Last news in Fakti

8 Май, 2012 12:56 912 0

Още 450 души аут от БДЖ

  • бдж-
  • съкращения-
  • синдикати
Още 450 души аут от БДЖ - 1
Снимка: Факти.бг

Синдикатът на железничарите към КНСБ е получил уведомително писмо от ръководството на БДЖ за предстоящи масови съкращения в "Пътнически превози".

За това алармираха от ръководството на синдиката, които съобщиха, че без работа ще останат 450 железничари, или близо 20% от всички заети в "Пътнически превози".

Ръководството на железниците кани синдикатите на среща утре – 9 май. След това синдикалистите ще свикат изпълнителните си органи, за да решат какъв ще е отговорът им и какви действия ще предприемат.

От КНСБ ще настояват за по-малко съкратени, ще преговарят за обезщетения и преквалификация на работниците.

След като в края на миналата година влаковете останаха по гарите в продължение на 20 дни в резултат на стачката на железничарите, реформите в сектора започнаха с проект за намаляване на щата с 2000 души. 1000 от тях напуснаха дружеството доброволно срещу обезщетение от шест заплати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА