Last news in Fakti

12 Май, 2012 09:42 782 0

Фамилатлон – в Южния парк

  • фамилатолн-
  • спорт

За четвърта поредна година на 12 май ще се проведе Фамилатлон - празник на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа 9 май и Световния Ден на семейството на 15 май, съобщиха организаторите.
Движението Фамилатлон се заражда във Франция. Всяка година той събира над 3000 деца с родители на целодневен празник на открито на Поляната с гълъбите в Южния парк. Официални гости на празника ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието Милена Дамянова, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов, посланикът на Дания в България Н.П. Коре Янсон и кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков. Организатори на празника са Асоциация Родители, Националния център за безопасен интернет и Столична община.
По време на събитието всяко дете със своите родители ще може да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите. Над 40 спортни клуба са подготвили атрактивни демонстрации и състезания, които ще направят празника забавен, цветен и предизвикателен за осмелилите се да ги изпробват. В програмата са включени бадминтон, капоейра, айкидо, паневритмия, спортно ориентиране, стрелба с лък, роботика, катерене, петанк, йога и още много спортове и забавления. Отново са предвидени множество изненади, които да поддържат духа на гостите на събитието от 11 до 16 часа и след това. По традиция записването за участие в активностите е на място, в деня на събитието.
Любителите на колоезденето отново ще могат да се включат в Големия велопоход, който ще обиколи Южния парк. За по-малките на възраст, но не и по дух, колоездачи ще има два старта на Малкия велопоход около Английските ливади. Любимото приключение на много от последователите на Фамилатлон "Малката Европа" ще постави на изпитание уменията за ориентиране на участниците. Тази година на повечето от пунктовете-европейски столици ще има и представители на съответната държава, които ще представят родните си страни с различни изненади.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА