11 Май, 2019 17:09 4 526 16

Ново развитие с имотната афера на Порожанов

  • имот-
  • афера-
  • къща за гости-
  • румен порожанов

Скандал с къщите за гости

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е депозирал заявление до КПКОНПИ, с което настоява да се публикуват всички данни от подадената от него декларация за 2017 г., включително данните по отношение на съпругата му, съобщават от Министерството.

От МЗХГ посочват, че в декларацията са посочени всички обстоятелства по отношение на Порожанов и на неговата съпруга. Те уточняват и че при попълването на документа не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства:

Наличие на фактическа раздяла

Не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство и няма да декларира нейното имущество и доходи на основание чл.37, ал. 5 от ЗПКОНПИ

Фактическо съжителство на съпружески начала.

Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за съпругата, в колоната за случаите по чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ за "фактическо съжителство на съпружески начала", не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, посочва се в становището на министерството.

От ведомството подчертават и че за единственото установено от комисията несъответствие - непопълнени трудови доходи от заеманата длъжност за 2017 г. - е подадена коригираща декларация и е представена необходимата информация.

Припомняме, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов беше разпитан в качеството си на бивш ръководител на ДФ "Земеделие" в рамките на разследването за източване на европейски пари по програмата "Млад фермер". Разследването се води във връзка с обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков. Според обвинението той е използвал като подставени лица децата на свои служители, които са спечелили субсидии за милиони левове.

Едновременно с това обаче името на Порожанов като ръководител на Държавния фонд бе замесено и по аферите с къщите за гости - по този сюжет също тече проверка, разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров. На този етап няма информация за разпитани, а привлечени като обвиняеми до този момент подалият оставка зам.-министър Александър Манолев и поставеното му лице Ана Димитрова.

Вчера се появи информация, че Порожанов е декларирал е пред КПКОНПИ, че не желае да бъде публикувана информация за съпругата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ
  • 2 газ бок

    27 0 Отговор
    Нека всички тези неща което се случват с властимащите ни накарат много добре да се замислим за кой ще е правилно да гласуваме!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "газ бок":

    Е как "за кой" ще гласуваме - естествено че за "ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА",като в ролята на Левски ще се превъплъти г-жа НИНОВА!Пък после,като се навластва с БСП ...след не повече от ГОДИНА,...пак ще дойде бат Бойко КАТО МЕСИЯ И ШЕ ОПРАВИ РАБОТАТА:)

    Коментиран от #6

  • 4 Хк+йххххйххх

    25 3 Отговор
    Никога в живота си не съм гласувал за бсп на 60 г.съм сега ще гласувам. Герб трябва да преклюгат. Това е от мен
  • 5 Максим

    29 1 Отговор
    Тоя тип има толкова много по-големи прегрешения, и като шеф на фонд "Земеделие", и като министър - все крупни злоупотреби с еврофондове ... точно с декларацията му ли се хванахте да ни замазвате очите, че нещо го проверявали
  • 6 газ бок

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Нямах предвид бсп, те са абсолютно същите свине ама в друг цвят. Нека някой друг дойде на власт, който не е обременен със посткомунистическият синдром на крадене и непрофесионализъм. Проблема е че засега аз такъв кандидат не виждам...

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    15 0 Отговор
    А пък шефа на комисията и неговият заместник се чудят още как да обяснят имотите си за стотици хиляди левове платени на жълти стотинки.
  • 8 Булшитс

    20 0 Отговор
    Гледа като бито псе на тая снимка
  • 9 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "газ бок":

    Е няма проблем де?...Просто ще ЗАДЪРЖИМ изборите докато го "видиш" тоя твой кандидат!Ама ти НЕ СЕ БАВИ,щото ше ни се пръснат сърцата от любопитство-НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ!
  • 10 скритата коалиция

    24 0 Отговор
    Това е министърът на ДПС в кабинета на Борисов, затова никой не може да го закача!
  • 11 Цецо шлифера

    14 0 Отговор
    Тоя съжителства с герберадтки джендър, не с жени!!!
  • 12 123

    7 0 Отговор
    Не обичам комуната ама ме тласкат с тия крадни към нея
  • 13 Миро

    6 0 Отговор
    ТОВА Е ЯСНО А НА ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ПРОВЕРКА КОГА @ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ И ПОСТРОЕНИТЕ ВОЛТАИЦИ
  • 14 Найденов

    7 0 Отговор
    Този е за затвора Арогантен крадлив тип протеже на ДПС АйСиктир Наказателен вот за ГЕРБ
  • 15 Мира

    8 0 Отговор
    Жена в развод сажителства с други сина в одиторска ДЕЛОЙТ апартаменти и все мазало ДСТАВКА И ЗАТВОР
  • 16 гнида

    0 0 Отговор
    Честни порожански очи .....ХИХИХ , явно това същество е долен манипулатор и е нужно цацаратурата да се самосезира .... Но това е само , ако България е нормална държава .... А тя не е , защото .........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове