Last news in Fakti

29 Май, 2019 16:25 10 316 49

Полицаят, заял се с Камбуров, го е правил и друг път (ВИДЕО)

  • полицай-
  • мартин камбуров-
  • легитимация

Читател на ФАКТИ изпрати кадри със същия униформен служител

Полицаят, заял се с Камбуров, го е правил и друг път (ВИДЕО) - 1

Полицаят, влязъл в улична свада с футболиста на "Берое" Мартин Камбуров, е отказвал и друг път да се легитимира. За това алармира читател на ФАКТИ, който изпрати и видео в потвърждение на думите си.

Припомняме, че преди 3 дни униформени служители поставиха скоби на колата на приятелката на футболиста, а свидетел на инцидента засне случката, като поиска от полицая да се легитимира. Той на няколко пъти отказа, а накрая мъжът с телефона се оказа глобен със 100 лв.

Оказва се, че това не е първият случай, в който въпросният униформен служител отказва да се представи официално.

Подобен инцидент е станал и преди 2 години, твърди читател на ФАКТИ.

В случая хората наистина са прави, защото този полицай не е в облекло и униформа. А за имената не обичат да ги казват много и затова трябва да имат отличителни знаци, за да могат хората при нужда да се оплачат и да търсят правата си, пише нашият читател.

Ето случай от преди две години, когато същият полицай прави проблем, че съм спрял на улицата с аварирал автомобил с включени аварийни светлини, допълва човекът.

В закона пък изрично е записано, че при съмнение от наша страна за идентичността на униформените те са длъжни да покажат полицейските знаци по себе си и служебната си карта; - да са на осветено място (когато спират за проверка автомобила през нощта) и служебният им автомобил да е с включени сини сигнални лампи; Ако някой от тези четири елемента в началото на процедурата на проверка не е спазен, служителите на КАТ подлежат на дисциплинарна отговорност и се стига до нередовност на процедурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    84 5 Отговор
    Добре де, ако не го позная че е полицай и му счупя главата какво правим?

    Коментиран от #7, #37

  • 2 миш

    28 6 Отговор
    Имаше един случаи в Русия с двама топ футболисти,та те маи са в тюрмата?
  • 3 BOC

    37 6 Отговор
    Затова казвам , че истината е по средата!!!
    Всички нападнаха Камбуров

    Коментиран от #10

  • 4 КАЛАХАРИ

    61 3 Отговор
    Първо се разхожда без шапка по устав и етикет е длъжен да е със нея торо е длъжен да се легитимира колкото пъти е нужно! Тоя с жилетка и сини панталони може да е всеки. Длъжносните лица и държавните служители имат право да бъдат снимани, на тях им се плаща от данъците! Ако държавен служител не зависимо дали е от МВР се държи непристойно дори в извън работно време можете да се оплачете в министерството от което е нает. Те са държавни служители и представляват държавата в обществото. Тези работи е хубаво да ги запомните.
  • 5 Тъп

    35 2 Отговор
    по-тъп, най-тъп, супер тъп, хипер тъп, МИЛИЦИОНЕР(ДЖАНДАРИН) = МЛАДЕН МАРИНОВ ИЛИЕНСКИ
  • 6 миш

    15 26 Отговор
    Кво се прават на утрепани тия футбалери,що не иде у чужбина да го направи същото,айде да не в Америка,а по на близко Турция или Румъния.

    Коментиран от #11

  • 7 Един там

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    Ти мислиш ли че двама с жилетки и панталони ако ми дойдат ей така ще им дам да ме арестуват! Ще настане веселба ако ще после да се съдим. Това че са полицаи изобщо не ги слага над закона.
  • 8 Бай

    40 2 Отговор
    Масово не се легитимират при положение на униформата има специално място за баджа !!!чупят ти личната карта а тя е за показване не за даване на служителя !!!По въпросния случай с Камбуров има превишаване на правата служителя и това не поведение на един европейски полицай който уронва престижа на останалите в службата !!!дисциплинарно уволнение за този Смешник !!!
  • 9 Пловдив

    31 0 Отговор
    Само разпорежда момчето, но не прави сметка ,че той като орган на власта е длъжен да носи отлечителни знаци.А това как се оправдава със началника си че бил запознат, че не се представя и няма значка тук трябва да се намеси директора на ОДП и да потърси сметка на началника на общинска полиция. Няма как всички полицаи да носят значки и да се легитимират на хората а тези на общинска да са като некви селяни.
  • 10 Кой

    26 7 Отговор

    До коментар #3 от "BOC":

    Нападат го, защото се държи като самозабравил се келеш, а това, че полицаят не е спазил процедурата е друг въпрос. Но все пак колата е била паркирана неправилно и не може футболистът да си позволява да вилнее, той не е вилнял, защото не са му се представили, а защото се е почувствал унизен, че видиш ли, на него си позволяват да му поставят скоба.

    Коментиран от #25

  • 11 Тия па

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "миш":

    Ти беле ли там че говориш или отново вярваш само на разказите на милиционерите! Да им слоцат камери на унифорните и тогава ще им дойде на нагорно и рушветите ще отпаднат ще се научат на обниски и да говорят на вие и ще спрът да заплашват. Сега ако им поискаш да направят тест на полицая за дрога закона им позволява да откажат!
  • 12 Министър Младен Маринов

    13 1 Отговор
    бил ли е охранител на наркобоса Мето Илиенски?
    Цацата, Шиши, Гешеффъ или Боко да отговорят
  • 13 Орнела мути

    11 0 Отговор
    Хайде кат да си върши работата за Закона за Движение по Пътищата а общинската полиция да проверява заведенията че там са далаверите
  • 14 ®Lllllk

    26 0 Отговор
    Как нагло връща личната карта и чука със ръчичка,,,, рядко хора търпят такова поведение .Не е нормално да си полицай и да нямаш документ/карта с която да се легитимираш, че си такъв , но явно не си я носи.Ако беше стар полицай знае какъв е кодексана честа ,но тези катогледам са трагедия.
  • 15 гост

    17 0 Отговор
    Първото нещо, което прави всеки полицай е да се легитимира и да си покаже картата. Както полицая може да ти види документите за проверка така и ти може да му изискаш да видиш неговите и да си запишеш името и номера на значката му, ако не си съгласен да подадеш жалба срещу конкретно длъжностно лице. Само с този отказ той си подписва дисциплинарното наказание.
  • 16 факт

    27 1 Отговор
    Щом отказва да се представи звъните на 112 и описвате случая и викате полиция,после пускате сигнал до Инспектората и Вътр. сигурност на МВР те му огорчават живота,аз съм имал подобен случай и полицая дойде да се извинява и моли да оттегля сигналите.Научете се да си търсите правата като достойни хора.

    Коментиран от #34, #43, #48

  • 17 Факт

    9 1 Отговор
    Наглост и самозабрава?
  • 18 Майна

    15 0 Отговор
    Разпореждам,разпореждам само това повтаря!
    Някой тия младите полицайчета от общинска учил ли ги е, че трябва да бъдат и хора и да говорят като такива, но те не го знаят защото са към кмета а не към полицията
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 vasik atanasova

    4 3 Отговор
    браво човека си знае правата
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Askui

    12 1 Отговор
    Одеяяя ти са приставих уа !!!!!!!!!!
    Срам за полицията са такива селяни
  • 23 Коко

    10 14 Отговор
    Във всяка една друга държава, щяха да бъдат арестувани всички.
    Защо не опитате да поискате да се легитимира полицая в Турция или Гърция.... Нееее там сте като мишки защото знаете какво ще следва.

    Коментиран от #26

  • 24 Фен

    9 8 Отговор
    Камбуров е за затвора, няма никаква работа там да се разправя със служителите , приятелката му е нарушила закона и тя трябва да си понесе наказанието !
  • 25 ДАДА

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кой":

    Не оправдавам футболиста, но полицая е под всякаква критика относно униформа и държание.Не му коства нищо да си покаже картата и имената.
  • 26 1984

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    Или пък в Турция да хвърля кинти по полицай или жандарм?!? Може и кафе да го почерпя.. :) :) :)
  • 27 Гост

    14 6 Отговор
    Мали-й, що кретен се е завъдил у България! Те полицаите да не са от друга планета? Същите са като всички останали, дето постоянно нарушават закона. На оня приятелката му спряла неправилно, и полицая защо не бил сресан? Катаджиите искали пари? Защо? Защото нарушаваме закона и искаме да минем метър. Като сте такива примерни граждани, не плащайте, нека ви наложат акт. Днес ми вдигнаха колата пред нашия блок, и какво направих? Отидох да се бия с "ЦГМ"? Не, платих 63 лв. и 20лв. фиш, защото има знак за забрана за паркиране пред нас, и аз виждам как вдигат коли, но се направих на тарикат, ЗНАЕЙКИ че може да се срещна с ПАЯКА. Рискувах, загубих, платих си. Полицаят не беше сресан, нямаше табела с номера на обувките си, може би бие делфинчета на Черно море, ама това какво значение има в моя или другия случай? Ако имаше начин да мина метър с по-малко, повярвайте, щях да се пробвам. Стига сте грачили, всички сме си виновни за тоя хал.
  • 28 Чичко

    8 1 Отговор
    И какво като е полицай?! Аз лично нямам нищо против тях, но съм ТВЪРДО за, че законите и нормативните актове важат и са в сила за всички и следва са се спазват. А те като органи на реда са още по задължени давайки пример да ги прилагат, а не потъвайки ги да се мислят за господари на ситуацията
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 От опит

    12 1 Отговор
    Такива разпасани много лесно се оправят. Първо звъните на 112 и докладвате, че униформен служител се държи нелюбезно, отказва да се представи, не спазва процедурата и няма отличителни знаци. Казвате си името и номера на патрулката. Изказвате съмнение дали този полицай въобще е на смяна, или вероятно е в отпуск. Всички разговори на 112 се записват. След това звъните на телефона за корупция, 02 / 982 22 22, и повтаряте същото. Всичко това с много любезен тон, без да се карате и твъдо. Веднага им се спича л...ното. Това разбира се, че сте сигурни, че всичко ви е ОК, не сте пили, имате си застраховки и пр и пр. бумаги в колата.
  • 31 Отново От опит

    10 0 Отговор
    Един такъв нелюбезен го преместиха от КАТ като охранителен полицай в метрото, защото имаше късмета да попадне на неподходящ човек.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Wertu

    1 3 Отговор
    Аз да попитам това не е ли същия клип от оня ден а?
  • 34 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "факт":

    По принцип, във връзка с последните изменения за личните данни, би трябвало да не ви предоставя имената си, но е длъжен да се представи и има изложен на видно място своя служебен номер. Проблемът е, че у нас тези неща се отразяват много бавно. Аз работя в сферата на сигурността в Чехия и като охранител съм длъжен да се представя на засегнатото лице и предоставя при поискване своя служебен номер на легитимация та (той е персонален). Ако съм сгафил, спокойно отсрещното лице ще знае спрямо чии действия и бездействия да отправя критики и възражения. Полицаите пък са с персонален номер върху самата униформа и е достатъчно за гражданина да подаде оплакване срещу работещ в системата на чешкото МВР, за да тръгнат доста сериозни разследвания. Така действията на българския полицай се обезмислят, защото непредставяйки се и нелигитимирайки себе си като представител на официална институция, актовете, които е издал иначе съобразно закона, стават невалидни и падат в съда. Издал сте правилно акт, постановил сте правилно глоба за нарушител и не сте се представил?! Глобата е невалидна и нарушителя ще продължи безпрепятствено да нарушава правилата. Няма как да сме като в Западна Европа при това положение...
  • 35 Гошко

    13 0 Отговор
    Виждаме взет на работа - безпринципен, безморален, безкруполен, погазващ, унижаващ, лишен от човешки качества човек, какво да мислим и разсъждаваме върху професионализма на този човек като Полицай... Чистка за такива петнящи името, престижа и вярата в народната Полиция
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 поуицай с пистоует

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    мераклии бол, смелчаци хич.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Търтеите-милицайки

    5 0 Отговор
    изядоха пенсионния фонд с тлъстите си пенсии, а мнозинството българи умират с по150-200 лева. Че и 20 заплати при пенсиониране! Позор!!! А и знаем, че във всяка ОПГ(Организирана Престъпна Група) участва поне един полицай.
  • 42 Гост

    5 0 Отговор
    Какво значи няма да се легитимирам, и какъв е проблема да си носи бадж със индефикационен номер на жилетката.Тук във София специално досега никога не съм виждал такава наглост и държание от полицай като с думите си не защитавам футболиста.Този полицай при въпроса къде му е баджа казва имам си началници питайте тях?
    А сега господин министър питайте началникана общинска полиция във Пловдив къде аджеба са техните персонални отличителни знаци, че нещо не разбирам къде живеем вече и не ги ли учат по школите на уважение тези момченца облечени във власт.
  • 43 POWER

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "факт":

    При тази криза за полицаи в София, едва ли ще стане това за което пишеш,със сигурност ще го покрият.
  • 44 МВР пенсионер

    3 0 Отговор
    Пратете го момчето на магистралата да патрулира за месец и ще разбере, че работи в МВР. Там под закрилата на кмета им минават номерата, навънка гражданите си знаят правата.
  • 45 сори майна

    3 0 Отговор
    Това комплексарче ще яде бой някой път докато се усети и ще даде крен, сигурен съм просто! Жалко, младо момче, УРЕДИЛИ го за полицай, няма лошо половината и повече са така.. но , малко да попрочеете правата и задълженията на полицейският служител! Комплексарче.. късопишковец без пари, те да видите како става от такива! хаха
  • 46 999

    1 0 Отговор
    аман от некадърници.....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Потърпевш гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "факт":

    Грешите, служителите в общинска полиция ВИНАГИ СЕ ОКАЗВАТ МУШМУРОЦИТЕ НА МВР. НАСТАНЯВАТ СЕ НА ТОПЛОТО МЕСТЕНЦЕ ПОД КРИЛОТО НА КМЕТА И СИ ПЪЛНЯТ ГУШКИТЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ. ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДА НЕ СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ. Аз имах подобен случай и независимо, че се оплаках в СДВР, ефекта бе нулев. Така и не се узна името на мушмурока
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове