Last news in Fakti

12 Април, 2019 11:11 3 563 19

Бащата на нахапаните деца: Ротвайлерите са атакували, за да убият

  • ротвайлер-
  • железница

Това са машини за убиване. За тези породи трябва да има специален статут, смята Илиев

Бащата на нахапаните деца: Ротвайлерите са атакували, за да убият - 1
Снимка: Shutterstock

Най-големият ми син е вкъщи. Той е в стабилно състояние. Все още усеща болка. Това разказа пред БТВ Валери Илиев, баща на децата, нахапани от ротвайлери в село Железница.

„Основните му рани са по краката. Има голямо охлузване на гърба“, продължи зловещия си разказ той.

„Средният ми син Мануел, който е най-сериозно пострадал е в шок. Още не може да разговаря. Той е полуконтактен. Раните му са големи и тежки. Това не са кучета, които само са хапали. Те са атакували, за да убият. Има рани по гръдния кош, рани на главата от по 8-10 см.“, разказа бащата.

„Виктор, най-малкият, има основно рани по краката. Има множество рани. Той става движи се. Стабилен е и се надяваме до няколко дни да го изпишат“, сподели родителят на децата.

„Ситуацията е абсолютно неприемлива. Държава, която е в ЕС и би трябвало да е цивилизована, такова явно неспазване на законите е абсолютно неприемливо. Това са проблеми, които касаят всеки един от нас. В закона е изписано домашни любимци, но това са машини за убиване. За тези породи трябва да има специален статут“, смята Илиев.

„Бях в града с приятел, когато дъщеря ми се обади шокирана и ми съобщи. Вуйчото на съпругата ми е реагирал бързо и адекватно и ги е завел в „Пирогов“. Аз бях потресен, когато видях децата си“, призна той.

„Децата ми много добре знаят, че кучетата могат да са опасни. Дядо им е казал да не обръщат внимание на кучетата, а да се приберат. Кучетата са ги следвали известно време. Средният ми син е по-чувствителен и вероятно са усетили страха му. Кучетата са се появили от гората. Ние също имаме куче в Англия. Никога не съм виждал ротвайлери в Англия. Всички животни са с каишка и с чип, под контрол“, коментира бащата.

"Аз съм роден в Габрово. Живеем в Трявна. Със съпругата ми винаги сме мечтали да имаме пълна къща с деца. Децата са дар от Бога. Не е нужно да си богат, за да имаш щастие. Нужно е да ги обичаш, да им осигуриш дом и образование. Имаме шест деца", сподели Илиев. "Докато навърша 40 години бях убеден, че България може да се оправи, че трябва да останем тук, за да дадем енергия на страната си. Аз бях управител на верига магазини. Решихме да имаме фермичка, купихме си две кравички, докато не дойдоха властите и ни казаха, че не можем да ги гледаме така. Пет години се борих. Обичам държавата и хората, но много трудно мога да видя бъдеще за децата ми тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шансу Имамов

    2 35 Отговор
    За какво да атакуват,нали са кучета пазачи,тия кво търсят при кучетата.

    Коментиран от #16

  • 2 Госあ

    14 3 Отговор
    Кой е собственикът на тия кучета пуснати за да убиват ?

    Коментиран от #4

  • 3 справедлив

    6 42 Отговор
    Хайде бащата да не пресолява и злоупотребява с инцидента. Ако тези кучета бяха машини за убиване )както се изцепва), сега щеше да има четири трупа, а не само нахапани! Странно е, защо кучетата ги нападат ... дали не са били провокирани, но нали не могат и те да си кажат версията - имаме думата само на едната страна

    Коментиран от #10

  • 4 е бре

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Собствениците разбира се, че са виновни, но чак пък да са ги пуснали да убиват!!!

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ezio

    15 0 Отговор
    Не са виновни животните а малумника където ги е пуснал е за разтрел... дано се оправят бързо пострадалите а виновниците да си понесат наказанието!
  • 8 закони

    7 2 Отговор
    Докато в България всеки, които поиска, може да отглежда питбул, в голяма част от държавите в Европа притежаването му или е изцяло забранено, или изискванията към стопанина са изключително строги,
  • 9 Ханс

    17 3 Отговор
    В Германия питбулите ги забраняват със закон след смърта на дете-турче в парка нахапано от питбул. Цяла Германия се вдига и навсякъде избиват бойните породи кучета кой с каквото може. Но в овчата република???
  • 10 гост шофер

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "справедлив":

    Ако са твойте деца дали ще пресоляваш????
  • 11 БГ кенеф

    7 3 Отговор
    Питбул- Тази порода е забранена за отглеждане в Полша, Германия, Дания, Румъния, Норвегия. - Бултериерите са забранени в: Германия, Дания, Румъния -Американски стафордширски териер Тази порода е забранена в Германия, Дания, Румъния
  • 12 адвоката

    12 0 Отговор
    Човеко,съди държавата и башибозушкото правителство в Страсбург. Не оставяй така работата. Главните кучкари и убийци са в НС, с бездействието и неприемането на закони ,както в европейските страни,където тези породи-убийци са ЗАБРАНЕНИ за внос,развъждане и отглеждане. Бори се ,защото в БГ останаха само безпомощни хора и цигани. Един по един ще ни убият и изядът. А депутатите са купени от НПО-та на Сорос и ко. В цяла България е така-кучета,цигани и разруха.
  • 13 FCKBB

    9 1 Отговор
    Евтаназия - веднага!!
    Затвор за безотговорните собственици!!
    Тези, които оправдават ротвайлерите, да се поставят на мястото на децата и родителите им!!
  • 14 Кучето е човек

    4 10 Отговор
    Родителите и дядотн са виновни. Да учат децата да обичат животните и няма да има проблеми

    Коментиран от #19

  • 15 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "е бре":

    От глупостта има най много жертви. Трябва ли да оправдаваме убийство или опит за убийство поради глупост ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Госта

    2 2 Отговор
    Защо не пуснат просто една бомба над тази клета територия и да се свършава!!!!
  • 18 дзвера

    10 0 Отговор
    Аман бе пази се от мургави, пази се от кучета, пази се от полицай, пази се като пресичаш, щото ганйо не спира, пази се от бабките пред блока че клюкарстват на поразия, пази жената от съседите, в тая държава кво да опаза първо, да немам сто ръце- сиктир.
  • 19 Никсата

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кучето е човек":

    Тогава ти си животно,.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове