Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Започна първото от серията дела "Трейс" срещу медии и граждани

Исковете срещу Николай Михайлов са на обща стойност над 230 000 лева

Публикувана: 25 Април, 2019 10:42
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1034
Започна първото от серията дела "Трейс" срещу медии и граждани
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ

На 23.04. ямболският районен съд даде ход на първото от поредица дела, заведени от фирма "Трейс" срещу медии и лица, публикували материал на ГД БОЕЦ и авторски коментари за отговорността на "Трейс" и дефектите на пътя край Своге ремонтиран от тях, където през август 2018г. в тежка катастрофа загинаха 20 души.

Пъвото дело е срещу собственика на сайта „News of България“ – https://news-bulgaria.info , Николай Михайлов, за препечатан от неговата медия материал на БОЕЦ, в който се споменава "Трейс" и вината им за жертвите на катастрофата край Своге. Срещу Михайлов са заведени две дела на обща стойност над 230 000 лева.

През януари стана ясно, че "Трейс" са предявили десетки искове срещу 12 медии и граждани. От "Трейс" претендират, че заради материали, коментари и публикации на въпросните медии, са претърпели щети, като акциите им са спаднали на борсата. Към този момент е известно, че дела са заведени още срещу ГД БОЕЦ и столичния общински съветник Иво Божков.

София / България

Коментарите под статията са блокирани
Коментарите под статията са блокирани, тъй като към настоящия момент са заведени и висящи от "Трейс Груп Холд" АД и "Галини-Н" ЕООД (акционер в предходното) две дела за отговорност на Факти.бг за публикувани коментари от читатели във връзка с трагедията в Своге от 25 август 2018 г.

Ако желаете да оставите мнение по темата,
моля споделете статията във Фейсбук и напишете коментар.


Ловци на бисери
Иво Сиромахов
Сценаристът от „Шоуто на Слави” Иво Сиромахов в подкрепа на мажоритарния вот.
В Англия и Канада има мажоритарна система, там има ли демокрация? С тази система ще избираме личности, а не партийни листи."

Още бисери