Новини

Прокуратурата не може да нареди изследвания на други ремонти на "Трейс"

Престъпление е да не се спазват изискванията за качество на полагания асфалт, отсече Арнаудова

Публикувана: 19 Април, 2019 11:21
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 871
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

"Прокуратурата провежда разследване тогава, когато има извършено престъпление. Тогава тя изяснява всички обстоятелства, които са станали причина за настъпване на инцидента. Нямаме основание да се съмняваме, че има някакъв проблем в останалите отсечки, които е изпълнявала фирмата." Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод повдигнатите вчера обвинения на няколко души заради трагедията край Своге от август миналата година, при която загинаха 20 души.

По думите на Арнаудова повдигнатите обвинения срещу шефове на АПИ и строители са за липса на контрол и некачествен ремонт на целия участък от пътя край Своге.

"Престъпление е да не се спазват изискванията за качество на полагания асфалт", отсече Арнаудова.

Вчера пък от "Трейс" отново застанаха зад позицията си, че ремонтът е бил извършен качествено и няма нищо некоректно.

Пред „Нова телевизия“ Арнаудова заяви, че при ремонтните дейности въобще не са били правени истински изследвания за качеството на настилката, вместо това са давани само документи.

"Дадени са документи за изпитвания на пътя, но реални такива не са извършвани. Иначе щеше да се установи, че е слагана друга настилка. Ние повдигаме обвинение за цялостната дейност по ремонтираното платно. Пътната сигнализация е важна. Този знак за ограничение на скоростта от 40 км/ч е трябвало да бъде спазен", допълни Арнаудова.

Прокуратурата е на мнение, че нередностите имали за цел да облагодетелстват фирмата изпълнител.


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментарите под статията са блокирани
Коментарите под статията са блокирани, тъй като към настоящия момент са заведени и висящи от "Трейс Груп Холд" АД и "Галини-Н" ЕООД (акционер в предходното) две дела за отговорност на Факти.бг за публикувани коментари от читатели във връзка с трагедията в Своге от 25 август 2018 г.

Ако желаете да оставите мнение по темата,
моля споделете статията във Фейсбук и напишете коментар.


Ловци на бисери
Бенямин Нетаняху
Това написа в Туитър премиерът на Израел, след като се срещна поотделно с Доналд Тръмп и Хилари Клинтън в Ню Йорк.
След като се срещнах и с двамата водещи кандидати за президент на Съединените щати, съм по-убеден от всякога, че връзката между Израел и САЩ ще остане все така силна и след изборите."

Още бисери