 Отговор
    При нас даже ни разменяха оръжията на случаен принцип.
  • 34 К.р търсят

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "гого":

    Кат не моа го намери на улицата...
  • 35 Лошия

    6 1 Отговор
    Сам да се простреляш с автомат, под рамото при почистване, е невъзможно. Явно някой друг я е гръмнал. Ще разберем след разследването.
  • 36 прав си

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "гого":

    като не искат да раждат деца и се чудят как да се доказват!Тая мераклийка за служба сега ще се хвали по време на секс с белега си :Д
  • 37 да се вземе предвид че

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Луд":

    Хубавото при патрона за АК(както и при другите патрони за пушка със стандартен куршум)е че влиза като игла - поради много високата начална скорост и силно заострения куршум прави малки входни и изходни рани. Много по-кофти е да те удари пистолетен куршум, особено по-затъпен или такъв с кух връх! А иначе положението в БГ армията е просто "без коментар".......
  • 38 А,де ...

    9 0 Отговор
    Типичен случай на ''замазване'' - самопрострелял се при чистене на оръжие.
  • 39 Националист

    11 0 Отговор
    Дай Боже скоро да се възстанови! Аз обаче не съм много много за това жени да стават военни, освен по време на война. Не знам какво ги кара да стават военни. Който е служил вероятно знае какво имам в предвид.
  • 40 Шаран БГ

    8 4 Отговор
    На №25 "Гост" Много са подобни коментари. На мен повече от половината ми рода е далече...далече. Други, с половин век трудов стаж, кретат месечно ТУК, с по-малко от 300 лева. Естествено, не Ви познавам, и уважавам мнението Ви. Така мислите - така сте го написали -бъдете жив и здрав ! Само един - два въпроса - без позволение...... Колко месеца сте работили , без да Ви дадат и лев заплата ? Виждали ли сте , как изнасят от завода, където десетилетия сте работили, напълно здрави машини/стругове, фрези,бор-апарати и пр./ да " заминава " за скраб? Виждали ли сте влакова композиция натоварена с военно оборудване - гаубици, танкове, зенитни оръдия - да се товари на кораб на пристанище като скраб ? ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ДЕЦАТА СИ ГЛАДНИ ? Колко от скромните Ви левови спестявания се"изпариха" във фалирала БГ банка ? И на какво казвате : "лошо възпитание" и " първа трудност"??
    Много е лесно отстрани, когато не знаете какво е ГЛАД !!!! И аз като български гражданин от мъжки пол, преди половин век бях войник на тази държава ! На №31 " Той" Тук работата ИЗОБЩО не "намирисва"! Тя дори не мирише ! ТЯ НАПРАВО ВОНИ !!! Бриг.ген. П.Богданов говори на циганчетата от ченгене маалеси и на всички до 35 годишна възраст !?

    Коментиран от #46

  • 41 Националист

    10 0 Отговор
    Пак повтарям дай Боже да се оправи по-скоро. Обаче като се замисля доста е трудно сам да се гръмнеш с АК при почистването му. Някоя друга може да я е гръмнала по погрешка, тя като се е подготвяла да си почиства АК. Махнала е пълнителя първо, после направо е дръпнала спусъка да го изпразни от евентуален патрон, и се е оказало, че наистина е имало. Трябвало е поне да насочи Калашника надолу при натискане на спусъка. Първата грешка е, че не махнала патрона от цевта, втората е автомат никога не се насочва срещу човек освен ако не се готвиш да го застреляш. Оръжието винаги надолу или безопасно нагоре.
    Не знам вашия опит със жени, но аз познавам жени, които често бъркат ляво с дясно и ми се струва рисковано да им се дава в ръцете бойна техника.
  • 42 бббббб

    6 1 Отговор
    Тази не е ли разбрала как се обезопасява и почиства оръжие?!?!?
  • 43 Пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Нямаше как да вземаш патрони от стрелби. Търсеше се и се прибираше и последната гилза, а и ако те хванат с бойни патрони щеше да имаш проблеми - не дай Боже с ВКР - то.
  • 44 Факт

    2 2 Отговор
    От нещастна любов към калашника!
  • 45 Иван Гешев

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай оф":

    Само, че в ШЗО няма курсанти, а са школници.
  • 46 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Шаран БГ":

    А на предците ти да не им било лесно като са плащали кръвен данък и са били длъжни да хранят всеки турчин влязъл в дома им, а след това е трябвало да плащат, че си е изтъркал зъбите? Децата като са били гладни, ти сакат ли си бил, че не си запретнал ръкави да сееш и копаеш? Безродниците винаги ще си намерят оправдания, но най-грозното е да плюеш родината и да си роб на запад.
  • 47 Йозеф

    8 0 Отговор
    Как ще се простреля в областта на гърдите САМА с калашник при разглабяне и почистване? Калашника се разглабя по определен ред, сваля се пълнителя, дърпа се палеца на затвора няколко пъти на пуснат предпазител, сваля се капака, пружината, вади се газовото бутало със затвора. При всичко това автомата е с приклад към гърдите. После се маха газовата тръба от горе и полуложата. Чак тогава почва почистване на оръжието. Преди първа стрелба това упражнение с разглабяне и сглабяне на калашника се повтаря хиляди пъти, дори с вързани очи. Та как се е простреляла сама в гърдите с обърнат калашник, как? Да кажат кой малоумник я е гръмнал и да не ни занимават с приказки.
  • 48 Шаран БГ

    2 2 Отговор
    На № 46 "Гост"Имате право ! Не ме засилвайте в робството турско ! И Вие , и аз само сме слушали и чели - нищо не сме изпитали на гърба си. Защо ли има българи - удавници на "Титаник" 1912 год ?Малко трудно е да копаеш и сееш като са ти вземали земята, като инструментите и машините ти са прибрани в 1947 год и не можеш да работиш по занаята си. Да не говорим, че са ти окрадили и мизерните спестявания " банкерите "между 1990 и 2010 година!! Разбирам - най-добре е да плюеш Запада и да си роб в България ! Поне така бе преди 30 години....., Но успях да направя две къщи и да отгледам две деца !.Защо , уважаеми, не ми отговорихте поне на един въпрос ????.... Ясно , защото са без позволение .......

    Коментиран от #51

  • 49 Само да мълчи

    4 3 Отговор
    И по зле ше става женските местото им е дома на леглото с вирнати крачка след като е направила салатката ракиицата изстудена и яденето е готово и да мълчи
  • 50 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор
    Направете я веднага командир на поделение има качества😂😂😂😂😂😂😂
  • 51 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Шаран БГ":

    На кое съм роб тук, че имам къща, свобода и природа ли? Роб съм на скапания ЕС, че задължава държавата ми да отглежда цигани и престъпници. И преди робувахме на СССР и сега сме роби на ЕС. И жалко, че величаете единствено парите и нямате чест и достойнство.
  • 52 гост

    3 1 Отговор
    Че и спартана и пратили да я вземат.Колко пари ще струва на данъкоплатеца цялото упражнение заради една неука па ч а
  • 53 това е ясно

    3 1 Отговор
    На патката се дава само ``щомпол``-ла на АК 47!....

    Коментиран от #55

  • 54 НАТО ВЕЦ

    9 0 Отговор
    Служил съм на границата и дори спях със зареден с бойни патрони автомат в леглото, до главата ми. Няма човек, боравил с бойно оръжие, който да се простреля случайно по този начин. Виждал съм, самоубил се с АК. Вярвайте ми, много грозна гледка е. Трябва да си пълен дебил, за да обърнеш цевта към теб на оръжие с неотстранена рама и затвор, камо ли пък пълнител. Сменил съм няколко автомата, но самоволно спускане не съм виждал, дори при свален предпазител. Всеки граничар и кашик трябва да са го учили, как се зарежда автомата, когато скачаш от джугана или БТР-ра, а именно с удар на приклада в земята. Ако спускаше толкова лесно, сумати и народ да се е изтръшкал. В бойните поделения, след стрелби, отдельонният минаваше и проверяваше оръжието, а взводният проверяваше на отдельонните. Преди внасяне в оръжейна, оръжието се спускаше на специална стойка, срещу торби с пясък.
  • 55 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "това е ясно":

    И шомпула може да те убие, ако е поставен в цевта и спуснеш и те улучи където не трябва.
  • 56 селянин 1

    2 3 Отговор
    То с руските механики трябва да внимаваш..миналата година един военен МИ-17,закачи с опашката си,пистата в Крумово..и бум двама пилоти по смъртно ги повишиха в звание..Таа като е забравила да свали пълнителя от АК-то..направо я правят сержант.
  • 57 Клозет фекалов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гого":

    Е кого да чукат
  • 58 ОЗОЗ

    10 0 Отговор
    Хммм ... нещата не се "вързват" ако помислите ...
    Оръжие почва да се почиства след изваждане на пълнителя и провеждане на контролен изстрел , и след изваждане на затвора .
    Интересни са няколко неща ... на първо място момичето не е новобранка , а е втора година ... после , защо раната е около сърцето , което лично мен ме навява на мисълта за самоубийство или опит за убийство . Ако продължите да размишлявате , ще се досетите и за няколко вероятни причини за това ...
    Защо не се задават правилните въпроси ...

    Коментиран от #62

  • 59 Garrincha

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    И колко сме пълзяли, да търсим гилзи на полигона … ако другия не е държал шапката при затвора !!!
  • 60 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Въпреки че не сте отговорили на нито един от въпросите ми и сте вземали нещо от контекстта на написаното от мен в №№ 40 и 48 на свой гръб като обида,/ не разбирам защо?/ на коментар № 51 съм боднал зелена оценка. Така е !!!!
  • 61 Националист

    3 0 Отговор
    Някоя друга я е простреряла. Ако сама се е простреляла извънредно е глуповата и за нейно и за наше добро е да напусне армията.
    Тестове за интелигентност трябва да се провеждат за кандидат курсантите и който не става за офицер друга професия да си избере. Плюс това жена да иска да става военен? Нещо не е наред с тия жени. Войната е най-бруталното и жестоко нещо за човека. От военния се изисква да убива. Жени, които нямат проблем с това изискване какви деца ще раждат и възпитават?
  • 62 ggfg

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "ОЗОЗ":

    Много въпроси има. Основния е каква част от информацията е достоверна. След това каква част от информацията изразява реалното събитие.
  • 63 Viki Варна

    5 0 Отговор
    Проблемите идват оттам че тези свръх млади момиченца на по 20 годинки - току що излезли от тийн.възрастта - възприемат армията само като работа от 08.00 до 17.00 ч. със сигурно-навременно и добро заплащане върху пълни осигуровки! Висшият офицерски състав работи в армията за по 1500 лева на месец с надбавките за стаж и звание! А капитаните за по 2 200 лв.! Фантастични пари за Варна-Бургас! Позната млада военна - взе заем от ДСК за 50 000 лева само за час! Както се вика - само със щракване на пръсти им дават огромни заеми на военните от висшият офицерски състав!
  • 64 wgw

    1 0 Отговор
    От няколко дена ни разказват и информират за прострелялата се курсантка. Всъщност каква е причината да не се разкрива името и??????????
  • 65 Добър народ ли сме?

    2 1 Отговор
    Айде малко остроумните да се осъзнаят. Не знаете, не сте запознати със ситуацията, но нека се коментира и ругае, защото докато някой се бори за живота си вие плюете върху него, а ми говорите за чест... Нека помислим, щом момичето е станала командир това означава, че е много по-добра от вас, повечето които коментираха са си мечтали да са на тази позиция така, че когато и стигнете нивото може да коментирате. Това момиче е за втора година, според вас за тези две години не е ли чистила поне един път АК, при положение, че е и командир? Другото, което е днешно време вече няма значение от пола в армията, защото това момиче е много по-смело и добро от повечето "момченца", на които не можеш да им разбереш пола. Не коментирайте на сляпо, не нападайте когато не знаете ситуацията със подробности, не познавате човека от ситуацията, не винаги това, което го пише като информация е достоверно. Дай боже момичето да се оправи и да продължи с чест, да си следва мечтата и да служи. Евала и правя. Лек ден, живи и здрави :)
  • 66 Готин си

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "рамбо трета кръв":

    Много са ми смешни хората като теб, особено когато не познават момичето, което е високо слабо и много красиво. Сигурно ги наемат, защото няма мъже, които да са изрядни, сериозни и отговорни или защото тя е много по-добра от повечето мъже. Отивай ти, дали ще издържиш изобщо на това напрежение. Това не е клуб за "плющене" това е армия, прави разлика
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове