Last news in Fakti

9 Юни, 2019 14:21 3 099 41

Овчаров: БСП няма бъдеще с хора като Миков, Дъбов, Гергов и Станишев

  • румен овчаров-
  • бсп

Нинова от своя страна успя да измъкне партията от онова безвремие, в което беше изпаднала и благодарение на нея БСП сега може да се счита и за опозиция, и за алтернатива, допълни бившият лидер на столичните социалисти

БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са миналото на партията, те са задкулисието. Нинова извади партията от задкулисието.

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров в предаването "Тази неделя" по бТВ.

Притеснява ме това, което ще се случи на конгреса и това, което ще се случи след конгреса, притеснява ме истерията, която се разгръща десетина дни преди конгреса в БСП, каза Овчаров в началото на разговора.

Овчаров припомни, че днешната ситуация прилича на ситуацията от 1996 г., когато една група в БСП бе решила на всяка цена да свали лидера на партията. Това доведе до оставката на Жан Виденов, но хвърли държавата и партията в хаос. За щастие БСП днес не е в управлението, няма опасност да хвърлим държавата в хаос. Но има опасност да хвърлим партията в юридически блокаж, предупреди Румен Овчаров.

Сенека е казал - ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че никога не си го искал, цитира древния мъдрец Овчаров.

Според него, нищо не налага този драматизъм, с който протичат процесите в партията.

Няма разум, има само омраза. Но при нас омразата стигна до ненавист, каза още той.

Румен Овчаров критикува не само вътрешната опозиция, но и лидера на БСП Корнелия Нинова. Според него Нинова е сгрешила с подаването на оставката си, а политиката ѝ - напред, кръгом и пак напред, е погрешна.

Въпросът е как да се излезе от този омагьосън кръг, в който след конгреса БСП може да бъде блокирана юридически, както се случи със СДС през 2001 година. Конгресът трябва да намери разумен подход, каза Овчаров. В партията няма настроения за протеберанси, партията е амбицирана да печели избори.

,,Корнелия Нинова е виновна в случая, защото нямаше причина да свиква този Конгрес и като цяло да драматизира всичко това. Това беше едно грешно и прибързано решение. Отделно ситуацията бе използвана от определени хора, които не разсъждават политически, тъй като са засегнати личните им и корпоративни интереси. В такива ситуации се изисква най-вече мъдрост'', коментира Овчаров.

В отговор на въпроса преброени ли са дните на Нинова, Овчаров припомни, че той на-много е критикувал лидера на БСП за еднолично управление, за отварянето на много фронтове, но Нинова защитава принципи, посочи той. Овчаров смята, че в политиката трябва да има повече гъвкавост, изграждане на мостове.

Овчаров критикува остро президента на ПЕС Сергей Станишев, наричайки го част от задкулисието, с което се бори Нинова.

"Станишев е легитимация на задкулисието и паралелната държава през 2013-2014 година", каза той.

БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са миналото на партията, убеден е той. Овчаров изтъкна, че Нинова е променила партията.

Връщането на тези хора ни вкарва в блато, каза той.

,,Крайно време е да се освободим от усещането, че лидерите ни са незаменими. За мен БСП начело със Сергей Станишев, Михаил Миков или Георги Гергов просто няма бъдеще, защото това са стари лица. Нинова от своя страна успя да измъкне партията от онова безвремие, в което беше изпаднала и благодарение на нея БСП сега може да се счита и за опозиция, и за алтернатива'', допълни той.

А по повод думите на Гергов - кой е Петър Витанов, че да бъде начело на групата на българските социалисти в ЕП, Овчаров каза, че през 2001 г. Станишев е бил като Витанов.

В заключение бившият енергиен министър заяви, че партийните субсидии трябва да ги има, за да протича нормален политически живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ащром

    38 6 Отговор
    Абе вярно че старите мастии нямат място в БСП, ама и Нинова си вкара автогол с това блеене по кафетата, вместо да са в парламента и да работят. Така, че не е сигурно колко струва и тя.

    Коментиран от #8

  • 2 no name no face no number

    19 22 Отговор
    БСП е като СДС никакво бъдеще нямст. Принципно партиите ще си заминат всички в историята дали утре или по късно, денят ще дойде и новата система ще се установи.
  • 3 Бай Шиле

    32 3 Отговор
    Ало войводите на БСП,докато се ядете кой да води бащина дружина,и червените бабички се отказаха от вас.

    Коментиран от #5

  • 4 Горянин

    27 17 Отговор
    БКП-БСП няма никакво бъдеще,те са политически трупове,и копейките на Решетников вече не помагат,червената армия вече няма как да стъпи в член на НАТО,и те не могат да им помогнат,ЗАКРИВАЙЙЙЙ.

    Коментиран от #28

  • 5 Ново

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Шиле":

    Наи накраят да видем едно ново лице от 1990год да каже какво е направил за българия щом има смелоста и наглоста да дава мнение партията се е проминила тръгва по нов път нов бърдак с стари прост———ки това е честито
  • 6 Реалист

    26 14 Отговор
    Тоя като какъв се изказва - като подсъдим по делото за корупция или като човека назначил курна като зам.министър на икономиката когато той беше министър. Та после сер-гей трябваше да я уволнява за КОРУПЦИЯ. Хайде да познаем от раз - ДАЛИ КУРНА НЕ ДЕЛИ КОМИСИОННИТЕ С ТОЯ ЗАЩИТНИК НА ВАЛЬО ТОПЛОТО??? На България не и трябва нито една партия която се кланя на чужда държава - и БСП и дпс са за забрана... И двете партии са със затихващи функции - на БСП електората измира по естествен път а на дпс се отсвирва защото с "принципа за уседналост" при гласуването вече "на пеят". А и все по-малко от тях ще се хващат на въдицата да се връщат за едни избори до България. ГЕРБ и Патриоти (но не атакисти-марионетки на путлер) плюс дясна алтернатива като СДС са бъдещето на България. АМИН!!!

    Коментиран от #9, #16

  • 7 vasik atanasova

    18 10 Отговор
    ах ей този какъв мръсник е равен няма овчаров
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Беше каквото беше

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Амин за дясната алтернатива СДС... и там са се задръстили от доказано качествени боклуци. Не е работата в името на партията, дали са леви или десни, а в това кои хора са вътре. Ако всеки избирателен район изпраща в парламента само мажоритарно избрани хора, доказали се с работа било то в частния, било в обществения сектор, няма нужда от партии. Иначе виж кво става - бившия комунист и настояща мутра тиквоний, си прави престъпна организация за точене на евро и държавни средства, като я маскира в политическа партия и издига в култ своята личност, че вече 10 г. не може да се отървем от изборни фалшификации и схеми за узорпиране на властта с помощта на други творения като ДПС. Ама кво ли ти обяснявам на теб, щом симпатизираш на ГРОБ, значи си старо крадливо комуне, дето от едно време е свикнало да влачи от общото и да се урежда по другия начин.

    Коментиран от #30

  • 10 Дългият инкасатор,

    13 5 Отговор
    Според ме има право . Но Никова иска повече държава? В икономиката?! А останалите, ИК, повече права на джендърите и децата да станат общи, държавни! Да няма семейство . Решавайте си, комунета, аз съм безгласен зрител! Но си носете отговорността, пред поколенията! Иначе, инкасаторът, ни изнасили!
  • 11 Експерт

    19 8 Отговор
    И аз мисля така. БСП има бъдеще с хора като Нинова, Йончева, Дърева и разбира се Р.Овч.
  • 12 Р Овч

    10 10 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 13 ВЕК

    13 6 Отговор
    Ами ти си най-големия из м/у тия където си ги изброил в партията и значи първо ти трябва да се самоубиеш, после "лидерката", която е в ОСТАВКА и разбра, че ще я изритат другата седмица и колкото и пари да са заложени...и който и да се опитва да я защитава, вече е изпята песен!!!!! А сега и ще ги порежат и със субсидиите..както народа искаше и естествено пари да си събират от членски внос..:)))
  • 14 ЧУДОМИР

    14 1 Отговор
    ЕЕЕЕХ БЪЛГАРСКО ПРАВОСЪДИЕ , ВСИЧКИ ЕЙ ТУК СПОМЕНАТИ , ТРЯБВАШЕ ДА ТЪРКАТ ЗАТВОРНИЧЕСКИТЕ НАРОВЕ !
  • 15 5 по 5

    18 1 Отговор
    Да ,ако Спанишев, Дъбов, Миков, Гергов, А. Найденов и пр. са пак в БСП или като Първанов и Петков си направят второ АБВ значи БСП е държала много безотговорни хора до сега и тези хора са ни управлявали за да сме на тоя хал днес.
  • 16 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Хареса ми изложението ти в началото, ама с последното изречение, направо се насра и засмърдя
  • 17 ХХХ

    11 10 Отговор
    С Курнелия от Крушовица какво бъдеще има ?
    Никакво . На пук на лозунгите тя няма абсолютно тикаква визия за бъдещето .
  • 18 Реститут

    9 2 Отговор
    Е, лесно е да даваш акъл със стотина млн.в банка.
  • 19 Дали ще смее,

    8 2 Отговор
    Р.Овч.? Да напише книжка, за преговорите му, с руснаците? Ако я напише, ама е слаб човек, филмът за Чернобил, ще му диша прахоляка! Стани знаменитост, Овчаров, световна!
  • 20 Какво

    6 8 Отговор
    Значи “ визия” ? Не знам, но Нинова иска тотален контрол, над икономиката! Май в Северна Корея, има повече икономически свободи, с рекет от държавните. Тук е тотално изнудване, от държавните! Рекет е благинЯ, за монополите’
  • 21 Bubbles

    1 4 Отговор
    Спокс, ся лидера на БСП е протежето на Костов, а скоро ще е самия Костов!
  • 22 чико

    5 3 Отговор
    За тези който разбират ,светът е ин и ян .Всичко което ни заобикаля е двуполюсно.Пренесено в политиката не е добре един да казва кое е хубаво и кое лошо.Трябва да има алтернатива хората да избират.Налагането на еднополюсния модели в света и в отделни държави не е донесло нищо добро.Как е в булгаристан Вий преценете.
  • 23 Много е прав

    8 2 Отговор
    ... само дето и неговото име трябва да е там.
  • 24 Цар Вул

    7 2 Отговор
    Теа дето ги е изброил Овчаров трябваше да ги пратят днес на ГЕЙ ПАРАДА!!Голем Т.АШАК ЩЕЩЕ ДА Е!ПХредставяте ли си свинаря Гергов
    от с.Шишманци да го води начело със Сер ГЕЙ!!!!Това зрелище нямаше да го има и след сто години!!!Малко за отрезвяване,че МНОГО НАСЕРИОЗНО СЕ ВЗЕХА!!!
  • 25 Зайко Байко многознайко

    2 4 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨
  • 26 Зайко Байко многознайко

    7 2 Отговор
    Хоп излезе от нафталина още едно омразно лице на несвършващият ни преход, Р. Овч. който назначи Нинова. Не мога да отрека , че е изключителен стратег., помните навярно алкохоликът, който пикаеше във фонтаните и беше подлога на мафията. Нали си спомняте по негово време как наричаха МВР ( Маджо Вика Румен), затваряше цяла София простакът му с простак. Този , юпитата, които преформатираха външния ни дълг , Мадридското цукало в днешения ден получиха достойно попълнение в лицето на бавноразвиващият се асансьор с особена форма на главата тип каунЬ. Завинаги ще бъдат прокълнати от народът ни!!!
  • 27 Главоча от Банкя

    9 3 Отговор
    Тоя червен педераст,отдавна трябваше да е в затвора..... както и мръсното дупе и леке Кирил Добрев
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Горянин":

    Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....
  • 29 Загрижен

    3 1 Отговор
    Всяка партия има нужда от млади хора,свежа кръв,но ако в близките няколко години няма партии ще е още по-добре.
    Народът да има ключова роля при избора си кой да го управлява и кой да го представлява.
    Партии,които имат под един процент на избори да се заличават и да не се допускат до избори,дори и коалиции,много партии в тая държава,а полза за народа никаква.
  • 30 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Беше каквото беше":

    Не само си наивен ами чак опасно прост - какво щяха да изберат поданиците на братя галеви ако те слушахме тебе? Щяха да ги вкарат в парламента и да ни направят за смях в цял свят. Мислиш ли че и кмета чоков нямаше да е в парламента? Мажоритарния принцип е възможен само ако има ограничения за гласуващите - като в Търновската конституция - ОБРАЗОВАНИЕ, ИМОТНОСТ, УСЕДНАЛОСТ... Иначе ще докараш цигански барони в парламента. Много си наивен! Заради такива като теб трябва и още един критерий - АЙКЮ над 100, че ако си от пенционерите-зеленочорапковци със сигурност няма да го изпълниш.
  • 31 Нео

    4 0 Отговор
    При разбъркване на помията отгоре веднага изплуват ..., като Р.Овч!
  • 32 Уникално

    3 1 Отговор
    За първи път човек от висшия ешалон на БСП назовава конкретни имена и им дава оценка. Оценката за това може да бъде само една - висока, въпреки , че самият Овчаров е спорна личност.
  • 33 месара

    4 2 Отговор
    тоя защо не е в затвора?!
  • 34 Другия с коня

    2 2 Отговор
    БСП няма бъдеще и без тези имена...Прекалено големи щети претърпя Народа заради тази партия Преди и След 10 ноември....За съжаление Обществена Справедливост не съществува и Народа е на терминал 2.....Четири милиона напуснаха Родината....
  • 35 Centurion

    8 0 Отговор
    Хората не гласуваха за БСП заради наличието в партията на индивиди като Дъбов, Гергов, Пирински, Мерджанов,и подобните им Дегенерати.Те трябва да бъдат отстранени заедно с онзи плъх Станишев.
  • 36 бббббб

    8 1 Отговор
    Борисов толкова години не сдава властта въпреки постоянните негови издънки и на неговите правителства в корупция ,злоупотреби и др.Изкарва се на герой и невежите му вярват.А, Нинова за много по-малко подава оставка .Голяма грешка! Всики тия от БСП ,които реват против нея са предатели и играят с Борисов.
  • 37 fraas

    5 1 Отговор
    точно го е казал
  • 38 цвцв

    2 0 Отговор
    много сте прав особено с дъртите чукала гергов и дъбов
  • 39 ОВЧАРИ от ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Гергов и социализъм ,някакъв политически апсурд , все едно Бойко Борисов да върне ,Цветан Цветанов като главен " Овчар" на политическото стадо на ГЕРБ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ConEpilt

    0 0 Отговор
    Транспортная компания MSC в Самаре

    Комплексные логистические решения - Сотрудники транспортной группы MSC разработают индивидуальное решение под требование Вашего бизнеса, объединяющие весь комплекс услуг по организации доставки груза до Вашего склада в кратчайшие сроки с минимальными затратами. Мы объединили все услуги компании и готовы разработать для Вас индивидуальное коммерческое предложение на поставку груза снизив риски и оптимизировав расходы.

    http://www.msc.com.ru
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове