Last news in Fakti

10 Април, 2019 17:28, обновена 10 Април, 2019 17:32 3 475 21

Прокуратурата разследва имотни сделки на Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • имот-
  • скат

Във вторник до главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от дружеството „СКАТ“ ООД, като сделките са изповядани на нереално ниски цени

Прокуратурата разследва имотни сделки на Валери Симеонов - 1
Снимка: БГНЕС

Върховна касационна прокуратура възложи на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от „СКАТ” ООД, управлявано от народния представител от НФСБ Валери Симеонов.

Във вторник до главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от дружеството, като сделките са изповядани на нереално ниски цени. Описани са три сделки:

Закупено през 2004 г. от „СКАТ” ООД право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в курортния комплекс „Слънчев бряг” за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

Закупен през 2005 г. офис, отново в курорта, с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв.

Закупен през 2008 г. от „СКАТ” ООД имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов.

Председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ” ООД, управлявано от В. Симеонов е закупило „База за отдих Пресока” в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Пред бТВ Валери Симеонов заяви, че от медиите научава за проверките. Политикът уточни, че тези сделки вече са проверявани многократно от НАП и прокуратурата и не било открито нищо нередно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скат на английски

    21 0 Отговор
    Означава нали се сещате.
  • 2 Хахаха

    33 0 Отговор
    Айде далаверките започнаха да излизат
  • 3 Давай бойко

    2 22 Отговор
    Ако действаш така пак за тебе ще гласуваме!!
  • 4 Абе алоо

    22 1 Отговор
    Нагъл , прост и алчен !
  • 5 890

    24 0 Отговор
    Гледах едно изказване на Симеонов за апартаментаджиите.Ми той люто ги защитаваше викам си -въх, Симеонов да не е станал гербаджия ми то гербаджиите не си ги защитават така техните си, както той ?!А сега КО хайде и за него проверка, и ако се установи нещо по интересно М ?
  • 6 гост

    15 0 Отговор
    Започва се и в Бургас.
  • 7 Шляхтиц

    3 14 Отговор
    И политици и журналисти и коментатори, вместо да се стремят да направят нещо ново, прогресивно, ровят като петли на бунище. Толкова юристи го обясниха, всяка сделка е въпрос на договаряне между страните и е ЗАКОННА, независимо от цената. Цената може да е и ПЕТ лева...............
  • 8 сноу

    11 0 Отговор
    В България започнат ли да се замерят с помия ,всичко заприличва на бой на негри в тъмна нощ.
  • 9 роко

    15 1 Отговор
    A така и тоя изгоре,не че досега не беше,ама са стана на въглен
  • 10 Batushka

    16 0 Отговор
    Тоя почна да клати лодката и Баце му пусна Цацата...Тиквата реже живо месо в опит да оцелее отново...умирам си от кеф като започне да хвърля на кучетата лизачите си....трябва да си малоумен за да имаш доверие на генерал лейтенант каратиста пожарникар доктор Борисов..
  • 11 AmiX

    15 1 Отговор
    Този не е добре.... Ама тези дето са гласували за него си представям какви мизерници са!!!
    💩💩💩💩💩
  • 12 Браво бойко

    1 5 Отговор
    Започнал си да чистиш обора...
  • 13 ми 7

    4 1 Отговор
    цвъки не пропусна и Холери
  • 14 onq s konq

    4 11 Отговор
    На протест за защита на Валери Симеонов!! Hека защитим един истински патриот мислещ за тая държава!!!
  • 15 А така

    6 1 Отговор
    Симеонката и той ли ве..........................
  • 16 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Това е писано от мен през месец Юли 2017 г. Бойко пудел си намери , кръсти го Валери! Валерката дълго се въртя докато намери път към власта. На Адолф Сидеров бе сол-ташак, докато натириха го в глух сокак! Пуделът Боков тъй лесно се не отказва, че сладък е кокалът горе във власта. Патриотари продажно, коалиции правят с лица до вчера смятани за врагове, днеска обаче зад ушите ги чешат и слушат кротко, като малко кутре! Тиквоций Едно се прави, че не разбира, но всъщност умело със тях си жонглира! Поставя ги , като пешки където си ще и се прави на глупав и не разбрал, когато разрази се някой скандал! Нали на Тато беше пазвантин и добър ученик, кудето трябва се снижава, като малък мъник. Когато е време мъдър да играе нс Царя Лъжец да подобава се старае! Така със селска хитрост и бандитско безцеремоние управлява ни "мъдро" в това беззаконие! 😰😅
  • 17 1944

    8 0 Отговор
    до изборите само дреболии ще излизат. за откраднатите милиарди цари гробна тишина.
  • 18 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Шашма....господа ! Трябва да се отчете дейност. Избори - де наши, де европски. Вярно е , че всяка сделка е въпрос на договаряне и винаги е "законна". Ама защо с мен никой не се е договарял, не се договаря и не иска да се договаря за такива "качествени" сделки ? Постоянно налитат да се договарят с властници !!
  • 19 един Българин

    3 1 Отговор
    Защо пишат кой е купил ? По-добре да пишат кой НЕ Е купил.
  • 20 Патреот

    2 0 Отговор
    Този тъмнокож субект от снимките е всичко друго но не и българин , с стига само да му видиш лилавите джуки,ама нормално в тази държава и оатреотитв са менте
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове