22 Май, 2019 13:49 17 679 69

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт"

  • банкя-
  • биволъ-
  • къща-
  • бойко борисов

Това е същият братовчед, с когото Борисов твърди, че не си говори от 30-40 години. Ако премиерът лъже за своите имоти, лъже и за къщата в Барселона

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт" - 1

"Премиерът Бойко Борисов е на върха на "Апартаментгейт". Той е построил къща от 138 кв. м. в Банкя, която не е декларирал". Това обяви водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева пред Нова телевизия. Йончева обясни, че имотът е влязъл в експлоатация през 2009 година. Тя показа документи, които още вчера "Биволъ" публикува: разрешение за строеж на жилищна сграда с РЗП 125 кв. м. от 16.10.2008 г. на името на Бойко Методиев Борисов, в Банкя, удостоверение за въвеждане в експлоатация на същата жилищна сграда, декларация пред Сметната палата и сателитни снимки на имота.

Водачът на листата на БСП коментира, че докато Борисов имитира санкции срещу шефа на КОНПИ и други не са си декларирали имотите,

той не е декларирал къщата си, която според кадастъра е с РЗП 138 кв.м., в нито една декларация.

"Понеже Бойко Борисов говори за честност и прозрачност, нека разкаже за своя братовчед Ради, който е собственик на целия му бизнес", призова тя. Йончева обяви още, че Борисов, в качеството си на кмет на София, му прави заменка на една боксониера и апартамент в Ботунец за терен в най-атрактивното място в Люлин. В резултат на това- братовчедът Ради (Радослав Иванов) строи сграда с РЗП 6360 кв. м., на ул. „Панчо Владигеров“, в Люлин.

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт"

"Това е същият братовчед, с когото Борисов твърди, че не си говори от 30-40 години. Ако премиерът лъже за своите имоти, лъже и за къщата в Барселона. Не се интересуваме от личния живот на премиера, а

как на банковата сметка на Борислава Йовчева, която живее в къщата в Барселона, са постъпили 1 700 000 евро. Пътят на парите води до Банкя. До Иван Саздов,

управител на "Тенис клуб Банкя". Негов съдружник е братовчедът Ради. На това управление, генериращо корупция трябва да се сложи край", категорична бе Елена Йончева. Тя припомни, че България губи 11 млрд. евро от БВП всяка година, според данни на Световната банка, заради корупция, кражба от еврофондове, загуби от сивата икономика, организирана престъпност, рекет върху бизнеса и тотален срив на чуждите инвестиции.

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт"

"Готова съм в Европейския парламент да работя с всеки честен и почтен човек, който го е грижа за България. Дори и да имаме различни мнения, винаги можем да дебатираме, защото БСП не е авторитарна, а демократична партия и не спуска готови решения", каза още Елена Йончева. Водачът на листата на левицата добави, че ще продължи да работи в интерес на българските граждани. Тя добави, че това, че ЕНП е водеща в ЕП, не е добре за всички европейци, защото техният фокус не е социалната политика.

"България загуби заради пакета "Макрон", защото над 300 000 семейства ще пострадат от него.

Тази битка трябваше да бъде изнесена в България, по време на европредседателството. Тогава правителството не постави тази тема и предаде националния интерес. За Борисов беше важно да се снима и да си прави ПР", заяви Елена Йончева.

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко тиквата

    76 25 Отговор
    1-който не му става от ЕГН плаща за моделка 2- За 10 г защо да не си напълня банковите сметки 3-имам съмнения,че Борислава се пошляпва с охраната 4- изберете ме пак .Ваш любящ Бойко
  • 2 Крадеца Вика дръжте Крадеца

    61 112 Отговор
    Вярно е Еленче, Точно както е вярно че ти си собственик на офшорката, Разликата е само че ТИ не си Водеща " фигура", ( има доста по сериозни КРАДЦИ от теб), Извинявай от ВАС.

    Коментиран от #4

  • 3 Бойко тиквата

    92 23 Отговор
    Сега крада и пълня сметки за младото гадже.После младото гадже ще ги пръсне за млад ебач
  • 4 Сите крадци заедно

    35 54 Отговор

    До коментар #2 от "Крадеца Вика дръжте Крадеца":

    Бойко ,Елена, Корнелия и т.н всички са мръсни комунистически изчадия

    Коментиран от #43

  • 5 Клюкар

    34 2 Отговор
    КЕФ цена няма.
  • 6 На всички е ясно!

    96 17 Отговор
    ПРОСТ НАРОД -. СЛАБА ДЪРЖАВА! ТОВА ИЗПОЛЗВА ВЕЛИКИЯ БОЙКО!!!
  • 7 Бойко е най

    25 13 Отговор
    Ленчеееее.....
  • 8 среднощен

    41 44 Отговор
    Скоро ще ѝ "затворят" устата с един "мазен кокал"..! Йончева със сигурност е в Европарламента. В момента се "търгува" - това е истината..! Защото ако беше порив за борба с корупцията - щеше да разкрие тези данни много преди изборите..! Както всичко в българската политика и това е "контролиран огън"..!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мончев

    32 45 Отговор
    Милиончева в Сибир!
  • 11 Хахаха

    51 11 Отговор
    Боко си е разширил външния кенеф и пристроил къща за почивка на път за тоалетната и обратно. Хахахахаха
  • 12 Све

    93 24 Отговор
    Унизително е такъв примат да ни управлява
  • 13 Ххх

    22 8 Отговор

    До коментар #9 от "Точно":

    За маймуни като теб такива политици. !!! Циганите при соца бяха на по-високо ниво. Стадо

    Коментиран от #16

  • 14 ПЕЕВ

    39 48 Отговор
    ТАЗИ САМО ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ СЕБЕ СИ,НО ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВА Е.
  • 15 Све

    35 16 Отговор
    Що за гов..но трябва да си , за да напишеш ВЕЛИКИЯ БОЙКО ?????
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Byg

    48 46 Отговор
    Нека да погледнем и в канчето на милиончева:// Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева! Обвиняемата депутатка с три апартамента, вила, магазин и 7 декара гори. Шири се в 340 кв. м. в Бояна / Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари".Семейството на кандидата за евродепутат Елена Йончева е построило 3 къщи за гости в комплекс в странджанското село Велика, който е изграден по европейската Програма за развитие на селските райони и е финансиран с близо 400 хил. лв.Вместо къщите да се отдават на гости, те се ползват само от семейството на Йончева и от техни приятели, се твърди в медийната публикация. Прокуратурата е разпоредила Главна дирекция "Национална полиция" да направи проверка по случая, тъй като в публикацията се съдържали данни за престъпление. // Нагла колкото си искаш.

    Коментиран от #19, #54, #61

  • 18 Чъки

    31 16 Отговор
    Това е Боко къщовния, да не се оплаква повече нямал пари да си сенира къщата щом има кеш да построи нови две. Може да, не знае че има още две къщи в двора му, за последните години му се събира едва 7 дни да е пребивавал в България! Който ги е построил да си прзнае веднага!
  • 19 Елена Фотева

    44 32 Отговор

    До коментар #17 от "Byg":

    Ууу бе къщите на морето са на новия и мъж от преди да се запознавт а Елена Йончева има доста богата журлистическа кариера с доста продадени филми и в чужбина. не брой парите на хора които си ги изкарват с честен труд! А брой на Цецо апартаментите как ги е купил със заплатата от МВР и на тъща му 6те които е купила и тя от заплати!!! Общо 10 броя апартаменти в хвалитетише квартали в София.

    Коментиран от #22

  • 20 Булшитс

    48 22 Отговор
    Гробарска лъжлива и корумпирана мафия на чело с вожда Боко, до кога ще ги търпим

    Коментиран от #24

  • 21 веска

    39 26 Отговор
    в неделя гилотина ще му откъсне главата на бочито

    Коментиран от #55

  • 22 Byg

    37 27 Отговор

    До коментар #19 от "Елена Фотева":

    АААА , за каква кариера , за поръчките от бившия , или за заплатите от по 12 000 лв. дето си ги е давала сама на себе си от откраднатите пари от ктб , минали през офшорката. Айде молим без тия , крадлива и гнусна история е тази милиончева от всякяде смърди.

    Коментиран от #25

  • 23 Заинтересован

    14 13 Отговор
    Марииче, ти на заплата при Ленчето ли си?
    Много наглост...
  • 24 Калмар

    19 28 Отговор

    До коментар #20 от "Булшитс":

    Можеш ли да ми проектира историята напред във времето, като му "отрежеш " главата на Бойко.
    Ако ти е трудно просто се върни назад във времето, преди неговото управление...
    Ако това време се върне, ше искаш да си отрежеш твойта глава.
    Хората нямаше буквално какво да ядат, имаше огромна безработица и доходи от по няколко долара на месец.
    Това ли мечтаеш да изживееш?

    Коментиран от #30, #34, #67

  • 25 Елена Фотева

    26 7 Отговор

    До коментар #22 от "Byg":

    Ще има да взимаш, парите от КТБ са и за техника която я има на лице! А що не изкарат списъка на длъжниците от КТБ да видим кой точно дължеше 400 милиона към банката.?

    Коментиран от #57

  • 26 Гост

    19 23 Отговор
    Не ги харесвам гроб, ама па еленка йончева, дето някои и викат милиончева, е доста жалка в опитите си, по този начин, да въздейства на избирателя, а истината е, че комунягите са изключително слаби политици и с политика не могат да се доберат до управленската партия в Бг
  • 27 bbb

    19 23 Отговор
    Милиончева отново послъгва
  • 28 Гост

    18 20 Отговор
    А ползват всеки сигнал, проверен, непроверен, веднага излиза еленка на телевизора и започва да лае. Ако каже как с политика ще стане, да се замисли човек, но бсп нямат идея как се прави политика, както никой в тая гнила държава де
  • 29 Townboy

    27 16 Отговор
    Фактът че е била жена на еврейския хамстер е достатъчна причина да не я уважавам.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ъ той боки много скромен 138квадрата😂

    23 5 Отговор
    Тва сигурни ли сте че е негова къща в която живее той а не е пристроика да кучето му😂😂😂😂
  • 32 Кога ше има островгейт😂😂😂

    24 9 Отговор
    Там е интересно колко тона злато е заровил😂😂😂
  • 33 ДАААА

    23 28 Отговор
    А ТИ МИЛИОНЧЕВА СИ ВОДЕЩА ЗА СЛИВЕНСКИЯТ ЗАНДАН !
  • 34 775

    34 22 Отговор

    До коментар #24 от "Калмар":

    Глупости на келеш! Глад по време на социализма никога е нямало и работа имаше във всяко едно затънтено селце, и бяхме почти 9 млн. население. Не можахме да се опазим обаче от западната пропаганда и ето ни сега демокрация.

    Коментиран от #35, #48, #52, #59

  • 35 ВЪЗРАСТЕН

    20 25 Отговор

    До коментар #34 от "775":

    ЗАЩОТО НЕ СИ БИЛ РОДЕН ТОГАВА !ПОМНЯ ОПАШКИ ЗА КОЛБАСИ ОТ КОИТО СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ, А ПАРТИЕН ЧЛЕН- МИКЕРЕ КОМУНИСТИЧЕСКО ПЕРИ ПАРТИЙНАТА КНИЖКА И ИЗПРЕВАРВА ЦЯЛАТА ОПАШКА И С НАГЛОСТТА СИ ВЗЕМА 4- 5кг ,А ТЕ ВСИЧКИ СА 20кг !

    Коментиран от #38, #42

  • 36 чернобил

    24 23 Отговор
    Хубавото е ,че дори след всичко,което разтресе ГЕРБ,пак ще ви бият на изборите!Края на комунистическата измет е видим!

    Коментиран от #37

  • 37 Скрий се бе серсемин

    17 9 Отговор

    До коментар #36 от "чернобил":

    Боко, ти съвсем изперка. Кофа студена вода и главата вътре.
  • 38 Прав си

    25 14 Отговор

    До коментар #35 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Имаше опашки за колбаси, но имаше колбаси. Истински. А не кучешки сухожилия с ирландско месо от ВСВ 1944.

    Коментиран от #49

  • 39 За гласност и прозрачие

    17 7 Отговор
    Интересно е да се направи оглед на новите постройки. Май там има подземия-бункери със стотици милиони в различни валути.
  • 40 Инспектор Стрезов

    17 9 Отговор
    Според Боко Али Баба Банкянлият, дядо му е убит първо от Народния съд, после в Белене от циганина Шарко, а според съседите му - от фронтоваци пред кръчмата в Хераково, защото грубо закачал жените им, докато те се биели на фронта срещу доблестния вермахт.
  • 41 Царя слинци

    6 10 Отговор
    Как ве царя слънце ще декларира. Нали той е бащата, отеца на процеса. Как ве политиците та те са богопомазани а работниците и народа трябва да им благодарят и да им носят ябълки. Тва е братя наследството на бай ви тоша и на бай ви Ленин само лъжи измами и егоцентризъм и злоба към простия човек а те богопомазаните не спазват закона.

    Коментиран от #63

  • 42 542

    13 9 Отговор

    До коментар #35 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Какви колбаси бе серсем, в главата ти явно има само колбаси. Сега опашките са за терминал 2, за детски градини, за болни деца и хора, за направления и т.н., а една шепа хора натрупаха милиарди!
  • 43 Чичо

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Сите крадци заедно":

    То добре, ама от тримата само ББ е комунист! Че вземи им прочети биографиите, то не боли, само ставаш за смях!

    Коментиран от #60

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бате СЕР ГЕЙ

    15 10 Отговор
    Бат Бойко с теб сме ,никога вече БСП на власт ,яли сме им попарата ,чудят се вече какво да измислят комунетата , и трябва да доказваш че нямаш сестра, я им е.и майката .
  • 46 Червената шайка-терористи.

    16 5 Отговор
    Взрослая черепаха, е подсъдимата милиЙончева от организираната престъпна група БСП-партията на милионерите-капиталисти.
  • 47 Батката

    15 5 Отговор
    А бе говорех за времето след 90 година, ама ако искаш да поговорим и за соца - насреща съм. Имаше добри страни и най-вече свързани с демографията. Естествено важен момент е, че имаше обективни причини за това. Спомням си добре митичните сръбски събори и как се радвахме на цигарени дъвки, дънки пирамидки и електронни часовници. С една дума - мизерия. Друга страна придобивка беше режима на тока, водата, връзките нужни да си купиш пералня или телевизор, 10 години чакане за Москва и т. Н.
    Та моля ти се ако имаш некакви носталгични подбуди, изживей си ги без да обърква младежта

    Коментиран от #65

  • 48 Батката

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "775":

    Предишния пост е за тебе "деде"
  • 49 Дали

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Прав си":

    Бил съм на бригади и съм видял страшни неща.
  • 50 Питащ

    9 5 Отговор
    Марче, елен че то ли ти е работодател?
  • 51 Другия с коня

    8 9 Отговор
    Трима. от предложените от БСП Евродепутати са Активни офицери от ДС единия даже от Второ главно....Вербовчици И РАЗУЗНАВАЧИ....И йато Приоритет в Европарламента-премахване на ембаргото на Русия....Да се смееш ли.. .да плачеш ли...или и двете в разбъркан ред....Контраразузнаване нямаме ли....Да не знаете какво е Дуржавна Измяна и какво се полага за Такава....
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тошо

    3 1 Отговор
    Нищо не разбрах
  • 54 Сашо

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Byg":

    Ако всичко това беше вярно или противозаконно, джобния прокурор на Бойко отдавна щеше да я е подпукал.

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Писна ми

    4 9 Отговор
    От двете комунистически кучки. Така са си назубрили опорните точки, че кадето и да ги пипнеш, затрещяват като картечници. Започват с хората, народа, бедността, апокалипсиса и завършват с корупцията и Борисов. Добре, обаче хората искат да чуят и за някоя свършена от тях работа, а не само да си проветряват устната кухина.
  • 57 Я стига

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Елена Фотева":

    Ми и аз съм имал нужда от техника- да ми я плати КТБ, да си я ползвам за ЛИЧНИЯ си бизнес. Все едно като ти трябва такси, да наемеш шофьор без кола, той да си калкулира покупка на колата и многохилядна заплата за да те закара до Враждебна примерно. Само напълно изкукали комунисти могат да вярват на такива дивотии - ще възлагаш
    нещо някому и ще го плащаш тройно- един път да си купи материали, после заплата да си начисли, и накрая и филмите (виждал съм договора) за немного над 100 000 лв при получени 600 000. И за пискюл, да се плати не директно, в България, ами през офшорка! Сега ми стана ясно защо комунягите фалират всичко, до което се докопат - при такова "бизнес мислене". А пък и че някакви нещастници искат пак да ги върнат на власт, направо ме е срам от моя народ!
  • 58 И аз да кажа

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Сашо":

    Кой прокурор, който допусна дезинформацията за бюлетините от Костенец в деня за размисъл, когато агитацията е забранена? Помня как се изредиха всички от ДПС и БСП да реват че се готвел преврат
  • 59 Глупостта лимит няма

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "775":

    И сега има работа, обаче социализЪмът ви и пост-комунизма на другарите изпортиха хората. 45 години с доноси ,идеологическа демагогия, ДС-сътрудничество се живееше сито, а който бачка здраво и иска съответно заплащане му се лепваше етикет "дребнособственическа стихия". И кво стана, таман другарите заграбиха индустрията и няма кой да им бачка за безпари. Те затова сега все на Изток гледат- искат да ни извадят от Европа и да ни плащат колкото решат, а техните деца пари и вили да са на Запад. И Путин като им додаде нещо, пей сърце! Само не си ли дават сметка, че като доведат тук руснаците, първо техните активи ще вземе руският бизнес, и техните луксозни жилища. Я вижте Еленка как се е нагушила, като дойдат сънародниците и с по- големи връзки с Кремъл, първо ще поискат луксозните имоти- в София и по морето. И Евгения Живкова има какво да загуби- резиденции, частни плажове с вили...
  • 60 Я стига

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Чичо":

    Това да завършиш журналистика в Масква, баба ти и дядо ти да са от КГБ, а татко ти да работи в ДС, явно за Вас е биография на дисидент?!
  • 61 Сатър

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Byg":

    Къде са два милиона, а къде са 11 милиарда на година. А същевременно йончева живее под наем и трите къщи са на бащата на мъжът с който живее даже и без да има брак с него. Разлика от тука до небето Ненормалници тоя народ ама найстина го имате за много прост, но няма да ви мине номера.
  • 62 Село

    3 1 Отговор
    Разликата между Елена Йончева и Бойко Борисов е, че първата е родена в богат род; а вторият е кучето от крайният квартал. Оттам нататък едната от богата става по-богата; а другият от селянин става много, много богат селянин.
  • 63 Които е натиснал - е прост червен галош

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Царя слинци":

    С елементарно и изостанали мислене
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    А КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ДРУГИЯ ЙОНЧЕВ -СВЪРЗАН С БКПСП -"НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ ОТ ДС " И ДАВАЩ АКЪЛ ПО "ЕФИРИТЕ " ??? НИНОВА МУ Е " ДУХНАЛА ПОД ОПАШКАТА " ИЛИ Е УМРЯЛ !?!?!?
  • 67 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Калмар":

    А Вше наясно ли сте кой отвън с родотстъпници отвътре организира тази криза? Май не сте наясно, че целият сценарий с Виденовата криза беше изфабрикуван от едно много прочуто по света чуждо разузнаване.
  • 68 Гост

    1 1 Отговор
    Защо Йончева не плюеше преди, а сега? Жалка си.
  • 69 Не на мафията

    2 1 Отговор
    Браво на Йончева!
    Не и пука от репресиите на управляващия режим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове