Last news in Fakti

14 Май, 2019 14:44 2 171 12

София: Паргов манипулира за спрян проект от ЕС

  • завод-
  • изгаряне-
  • рдф-
  • rdf

Проектът беше одобрен на национално ниво през есента на миналата година и изпратен за последваща оценка от Европейската комисия

София: Паргов манипулира за спрян проект от ЕС - 1

Проектът за изграждане на инсталация за производство на енергия от РДФ-гориво на Столична община е в процес на оценка от Европейската комисия. Не отговарят на истината твърденията, разпространени от БСП - София, че проектът е спрян, както и че е объркана „пътеката за кандидатстване за финансиране“.

Това заявиха от Столична община.

За проекта е изготвен доклад за съответствие от „Джаспърс“ (механизъм за техническа помощ на ЕК, ЕИБ и ЕБВР), който потвърждава, че той отговаря на изискванията на Оперативна програма „Околна среда“.

Проектът беше одобрен на национално ниво през есента на миналата година и изпратен за последваща оценка от Европейската комисия. Пътеката на кандидатстване следва стриктно регламента за т.нар. „големи проекти“. Процесът на оценка продължава.

На този етап е поискана допълнителна информация във връзка с режима на държавните помощи. Срокът за възстановяване на разходи по оперативните програми от настоящия програмен период е декември 2023 г.

Европейската комисия е спряла проекта на Столична община за финансиране на строежа на завод за изгаряне на RDF. Причината е объркана пътека, по която Столична община кандидатства за финансирането. Спирането на проекта означава, че цялата процедура трябва да започне съвсем отначало. За това предупреди общинският съветник от БСП Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свидетел

    21 22 Отговор
    Комунягите се опитват да яхнат вълната....нооо.... вместо това ще яхнат неуморимия!
  • 2 гнус ме е от герберасти

    25 16 Отговор
    Мякащата гербава уфсъ ... Не било вярно, колко не беше вярно и за пейките от по 10 000 лева
  • 3 ПЕЕВ

    18 19 Отговор
    КОМУНИСТИ НИКОГА ВЕЧЕ НА ВЛАСТ.

    Коментиран от #5

  • 4 съвет

    14 6 Отговор
    Йорданке, гледай от предшественика ти - карай боклука насам-натам, може даже и в Бобов дол да го закараш - там вече май горят вносно РДФ-гориво... обаче гледай да е с БДЖ-то та да не плащаме ТОЛ-такси де...
  • 5 ха ха

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    .... рече другаря ПЕЕВ
  • 6 Не толкова умно комунде,даже хич

    6 8 Отговор
    Иии чи бързо се включват кармъзъ тролчетата да заработват беее
  • 7 Виждаме

    8 4 Отговор
    Плащащите на Топлофикация дали са одобрявали да им натресете по-високи сметки? Лесно взимат заеми, но ние ги плащаме. А да се горят боклуци имаше инсталация докато Софиянски не започна да ги опакова. И машините за опаковане платихме. Чудят се какво да измислят и да товарят хората да плащат и плащат, а комисионните за тях.
  • 8 Виждаме

    5 4 Отговор
    Плащащите на Топлофикация дали са одобрявали да им натресете по-високи сметки? Лесно взимат заеми, но ние ги плащаме. А да се горят боклуци имаше инсталация докато Софиянски не започна да ги опакова. И машините за опаковане платихме. Чудят се какво да измислят и да товарят хората да плащат и плащат, а комисионните за тях.
  • 9 Ася

    7 1 Отговор
    Защо топла вода е скъпа като Оц Люлин Оц Земляне не работят и топла вода се подава от ТЕЦ София ?????

    Коментиран от #11

  • 10 Тото

    1 4 Отговор
    Като го повториш още девет пъти и ще стане истина по примера на тиквата
  • 11 Топлофикация

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ася":

    Топла вода скъпа, патаму что я доставяме от Сибир.
  • 12 С.В.

    0 1 Отговор
    Не знам до кога тая селска даскалица ще търпим да ни обира. Кого е питала дали хората искат да дишат и тази мърсотия от изгарянето на боклуци и то в центъра на града. Ако беше читава тая работа защо са отказали референдум и защо общ.съветници са дали под съд това решение. Знаят ли "кметицата" и сие какво значи "одобрено на национално ниво"? Значи че трябва да има референдум и хората да си кажат мнението. Такъв обаче е бил отказан! Да си взима партакешите даскалицата барабар с всичките си заместници и да изчезва от София изобщо. Трябва да са ненормални за да мислят че софиянци ще са съгласни да дишат смрадта на изгаряни отпадъци. Дано ЕК да е спрял проекта и съдът наистина да ги осъди. Ошушкаха софиянци тая селянка и приближените й. Защо се вдигнали 10/пъти цените на храните в София? Че нали трябва да наваксват с милионите които прибраха от столичани в джобовете си. Направо цялото ръководство на СО, начело с Фандъчка в ЗАТВОРА. То и името й крадливо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове