Last news in Fakti

18 Май, 2019 14:55 8 852 58

Йончева към Цацаров: Проверете парите за къщата в Барселона

  • елена йончева-
  • сотир цацаров

Йончева подчерта, че една от битките на БСП не само в България, но и в Европейския парламент, е борбата с корупцията

Йончева към Цацаров: Проверете парите за къщата в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

„Настояваме главният прокурор Сотир Цацаров да проучи случая с къщата в Барселона. Разполагаме с всички необходими документи и ще му ги предоставим”. Това заяви в град Хасково водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева, съобщиха от пресцентъра на Левицата.

Йончева подчерта, че една от битките на БСП не само в България, но и в Европейския парламент, е борбата с корупцията. „Приветстваме главния прокурор за инициативата му да бъдат разследвани офшорни сметки и имоти на български политици в чужбина и ще му помогнем, като предоставим документи за така наречената къща в Барселона”, заяви Йончева.

По думите ѝ 1, 7 млн. евро са постъпили по сметка на фирмата „EMA BGS SL“, която е регистрирана на адреса на къщата в Барселона – ул. „Францеск Ривалта”, 8. Управители на дружество, основано юли 2013 г., са Борислава Йовчева, а в последствие и нейният баща Георги Йовчев. Йончева обясни, че тези средства са предоставени от офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD, на която номинален собственик е кипърски безработен Никос Михайлидис.

„Проследихме пътя на тези пари и свързаните с тях лица. Те водят до трима души – до Иван Саздов, управител на “Tенис клуб Банкя” ЕООД и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София 2005 г. Вторият човек е негов съдружник- Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите „Ипон“.

Третият човек е Йордан Христов, управител на „Спортни имоти Приморско“ АД, обясни тя. По думите на Йончева Саздов и Христов са представлявали офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD в България. Тя допълни, че съдружник във въпросната фирма е „Gordon Holdings”, чиито собственици са осъдени ефективно за организиране на международна схема за пране на пари през 2015 г.

Йончева коментира, че едно от обвиненията е за прикриване на действителните собственици на фирмите, както и за опит за възпрепятстване на правосъдието чрез унищожаване на документи. „Настояваме главният прокурор да провери тези лица и фирми и да изисква от прокуратурата в Каталуния цялата информация за фирмата „EMA BGS SL“, по силата на договора за взаимна правна помощ между България и Кралство Испания”, заяви Елена Йончева.

Тя каза, че заедно с юристи подготвя сигнал до главния прокурор с документи, проследяващи произхода на парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербаджийски кавал

    131 42 Отговор
    БОРИСОВ МИРИШЕШ

    Коментиран от #18

  • 2 Преброяване на бесните язовци

    121 29 Отговор
    Аз съм ЗА. Ама не е лошо да се проверят и сметките на Милиончева в КТБ. :)
  • 3 ДА СЕ РАЗЛЕДВАТ ВСИЧКИТЕ БЕЗ. ЗНАЧЕНИЕ

    100 51 Отговор
    Милиончева смърдишшшш.
    Айди да се проверят всичките мошеници де, що пък да ги делим на наши и ваши.
    ВСИЧКИТЕ МЕНТЕРДЖИИ НА ДРАНГОЛНИКА
  • 4 Снайперист

    44 14 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 КОЧА

    62 36 Отговор
    АБЕ КРАДЦИТЕ ВИКАТ ДРЬЖТЕ - ОНИЯ КАТО НАС .............
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какото сам си надробиш, това ще сърбаш

    38 9 Отговор
    Толкова ли си глупав, ходи по хотели, милиардер си БО, всичко ще ти навреди, ходи си по хотели.....
  • 8 Диамантената ръка

    59 47 Отговор
    Проблемът е, че такива като Йончева гледат как се гушат с кинти и имоти сегашните управници и просто искат да им седнат на местата да правят същото...
  • 9 262

    60 50 Отговор
    И цялата тази патаклама е щото комунистите неистово копнеят да лапат евро-заплати в Брюксел!
  • 10 Биде

    68 9 Отговор
    Ма не им ли стигнаха къщичките за гости та стигнаха до Барцелона???!!!
  • 11 Batushka

    60 21 Отговор
    Сакън ни дейти !Борисоф е светец ни мой да е говедо!
  • 12 Билионерът от Банкя

    71 19 Отговор
    Банкя, Барселона, Борислава, Бойко, че и Борисов....много си пада по буквата "Б" този човек ха ха ! А как ли е името на острова, нищо чудно да е нещо с Б пак ?? И недейте така де, само карате Цацата да работи, да се чуди сега, как да се спаси от горещото олио в тигана и да извърти нещата в посока Пунта Бара !
  • 13 У нас социалистът винаги е невинен

    43 15 Отговор
    Те винаги подготвят и никога не предоставят защото ги нямат. Важното е патардия да става докато минат изборите. После малко тишина и пак стандартните голи обвинения за кражби, провали, корупция без доказателства до следващите. Чундно защо им се позволява вече толкова дълго време! Може би защото им се падат все спящи красавици, пардон, прокурори, да ги разследват, нали се определят на случаен принцип.
  • 14 Чудомир

    50 24 Отговор
    Сигурно е така, както казва Йончева, но БСП умря, не е алтернатива, особено след управлението си с ДПС и нейният серГЕЙ БЕШЕ приел исляма !

    Коментиран от #15

  • 15 Чудомир-допълнение

    44 25 Отговор

    До коментар #14 от "Чудомир":

    И ДРУГИЯ ГОЛЯМ ГАФ ,АВАНТАДЖИЙКАТА И СЕДЕСАРКА КУРНИ НАЧЕЛО НА БСП!

    Коментиран от #49

  • 16 Въпрос

    45 24 Отговор
    А парите за ТРИТЕ КЪЩИ ЗА ГОСТИ НА морето кога ще ги върнеш? Как така твоето семейство построи ТРИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ на морето?

    Коментиран от #58

  • 17 гост

    12 28 Отговор
    Това не е верно, Баце е невинен.

    Коментиран от #32

  • 18 РУМЕН РАДЕВ

    25 22 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджийски кавал":

    НАПОСЛЕДЪК НЕЩО МИ ТЕЖИ ,И ИСКАМ ДА СИ ПРИЗНАЯ,ЧЕ ИМАМ ЧЕТИРИ АБОРТА,ТРИ ОТ РЕШЕТНИКОВ,И ЕДИН СПОНТАНЕН ОТ ГУНДЯЕВ,ААА И ЧЕ КУРНЕЛИЯ НИНОВА МИ СЯДА НА УСТАТА ПОНЕ ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН,АА И БОЙКО И ТОЙ КАТО МИНЕ ДА МИ ГО ПОСТАВИ НА ЧЕЛОТО И НАПРАВО НЕ ЗНАМ КО ДА ПРАЯ.
  • 19 Панов

    36 13 Отговор
    Би било много добре и да се проверят 1.2 милиона лева с които Йончева е купувала имоти през 2015 година,след източването на КТБ.толкова са вписани по нейните покупки в агенцията по вписванията,имотен регистър
  • 20 Християнска Държава

    44 24 Отговор
    Не съм ГЕРБАДЖИЯ АМА ТОВА ПА САМО ДА ГЛЕДАШ ЧУЖДАТА ПАНИЦА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ТИ СИ МНОГО ПО ЗЛЕ МИ Е АДСКИ СМЕШНО САМАТА ЙОНЧЕВА ПРОКУРАТУРАТА Я ПРОВЕРЯВА ЗА ИЗМАМИ И СЕ ДОКАЗА,ЧЕ Е ВИНОВНА БОЖЕ БОЖЕ !!! КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА !!
  • 21 волен сидеров

    21 4 Отговор
    ЛАЯТ,ПЛЯМПАТ,ВАДЯТ КИРЛИВИ РИЗИ ...и накрая кво-НИЩООО и сега ще е същото.Що не вземете всичко към държавата ,което е придобито по тарикатски начин от управници и олигарси,Препродайте ги и парите за Децата на България в образованието им.този български добър народ не се усеща ,че пак го пускат на Пързалката ....
  • 22 Сливен Пандиза

    21 5 Отговор
    Чака ме те
  • 23 123

    24 7 Отговор
    Пак ли кьор фишек като доказателствата при Банов,а може би госпожата,разбира много от офшорки и взима информация от нейната офшорка ,а 3те къщи за гости на морето,какво за тях,защо да ходим чак до Испания,нека да продължим тук,както го почнаха от ГЕРБ,нека продължим!
  • 24 АК 47

    33 8 Отговор
    Кака Кури си намери един бъдещ политически труп с него,ще запуши амбразурата,как ще изгори това изрусено недоразумение,а старата лисица от гората край Крушовица пак ще си излезе ни лук яла,ни мирисала.Лошото е,че тази ще и се наложи да бяга чак в родината на мама,че да не лежи с Иванчева.
  • 25 Нина

    33 5 Отговор
    Това същество що не обясни как стават тия работи.влизаш с 500 лева дял в дружество в съдружие с офшорка на която са преведени 60 милиона от КТБ и си гласуваш 22000 лева заплата.после пазаруваш ударно имоти и всичко е законно
  • 26 Начо

    12 1 Отговор
    Отзад
  • 27 Усмивката

    22 13 Отговор
    Разбира се Бойко Методиев нищо не знае.Ако го попиташ ,всички провинили се трябва да бъдат незабавно уволнени.
  • 28 Усмивката

    19 7 Отговор
    Ами то само като чете човек, без кое знае какви познания става ясно .Наглост,наглост,наглост.Иван Саздов ,българин ,живеещ в България ,е ли собственик на тази пари или не е.Има ли в милото ни отечество някой да го попита.И....ако е ,откъде ги има.Толкова е просто.А иначе Иванчева за слух я вкараха в затвора.Дори парите не са намерени у тях.У дома и или на нейно име.Намерени са в нейната кола.Кой носи толкоз пари в кашон?!
  • 29 Соня

    27 15 Отговор
    Бойко къща Барселона Джамбазки апартамент в Франция Цецо апартамент с асансьор Каракачанов апартамент ???а вие им вярвате ? Идват избор иииии ?
  • 30 Дръж Ленче като булдог и не пускай

    24 20 Отговор
    Една жена която не трепери от страх от Борисов,/който пък незнае какво става при министрите му/.Хубава или не,добра или лоша,но едно е сигурно-по мъжки се държи от мъжете.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 боярышник

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ей "гост" много си прост.Айде изпарявай се от форума.
  • 33 КОЧА

    9 13 Отговор
    ИОНЧЕВА МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ --АКО ВСЕ ТАКА ГОВОРИ ЗА ГЕРБ .

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Docenta

    17 5 Отговор
    Само не разбирам защо тази като мрази толкова европа иска да ходи на работа там срещу скромните 18 000 евро на месец платени от същите тези лоши европейци.А на нас обеснява колко е хубаво в русия и колко зле на запад????????

    Коментиран от #39

  • 36 Настрадин Ходжа

    9 12 Отговор
    Сега за сега банкянския разбойник е успял да крадне над четири милиарда, което го прави абсолютен рекордьор, т.е. нашия образован умник е нещо като "капо ди тути капи" шеф на шефовете на всички крадци за всички времена!!!
  • 37 555

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "КОЧА":

    Като Мишо Бирата ли .
  • 38 КОЧА

    14 9 Отговор
    ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА ИДЕ ТИ КРАЯ ЩЕ ЛАПНЕШ МИКРОФОН СКОРО .
  • 39 Усмивката

    9 12 Отговор

    До коментар #35 от "Docenta":

    Тоз който ще ни закара при Русия ще е Борисов.С калпаво ,некадърно ,крадливо правителство всяка държава в близост до Русия е потенциална жертва на Империята на злото.Не ти е виновна Йончева ни БСП

    Коментиран от #43

  • 40 Енджи

    9 0 Отговор
    Като поразбутахме къщичките,защо макар и ужасно закъснели не разбутаме малко и хотелите по северното,южното черноморие,Пампорово и въобще по всички курорти?!
  • 41 Драйвър

    8 9 Отговор
    Тая съвсем откачи,я Цацаров да провери тъщата на шурулинката на едно от кучетата на Борисов,то заедно със братовчедката на сестрата на папагала на собдтвеника на автомивката в която Борисов си мие колата имат офшорна сметка :) За разлика от Измислиците написани тук,Йончева НАИСТИНА има офшорка чрез която заедно със Цветан Василев са прали крадените от КТБ ПАРИ!Който му е интересно да види в нета впредаването на Ризова как Йончева НАГЛО ЛЪЖЕ и се оплете като пиле в калчища защо след като "журналистката" Йончева снима за ТВ7, се плаща през офшорка на подставени лица на офвшорка на Йончева и Цветанов!Крадеца вика"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" е РАБОТАТА ТУКА!
  • 42 Николай

    10 5 Отговор
    От всички мошеници Йончева е най честна, успяла е да усвои имоти и пари само за около 2-3 млн. Само Корни е по честна. И не се усеща, че я превърнаха в маша на БСП. Скоро ще има изгори за да светиш в полза на партията и някой ще ти носи цигари и вафли в сливенския.
  • 43 Docenta

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Усмивката":

    Съгласен съм с теб,но лицемерието на другарката е безкрайно.
  • 44 месара

    9 4 Отговор
    елено еленоооо, другарката "истина" нинова и теб те пусна по пързалката! не се ли усещат другарите, неудобни на другарката "истина" нинова винаги ги отстраняват и пращат на далеч. тя (истина нинова) е болна от нарцисизъм и не може да търпи вероятни конкуренти около себе си. за това и пуска разни мухи на фотаджийката да разследва, после ше се разграничи от нея!
  • 45 пържолка

    8 7 Отговор
    Я що помияри герберски са се нацвъкали по тази статия...... по полека и на опашка ...ще има пържолка за всеки .....Цвъки е искарал и картечарите.. голем зор ...яко са я закъсали с реномето
  • 46 666

    13 5 Отговор
    Ленчето като видя последните резултати от проучванията и лудна.
    Баче с агнешкото пак ще ги тепа на 26 тия шумкари.
  • 47 дявола

    10 5 Отговор
    ЛЕНЧЕЕЕЕЕако изкарат твоите керливи ризи ще ти трябват доста гардероби

    Коментиран от #50

  • 48 герберче

    4 2 Отговор
    Как ще му дадеш документите, нали ще ги изгори...
  • 49 тоя с катъра

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "Чудомир-допълнение":

    Гербофил. защо не лаеше срещу Нинова когато беше в отбора на Костов и според вас тогава е крала? Защо не лаехте когато е крала , а сега квичите??? или к Крабите при Костов и при вас са най- праведните кражби!!! Изм@т!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Йончева миризлива кранта

    6 6 Отговор
    това е голем боклук, то нема жена , нема човек а само Индианец !!!
  • 52 Мама е бау бау

    6 5 Отговор
    Нагла Руска крадлива циганка
  • 53 малоумни

    8 5 Отговор
    Тука всичкото гербераст го раздава кат Матросов! Храчат за дУрУгарки и кУмОнисти, а не си правят сметката, че плюят по Вожд и ръководство! Бивши няма, запомнете го!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ла Кюр Дьо Пети

    4 0 Отговор
    Тая номенклатурна личност цял живот се живее много добре, за сметка на тъпия народ.
  • 56 Кико

    2 1 Отговор
    А дали има бивши руснаци от ДС които копаят срещу Обединена Европа.?
  • 57 Алексей Сергеев

    2 0 Отговор
    Елена, този шлагер за къща на Борисов в Барцелона е стар,изтъркан.
    ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВАТЕ КЪЩАТА В ШВЕЙЦАРИЯ НА С.СТАНИШЕВ И МОНИКА СТАНИШЕВА??????? А ВАШИТЕ СЪМНИТЕЛНИ ИМОТИ? ОНЗИ ГОЛЯМ ВАШ ПАРЦЕЛ КЪМ ПАНЧАРЕВО? МИЛИОНИТЕ ОТ КТБ?
  • 58 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Въпрос":

    Тези три къщи, за които Гл.П-ра се самозадейства мълниеносно (правейки се на сляпа за други работи), са построени от бащата на съпруга й по време, когато те не са се познавали още. Кризисният ПиАр е в паника как да запуши устата на Йончева и си изсмуква от пръстите пълни глупости. За "прането на пари" - същото. Така се прави продуцентска телевизия и няма как предварително да знае, че след три години банкерът ще изпадне в немилост. Пране на пари... Смях...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове