Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Данаилов: Моля Нинова да не подава оставка, за да спаси партията!

Предстоят ни много важни избори и е грехота да се разсейваме с щуротии

Публикувана: 15 Юни, 2019 12:10
32 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1867
Данаилов: Моля Нинова да не подава оставка, за да спаси партията!
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.
 
Източник:
Епицентър
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интервю на Валерия Велева с едно от най-разпознаваемите лица на БСП - Стефан Данаилов, преди партийния конгрес в неделя.

- Какво, според теб, трябва да се случи на конгреса в неделя?

- Първо, трябва да си отговорим на въпроса - какво ни предстои да вършим, а не с кого. На нас ни предстоят много важни избори. Каквото и да говорят, в партията има подем, видим подем. И е грехота да се разсейваме с щуротии. Приличаме на един 136-тонен кораб, който 30-40 човека се опитват да го клатят, за да съборят капитана. Ако не дойдем на себе си, това ще се случи. Ако се отиде на война - това, което гласят опонентите, ще бъде страшно! Аз се тревожа Корнелия да не хвърли оставка и да си тръгне - да се откаже от председателството и да напусне ръководството на партията.

- Но тя в момента е в оставка?

- Нинова трябва да оттегли оставката си. И аз я моля за това. Ако не я оттегли и зареже ръководството на партията, какво правим тогава?


- Конгресът избира друг лидер - ето, например Жаблянов като че ли е най-приемливият, медиите го анонсират.

- Какъв Жаблянов? Какъв лидер е Жаблянов? Той е дискредитиран човек! Беше зам.-председател на Народното събрание и го смениха. Разбирам, че колегите от опозицията са си го избрали за председател на партията – е, с него ще цъфнем и вържем! Тогава БСП ще разбере какво означава авторитаризъм! Тези, хора които се спрягат за нейния пост, нито един от тях не е ярък визионер, не стават за ръководители на партията. Да си лидер, трябва да имаш първо харизма, да можеш да поведеш хора. Нинова поведе маса народ, видях го това с очите си. Изправи партията, вдъхна ѝ самочувствие.
Партията не може да бъде тревожена непрекъснато. Много ми се вижда куха целта на цялото мероприятие срещу Нинова.

Да, тя направи грешка като си подаде оставката, беше плод на емоцията ѝ, която я тресе непрекъснато и която, както казваше баща ми, някога ще ѝ зарие тъпана. Предупреждавал съм я - да брои до 10 преди да говори. Това е една от грешките ѝ – хвърля се ентусиазирано и емоционално във всичко. Но аз все пак вярвам в мъдростта на делегатите на конгреса – това са мои другари, вярвам в разума им. Да, ще бъдат провокирани от групата на опозиционерите, но не ми се вярва тези 600-700 човека да бъдат толкова объркани и да повярват на тази голяма интрига, която се завъртя около нея.

- А каква точно е интригата?

- Не мога да разбера защо е тази омраза срещу Нинова. Не мога да си представя мъже да мразят толкова много една жена! Боже, аз не мога да мразя толкова, който ще да е! Какво ще спечелиш от това? Пирински, цял живот е взимал от тази партия, още от времето на Живков и продължава да взима - сега пък за дъщеря си. Това е да нямаш преценка за себе си! Учудвам се и на Асланов - да каже: Аз ви заблуждавах, че печелите напред, за да не ви отчайвам. Той даваше такива прогнози! Може ли такова нещо? Да ни мами! И да му плащаме за това. Ами Дъбов?

- Те я обвиняват в еднолично управление. Казват, че не си държи на обещанията ...

- Е, какво им е обещала...Това са лични амбиции. Защо Дъбов е против нея, след като на конгреса участва в нейното избиране? Защото не е станал посланик, защото Нинова не е успяла да уговори това с президента. Е, как ще го направи? Дипломат ли е Дъбов, че да иска да става посланик? И затова я обвиняват в еднолично управление! Да, Нинова понякога проявява инат, но тя винаги се води от принципни позиции. Обеща лява телевизия и успя с кански усилия да удържи на обещанието си.....

- Какви грешки намираш в нея като партиен лидер?

- Не трябваше парламентарната ни група толкова дълго време да е извън парламента. Казах ѝ, че губим от това. Тя имаше своите аргументи, които отстояваше. Прекалихме с времетраенето на това излизане, имаше поводи да се върнем - тя не отстъпи. Попитах я: Ако загубим, какво правим, как ще се върнем – тя беше убедена, че ще спечелим. Освен това тя сложи в устава един „катинар“ за 12 години присъствие в парламента и много силни личности, които бяха знакови за БСП лица, сега липсват в парламентарната група. И Янаки Стоилов липса, и Румен Овчаров липсва, и Петър Мутафчиев липсва. Вижда, че в групата нямаме сериозни юристи, нямаме борци, нямаме авторитети. Младите в групата още не са готови, нямат самочувствието на сериозни политици.

От тази гледна точка, тя сбърка в желанието си да промени изведнъж и парламентарната група, и партията. Стигна до крайности.

Но всичко това тръгна от конгреса, на който бе избрана. Тогава е поела ангажименти към тези, които са я избирали, а после не е изпълнила техните желания. А те бяха огромни – да станат зам.-председатели на партията, да почнат да ръководят. Имам предвид и Георги Гергов, и Красимир Янков. Учудвам се как си промени отношението към нея и Антон Кутев, а тя му даде толкова много – направи го председател на комисия в парламента. Имаме две комисии, едната той я води...Застана зад идеята му за културния чек, дори когато много от нас не я подкрепиха, защото не я разбраха... Не казвам, че заради това трябва да си роб и непрекъснато да благодариш, но неблагодарността е силно качество на българина и това се вижда сега.

Никога не съм очаквал, че може да се стигне до такива крайности. А те даже не могат да прикрият защо го правят. Недоволни са от това, че изгони двама-трима от Изпълнителното бюро, че лиши десетина от депутатски кресла, отне им права, които някои смятаха, че са им дадени до живот.

- А конфликта ѝ със Станишев на какво го отдаваш? Борба за власт в партията ли е?

- Този конфликт избуя от заплахите на ПЕС срещу нея заради неприемането на Истанбулската конвенция. Нинова беше подложена на жесток натиск, че ще извадят БСП от ПЕС, имаше тежки писма, идваха ѝ на проверки. Нинова се държа мъжки – заяви, че няма да приеме Конвецията и конфликтът тръгна от там. Учудвам се, че дори след като влезе в листата и сега отива в Европа, Станишев продължава да се изказва остро срещу нея. Сергей ми е приятел, но така не се прави. Той е по-деликатен човек, не очаквах че ще влезе в острия тон.

- Допускаш ли, че Станишев има амбиции да се върне като лидер на партията?

- Как ще се върне в партията? Той е забравил къде живее. Сергей да си гледа ПЕС и ЕП, и толкова! Но в БСП има толкова много интриганти, че като нищо могат да натоварят душата му и да му кажат: „Връщай се, връщай се!“ На теб съм ти разказвал онзи случай преди години, когото ги събрах у дома, Първанов и Станишев, да ги сдобрявам. И го помолихме тогава Станишев да освободи партията след толкова загуби, да я освободи от присъствието си. Той не прие това. Само повтаряше: „Не, не,не!“.

- Може би и подредбата на листата създаде това напрежение между Нинова и Станишев?

- Листата, във вида, в който Нинова я представи, аз не я знаех. Беше редно Станишев да влезе в листата на избираемо място. Тогава нямаше толкова много да скочат на Националния съвет срещу нея. Но явно тя е запалила моторетката, когато е чула предложението му да се гласуват заедно първия и втория в листата. Нинова беше убедена, че влизането на Станишев в листата ще отблъсне много хора.

Не знам дали надценяваме персоната Нинова, но много е важно за един лидер с кого се обгражда, с какви хора. Тя даде прекалено голямо доверие на Елена Йончева и много енергия изразходи да я подкрепя. Беше убедена, че Елена е голям удар в политиката.

- Грешка ли беше изтикването напред на Елена Йончева?

- Не голяма, но беше грешка. Защото Елена не показа политическа мисъл. Тя се държеше като разследващ журналист и ни занимаваше непрекъснато с три доклада и две къщи - някакви цифри размахваше, някакви снимки вадеше, от които никой нищо не разбираше. Звъннах на Нинова и я помолих да каже на Елена да се държи като жена. Но... характер!

- Смяташ ли, че част от загубата на БСП на евровота се дължи на това неадекватно поведение на Йончева.

- Разбира се! Нейната агресия отблъсна много хора. Хората не обичат такова поведение. На фона на кампанията, която правеше Бойко, агресията на Елена, беше грешка.

- Борисов си изигра много добре картите в тези избори! Влезе в кампанията и обра позитивния вот.

- Гениално! Гениално ги изигра! За 10 дни си направи кампанията. И нашите тичаха много по срещи, Нинова обиколи страната и навсякъде водеше Елена със себе си, но усещането за липса на позитивна европейска перспектива остана.

Предупреждавал съм Нинова, че отваря много фронтове. Защо ѝ трябваше конфликта със Сергей? Все пак той е бил толкова години шеф на тази партия, председател е на ПЕС и това пролича в предизборните дискусии. В дебатите той се държеше много професионално. От нашите кандидати той беше единственият сериозен политически говорещ човек. Даже го поздравих за това. А Елена потъна.

- Партията сега е поставена пред два пътя – БСП с Нинова и БСП без Нинова? Кой път да избере конгресът?

- За втори път казвам - имам лична молба към Нинова да си оттегли оставката, това ще успокои партията. Има хора, които вече са заявили, че ще си върнат партийните книжки, ако тя остави партията на вътрешната опозиция - насред пътя. Срещу делегати на конгреса има заплахи да не я подкрепят .Този път Нинова трябва да мисли не за себе си, а за партията.

- Смяташ ли, че Нинова е узряла за този ход – да си оттегли оставката. Като се има предвид нейната принципност, как ще излезе и ще каже: "Правя крачка назад"? Това ще е удар по имиджа ѝ.

- Нинова е морален човек и при мисълта, че трябва да направи това, ми каза: "Те ще ме съсипят!" Питам я: "Кой ще те съсипе?" - "Обществото!", отговори ми тя. Направи сметка - кой си е подал оставката след провалите досега? Сергей ли я подаде или Миков я подаде? Миков беше сигурен, че ще го преизберат на конгреса и затова е тази омраза към Нинова сега. А тя след избирането ѝ за председател не си позволи да каже някои истини за предишното ръководство на партията – за финансови нарушение и т.н., за да запази партията.

Сега ѝ казах: „За да запазиш партията, ще си изкараш мандата докрай! Разбира се, че ще те хокат, че ще казват, че е театър, ще търпиш!” Сергей ще ми говори за театър!

Виждате цели партийни структури я призовават: „Оттегли оставката!“ Малко ли е това? Нинова да застане отпред, да поеме плюнките, но да запази партията. Нали това казваше досега - да запазим партията, да обновим, да я подновим. Кой ще я управлява БСП? Жаблянов ли, който вече се изживява като шеф на партията

- Добре, Нинова остава като лидер в БСП и пак ще трябва да работи с тези хора, с тази вътрешна опозиция, с тези 30-40 души, с които ги разделя огромната омраза. Как ще стане това?

- Ще работи! Омразата няма да се промени, но когато знае, че целият отбор стои зад нея, че партията я подкрепя, ще приеме всичко! Редовите членове на партията, които са далеч от интригите, са зад нея. Ако тя отстъпи, тези 30-40 души ще се изкарат по-морални от нея, което е абсурд! Защо не смеят на мен да ми кажат за какво е тази ненавист срещу нея? Казват го на моите близки. Не го разбирам това. Не може партията да бъде заложник на тази тази ненавист!

- Възможно ли е този конгрес да стане конгрес на помирение?

- Иска ми се това да стане, но не съм убеден, че е възможно. Нали с това започна нашият разговор. Или ще излезем от конгреса единни или като глупаците – скарани и обезверени.

- А Нинова в състояние ли е да подаде ръка не тези, които толкова я мразят?

- Тя трябва да го направи, защото те отричат, че тя е подала ръка. Първата стъпка трябва да е на лидера. Длъжна е! Каквото и да ѝ коства, трябва да опита!

- Много е сложно, като се има предвид характера ѝ и настроенията срещу нея!

- Нинова е по-императивна и много хора го приемат това като авторитарен стил, като единовластие, като лидерска партия. Всякакви слухове пускат, за да я дестабилизират. Не мога да повярвам, че в моята партия може да има такива отношения. Но знам ли? За какво е всичко това, редовият социалист не го разбира.

- Казват, че част от опонентите ѝ биха искали БСП да има съвместно с ГЕРБ управление и това е основната разделителна линия в партията.

- Многократно съм чувал, че част от тези хора искат да влязат в управлението на държавата и че им е обещано това, ако Нинова не е лидер на партията. При БСП с Нинова начело, това няма как да стане. Защото аз си спомням като ѝ предложиха да стане шеф на парламента и тя отказа. Даже първоначално и аз мислех, че е добре, но аргументите, които тя извади тогава пред Бюрото бяха железни – ще ѝ затворят устата! И беше права.

Чувал съм, че Борисов по този начин иска да разтури партията, но не вярвам да посмее. Мисля, че вътрешната опозиция сама си пуска тези слухове.

- Има ли шанс БСП на местните избори в София с Мая Манолова?

- Е, това държа да кажа - ти помниш, че аз бях против Мая за президент, но сега съм твърдо, за това, че трябва да склоним Мая да се кандидатира за кмет на София. Ето, това тя може да го направи чудесно.

Само, че ме е страх, че без да говорят твърдо с нея, започват да се обаждат – ние ще я предложим, пък няма да я предложим, което не е добро. Първо трябва да се реши кой ще я предложи.

- Вероятно, ще е по схемата на Румен Радев – чрез инициативен комитет.

- По-добре ще е, но все пак основните поддръжници ще бъдат БСП. Защото чувам, че и Сашо Томов я е предложил, което е голям смях. И Слави Трифонов, което също е несериозно.

- Тъжно ли ти е за всичко това, което става в БСП?

- Тъжно ми е, разбира се. На стари години, майката ми разплакаха! Горката партия! А пък не мога да кажа, че не се е случило нищо. Как? Барабар с грешките! Пък и ние сме си сериозна опозиция. Тази битка срещу Нинова, респективно срещу БСП, е въз основа на това, че сме сериозна, активна опозиция, че не клякаме пред ГЕРБ.

- Ако си на мястото на Корнелия Нинова - в неделя излизаш пред конгреса и какво казваш?

- Казвам: Другари, грешка направих, че не информирах за подаване на оставката, но от това което се случи в тези дни, съм убеден, че не трябва да си подавам оставката и няма да си подам оставката.

- И една част от залата ти ръкопляска, а другата те освирква или напуска залата. Какво правиш в такава ситуация?

- Продължаваш! Нищо не се променя. Помниш ли на оня конгрес, когато ѝ казах: „Ох, Корнелийо, с този Висш съвет много трудно ще ти бъде“. Помня ги тези думи от трибуната, когато говорих: „Внимавай с обкръжението! И какво ли ще постигнеш с така избрания Висш съвет, защото това са хора, които е предлагало основно предишното ръководство”. Така и стана!

- Правилно ли е сега да се проведе пряк избор за председател преди местните избори?

- Не. Само ще ни разтегне време, защото опозицията ще полудее, ще почнат да правят страшни интриги, партията ще се види в чудо! Прекият избор да си дойде, когато му е времето. Догодина! Ако тя реши да се кандидатира – да го направи, тогава и другите да се кандидатират. Сега трябва да си изкара мандата! Да си извади изводите и да почнем да мислим за местните избори. Нямаме време, бе хора! Няма време, ей го е септември, октомври...

- Защо при вас всички скандали са толкова публични? Ето в ГЕРБ също има драматични промени, но нищо не се чува, Цветанов си тръгна и вече го забравиха.

- Защото сме демократична партия. А в ГЕРБ всичко става вътре тихо, няма А, няма Б. Борисов отсече и за една седмица ефирът забрави за Цветанов. Ние сме друго, ние сме сложна партия.

- В годините на прехода, кой е бил най-влиятелният председател на БСП?

- Партията имаше най-голям респект от Първанов. Той ги слагаше всички на място и ги респектираше много. Аз си спомням, че като станах член на Изпълнителното бюро, телефоните си ги оставяхме навън, когато влизахме на заседание. Няма ала-бала. Телефонън навън и край. Давам го като пример. Сергей в началото работи така, докато властта не влезе в него, хареса му да е председател на партията и не искаше да си ходи.

- Толкова ли е сладко това място, какво носи?

- И да ме питаш, не знам. Освен диабет да получиш – друго не знам

- Защо в БСП има такъв хъс за отмъщение към лидерите? Помня Лилов, Луканов, Виденов - изпиха до дъно горчивата чаша. В началото на прехода Луканов ми беше казал, че това е партия от канибали - изяждат си лидерите.

- Защото така разбираме думата демократични. Като кажем – ние сме най-демократичната партия...и си ядем кокалите.

- Много е жестока при вас битката за властта, братоубийствена е! Дори и когато сте в опозиция!

- Властта е отврат, това е най-жестокото нещо. Властта е чудото, което може да те разложи, да те съсипе. А е много ясно, че като те изкарат от властта, си абсолютно никой. Кой си, ако не си на власт? Като стойност, като гражданска позиция, като име? Носи ли нещо твоето име и без да си на някакъв пост? Когато хората не могат да издържат този тест, става това, което се случва в нашата партия. Искам с моя глас да помогна на Корнелия. Заради партията!

- Възможно ли е БСП да се разцепи? Валери Найденов написа: БСП пак е бременна.

- И такива предложения чувам – да ги зарежем и да си ходим. Но аз не напускам БСП! Който иска, да си ходи! Това, което направи Първанов с АБВ, беше грешка. Той не можа да издържи дълго време да не е председател. Казах му: Почини си малко, на бял кон ще те върнат. Отговори: „Не!“ И той си повярва! И какво – взе 0,2%.

Партията трябва да се съхрани, това е най-важното сега. Нинова има качества. Тя е роден лидер. Тя е като танк. И партията ѝ вярва. Заради нея, тя трябва да остане като председател.

Автор: Валерия Велева, "Епицентър"

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Симпатизант
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Аз съм за Михов.

Коментиран от #4


Оценка:
-18 +15

Олигарх
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Ех Каква хубава снимка сте избрали само!!!! Да са "ми" живи и здрави , На партията дължим всичко 💕 , Не че смятам да "връщам"!!!! просто отбелязвам.

Оценка:
-7 +14

месара
(гост)

Неутрално
3 Отговор
бсп отдавна са само фигуранти в политиката на България! след толко години на влас нищо друго освен че съсипаха държавата не направиха, е, и забогатяха! закривайте я официално!!!

Коментиран от #5


Оценка:
-17 +28

Чакал съм на опашка за Хляб
(гост)

Неутрално
4 Отговор

До коментар #1 от "Симпатизант":


Скрий СЪ да не ти се Смеят Хората.

Коментиран от #8


Оценка:
-10 +22

Шивач
(гост)

Неутрално
5 Отговор

До коментар #3 от "месара":


Направи си тогава месарска партия, като под изпълнител на тиквата.

Коментиран от #10, #12, #26


Оценка:
-16 +13

Драйвър
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Точно така Курнела ще спаси ГЕРБ,като съсипе най накрая БКП/БСП-това обединение на крадци,убиици и техните идеотични наследници!Докато е тя на чело,със жълто-кафявия си селски маниер на общуване с избирателите,с наглото и безугледно разпространяване на откровенни лъжи и вместо за политики Курнела обикаля по селта и преразказва това което пише по ЖЪЛТИТЕ сайтове,само,че и хората по селта ВЕЧЕ ИМАТ ИНТЕРНЕТ и могат сами да си ги четът лъжите,нямат нужда крадлива селянка да им ги преразказва,за това няма НИКОГА да спечели БСП избори под нейно ръководство,сега ще видите ТОТАЛНИЯ провал на местните избори и апогея на неиното "царуване" ще бъде като заместникът и Позитано Радев загуби изборите за втори мандат!

Оценка:
-13 +20

Панов
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Същия тоя палячо обевяваше Първанов за велик,пишеше сърцераздирателни открити писма в подкрепа на Станишев и въобще е лизач на всеки нов председател на БСП.естествено сега е първи корнелиаонанист

Коментиран от #15


Оценка:
-9 +26

Симпатизант
(гост)

Неутрално
8 Отговор

До коментар #4 от "Чакал съм на опашка за Хляб":


И сега пак хляб има , ама пари за хляб я има я не.

Коментиран от #13


Оценка:
-15 +11

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
9 Отговор
данаилов,данаилов и ти бе пич на стари години се омаскари???!!!щом другарката нинова ще ви спасява партията значи тая партия ще изчезне.може ли дясната топка на наи-тъмносиния седесар да спасява бсп и тва да е нещо позитивно?въпросната другарка за тия години освен популизъм и лъжи не роди нищо друго!!!та с лъжи и популизъм ли ще спасявате бсп бе данаилов?явно ще мре окончателно структурата ви!!!няма ли тая партия един изграден собствен лидер?нямате ли от вашите структури поне един читав човек ?та се налага да вземате седесари като тая ненормалница или безпартиини като пилота?бсп са пъли смешници затова и борисов ги бие постоянно въпреки че и тои е пълен смешник като политик!

Коментиран от #16


Оценка:
-10 +24

бсп
(гост)

Неутрално
10 Отговор

До коментар #5 от "Шивач":


Техноимпексова си даде оставката отдавна и сега се моли да не я доизритат другите милионери от партията, а тиквата се спотайва и дебне да се намести пак на шефското място в Пес щото Милиончева се гласи тя да е първата!

Оценка:
-11 +10

Batushka
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Тя нашата Партия вече е неспасяема ами по-добре всеки да се спасява както и накъдето може! С Нинова начело ни чакат още по-тежки загуби! Вече почти не останаха читави хора при нас, които да мислят за България и народа!

Оценка:
-10 +14

месара
(гост)

Неутрално
12 Отговор

До коментар #5 от "Шивач":


абе бузлуджанско кюфте, навел ли си се удобно ?

Оценка:
-8 +12

коментар
(гост)

Неутрално
13 Отговор

До коментар #8 от "Симпатизант":


Както 90г бяхме на купони така и 96-7 год.купонната система продължи!Тогава нямаше не само хляб, ни и мляко, колбаси и т.н.и дори и пари нямаше, абе нямаше абсолютно нищо!!!А който и да е от бкп водач е абсолютно един и също нещо без никаква разлика!!!

Оценка:
-8 +15

Начо
(гост)

Неутрално
14 Отговор
Червунгели,приготвяйте кофите с възелина че ви чака гуем суръвикуръв на местните

Оценка:
-8 +13

Реалист
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #7 от "Панов":


Той си мисли че другите не помнят като него... Курна го чака да умре че да се покаже с черни дрехи (които визуално ще я "изтънят" като гладна свиня) и букет червени рози. Отсега репетира пред огледалото.

Оценка:
-11 +7

Koko
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #9 от "стоян георгиев":


Много пари бяха раздадени и заложени преди това, че Корни ще спечели и като вземат властта ще ги върне! И сега понеже видяха, че няма как да си ги върнат всички които са изгоряли почнаха да ревът и да я защитават! Но и народа си каза думата още на референдума и сега като ги порежат и със субсидиите на левче а и имат и там да връщат надвзетите и не знам как ще гледаме вече тяхната телевизия 'щото сигурно ще я спрът хаахаххаха
Май ще им остане само чинията на Бузлуджа.

Оценка:
-9 +15

ДАААА
(гост)

Неутрално
17 Отговор
ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ ОТ АГОНИЯТА И !

Оценка:
-4 +6

Анализатор
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Само Стефан Данаилов ли не може да види, че сегашната БСП няма нищо общо с някогашната БКП по отношение на политиката иначе хората са същите дори децата им и внуците са вътре. Наследниците на БКП няма как да родят някоя умна политика по простата причина, че 60 години преди демокрацията само са изпълнявали заповеди на съветската ком. партия, а вътре в партията са въртяли мръсни интриги. Те просто не могат да мислят. Сега правят същото но вече са оставени по-самостоятелно, като им останаха само интригите. Най вероятно до 5-10 г. ще се самоизядат. Също така, членовете им немогат да бъдат в една партия защото 10% от тях са богати като шейхове, а останалите са докарани до просешка тояга.

Оценка:
-4 +16

Кирил
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Вярна е народната мъдрост
Никога е е късно да станеш за резил

Оценка:
-5 +15

Иван Мурзилка
(гост)

Неутрално
20 Отговор
Бат Серго гледай си здравето и недей да се мешеш на Столетницата щото тя съгрешава права.

Оценка:
-5 +11

21
Този коментар е премахнат от модератор
Иво
(гост)

Неутрално
22 Отговор
... Властта е отврат, това е най-жестокото нещо.... - ама се буташ в нея, а? ОТВРАТ, ама сладка отврат, нали? Важен е КЕЛЕПИРА бай Стиефчо, сдухана мумия! Другото са празни приказки за бабичките от селата! А те като измрат, к`во ша прайм? Или викаш - ами и ние ще си отидем, да му мислят следващите..... желязната логика на болшевишките хуни !

Оценка:
-4 +14

майтап бе
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Не си спомням комунист да е подавал оставка доброволно! Винаги е ставало след митинги и демонстраций.

Оценка:
-3 +16

тях червеното знаме роди ги
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Брейййй ! Какви крокодилски сълзи е заронил майор Деянов и как по матросовски брани Курнелка ?! Но - аз съм съгласен с него и призовавам : Мили БеСеПейци и БеСеПейки ,оставете (си) Нинова за Председател ,защото е крайно време България да се отърве от тази про-руска ,крадлива ,некомпететна и вредна ,предателска партия ! Искрено вярваме ,че във вещите ръце на др. Нинова - БСП няма да изкара до Нова година ! Успех др. Нинова и до нови победи (над БСП) !

Коментиран от #25


Оценка:
-6 +17

Коко
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #24 от "тях червеното знаме роди ги":


към #1
Аз съм за Бате Бойко

Оценка:
-3 +3

Иван
(гост)

Неутрално
26 Отговор

До коментар #5 от "Шивач":


Ще стане тиква с кайма, тоест буламач. 😂

Оценка:
-1 +4

Само питам
(гост)

Неутрално
27 Отговор
БСП е тотално политически дескридитирана партия. По тази причина всеки морален и предприемчив човек не желае да членува и подкрепя такава партия. Следователно в партията се събират, интриганти, некадърници, тарикати, и всякаква друга измет желаеща да бъде на хранилка без много- много да работи. Да помислим какво става ако случайно тази прослойка от обществото се докопа до власта?

Оценка:
-2 +5

Кико
(гост)

Неутрално
28 Отговор
Стефчо, защо не посъветва синът ти да направи една комунистическа партия в САЩ, мисля че ще има огромен успех!!!

Оценка:
-1 +6

Limana
(гост)

Неутрално
29 Отговор
Ламбо Ламбо- стар човек сдран чувал ! Ти си истинското доказателство !

Оценка:
-1 +7

mi ta ka
(гост)

Неутрално
30 Отговор
много луди в тази държава .... !

Оценка:
-0 +3

Docenta
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Когато един треньор загуби финал си подава оставката.Но в случая с Нинова това е по добре за страната,по слабо бсп по силна държава

Оценка:
-0 +1

натовец
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Сега от БСП им остана да казват :" Тошооо стани, че стана лошо".

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Димитър Димитров-Херо
Думи на треньора за хипотетична покана от българския тим Левски
Ако Левски ме покани за треньор, ще откажа. Културно ще откажа, ако трябва да съм честен"

Още бисери